Iranska proizvodnja, nije na odmet spomenutipirpa wrote:imamo i mi ne sekiraj se...kopali su oni, kopali smo i mi ....
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /130710114
Nova agresija na BIH?
- rajv0sa
#951 Re: Nova agresija na BIH?
-
decembar2017
#952 Re: Nova agresija na BIH?
Streptokok wrote:Oni ga definitivno imaju vise. Samo je pitanje sta je od toga i danas funkcionalno.pirpa wrote:a neregistrovano oruzje koje je zakopano ..
Funkcionalno je i te kako jer srbi pored toga sto imaju po privatnim objektima oruzje , imaju i po skladistima koja su pod centalnom kontrolom, npr samo od centra Sarajeva na 20-30 min voznje imas nekoliko takvih skladista, punih ne samo vatrenog naoruzanja i municije za njih vec i sve sto ide u z podrsku: MB, PP i PT mine, PO, PAM i PAT-ovi. I sve je to u doslovnim skladistima, konzervisano, na suhom i pod kontrolom. Tako da je i te kako funkcionalno.
- Streptokok
#953 Re: Nova agresija na BIH?
misliš da je to moglo promaći euforu?decembar2017 wrote:Streptokok wrote:Oni ga definitivno imaju vise. Samo je pitanje sta je od toga i danas funkcionalno.pirpa wrote:a neregistrovano oruzje koje je zakopano ..
Funkcionalno je i te kako jer srbi pored toga sto imaju po privatnim objektima oruzje , imaju i po skladistima koja su pod centalnom kontrolom, npr samo od centra Sarajeva na 20-30 min voznje imas nekoliko takvih skladista, punih ne samo vatrenog naoruzanja i municije za njih vec i sve sto ide u z podrsku: MB, PP i PT mine, PO, PAM i PAT-ovi. I sve je to u doslovnim skladistima, konzervisano, na suhom i pod kontrolom. Tako da je i te kako funkcionalno.
-
PM72
#954 Re: Nova agresija na BIH?
streptokok
Kazes da lupam "kao i obicno"
jesi li bio pripadnik MUP-a? ja jesam i znam kako i šta.I hekleri se pišu pod duga cijev a svaka stanica policije ima skladiste sa dugim cijevima popisanim od međunarodnih vojnih snaga.to jeste staro oružje i korišteno je u ratu ali očisćeno i spremno za upotrebu.
Kazes da lupam "kao i obicno"
jesi li bio pripadnik MUP-a? ja jesam i znam kako i šta.I hekleri se pišu pod duga cijev a svaka stanica policije ima skladiste sa dugim cijevima popisanim od međunarodnih vojnih snaga.to jeste staro oružje i korišteno je u ratu ali očisćeno i spremno za upotrebu.
-
decembar2017
#955 Re: Nova agresija na BIH?
Takva skladista postoje a da li im je promaklo ili nije to je pitanje na koje samo oni mogu da odgovore.Streptokok wrote:misliš da je to moglo promaći euforu?decembar2017 wrote:Streptokok wrote: Oni ga definitivno imaju vise. Samo je pitanje sta je od toga i danas funkcionalno.
-
archi_a
#956 Re: Nova agresija na BIH?
Nije im promaklo i to ne kontrolišu srbi, da ne bude zabune. To su skladišta OSBiH.
-
PM72
#957 Re: Nova agresija na BIH?
najveće skladište oružja oko Sarajeva je u Jahorinskom potoku i Pazarić.Oba su pod kontrolom OSBiH čak je komandant u Jahorinskom potoku Bošnjakarchi_a wrote:Nije im promaklo i to ne kontrolišu srbi, da ne bude zabune. To su skladišta OSBiH.
-
decembar2017
#958 Re: Nova agresija na BIH?
Ne pisem o skladistima OS vec skladistima koja se nalaze po privatnim objektima, objektima privatnih poslovnih firmi, javnih ustanova i sl koja su pod kontrolom sluzbenih predstavnika vlasti u manjem entitetu, da li su to obavjestajne ili vojne strukture pod direkcijom politicara nije vazno ali su pod kontrolom srba i nalaze se pod centralnom kontrolom, znaci odvojeno je od onoga sto imaju privatno.archi_a wrote:Nije im promaklo i to ne kontrolišu srbi, da ne bude zabune. To su skladišta OSBiH.
-
archi_a
#959 Re: Nova agresija na BIH?
Last edited by archi_a on 15/01/2018 09:41, edited 1 time in total.
-
PM72
#960 Re: Nova agresija na BIH?
ma to je sitno,koje to privatne firme imaju duge cijevi? ako neko u kauču ili štali ima automatsku i sanduk municije to više opasnost za vlasnikadecembar2017 wrote:Ne pisem o skladistima OS vec skladistima koja se nalaze po privatnim objektima, objektima privatnih poslovnih firmi, javnih ustanova i sl koja su pod kontrolom sluzbenih predstavnika vlasti u manjem entitetu, da li su to obavjestajne ili vojne strukture pod direkcijom politicara nije vazno ali su pod kontrolom srba.archi_a wrote:Nije im promaklo i to ne kontrolišu srbi, da ne bude zabune. To su skladišta OSBiH.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#961 Re: Nova agresija na BIH?
jučer reče stručnjak na TV
balkanoidne tvorevine nemaju resursa za rat
jedino ako se ameri i ruje krenu preko nas
ali ne vidim u tome interesa nikakvog
jer smo pod amerima službeno
to što se neko opire...mentalno ko dodo nema stvarnog uporišta u realnosti
balkanoidne tvorevine nemaju resursa za rat
jedino ako se ameri i ruje krenu preko nas
ali ne vidim u tome interesa nikakvog
jer smo pod amerima službeno
to što se neko opire...mentalno ko dodo nema stvarnog uporišta u realnosti
-
decembar2017
#962 Re: Nova agresija na BIH?
Ponovo ponavljam, ne pricam o skladistima OS koja su pod kontrolom drzavnih sturktura. Pricam o skladistima koja se nalaze sirom genocidne stvorevine i dio ih se nalazi i oko Sarajeva. I nalaze se i po privatnim objektima, objektima koja su u vlasnistvu tajkuna koji su bliski vlasti i sl. Znam o cemu pricam i nemojte mi stavljati rijeci u usta.archi_a wrote:nemogu se raspravljati. Ne postoje skladišta u blizini Sarajeva, koja su u privatnim objektima i pod kontrolom entitetskih predstavnika vlasti. Nemoj ljude bezveze dovoditi u zabludu.
Last edited by decembar2017 on 15/01/2018 09:47, edited 1 time in total.
-
decembar2017
#963 Re: Nova agresija na BIH?
PM72 wrote:ma to je sitno,koje to privatne firme imaju duge cijevi? ako neko u kauču ili štali ima automatsku i sanduk municije to više opasnost za vlasnikadecembar2017 wrote:Ne pisem o skladistima OS vec skladistima koja se nalaze po privatnim objektima, objektima privatnih poslovnih firmi, javnih ustanova i sl koja su pod kontrolom sluzbenih predstavnika vlasti u manjem entitetu, da li su to obavjestajne ili vojne strukture pod direkcijom politicara nije vazno ali su pod kontrolom srba.archi_a wrote:Nije im promaklo i to ne kontrolišu srbi, da ne bude zabune. To su skladišta OSBiH.
Ja stvarno ne razumijem da li namjerno ne zelite da shvatite pa izvrcete sta se pise ili ne mozete da shvatite: privatne firme nemaju duge cijevi, skladista se nalaze u objektima koja su u vlasnistvu privatnih firmi ali skladista kontrolisu zvanicne strukture vlasti. To je kao da ti koji imas garazu dadnes meni na koristenje garazu i ja u nju smjestim auto ili nesto drugo. Ti si vlasnik objekta ali ja sam vlasnik onoga sto je u njemu, razumijes li sada ?
-
PM72
#964 Re: Nova agresija na BIH?
pa reci adrese,ovo čitaju i inspektori SIPE i riješili smo problem...
-
archi_a
#965 Re: Nova agresija na BIH?
Ti možeš pretpostavljati da je nešto zaostalo od napružanja i da oni to kriju. Onda to nisu skladišta već sakriveno ilegalno naoružanje. To onda spada u onu brojku od 750.000 i bilo bi predmet obrade sigurnosnih službi. Osim ako sam ne poznaješ nekog od tajkuna koji te je pustio da uđeš i vidiš sakrivene minobacače i mts, sve drugo je pretpostavka.
Sva skladišta po BiH su pod kontrolom OSBiH po defaultu, a pored ovih skladišta može biti još skladišta pod kontrlolom policijskih službi i to samo do nivoa puškomitraljeza. Čak policiji nije dozvoljen ručni bacač.
Čuj privatna skladišta sa patovima i pamovima?
I to pod kontrolom srba?
Sva skladišta po BiH su pod kontrolom OSBiH po defaultu, a pored ovih skladišta može biti još skladišta pod kontrlolom policijskih službi i to samo do nivoa puškomitraljeza. Čak policiji nije dozvoljen ručni bacač.
I to pod kontrolom srba?
- Streptokok
#966 Re: Nova agresija na BIH?
a zašto ne dostaviš ovu informaciju OSA-i i tužilaštvu biH? možeš i anonimno. kreiraj mail i pošalji.decembar2017 wrote:Ponovo ponavljam, ne pricam o skladistima OS koja su pod kontrolom drzavnih sturktura. Pricam o skladistima koja se nalaze sirom genocidne stvorevine i dio ih se nalazi i oko Sarajeva. I nalaze se i po privatnim objektima, objektima koja su u vlasnistvu tajkuna koji su bliski vlasti i sl. Znam o cemu pricam i nemojte mi stavljati rijeci u usta.archi_a wrote:nemogu se raspravljati. Ne postoje skladišta u blizini Sarajeva, koja su u privatnim objektima i pod kontrolom entitetskih predstavnika vlasti. Nemoj ljude bezveze dovoditi u zabludu.
-
PM72
#967 Re: Nova agresija na BIH?
nek meni pošalje adresu na PP,ja imam prijatelje u SIPI i garantujem da će ta ilegalna skladista biti pretresena
- insomnia78
#968 Re: Nova agresija na BIH?
I sta mislis koliko bi skladista u RS-u ostala pod kontrolom OS-a da sutra zapuca?archi_a wrote:Ti možeš pretpostavljati da je nešto zaostalo od napružanja i da oni to kriju. Onda to nisu skladišta već sakriveno ilegalno naoružanje. To onda spada u onu brojku od 750.000 i bilo bi predmet obrade sigurnosnih službi. Osim ako sam ne poznaješ nekog od tajkuna koji te je pustio da uđeš i vidiš sakrivene minobacače i mts, sve drugo je pretpostavka.
I to pod kontrolom srba?
-
archi_a
#969 Re: Nova agresija na BIH?
Ni jedan, svi bi se odmah predali, srbi bi hladno ušetali ko u samoposlugu i snabdjeli se onim, zavisno šta ko preferira. Baba, deda, sin, sinovac, stric od tetke, lagano. Svako po par puškica, rb-pva, a rođak milojko bi na traktor zakačio pat i lagano ošini. 
Odavno ja govorim, džaba nam sve ovo, najbolje da se odmah predamo jer smo izgubili.
Odavno ja govorim, džaba nam sve ovo, najbolje da se odmah predamo jer smo izgubili.
Last edited by archi_a on 15/01/2018 10:04, edited 1 time in total.
-
decembar2017
#971 Re: Nova agresija na BIH?
Streptokok wrote:a zašto ne dostaviš ovu informaciju OSA-i i tužilaštvu biH? možeš i anonimno. kreiraj mail i pošalji.decembar2017 wrote:Ponovo ponavljam, ne pricam o skladistima OS koja su pod kontrolom drzavnih sturktura. Pricam o skladistima koja se nalaze sirom genocidne stvorevine i dio ih se nalazi i oko Sarajeva. I nalaze se i po privatnim objektima, objektima koja su u vlasnistvu tajkuna koji su bliski vlasti i sl. Znam o cemu pricam i nemojte mi stavljati rijeci u usta.archi_a wrote:nemogu se raspravljati. Ne postoje skladišta u blizini Sarajeva, koja su u privatnim objektima i pod kontrolom entitetskih predstavnika vlasti. Nemoj ljude bezveze dovoditi u zabludu.
Oni to znaju, mislim na postojanje tih skladista. Mozda znaju i za neke adrese ali to je vec druga prica ali da znaju za postojanje tih skladista je 100 %. O njima se znalo na nasoj strani vec poslije agresije kada se to pocelo da skladisti , SIPA, SFOR i ostale sluzbe su isto tako znale za njih. O tome se pise i to javno, imas na netu sluzbene izvjestaji o tome.
@archi Skaldista sakrivenog ilegalnog naoruzanja, jel sada ispravno ?
I ne razumijem odkuda ste ovako zaprepasceni , pa @pirpa je postavio link sa snimkom oruzja koje je bilo u jednom od skladiste sa nase strane. 10 godina poslije agresije je otkriveno na hiljade granata za MB koji su bili uskladisteni , ilegalno ali ipak uskladisteni oko Mostara, siguran sam da ima ljudi koji se sjecaju toga. I sada ovdje se tvrdi da srbi nemaju skladista oruzja , kao oni su sve to predali poslije agresije
Last edited by decembar2017 on 15/01/2018 10:10, edited 2 times in total.
-
archi_a
#972 Re: Nova agresija na BIH?
Tako je. Eto baš 9.1. svi srbi iz OSBiH odbiše naredbu komande iz Sarajeva, samoinicijativno izađoše iz kasarni i postrojiše se u ešalonima da obilježe dan rs. A to jutro na prozivci u kasarnama ne htjedoše stati mirno i pozdraviti dizanje zastave Bosne i Hercegovine. Iz inata!!!insomnia78 wrote:Upravo tako
Ljudi, previše slušate šta vam pajac dodik laprda. Jedno je šta govori, drugo je šta se čini po tom pitanju.
- insomnia78
#973 Re: Nova agresija na BIH?
Nego ti moli boga da se potrefis nedje na teritoriji federacije ako pocne. Inace ces se imati priliku na licnom primjeru uvjeriti u tvoje kolege iz cetniteta
-
archi_a
#974 Re: Nova agresija na BIH?
Ma odmah predaja.insomnia78 wrote:![]()
Nego ti moli boga da se potrefis nedje na teritoriji federacije ako pocne. Inace ces se imati priliku na licnom primjeru uvjeriti u tvoje kolege iz cetniteta
-
archi_a
#975 Re: Nova agresija na BIH?
Za svo ilegalno oružje za koje se saznalo 100%, ono je pokupljeno. Ne postoje ni minimalne šanse da postoji lagerovano vojno naoružanje koje može biti pod kontrolom entiteta. Ne postoje minimalne šanse da se takvo naoružanje ostavi lagerovano po privatnim objektima. Dodik nema legalnu kontrolu nad vojnim naoružanjem, a ono skriveno, ako ga negdje ima, sve se može iskoristiti ali onda imamo slučaj paramilicija i znamo kako bi se proveli. Ne morate puno zamišljati, posmatrajte kako će se provesti ovi manekeni iz srBske časti što su ss slikali na ulicama Bluke i to bez naoružanja.decembar2017 wrote:
Oni to znaju, mislim na postojanje tih skladista. Mozda znaju i za neke adrese ali to je vec druga prica ali da znaju za postojanje tih skladista je 100 %. O njima se znalo na nasoj strani vec poslije agresije kada se to pocelo da skladisti , SIPA, SFOR i ostale sluzbe su isto tako znale za njih. O tome se pise i to javno, imas na netu sluzbene izvjestaji o tome.
@archi Skaldista sakrivenog ilegalnog naoruzanja, jel sada ispravno ?
I ne razumijem odkuda ste ovako zaprepasceni , pa @pirpa je postavio link sa snimkom oruzja koje je bilo u jednom od skladiste sa nase strane. 10 godina poslije agresije je otkriveno na hiljade granata za MB koji su bili uskladisteni , ilegalno ali ipak uskladisteni oko Mostara, siguran sam da ima ljudi koji se sjecaju toga. I sada ovdje se tvrdi da srbi nemaju skladista oruzja , kao oni su sve to predali poslije agresije