Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Reuf-Refko

#951 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

turbofolk wrote:Kako se bliži sjednica, sve sam više uvjerenja da Meša ostaje. Ja bih volio da bude promjena na selektorskoj poziciji, bez obzira na imena potencijalnih kandidata. O čemu se, ustvari, danas raspravlja na sjednici. O ostanku Meše i o imenima mogućih nasljednika???
Nebitno je vise ko ce bit selektor, svakako ce bit marioneta Saveza. Dok god nam je ovako uredjen Savez po nacionalnom ključu ne možemo se nadat ničemu dobrom. To što smo jednom otišli na SP, je zasluga naroda sto se digao da podrzi reprezentaciju, i ta pozitivna energija se prenijela na igrace i trenera. Ali to je bio jedan bljesak, a za kontinuirane rezultate treba sistemski rad koji inicira Savez. Kod nas to nikad nece bit, gledaju se sitni interesi pojedinaca. Tacka!!!
Reuf-Refko

#952 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

predlazem da moderatorima da zakljucaju ovu temu i temu Mesa, a otvore novu temu " Savez napolje"
markomilanov

#953 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Slo Burner wrote:
markomilanov wrote:Sad sam odgledo ceo interviju sa Draganom Okukom,idelana prilika za selektora,nije skup,rodom iz bosne,poznaje igrače i ovaj prostor,dupla kruna u poljskoj ,polufinale sa srbijom na omladinskom evropskom prvenstvu,trener godine u kini 2012.godine,ubedljivo ima najbolje reference za selektora,već je bio kandidat za selekrora bih.

iz 2014 godine

http://mondo.rs/a751147/Sport/Fudbal/Dr ... rkana.html
http://mondo.ba/a527988/Sport/Fudbal/Ba ... S-BiH.html
Frajer je obicni kitadon, ovakvih imamo gdje god podignes lopatu
Ako mi predložiš nekoga s a boljim refencama od Okuke,bosanac,iskusan,ima osvojene titule ,nije skup,svaka ti čast.
turbofolk

#954 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by turbofolk »

Reuf-Refko wrote:Nebitno je vise ko ce bit selektor, svakako ce bit marioneta Saveza. Dok god nam je ovako uredjen Savez po nacionalnom ključu ne možemo se nadat ničemu dobrom. To što smo jednom otišli na SP, je zasluga naroda sto se digao da podrzi reprezentaciju, i ta pozitivna energija se prenijela na igrace i trenera. Ali to je bio jedan bljesak, a za kontinuirane rezultate treba sistemski rad koji inicira Savez. Kod nas to nikad nece bit, gledaju se sitni interesi pojedinaca. Tacka!!!
Znam da je nebitno. Mi ne možemo uticati na izbor ljudi u Savezu. Znam ja da ne postoji nikakav sistemski rad Saveza ni kad su u pitanju mlađe selekcija ni kad je u pitanju podizanje kvaliteta domaćeg prvenstva.
Ali i pored toga, ne mogu se oteti dojmu da je ova reprezentacija mogla i morala više. Pogotovu u prošlim kvalifikacijama kad su i trećeplasirane reprezentacije u grupi imale šansu da odu na EP. U dvije ključne utakmice za plasman, mi nismo imali apsolutno nikakvu igru. Doduše, ima nešto i do zeničke magle i do nepostojećeg penala na samom startu meča u Dublinu.
Ali onda u ovim kvalifikacijma, kad očekuješ da ćemo konačno proigrati i u relativno lakoj grupi osigurati plasman na bar drugo mjesto, mi ne možemo odigrati poštenu utakmicu protiv iole ozbiljnije ekipe. Zato vjerujem da će novi selektor, ma ko to bio, donijeti unaprijeđenja u igri i vjerujem, s obzirom da nam se pruža šansa da kroz ligu nacija i kvalifikacije direktno odemo na EP (svoje prvo) da bi promjenom na klupi to i uspjeli.
Reuf-Refko

#955 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

Turbofolk da ti pojasnim slikovito. Ako imas firmu gdje rade ljudi na osnovu sposobnosti, i firmu gdje rade podobni, koji su dosli nekim vezama, stelama i sl...kako ce izgledati medjuljudski odnosi u te dvije firme? U prvoj logicno ce vladati timski duh i dobro raspolozenje, a u drugoj ce biti konstntna netrpeljivost, podmetanje nogu, svadja, zavist i sl. Eh, nasa reprezentacija je vise ovaj drugi prijmer, a da bi se to promijenilo, kompletna uprava mora napolje!!!
stakasa

#956 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by stakasa »

muha_sa wrote:
markomilanov wrote:Pomenuše u emiciji na ftv,kao kandidata Džemala Hadžiabdića,možda je prednost što je iskusan i mnogi ga ne poznaju,on je brat Milija Hadžiabdića koji je igrao za Velež i Hajduk.

http://www.historija.ba/d/395-roden-dzemal-hadziabdic/
ovi mladi ga ne poznaju
bolje kazat da je Mili brat mnogo poznatijeg Dzemala :)
Kao bek proglasavan igracem godine, poslje toga sjajna karijera u Svonsiju, po povrtaku omladinci u Velezu, nakon rata dvadesetak godina uspjesno u zemljama Zaliva
muha_sa

#957 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by muha_sa »

stakasa wrote:
muha_sa wrote:
markomilanov wrote:Pomenuše u emiciji na ftv,kao kandidata Džemala Hadžiabdića,možda je prednost što je iskusan i mnogi ga ne poznaju,on je brat Milija Hadžiabdića koji je igrao za Velež i Hajduk.

ovi mladi ga ne poznaju
Kao bek proglasavan igracem godine, poslje toga sjajna karijera u Svonsiju, po povrtaku omladinci u Velezu, nakon rata dvadesetak godina uspjesno u zemljama Zaliva
:thumbup:

kakav buraz Mili kakvi bakraci :-) Dzemal legenda YU fudbala :thumbup:
bjelave

#958 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by bjelave »

Ako vec bezdusno i nicim izazvano tjeraju Mesu da bi udovoljili ulici i ljudima koji nemaju veze sa strukom onda barem neka Amar bude zamjena.
Last edited by bjelave on 19/10/2017 11:49, edited 1 time in total.
Altsa

#959 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Altsa »

markomilanov

#960 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

dosadašnji selektori nijhov bilans.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Bosanskoh ... ezentacija
AmiĐa_Idriz

#961 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by AmiĐa_Idriz »

stakasa wrote:
muha_sa wrote:

ovi mladi ga ne poznaju
Prvi naš na Otoku, ako se ne varam.
muha_sa

#962 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by muha_sa »

mislim da je prije njega otiso Bosko Jankovic iz Zelje
stakasa

#963 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by stakasa »

Ne znam je li prvi, isao je i Golac, Jankovic... Ali nije imao epizodnu ulogu, to je vazno. Mislim da ne bi bio los selektor. Meni se svida i Vlatko Glavas. Pa cak i Dragan Okuka
AmiĐa_Idriz

#964 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by AmiĐa_Idriz »

muha_sa wrote:mislim da je prije njega otiso Bosko Jankovic iz Zelje
Da upravu si. 2 godine prije je Bozo otisao.
spree

#965 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by spree »

Ostaje mesa :thumbup:

:skoljka:
markomilanov

#966 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Nadam se da će biti konkurs,da svi imaju priliku da se prijave.
spree

#967 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by spree »

Sta ce konkurs kad ostaje mesa :oops: .

Vec su najavili da nece biti konkursa sto je i bolje jer nece top treneri slati prijave na konkurs. Dakle imat cemo top trenera :D
dimitrov

#968 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by dimitrov »

Svaka čast Ćiri.I Ćiro je provalio da su naše legende stale uz Mešu pa govori nešto kao pustite lične odnose i lične interese nego recite kako jeste. Pašić npr. jedan u nizu legendi govori kako ni Mourinho ni Ferguson ne bi ništa napravili,jer mi imamo samo 4 vrhunska igrača i limitirana smo ekipa.Te šuplje je stvarno više dosta.Mi jesmo limitirani,ali u odnosu na Belgiju,Francusku,Njemačku itd. Jeli neko od Meše tražio da bude ispred Belgije u grupi? Koliko vrhunskih igrača ima Irska,Grčka o Kipru da ne govorim.Koliko vrhunskih igrača imaju Island,Sjeverna Irska,Švicarska,Švedska?Poštujem sve naše legende(ma iz kojeg tabora bili) i shvatam da su oni kolege,ali treba reći otvoreno i iskreno,što Ćiro kaže radi se o nacionalnom interesu :D
Altsa

#969 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Altsa »

Kaze ona budaletina Nikola njegovi kandidati su:
Radomir Antic
Sakib Malkocevic
Vlatko Glavas
Amar Osim
:lol: Fataj se Šarulje Nikola
Melbourne_Australia

#970 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Melbourne_Australia »

dimitrov wrote:
Svaka čast Ćiri.I Ćiro je provalio da su naše legende stale uz Mešu pa govori nešto kao pustite lične odnose i lične interese nego recite kako jeste. Pašić npr. jedan u nizu legendi govori kako ni Mourinho ni Ferguson ne bi ništa napravili,jer mi imamo samo 4 vrhunska igrača i limitirana smo ekipa.Te šuplje je stvarno više dosta.Mi jesmo limitirani,ali u odnosu na Belgiju,Francusku,Njemačku itd. Jeli neko od Meše tražio da bude ispred Belgije u grupi? Koliko vrhunskih igrača ima Irska,Grčka o Kipru da ne govorim.Koliko vrhunskih igrača imaju Island,Sjeverna Irska,Švicarska,Švedska?Poštujem sve naše legende(ma iz kojeg tabora bili) i shvatam da su oni kolege,ali treba reći otvoreno i iskreno,što Ćiro kaže radi se o nacionalnom interesu :D
Pratis li ti futbal i gledas li tekme?? jer izgleda da bubas....Cim si poredio Svicu i Irsku recimo....Komplet Irska reprez igra u premijer ligi, uglavnom su standardni....Isto tako Svicarci igraju u mnogo dobrim klubovima......Za nas je Irska u trkackom a i disciplini na terenu svemirski brod...Znaci niko ama bas niko nece Irsku dobiti tako lako...A nas hoce i malo jaca reprezrentacija...A svica cesto ali bas cesto igra i na sp i na euro..Sjecam se davne 94 godine na sp u Americi svicaraca.....I ti si nasao porediti nas i njih :-) Vrhunski igraci ne znace nista.....Koliko je to Grcka na euru 2004 kad su bili prvaci imala vrhunske igrace???? Koliko to Island ima vrhunski igraca???....
Logovan

#971 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Altsa wrote:Kaze ona budaletina Nikola njegovi kandidati su:
Radomir Antic
Sakib Malkocevic
Vlatko Glavas
Amar Osim
Ma lud čovjek.
Reuf-Refko

#972 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Reuf-Refko »

bjelave wrote:Ako vec bezdusno i nicim izazvano tjeraju Mesu da bi udovoljili ulici i ljudima koji nemaju veze sa strukom onda barem neka Amar bude zamjena.
ima druga tema "Zeljezničar" pa tamo komentarisi, ovjde je tema novi selektor. :-x
mikogoago

#973 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by mikogoago »

Logovan wrote:
Altsa wrote:Kaze ona budaletina Nikola njegovi kandidati su:
Radomir Antic
Sakib Malkocevic
Vlatko Glavas
Amar Osim
Ma lud čovjek.
Nije Nikola lud. Nikola je inteligentan sto se stice rodjenjem,a nema naobrazbu ili neke druge stvari.Bio je vrhunski fudbaler i akao takav nije mogao doci do vrha kao glup covjek. Moze mu se svasta toga reci i spocitavati ali ima fudbalsku ineligenciju i zna fudbal.Ne znam koliko ste gledali od te emisije,ali ono realno on ili oni su rekli da nemamo para za kvalitetne selektore i on je u tom kontekstu rekao ove trenere i po njegovom obrazlozio zasto.Prateci ovdje vidim da su mnogi forumasi predlagali isto ili slicno. I za kraj Nikola je nacionalno blago neiskvaren,posten i dobrodusan i zabranjeno ga je napadati jer je omiljen kod sviju.
Ja sam misljenja ako se nema para i mora biti neko od ove buranije onda ja bih izabrao za selektora trenera koji je postigao najbolje rezultate sa juniorima ili sa U 21 pa neka nastavi rad sa istom ekipom da ih razvija uz dodatak ovih najboljih starijih igraca a to su tri cetiri igraca. Na duze staze bi dobili dobru uigranu reprezentaciju i timsku igru.
markomilanov

#974 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

Ima li kakvog avaza iz nogometnog saveza,šta rade toliko,Memed ko da je ispred sudija haškog tribinula. :D
Logovan

#975 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

mikogoago wrote: Nije Nikola lud. Nikola je inteligentan sto se stice rodjenjem,a nema naobrazbu ili neke druge stvari.Bio je vrhunski fudbaler i akao takav nije mogao doci do vrha kao glup covjek. Moze mu se svasta toga reci i spocitavati ali ima fudbalsku ineligenciju i zna fudbal.Ne znam koliko ste gledali od te emisije,ali ono realno on ili oni su rekli da nemamo para za kvalitetne selektore i on je u tom kontekstu rekao ove trenere i po njegovom obrazlozio zasto.Prateci ovdje vidim da su mnogi forumasi predlagali isto ili slicno. I za kraj Nikola je nacionalno blago neiskvaren,posten i dobrodusan i zabranjeno ga je napadati jer je omiljen kod sviju.
Ja sam misljenja ako se nema para i mora biti neko od ove buranije onda ja bih izabrao za selektora trenera koji je postigao najbolje rezultate sa juniorima ili sa U 21 pa neka nastavi rad sa istom ekipom da ih razvija uz dodatak ovih najboljih starijih igraca a to su tri cetiri igraca. Na duze staze bi dobili dobru uigranu reprezentaciju i timsku igru.
Nisam rekao glup, nego lud. I nema veze sa ovim fudbalska inteligencija i da li zna fudbal. Ne ulazim u to.

Predložio čovjek Sakiba i Vlatka. :facepalm: Pa ova dvojica ne mogu voditi ni fudbalsku ekipu srednje škole, a kamoli reprezentaciju. :D

Eto nemamo para pa ćemo gledati Sakiba na klupi.
Locked