Galaxy S9 / S9+

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#951 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

diablobih wrote:Vise je factory reset da pocnes ponovo, mozda neces opet koristiti iste aplikacije, a nisi ni skontao i jednostavno da pocnes ispocetka. Sto se tice updatea, vise nego dovoljno je wipe cache i to je to.
Tako i ja gledam factory reset, sve nanovo uradim jer bude uvijek promjena. A i nekako mi je draze i aplikacije kad se nanovo instaliraju a ne sa backupa da povuku sve one podatke sto su se nakupili koji i budu cesto razlogom nekih problema.

Nego ako je ko zainteresovan za onaj googleov digital wellbeing/digitalno blagostanje, u kojem vidite tacno koliko ste koji app koristili, koliko puta otvorili, koliko vremenski i koliko aplikacija nasao sam bas jednostavan nacin da se instalira i da radi. Inace je app eksluziva samo za pixel i android one telefone.

To je ovaj app https://play.google.com/store/apps/deta ... .wellbeing

Napomena: moze samo na android pie.
crazytroll95

#952 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by crazytroll95 »

djuzepee wrote:@crazy
kad bih znao.. :D
Jako je jednostavno. Vjeruj sanse da zeznes tu i ne postoje. Uradio bi ti to i preko teamviewera ali nemam mobitel trenutno. Na servisu je :(
brazzo19

#953 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Posto mi jos nije dosao oficijelni update na "pie" da li skinuti sa sammobile.a ovaj 9.0 BHT oficijelni ili traziti neki BTU "cisti" da nije ni od jednog operatera pa da preflasham rucno, jer ko zna kad ce mi doci ovako update .... ?
arnes_king

#954 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

brazzo19 wrote:Posto mi jos nije dosao oficijelni update na "pie" da li skinuti sa sammobile.a ovaj 9.0 BHT oficijelni ili traziti neki BTU "cisti" da nije ni od jednog operatera pa da preflasham rucno, jer ko zna kad ce mi doci ovako update .... ?
Idi na BTU jer ako instaliras BHT opet ovisis od njih.
brazzo19

#955 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

arnes_king wrote:
brazzo19 wrote:Posto mi jos nije dosao oficijelni update na "pie" da li skinuti sa sammobile.a ovaj 9.0 BHT oficijelni ili traziti neki BTU "cisti" da nije ni od jednog operatera pa da preflasham rucno, jer ko zna kad ce mi doci ovako update .... ?
Idi na BTU jer ako instaliras BHT opet ovisis od njih.
Koji je BTU od ovih na listi i koji si ti sebi flashao ?

https://www.sammobile.com/firmwares/gal ... /SM-G965F/
arnes_king

#956 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

Kod mene je trenutno DBT jer sam preko njega dobio pie betu ali evo ti BTU koji sam ranije imao:

https://www.sammobile.com/firmwares/gal ... G965F/BTU/

Samo skines zadnju verziju i to je to.... https://www.sammobile.com/firmwares/gal ... A2/252533/
brazzo19

#957 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

arnes_king wrote:Kod mene je trenutno DBT jer sam preko njega dobio pie betu ali evo ti BTU koji sam ranije imao:

https://www.sammobile.com/firmwares/gal ... G965F/BTU/

Samo skines zadnju verziju i to je to.... https://www.sammobile.com/firmwares/gal ... A2/252533/

Ma ja da ne cekam beze veceras cu to ako Bog da odraditi ... nego znaci ovaj BTU frimware uvijek brze dobije one sigurnosne zakrpe i update nego recimo BHT verzija ili vodafone ili neka druga ?
BaDa

#958 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by BaDa »

samo cu ja predloziti kad nabacis taj BTU i ako ti bude izbacivao notifikaciju da je doslo do promjene operatera da moras vratiti telefon na fabricke postavke.. nemoj da uradis jer ce ti BTU prebaciti na SEE i neces moci vratiti vise.. ja sam se zajebao na S8 uradio fabricke postavke kad mi je izbacilo i sad sam na SEE! Valjda sad CSC vezu za operatera!
brazzo19

#959 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

BaDa wrote:samo cu ja predloziti kad nabacis taj BTU i ako ti bude izbacivao notifikaciju da je doslo do promjene operatera da moras vratiti telefon na fabricke postavke.. nemoj da uradis jer ce ti BTU prebaciti na SEE i neces moci vratiti vise.. ja sam se zajebao na S8 uradio fabricke postavke kad mi je izbacilo i sad sam na SEE! Valjda sad CSC vezu za operatera!
Iskreno brate nista te skontao nisam, sta znaci to?
BaDa

#960 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by BaDa »

brazzo19 wrote:
BaDa wrote:samo cu ja predloziti kad nabacis taj BTU i ako ti bude izbacivao notifikaciju da je doslo do promjene operatera da moras vratiti telefon na fabricke postavke.. nemoj da uradis jer ce ti BTU prebaciti na SEE i neces moci vratiti vise.. ja sam se zajebao na S8 uradio fabricke postavke kad mi je izbacilo i sad sam na SEE! Valjda sad CSC vezu za operatera!
znaci kad nabacis preko odina BTU ili DBT CSC (da dobijas prije update) kad telefon sredis nakon flashanja dobit ces notifikaciju da je doslo do promijene operatera (valjda zato sto je za BHT drugi CSC) i pise u notifikaciji da uradis factory reset da bi dobio novi CSC (od trenutnog operatera odnosno koja je kartica u telefnu) kad zavrsi factory reset dobijas novi CSC umjesto sto si imao BTU ili DBT dobit ces SEE (South East Europe)
brazzo19

#961 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Aha ma nista onda da ne bi sta zezno, flashovat cu kao i uvijek onda BHT oficijalni i uradit hard reset nakon toga i to je to, tako to radim jos od s3 i do sad nisam imo nikakvih problema ....
BaDa

#962 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by BaDa »

brazzo19 wrote:Aha ma nista onda da ne bi sta zezno, flashovat cu kao i uvijek onda BHT oficijalni i uradit hard reset nakon toga i to je to, tako to radim jos od s3 i do sad nisam imo nikakvih problema ....
i ja sam tako radio na s4 ali valjda nova politika samsunga da CSC veze za operatera! Ja sad da hocu na DBT da predjem trebao bih nabaviti njemacku sim karticu
arnes_king

#963 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

BaDa wrote:
brazzo19 wrote:
znaci kad nabacis preko odina BTU ili DBT CSC (da dobijas prije update) kad telefon sredis nakon flashanja dobit ces notifikaciju da je doslo do promijene operatera (valjda zato sto je za BHT drugi CSC) i pise u notifikaciji da uradis factory reset da bi dobio novi CSC (od trenutnog operatera odnosno koja je kartica u telefnu) kad zavrsi factory reset dobijas novi CSC umjesto sto si imao BTU ili DBT dobit ces SEE (South East Europe)
Meni ta notifikacija nije nikada dosla, a flashovao sam i sa csc i sa home_csc. A ima metoda csc da se dobije koji hoces, kod mene je sad DBT softver a csc SEE/SEE/BHT.
BaDa

#964 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by BaDa »

@arnes_king ja sam stavio zadnji BTU i pod baseband version pise_ G950FXXU4CRKB a CSC pise SEE/SEE/VD2
djama

#965 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by djama »

i ja upravo citam i flashovo sam X puta i nikad mi nista od toga nije izbacilo...
BaDa

#966 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by BaDa »

eto meni na 8-ici izbacilo notifikaciju! Arnese ako ti nije problem da mi u PP posaljes link iil sl kako se moze promijeniti CSC
animus

#967 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by animus »

Da sam znao da android 9 ukida funkciju snimanja poziva nebi ga nikad instalirao. Toliko sam se navikao na to uopce ne pisem broj telefona ili slicno kad mi neko govori. Jednostavno preslusam ako zatreba. Kreteni su to odlucili zabraniti.
MTV

#968 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by MTV »

To je Google zabranio. Radi zastite privatnosti.
exampLe.

#969 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by exampLe. »

animus wrote:Da sam znao da android 9 ukida funkciju snimanja poziva nebi ga nikad instalirao. Toliko sam se navikao na to uopce ne pisem broj telefona ili slicno kad mi neko govori. Jednostavno preslusam ako zatreba. Kreteni su to odlucili zabraniti.
Ja koliko vidim na Play Storeu ima aplikacija za snimanje poziva.
diablobih

#970 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by diablobih »

exampLe. wrote:
animus wrote:Da sam znao da android 9 ukida funkciju snimanja poziva nebi ga nikad instalirao. Toliko sam se navikao na to uopce ne pisem broj telefona ili slicno kad mi neko govori. Jednostavno preslusam ako zatreba. Kreteni su to odlucili zabraniti.
Ne radi nijedna više na 9. Srećom oneplus ima ugrađeno snimanje razgovora, pa se može preko adb uključiti i da je uređaj iz USA.
exampLe.

#971 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by exampLe. »

diablobih wrote:
exampLe. wrote:
Ne radi nijedna više na 9. Srećom oneplus ima ugrađeno snimanje razgovora, pa se može preko adb uključiti i da je uređaj iz USA.
Svasta, ja sad skinuo pa zato kontam kako ne moze. :D
crnivrag

#972 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by crnivrag »

Evo koje su sve novosti za vas koji ste dobili "pitu" :D

arnes_king

#973 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

Ee da napisem iskustvo, nesto i meni baterija oslabila od zvanicnog pie a na beti bila bolja a factory reset radio samo kad sam betu instalirao. Jucer skinem fino opet BTU, zadnju pie verziju i flasham ali sa csc tako da se resetovao na fabricke postavke.

Skinuo onaj package disabler, neke stvari pogasio (nisam puno, ono sto bas meni ne treba) i ev sad za sad mi baterija odlicna, bar screen on trebam jos vidjeti ima li stand by drain ali kako mi se cini da nema.

Prvi dan koristenja (jucer) sam nagurao sa 90% baterije na 8 sati SOT i 3 minute, a sve popaljeno, lokacije, wifi, podaci, automatsko osvjetljenje. Ovo mi je rekord do sada, jer sam ranije najvise oko 7 sati izvlacio :D A Prije ovog zadnjeg flasha mi bilo 4-5 sati SOT maks.

Cudna stvar i kad sam tek nabavio u BHT mob baterija bila losa, i kad sam nakon toga stavio BTU jos na Oreo odmah mi bila duplo bolja. Sad opet sa DBT i BTU ista situacija.

EDIT: U stand by mi je prije vuklo bateriju nenormalno, sad evo kako vidim ne curi nista.
Dadoooo

#974 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by Dadoooo »

Snimanje poziva radi i daje samo sto sada ako zelite snimiti govor sa druge strane, zvucnik vam mora biti ukljucen. :-D njeSra :-D
arnes_king

#975 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

Moze li neko provjeriti ko je na Pie kada puni mobitel i nakon sto dodje na 100% trebalo bi za nekoliko minuta da led lampica sa crvene prebaci na zelenu.

Sada primjetim da se to kod mene ne desi i da ostaje na crvenom, pa ako mozete provjeriti kako je kod vas?

Da znam jel bug na pie ili imam problem sa kontrolerom baterije.

Edit: nvm evo nakon 10ak minuta je pozelenila :D
Post Reply