Ne idem nigdje iz BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#951 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by uglavnomja »

.
Rizvan

#952 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Rizvan »

Ovo je već prešlo u parodiju da se upoređuje kvalitet života u Njemačkoj, a evo sada i Švedskoj :lol:, sa kvalitetom života u Bosni. :-)
kloniran

#953 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

Pa bolji je kvalitet zivota u bosni, logicno.

More se na kafu u strosu, jeftina piva, prošetas Ferhadijom, jebes to sto posla nema 60% građana, biće. Image
Seyfo

#954 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by Seyfo »

Kad dosegnes nivo da egzistencija nije upitna,pocnu ti padati na pamet mnoge stvari,preseravanja isl. Dok se patis i ne mislis ni na sta drugo.
mali jomu

#955 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Good morning!

Hello, lijepa vece.

Yes, very naice.

Coffee?

Yes, very nice.
DearJohn

#956 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

stakasa wrote:
ultima_palabra wrote:Ma ne interesuje me gdje nasi ljudi rade, zanima me prosjecna plata u Svedskoj.
Prije da su iznad nego ispod. Dugo su nasi ovde, snaslo se je to. Racunajte da muz i zena bez problema mogu unjet deset hiljada maraka u kucu. Cistaka
Može se desit. Ima, ali ne puno regularnim radom, ako i jest onda uglavnom naša djeca rodjena gore ili što su došli ko djeca i sa završenim njihovim fakultetima. A bio sam u prilici i da upoznam neke parove van gore navedene kategorije što unose deset. Neki možda rade 6 dana u sedmici i nekad 12 sati dnevno. Ne slažem se da je to bez problema, dvoje radit po 12 sati...
Last edited by DearJohn on 03/02/2018 00:27, edited 2 times in total.
DearJohn

#957 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

ultima_palabra wrote:Ma samo kazem da taj primjer nije bas dobro upotrijebio... jer je cijena pice 2-2,5 veca, a primanja su veca 7-8 puta. Jos se radi o usluznoj djelatnosti koja je relativno najskuplja na Zapadu u odnosu na Bosnu.
Vidi, opet ti...Idi gore ko ti brani, pa probaj. Samo tebe čekaju da dodješ i da ti daju startnu 4000 EUR ;-)
moonca

#958 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by moonca »

Racunajte da muz i zena bez problema mogu unjet deset hiljada maraka u kucu. Cistaka
Mogu , naravno ,ali koje posove rade? :)
stakasa

#959 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

DearJohn wrote:
stakasa wrote:
ultima_palabra wrote:Ma ne interesuje me gdje nasi ljudi rade, zanima me prosjecna plata u Svedskoj.
Prije da su iznad nego ispod. Dugo su nasi ovde, snaslo se je to. Racunajte da muz i zena bez problema mogu unjet deset hiljada maraka u kucu. Cistaka
Može se desit. Ima, ali ne puno regularnim radom, ako i jest onda uglavnom naša djeca rodjena gore ili što su došli ko djeca i sa završenim njihovim fakultetima. A bio sam u prilici i da upoznam neke parove van gore navedene kategorije što unose deset. Neki možda rade 6 dana u sedmici i nekad 12 sati dnevno. Ne slažem se da je to bez problema, dvoje radit po 12 sati...
U Stockholmu vecina. A cjene koje navodis su stockholmske. Kakav bolan rad 72h/sedmicno, ne da facket to. Ne znam nikoga da toliko radi
mali jomu

#960 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

Good morning......

Image
pirmin

#961 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by pirmin »

Kako nas nije zapao neki oligarh kao ostalu sirotinju tipa Kazahstan pa da nas makar malo izgradi, modernizuje?
Kad vec nismo sposobni sami.

:-?
mali jomu

#962 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by mali jomu »

pirmin wrote:Kako nas nije zapao neki oligarh kao ostalu sirotinju tipa Kazahstan pa da nas makar malo izgradi, modernizuje?
Kad vec nismo sposobni sami.

:-?

Haj ti popi nesto pa idi kuci svojoj i pravi sebi sta hoces..... :mrgreen:
DearJohn

#963 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

stakasa wrote:

"U Stockholmu vecina. A cjene koje navodis su stockholmske. Kakav bolan rad 72h/sedmicno, ne da facket to. Ne znam nikoga da toliko radi"

Ti se vjerovatno družiš sa švedskom elitom. Nemoj tako druže, shvatiće te neko ozbiljno, daće ljudi zadnju paru za kartu pa kad odu gore i shvate da od te pedesetke nema ništa ganjaće te po Švedskoj :D
U Švedskoj imaju pravo firme po kolektivnim ugovorima da te zadaju 300 sati prekovremeno godišnje a naši ljudi rade i na crno, niko to ne vidi i te sate. A nije mali broj slučajeva gdje su ljude presvukli za pare, ja znam. A sindikat, e čuj sindikat, kome su oni pomogli? Gazda te se rješi ako hoće i radi šta hoće i sa sindikatom i bez sindikata. Što se tiče te pedesetke što je obećavaš, ja ne znam nikog od naše raje (a znam ih hipten u Švedskoj što rade regularno i imaju pedeset, oni što i možda imaju rade, satraše se i na kafu po mjesec dana ne izadju. Par momaka naših što znam i što imaju oko pedeset (bruto) ali došli gore ko djeca i završili njihove fakultete, jednom žena ne radi, drugom mislimžena radi za oko 2500 bruto, kad sastaviš opet nisu ni blizu 5000 EUR neto. A kad već spominješ Štokholm spomeni onda i cjene stanova, u Štokholmu nać pristojan dvosoban stan za iznajmit ispod 1200 EUR bez režija je misija impossible. Znam momka našeg iz SA, otišo je gore prije četiri godine, radio u restoranu pa i vikendima, nije nešto bio plaćen i sad je trenutno bez posla, nije izdržo na tom poslu. Eh sad, ima i drugih poslova na kojima se može zaradit al nije za foruma ;-)
stakasa

#964 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by stakasa »

Ja sam napisao da muz i zena zajedno zarade 50. Ostala prica ti je napamet, pogotovo u vezi prekovremenog
DearJohn

#965 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

50 bruto zajedno da, ostalo lupaš ko maksim po diviziji.
kloniran

#966 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

DearJohn, koja je tvoja drzava prebivalista?
DearJohn

#967 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

kloniran wrote:DearJohn, koja je tvoja drzava prebivalista?
Amerika
DearJohn

#968 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

mali jomu wrote:Good morning......

Image
:thumbup:
ultima_palabra

#969 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by ultima_palabra »

DearJohn wrote:
ultima_palabra wrote:Ma samo kazem da taj primjer nije bas dobro upotrijebio... jer je cijena pice 2-2,5 veca, a primanja su veca 7-8 puta. Jos se radi o usluznoj djelatnosti koja je relativno najskuplja na Zapadu u odnosu na Bosnu.
Vidi, opet ti...Idi gore ko ti brani, pa probaj. Samo tebe čekaju da dodješ i da ti daju startnu 4000 EUR ;-)
Popusti me sa seljackom pricom, ok? Nemas pojma ko sam ni sta su mi planovi. Ako mozes pricati faktima i bez licnih frustracija super, ako ne zaobidji.
sumirprimus

#970 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by sumirprimus »

meni je vala planina na tri sata.
more na 6 i po
znaci mogu reci meni nista nije ni blizu ni jeftino :lol:
blizi mi je boegrad od bjelasnice.al bukvalno :D
blizi mi je bec od peljesca :lol:
angela primi me. radim ko doksa,crnac i integriracu se do koske ,ti si vrh i centar svijeta, nije ti ravna komplet planeta :D :izet:
u obzir osim angele dolaze i povrsne kabadahije kavboji :izet:
kloniran

#971 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

DearJohn wrote:
kloniran wrote:DearJohn, koja je tvoja drzava prebivalista?

Amerika
Pa kako onda vazis o Svedskoj majka mu stara. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#972 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by _BataZiv_0809 »

kloniran wrote:Pa bolji je kvalitet zivota u bosni, logicno.

More se na kafu u strosu, jeftina piva, prošetas Ferhadijom, jebes to sto posla nema 60% građana, biće. Image
A tema se zove kako?

Valjda je logicno da na njoj pisu onima kojima je licno bolje u Bosni nego u Njemackoj. A takvih je nemali broj. :D
muha_sa

#973 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by muha_sa »

vani je bolje ovdje je ljepše :D
kloniran

#974 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by kloniran »

Ljeti, zimi se pogusismo :lol:
DearJohn

#975 Re: Ne idem nigdje iz BiH

Post by DearJohn »

muha_sa wrote:vani je bolje ovdje je ljepše :D