Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
deny_s

#951 Re: Crna hronika BH cesta

Post by deny_s »

zigzag wrote:Hajde ovako.

Svi mozete biti vozac tog crvenog auta. Vozili ste 15 cm izvan nekakve zamišljene trajektorije po tom Članu 39. i imate kaznu od 100 KM tj 50 KM ako platite u 7-8 dana.

Ko će vama platiti štetu na autu, narušeno zdravlje i sve ostale troškove koje je ovaj papučar prouzrokovao?
Sve rečeno.
Nadati se da će i pepeljara uvidjeti svoju grešku,te da neče više pominjati taj član 39 :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#952 Re: Crna hronika BH cesta

Post by konektovan »

deny_s wrote:

Svi mozete biti vozac tog crvenog auta. Vozili ste 15 cm izvan nekakve zamišljene trajektorije po tom Članu 39. i imate kaznu od 100 KM tj 50 KM ako platite u 7-8 dana.

Ko će vama platiti štetu na autu, narušeno zdravlje i sve ostale troškove koje je ovaj papučar prouzrokovao?
Sve rečeno.
Nadati se da će i pepeljara uvidjeti svoju grešku,te da neče više pominjati taj član 39 :D
Misliš na vješalicu?! :mrgreen:
deny_s

#953 Re: Crna hronika BH cesta

Post by deny_s »

konektovan wrote:
deny_s wrote:

Sve rečeno.
Misliš na vješalicu?! :mrgreen:
Eh, baš nju :lol: ne znam oklen mi izleti ova pepeljara
vješalica,nemoj zamjeriti :D
Bullet Tooth Tony

#954 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Bullet Tooth Tony »

:lol: :lol:
vješalica

#955 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Sve soferi koji sjeckaju krivine...doktoranti fizike,godinama bili sefovi katedri...zna samo dvije stvari iz zakona,ali povrsno
vješalica

#956 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Jutros

Image
zigzag

#958 Re: Crna hronika BH cesta

Post by zigzag »

čovjek nije sjekao krivinu ali eto...

Zakon kaže da u saobraćaju moraš bježati od budala. Ok. Šta kada se desi da nemaš prostora da pobjegneš? A papučar vozi nešto na dva točka što nije registrovano?
Dope_Man

#959 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Dope_Man »

Moticiklista na aparatima.

Inace jutros jedan potencijalni kandidat prozuja kraj mene. Crni BMW, nezz sad najbolje koji bi tacno, 3 ili 5 malo noviji od standardnih ulicara. Prozuja preskacuci sve sto je mogao preskociti ulicom iz Dogloda prema Stupu, Nazad nije imao tablicu.
Throttle

#961 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Šta je sad s ovim sto je poginuo zbog rupe? Ko je tu kriv
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#962 Re: Crna hronika BH cesta

Post by mali_milojica »

Majku mu, cesta od Zivinica do aerodroma je dosta dobra, ima i novog asfalta, obnovljeno, napravljen i kruzni, ravno, gdje je mogao zijaniti :roll:
drug_profi

#963 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Throttle wrote:Šta je sad s ovim sto je poginuo zbog rupe? Ko je tu kriv
Ako je rupa bila na desnoj strani onda niko. Ako nije onda je on kriv.
Throttle

#964 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Ko odrzava cestu? Ko je kriv sto je rupa a nije zakrpljena? Ima li znak da je ostecen kolovoz i smanjeno ogranicenje?
Naravno, sve pod uslovom da je vozio po ogranicenju
Onako diskutujem
Last edited by Throttle on 04/07/2018 15:59, edited 1 time in total.
internazionale

#965 Re: Crna hronika BH cesta

Post by internazionale »

drug_profi wrote:
Throttle wrote:Šta je sad s ovim sto je poginuo zbog rupe? Ko je tu kriv
Ako je rupa bila na desnoj strani onda niko. Ako nije onda je on kriv.
Kad je nesretni motorista pao i podletio pod automobil iz suprotnog smjera, potrebno je provjeriti da li se taj automobil iz suprotnog smjera kretao uz desnu ivicu kolovoza. Ako nije a bio je u svojoj traci to znaci da je krivac za pogibiju motoriste...
Sacekajmo ipak Vjesalicu da primijeni cuveni clan 39. i pojasni nam ova desavanja
sheilak

#966 Re: Crna hronika BH cesta

Post by sheilak »

Ako cemo tako gledati clan 39 onda za svaki sudar je kriv onaj u svojoj traci jer nije bio uz desni rub kolovoza po mogucnoscu da bude sa druge strane linije (r)
NediM17

#967 Re: Crna hronika BH cesta

Post by NediM17 »

danas autobus obilazi biciklistu i izlazi mi iza krivine na pola u mojoj traci... picina dlaka da mi odere vozacku stranu... bi li ja bio kriv, mozda nisam bio dovoljno desno????
Throttle

#968 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Throttle »

Bus nije imao kud vise desno, znaci do tebe je :lol:
internazionale

#969 Re: Crna hronika BH cesta

Post by internazionale »

Mozete vas dvojica trojica misliti i nagadjati sta i kako hocete, zna se ko je tumac clana 39
Travnički Noćni Šetač

#970 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Travnički Noćni Šetač »

mali_milojica wrote:Majku mu, cesta od Zivinica do aerodroma je dosta dobra, ima i novog asfalta, obnovljeno, napravljen i kruzni, ravno, gdje je mogao zijaniti :roll:
Ta dva udesa su se desila prije godinu dana...
Laplace

#971 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

ucenik1234 wrote:Ne daj Boze nikome, tuga, ali vjerujem da nije normalno vozio a da ne pricam o dobrim gumama, fabrickoj podesenosti auta i sl. i kisica je pocela padat i to je jedan od faktora, ali sumnjam da je ispod 160 isao
Možda ni pola sata prije njega ja sam tuda prošao otprilike po ograničenju, mislim 70 km/h. Prije tog odvajanja sam na ograničenju 120 (čini mi se da je toliko) vozio nekih 90-tak zbog kišice (znam kako zna biti opasno voziti po takvom kolovozu).
Laplace

#972 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

vješalica wrote:
mayab wrote:
Throttle wrote:Kamion vozi 66, motorista je isao stotku, kakvo crno sklanjanje
Covjek je u svojoj traci, kakva desna ivica u lijevoj krivini :roll:
Naravno, i neka ovi stručnjaci koji drugima govore da nemaju pojma "podastru" zakonsku osnovu da ovaj u autu ima krivice :thumbup:
Ima nije drzao uz desnu ivicu vozilo nece niko umjesto tebe citati zakone da bi tebi nesto dokazao
Ma da, držiš se desne ivice pa pokupiš pješaka. Naročito noćnoj vožnji.

Vozač crvenog auta jeste trebao pokušati da izbjegne sudar (valjda su mu slabi refleksi ili slaba pažnja), sli nešto ne vidim ni da je vozač otocikla pokušao da izbjegne sudar.

Inače, ko gleda snimke sudara na Youtube-u, može vidjeti dosta sluajeva kako vozači, pokušavajući da izbjegnu sudar, slete sa puta. Ne jednom sam vidio takvu situaciju.

Lično sumnjam da će policija imalo teretiti vozača crvenog auta, bez obzira što nije vozio uz desnu ivicu. Vozač motocikla je prekršio zakon, preticao preko pune na krivini i nije ništa učinio da izbjegne sudar. Vraćao se na svoju traku isto kao da crvenog auta nije ni bilo.
Laplace

#973 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

Norm wrote:...kriv je i vozac cisterne jer nije zakocio i pustio motoristu da ga pretekne netom prije desne krivine na punoj liniji pri ogranicenju od 60km/h(vrijedi i za motorista), jer da je zakocio a ovaj crveni da je vozio desnim tockovima mimo kolovozne trake, po livadi, ovaj bi proso glat... :bih:
Ma ne, nisi u toku. Ako voziš na dva točka, onda za tebe saobraćajni propisi ne vrijede.

Isto je i ako automobil voziš na dva točka.
Laplace

#974 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

bitanga_sa_otesa wrote:
semirsar wrote: Dje si pravnik, nijesam te prepozn'o :mrgreen:
salu na stranu, sjetih se nase rasprave od prije par godina o preticanju u tunelu, kad si tvrdio da se ne bi sklonio Bogu ocu pa makar svi zaginuli... moradoh malo, ne zamjeri :mrgreen:
ne zamjerim ja nista,kod mene je bio drugi slucaj ,jer je mene preticao idiot preko duple pune u tunelu,ogranicenje 60 ja idem 80 i spor sam mu ,a on vozi passata lubenicara kojem je maximala 83,a u susret mu dolazi kamion.naravno nemam se gdje skloniti jer kroz beton ne moze proc auto..trebao ga je zalijepiti kamion kad je debil.
Znači, ipak je samo u pitanju broj punih. Kamion je, kako rekoše vozio 16 preko ograničenja, a ni skuter nije nešto što bi vozio Rossi.
Laplace

#975 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

spree wrote:Ovaj u sorcu kriv 100% mada eto da je iole normalan vozač u ovoj trulji od trice mogao ga je izbjeći. Jbt nisam jednom pobjegao skroz desno da izbjegnem sudar. Boli me briga za zakon i bilo sta drugo. Generalno napravim dosta ustupaka u saobracaju, jer necu radi budala da sebi stetu pravim. Jbt ko bi se peglao gubeci vrijeme, cekajuci drotove, pa osiguranja, pa skuplju registraciju, pa ko zna kakve misli, a o nekim povredama da ne govorim. Mislim da bi i ovom u trulji bilo draze da je bio vise desno.
Ovakvih situacija sam imao ko zna koliko, i uvijek pobjegnem desno. Očito da vozač crvenog auta nije reagovao kako je morao. Ali, ne treba sad relativizirati krivicu, vozač skutera je kriv za udes i to je to.
Post Reply