Moze li objasnjenje ili neka referenca za ovu tvrdnju? Sta bi predstavljao neserijski redosljed? Niz brojeva koji nisu poredani po redu?median prestavlja srednji broj u neserijskom redosljedu brojeva
Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
-
r_faruk
#951 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
- Smrcak15
#952 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
shbc wrote:Spremite se polijecemo...Smrcak15 wrote:ne palamudi bezveze, nego odgovori ono sto te pitamshbc wrote:Dame i gospodo: Smrcak. Pronalazac cuda i inzinjer elektrotehnike.
U stvarnosti covjek sa izuzetno niskim IQ-om. Frajer koji je u pocetku tvrdio da medijan uopste ne predstavlja sredinu (ili srednji broj). Pa kada je skontao da predstavlja tvrdio da se to ne odnosi na situacije kada u rasponu imamo parne brojeve. Nakon sto je uvidio da mu ni to ne pije vode prebacio se na kilometre i tvrdio da 10 kilometara zapravo predstavlja raspon od 1 do 10. I tu skonta da se zajebao i na kraju kaze da uopste nije pricao o tom rasponu nego o rasponu od 0 do 10.
Diplomirao na elektrotehnici - u stvarnosti mu ne bi dali da tamo radi ni kao domar
Koristi matematicke metode - najosnovnije zakone matematike prvo ne poznaje, pa ih porice
Veliki musliman - laze ko pas
Toliko o tebi i tvojim cudima. Probaj ovo gore sve poreci i izvucu ti svaki post koji si napisao od pocetka ove rasprave. Bolje ti je da opet pravis novi nick. Ili jos bolje trazis novi forum. Allah te nije bas pripazio na ovom.
da li znas na osnovu cega je ova prica pocela?
ne lazi, median prestavlja srednji broj u neserijskom redosljedu brojevaFrajer koji je u pocetku tvrdio da medijan uopste ne predstavlja sredinu (ili srednji broj). Pa kada je skontao da predstavlja tvrdio da se to ne odnosi na situacije kada u rasponu imamo parne brojeve. Nakon sto je uvidio da mu ni to ne pije vode prebacio se na kilometre i tvrdio da 10 kilometara zapravo predstavlja raspon od 1 do 10. I tu skonta da se zajebao i na kraju kaze da uopste nije pricao o tom rasponu nego o rasponu od 0 do 10.
ti si okrenuo pricu poceinjemo od 1, pa nemozemo jarane poceti od 1, nego od nule, nije ovo trka gdje ce neko poceti od 1000tog metra a neki od nule pa da radimo analize....
nego kilometraza se trazi od 0 do 10 km
reci mi gdje je median u 10000 metara?
Prva tvrdnja da od 10 brojeva (1-10) sredina nije 5.5Post napisan na 21. stranici ove teme.
ovo bas strasno izgleda![]()
znaci 5,5 je sredina od 10 ?
5,5 and druga ima 4,5
i tebi 5.5 sredina od 10 brojeva
Na istoj stranici jos nacrta svoje retardirano objasnjenjeNa 22. stranici opet tvrdi da srednji broj ne postoji
ne zajebavam druzeeeee
kako moze 5.5 biti sredina od 10 ????
cim zagazi na 6 preslo je pola putaNa 23. stranici kaze da medijan nije uopste srednji broj:nema srednjeg broja u 10Na istoj stranici da nam utvrdi da medijan nije srednji broj:druze ti si ograjisao sto posto
ko ovdje prica o medijanima covjce, medijan nije isto sto i sredinji broj
Sta je median?
https://en.wikipedia.org/wiki/Median
The median is the value separating the higher half of a data sample, a population, or a probability distribution, from the lower half.
kako moze onda biti srednji broj ako jedna polovica je veca od druge polovice??? to vise nije sredina.Jos jednom na 30. stranici:ne pametuj dopirani, ovdje nije prica o medijanima nego o srednjem broju, a gore sam iznio definiciju sta je median.Sada odjednom na 31. stranici medijan jeste srednji broj ali se trazi samo kada brojevi nisu u seriji:Mi trazimo srednji broj a ne median, median je prosjecna vrijednost ukupnog broja.Ovdje se opet malo zbunio:median se trazi kod cifri koje nisu u serijiPobrkali se pojmovi sredine i medijana. Izgleda kada idemo do 11 odjednom postoji medijan za brojeve u seriji.od 11 sredina je 5.5
dok je median 6, jer imamo 5 brojeva na jednoj 5 brojeva na drugoj strani.
Pa se opet malo vratio na nakaradnu definiciju medijana na 33. stranici:Na ovo mu je postavljen izazov gdje pise ovo pravilo. Isti je ponovljen vise puta. Nikada ga nije ispunio. Sam priznaje da ne zna da li to pravilo postoji (a i kako ce znati kada ne postoji).median se trazi gdje imamo razne brojcane vrijednosti na pojedini pozicijama, kao naprimjer
4, 5, 2, 6, 15, 20, 12 itd
Rece onda da je to sam zakljucio na 34. stranici:A usput i doda ovo:pa to sam uocio na osnou stranice koju si ti poslaoNakon sto sam mu postavio dvije stranice gdje upravo to rade, medijan opet nije sredina ili srednji broj:volio bi vidjeti kako median traze u serijskim brojevima gdje je paran broj brojeva.Pa mu se objasni ista ta definicija, odnosno da je taj prosjek sto se tu spominje zapravo samo prosjek dva najbliza broja sredini jer se tako medijan racuna, i onda krece ovo:In the case of an even number of terms, the median is the average of the two middle terms.
jesi liti svjestan sta ovo znaci, median nije srednji broj, nego prosjek, prosjek prosjek, junaceTo pravda time sto, mozes misliti medijan i aritmeticka vrijednost imaju isti rezultat u distribuciji od 1 do 10.da ali je i prosjek cjelokupnog broja
Na 35. stranici jos malo akrobacija:Jos su ove iste akrobacije bolje kada se sjetimo da jedno vrijeme medijan nije uopste bio sredina.median je sredina u skupu neserijskih brojeva, jeli razumijes ovo sto pisem
median nije sredina u skupu serijskih brojeva, nego prosjek
ti meni hoces da poturis median kao sredinu na mjestu gdje nesmijes to raditi tj. medju serijskim brojevima
Ponovo ponovljen izazov da nadje gdje pise da se to "ne smije raditi". A on kaze na 37. stranici:A i kako ce biti kada ne postoji i kada je izmislio.nemogu ti traziti to nema vremena za to, niti znam dali ima ta deifnicija
A na kraju kao slag na tortu imamo da je on zapravo samo neshvacen bio sve vrijeme, nilad nije spomenuo nista od 1 do 10 (meni se valjda i dalje prividjaju oni citati odozgo):Plus sto u citatu sa pocetka ovog komentara opet kaze da se medijan ne trazi u serijskim brojevima, ali me ipak pita gdje je medijan u 10000 metara. Valja u toj udaljenosti metri ne idu po redu. Sta li.mene ne interesuje od 1 do 10
mene interesuje od 0 do 10
Kako bi rekli Dalmatinci: a sad adio, a sad adio, i ko zna gdje, i ko zna kad.
od svega gore sto si napisao jedino je ovo polovicno tacnoNa 23. stranici kaze da medijan nije uopste srednji broj:
Median jeste srednji broj u neserijskom redosljedu, dok je median prosjek a ne srednji broj u serijskom redosljedu, ali ti to nekontas pa nekontas dzaba sto sam ti crtao.
ovo sam pogrijesio
trebalo je da stoji nije prica o medijanima nego o sredini, jer sredina i srednji broj nije isto.ne pametuj dopirani, ovdje nije prica o medijanima nego o srednjem broju, a gore sam iznio definiciju sta je median.
pa tu priznajem gresku u definiciji.
problem covjce sa tobom je sto jedes supu sa viljuskom, a hoces spagete da jedes sa kasikom, tu je tvoj istinski problemPlus sto u citatu sa pocetka ovog komentara opet kaze da se medijan ne trazi u serijskim brojevima, ali me ipak pita gdje je medijan u 10000 metara. Valja u toj udaljenosti metri ne idu po redu. Sta li.
kada median koji je srednji broj u neserijskom redosljedu primjenis na serijski redosljedu gdje se trazi recimo sredina u kilometrazi vise to nije median, median kakav ti trazi nema smisla tu kao sto viljuska nema smisla sa supom
Pitao sam te pitanja koja vjesto izbjegajes jer nemozes da odgovoris , trazio sam od tebe da nam kazes zbog cega je procela sva ova prica?
neznas, ali znas palamudit u prazno
evo da informisem raju zbog cega je sva ova prica pocela i sto ima veze sa kilometrazom a nikakvim medianim u neserijskom redosljedu, gdje razlicite cifre iskacu u intervalima
Posto Kuran ima 114 sura, sura 57 je sura zeljezo, pozicionira u uz sredinu Kur'ana kao sto je zeljezna jezgra pozicionirana u sredisnjem dijelu planete zemlje, jer kraj sure 57 pocetak sure 58 je sredina Kur'ana, isto tako rijec sredina se se spominje u ajetu 143 u najvecoj suri u Kuranu od 286 ajeta, kada prepolovimo 286 dobijemo 143, i u tom ajetu se spominje rijec sredina.
znaci sure i ajeti su poredani serijski, upravo ono sto ja govorim cijelo svo ovo vrijeme serijski redosljed je u pitanju, a nikakav neserijski redosljed koji ti guras cijelo svo ovo vrijeme,
i furas distribuciju, sta je distribucija, to je kada imas 10 osoba, koje ima serijski ili neserijski sumu necega, recimo jabuka.
Znaci ovdje mora da se prica o kilometrazi u medijanima, jer sure idu serijski, 1,2,3,4,5,6 a ne kao neserijskis distribucija, 3,5,8,8,9 itd
I zato moramo da referiramo na kilometrazu jer kilomtraza se prelazi serijski, nemozes preci 1 kilomtar pa onda skociti na 9 kilomatara itdprvo presdjes 1, 2, 3 kilometar itd
jeli ti razumijes ovo covjece??? dok god budes jeo supu sa viljuskama pravit ces gresku, dok od ne postavis stvari na prava mjesta, da viljuskom spagete jedes a kasikom supu.
nema ovdje adio, nema da bjezis iz diskusije, htio si da oboris moj nekakav kredibilitet...pa ostani i diskuiji da mu dohakas....i nemoj da bjezis, jer ja ne zelim da bjezis.Kako bi rekli Dalmatinci: a sad adio, a sad adio, i ko zna gdje, i ko zna kad.
nego pojasni narodu kako moze biti sredina 5500m od 10000m
nemozes poceti od 1 jer to bi ekvivalentno bilo da pocinjes od kraja prve sure a pocetak druge
zato moras da pocnes od 0 pa do 10
jer ako kazem 0.5 to znaci polovica prve sure, a to ti nemas u od 1 do 10
i zato moramo da krenemo od 0 do 10km
pa de nam sad reci gdje sredina na 10 000m?
- Smrcak15
#953 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
evor_faruk wrote:Moze li objasnjenje ili neka referenca za ovu tvrdnju? Sta bi predstavljao neserijski redosljed? Niz brojeva koji nisu poredani po redu?median prestavlja srednji broj u neserijskom redosljedu brojeva
http://www.mathsisfun.com/median.html
Example:
3, 13, 7, 5, 21, 23, 39, 23, 40, 23, 14, 12, 56, 23, 29
When we put those numbers in order we have:
3, 5, 7, 12, 13, 14, 21, 23, 23, 23, 23, 29, 39, 40, 56
There are fifteen numbers. Our middle is the eighth number:
3, 5, 7, 12, 13, 14, 21, 23, 23, 23, 23, 29, 39, 40, 56
The median value of this set of numbers is 23.
znaci 23 je srednji broj jer imas 7 brojeva sa jedne strane, i 7 brojeva s druge strane
to je srednji broj u neserijskom redosljedu kao sto vidis da se cifre ne penju 1,2,3,4,5 itd
serijski je 1,2,3,4,5,6....itd
- shbc
#954 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Samo da dodamo na postojecu listu provala:shbc wrote:Spremite se polijecemo...Smrcak15 wrote:
ne palamudi bezveze, nego odgovori ono sto te pitam
da li znas na osnovu cega je ova prica pocela?
ne lazi, median prestavlja srednji broj u neserijskom redosljedu brojevaFrajer koji je u pocetku tvrdio da medijan uopste ne predstavlja sredinu (ili srednji broj). Pa kada je skontao da predstavlja tvrdio da se to ne odnosi na situacije kada u rasponu imamo parne brojeve. Nakon sto je uvidio da mu ni to ne pije vode prebacio se na kilometre i tvrdio da 10 kilometara zapravo predstavlja raspon od 1 do 10. I tu skonta da se zajebao i na kraju kaze da uopste nije pricao o tom rasponu nego o rasponu od 0 do 10.
ti si okrenuo pricu poceinjemo od 1, pa nemozemo jarane poceti od 1, nego od nule, nije ovo trka gdje ce neko poceti od 1000tog metra a neki od nule pa da radimo analize....
nego kilometraza se trazi od 0 do 10 km
reci mi gdje je median u 10000 metara?
Prva tvrdnja da od 10 brojeva (1-10) sredina nije 5.5Post napisan na 21. stranici ove teme.
ovo bas strasno izgleda![]()
znaci 5,5 je sredina od 10 ?
5,5 and druga ima 4,5
i tebi 5.5 sredina od 10 brojeva
Na istoj stranici jos nacrta svoje retardirano objasnjenjeNa 22. stranici opet tvrdi da srednji broj ne postoji
ne zajebavam druzeeeee
kako moze 5.5 biti sredina od 10 ????
cim zagazi na 6 preslo je pola putaNa 23. stranici kaze da medijan nije uopste srednji broj:nema srednjeg broja u 10Na istoj stranici da nam utvrdi da medijan nije srednji broj:druze ti si ograjisao sto posto
ko ovdje prica o medijanima covjce, medijan nije isto sto i sredinji broj
Sta je median?
The median is the value separating the higher half of a data sample, a population, or a probability distribution, from the lower half.
kako moze onda biti srednji broj ako jedna polovica je veca od druge polovice??? to vise nije sredina.Jos jednom na 30. stranici:ne pametuj dopirani, ovdje nije prica o medijanima nego o srednjem broju, a gore sam iznio definiciju sta je median.Sada odjednom na 31. stranici medijan jeste srednji broj ali se trazi samo kada brojevi nisu u seriji:Mi trazimo srednji broj a ne median, median je prosjecna vrijednost ukupnog broja.Ovdje se opet malo zbunio:median se trazi kod cifri koje nisu u serijiPobrkali se pojmovi sredine i medijana. Izgleda kada idemo do 11 odjednom postoji medijan za brojeve u seriji.od 11 sredina je 5.5
dok je median 6, jer imamo 5 brojeva na jednoj 5 brojeva na drugoj strani.
Pa se opet malo vratio na nakaradnu definiciju medijana na 33. stranici:Na ovo mu je postavljen izazov gdje pise ovo pravilo. Isti je ponovljen vise puta. Nikada ga nije ispunio. Sam priznaje da ne zna da li to pravilo postoji (a i kako ce znati kada ne postoji).median se trazi gdje imamo razne brojcane vrijednosti na pojedini pozicijama, kao naprimjer
4, 5, 2, 6, 15, 20, 12 itd
Rece onda da je to sam zakljucio na 34. stranici:A usput i doda ovo:pa to sam uocio na osnou stranice koju si ti poslaoNakon sto sam mu postavio dvije stranice gdje upravo to rade, medijan opet nije sredina ili srednji broj:volio bi vidjeti kako median traze u serijskim brojevima gdje je paran broj brojeva.Pa mu se objasni ista ta definicija, odnosno da je taj prosjek sto se tu spominje zapravo samo prosjek dva najbliza broja sredini jer se tako medijan racuna, i onda krece ovo:In the case of an even number of terms, the median is the average of the two middle terms.
jesi liti svjestan sta ovo znaci, median nije srednji broj, nego prosjek, prosjek prosjek, junaceTo pravda time sto, mozes misliti medijan i aritmeticka vrijednost imaju isti rezultat u distribuciji od 1 do 10.da ali je i prosjek cjelokupnog broja
Na 35. stranici jos malo akrobacija:Jos su ove iste akrobacije bolje kada se sjetimo da jedno vrijeme medijan nije uopste bio sredina.median je sredina u skupu neserijskih brojeva, jeli razumijes ovo sto pisem
median nije sredina u skupu serijskih brojeva, nego prosjek
ti meni hoces da poturis median kao sredinu na mjestu gdje nesmijes to raditi tj. medju serijskim brojevima
Ponovo ponovljen izazov da nadje gdje pise da se to "ne smije raditi". A on kaze na 37. stranici:A i kako ce biti kada ne postoji i kada je izmislio.nemogu ti traziti to nema vremena za to, niti znam dali ima ta deifnicija
A na kraju kao slag na tortu imamo da je on zapravo samo neshvacen bio sve vrijeme, nilad nije spomenuo nista od 1 do 10 (meni se valjda i dalje prividjaju oni citati odozgo):Plus sto u citatu sa pocetka ovog komentara opet kaze da se medijan ne trazi u serijskim brojevima, ali me ipak pita gdje je medijan u 10000 metara. Valja u toj udaljenosti metri ne idu po redu. Sta li.mene ne interesuje od 1 do 10
mene interesuje od 0 do 10
Kako bi rekli Dalmatinci: a sad adio, a sad adio, i ko zna gdje, i ko zna kad.
A ni ovoga nikad nije dosta:trebalo je da stoji nije prica o medijanima nego o sredini, jer sredina i srednji broj nije isto.
Naravno, za ovo iznad jos uvijek cekamo potvrdu da nije sam izmislio. Ipak je matematika zajebana nauka. Sve ima fino napismeno. Nesto mi cudno kako ovo ne moze da nadje.dok je median prosjek a ne srednji broj u serijskom redosljedu
Inace "inzinjer elektrotehnike", kako sam kaze za sebe
- Smrcak15
#955 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
shbc wrote: Samo da dodamo na postojecu listu provala:A ni ovoga nikad nije dosta:trebalo je da stoji nije prica o medijanima nego o sredini, jer sredina i srednji broj nije isto.Naravno, za ovo iznad jos uvijek cekamo potvrdu da nije sam izmislio. Ipak je matematika zajebana nauka. Sve ima fino napismeno. Nesto mi cudno kako ovo ne moze da nadje.dok je median prosjek a ne srednji broj u serijskom redosljedu
Inace "inzinjer elektrotehnike", kako sam kaze za sebe
srednji broj je uvijek sredina, dok sredina uvijek nema srednjeg brojaSamo da dodamo na postojecu listu provala:trebalo je da stoji nije prica o medijanima nego o sredini, jer sredina i srednji broj nije isto.
naprimjer, 6 je srednji broj od 11, zato sto ima 5 na jedno i drugoj strani cifre, to je ujedno i sredina.
dok od 10km sredina je crta izmedju dvije polovice 5km, ta crta ne predstavlja cifru nego liniju razgranicenja.
dobro matematicaru , samo ti nastavi jesti supu sa viljuskomNaravno, za ovo iznad jos uvijek cekamo potvrdu da nije sam izmislio. Ipak je matematika zajebana nauka. Sve ima fino napismeno. Nesto mi cudno kako ovo ne moze da nadje.
- Smrcak15
#956 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
ma koliko god pokusavao da primjenis racunanje mediana iz neserijskog redosljeda brojeva na serijski redosljed brojeva niakd ti nece poci za rukom ma koliko god pokusavao
jer to sto ti radis je jedenje supe sa viljuskom,
jer median se vadi na osnovu distribucije stvari medju vise ljudi , dok vadjenje sredine iz kilometraze se vadi na osnovu predjenog puta jedne osobe.
i to hoces da spojis to sto ima 10 ljudi, koji imaju tazlicit broj jabuka, ili krusaka cega god vec...sa jednim covjekom koji prelazi put do cilja u jednom serijskom redosljedu brojeva.
nikad ti ovdje neces ljudima dokazati da je 5500m sredina od 10 000m pa makar se na glavu nasadio i rogovi ti izrasli , nece proci druze
ti to dobro znas, ali furas neku glupu pricu od 1do 10, nigdje veze svezom umjesto od 0 do 10
jer od 1 do 10 nema veze sto je nas postaklo iz Kurana da poricamo o ovome, dok
0 do 10 vec ima ,veze.
jer to sto ti radis je jedenje supe sa viljuskom,
jer median se vadi na osnovu distribucije stvari medju vise ljudi , dok vadjenje sredine iz kilometraze se vadi na osnovu predjenog puta jedne osobe.
i to hoces da spojis to sto ima 10 ljudi, koji imaju tazlicit broj jabuka, ili krusaka cega god vec...sa jednim covjekom koji prelazi put do cilja u jednom serijskom redosljedu brojeva.
nikad ti ovdje neces ljudima dokazati da je 5500m sredina od 10 000m pa makar se na glavu nasadio i rogovi ti izrasli , nece proci druze
jer od 1 do 10 nema veze sto je nas postaklo iz Kurana da poricamo o ovome, dok
0 do 10 vec ima ,veze.
- shbc
#957 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Inace, posto si se vec slozio da je medijan srednji broj. Medijan 1-10:
https://www.mathway.com/popular-problem ... ath/632000
Jos cekam na onu definiciju
p.s. Hvala ti sto se nastavljas sam diskreditovati. Bas poput idola Naika
- Smrcak15
#958 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Median nije srednji broj od deset nego je to prosjek.shbc wrote:Inace, posto si se vec slozio da je medijan srednji broj. Medijan 1-10:
Median od neparnog broj to je istinski srednji broj kao 6 od ukupnih 11.
Tvoje izbjegavanje mojih pitanja samo pokazuje da se nesmijes suociti sa problem u koji si upao.
- shbc
#959 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Znaci i ovi sa mathway.com ne znaju matematiku?Smrcak15 wrote:Median nije srednji broj od deset nego je to prosjek.shbc wrote:Inace, posto si se vec slozio da je medijan srednji broj. Medijan 1-10:
Tvoje izbjegavanje mojih pitanja samo pokazuje da se nesmijes suociti sa problem u koji si upao.
Objasni to deder i njima da skinu onda ovo sa stranice.
A usput objasni i ovima:
https://support.office.com/hr-hr/articl ... 85bdd967d2
https://www.wyzant.com/resources/answer ... 2345678910
https://socratic.org/questions/how-do-y ... 6-7-8-9-10
A mogao si skoknuti i do fakulteta sirom svijeta (dok jos nisu zabranili ljudima sa IQ-om ispod 50 da ulaze) i objasniti profesorima da uce studente pogresno. Cuj oni nama nasli davati formulu za medijan kada je parni broj clanova... Jos nam nisu objasnili da ga uopste i nema i ne smijemo ga traziti ako to ide "serijski"... A mozes misliti, jos nas stoka ucila da ih prvo poredamo od najmanjeg ka najvecem, odnosno serijski, prije nego pocnemo traziti medijan... Sve ti to nauci. Promjeni pravila i zakone matematike i statistike. Dobro ti ipak ide na forumu
- Smrcak15
#960 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Znaju oni matematiku ali ti je neznas. Tu lezi problem.shbc wrote:Znaci i ovi sa mathway.com ne znaju matematiku?Smrcak15 wrote:Median nije srednji broj od deset nego je to prosjek.shbc wrote:Inace, posto si se vec slozio da je medijan srednji broj. Medijan 1-10:
A usput objasni i ovima:
A mogao si skoknuti i do fakulteta sirom svijeta (dok jos nisu zabranili ljudima sa IQ-om ispod 50 da ulaze) i objasniti profesorima da uce studente pogresno. Cuj oni nama nasli davati formulu za medijan kada je parni broj clanova... Jos nam nisu objasnili da ga uopste i nema i ne smijemo ga traziti ako to ide "serijski"... A mozes misliti, jos nas stoka ucila da ih prvo poredamo od najmanjeg ka najvecem, odnosno serijski, prije nego pocnemo traziti medijan... Sve ti to nauci. Promjeni pravila i zakone matematike i statistike. Dobro ti ipak ide na forumu
- shbc
#961 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Cekaj, oni znaju, ja ne znam. Ja se slazem s njima, ti se ne slazes. Oni i ja izracunasmo da je srednji broj 5.5, ti kazes da ga nema. Ne znam kako to izgleda u tvojoj glavi, ali ovamo u realnosti to kaze da ti ne znasSmrcak15 wrote:Znaju oni matematiku ali ti je neznas. Tu lezi problem.shbc wrote:Znaci i ovi sa mathway.com ne znaju matematiku?Smrcak15 wrote:
Median nije srednji broj od deset nego je to prosjek.
A usput objasni i ovima:
- shbc
#962 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
p.s. Kad smo vec kod poznavanja matematike, sta ono rece, pogresno si se izrazio?Smrcak15 wrote:
Znaju oni matematiku ali ti je neznas. Tu lezi problem.
Ko ovdje prica o medijanima covjce, medijan nije isto sto i sredinji broj
ne pametuj dopirani, ovdje nije prica o medijanima nego o srednjem broju
Ovo je inace tvoj odgovor na moju molbu da ti neko objasni da medijan jeste srednji brojSta je median?
objasni nam ovo, veca polovica u odnosu na manju polovicu
Cetiri puta se pogresno izrazio?Mi trazimo srednji broj a ne median
Bilo potrebno slovom i brojem 5 linkova da ti postavim, jedan za drugim da bi skontao da je medijan strucna terminologija za srednji broj. A pricas o znanju iz matematike
- Smrcak15
#963 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
ako ovo ne razumijes onda nema ti definitivno lijeka, ograjisao si skroz na skroz, i prestani se baviti matematikomshbc wrote: Cekaj, oni znaju, ja ne znam. Ja se slazem s njima, ti se ne slazes. Oni i ja izracunasmo da je srednji broj 5.5, ti kazes da ga nema. Ne znam kako to izgleda u tvojoj glavi, ali ovamo u realnosti to kaze da ti ne znas
nacrtano sa diagramima gdje si pogrijesio i zasto trazis median na mjestu gdje se ne treba traziti median, jer je nespojivo.

-
L u c i f e r
- shbc
#965 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Smrcak15 wrote:ako ovo ne razumijes onda nema ti definitivno lijeka, ograjisao si skroz na skroz, i prestani se baviti matematikomshbc wrote: Cekaj, oni znaju, ja ne znam. Ja se slazem s njima, ti se ne slazes. Oni i ja izracunasmo da je srednji broj 5.5, ti kazes da ga nema. Ne znam kako to izgleda u tvojoj glavi, ali ovamo u realnosti to kaze da ti ne znas
nacrtano sa diagramima gdje si pogrijesio i zasto trazis median na mjestu gdje se ne treba traziti median, jer je nespojivo.
Tacno mi je krivo zbog forumasa koji ne zalaze na ovaj podforum. Majke mi nije fer da samo mi imamo priliku citati ove gluposti. Treba ove njegove bravure postavljati na svaku temu
Posalji to i onima sa linkova sto sam ti postavio. Vidis da su levati trazili medijan gdje i ja. Nauci ih da tamo to ne treba
- shbc
#966 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Kazem ti ja. On ce sjebat ovaj podforum. Konvertirace sve na ateizamL u c i f e r wrote:![]()
![]()
-
L u c i f e r
#967 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Smrle je bog.shbc wrote:Kazem ti ja. On ce sjebat ovaj podforum. Konvertirace sve na ateizamL u c i f e r wrote:![]()
![]()
- Smrcak15
#968 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Pozovite slobodno cijeli forum na ovu temu ako hoce te.shbc wrote:Smrcak15 wrote:ako ovo ne razumijes onda nema ti definitivno lijeka, ograjisao si skroz na skroz, i prestani se baviti matematikomshbc wrote: Cekaj, oni znaju, ja ne znam. Ja se slazem s njima, ti se ne slazes. Oni i ja izracunasmo da je srednji broj 5.5, ti kazes da ga nema. Ne znam kako to izgleda u tvojoj glavi, ali ovamo u realnosti to kaze da ti ne znas
![]()
![]()
![]()
Tacno mi je krivo zbog forumasa koji ne zalaze na ovaj podforum. Majke mi nije fer da samo mi imamo priliku citati ove gluposti. Treba ove njegove bravure postavljati na svaku temu
Posalji to i onima sa linkova sto sam ti postavio. Vidis da su levati trazili medijan gdje i ja. Nauci ih da tamo to ne treba![]()
Ja ne vidjeh da si mi argumentovao gore objasnjenje zasto se median ne trazi u Kur'anu kao ni u kilometrazi.
- Smrcak15
#969 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Boze sacuvaj izjava...nemam ja nista sa tim vasim ispadima, nek vam Bog sudi zbog toga na Sudnjem danu.L u c i f e r wrote:Smrle je bog.shbc wrote:Kazem ti ja. On ce sjebat ovaj podforum. Konvertirace sve na ateizamL u c i f e r wrote:![]()
![]()
-
L u c i f e r
#970 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Ko krene na put u namjeri da traži nauku, on je na Smrletovom putu.Smrcak15 wrote:
Boze sacuvaj izjava...nemam ja nista sa tim vasim ispadima, nek vam Bog sudi zbog toga na Sudnjem danu.
- shbc
#971 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Cekam to pravilo da se "medijan ne trazi u serijskim brojevima" pa cu ondaSmrcak15 wrote:
Pozovite slobodno cijeli forum na ovu temu ako hoce te.
Ja ne vidjeh da si mi argumentovao gore objasnjenje zasto se median ne trazi u Kur'anu kao ni u kilometrazi.
- shbc
#972 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Smrle uekberL u c i f e r wrote:Ko krene na put u namjeri da traži nauku, on je na Smrletovom putu.Smrcak15 wrote:
Boze sacuvaj izjava...nemam ja nista sa tim vasim ispadima, nek vam Bog sudi zbog toga na Sudnjem danu.
p.s. I kako bolan nemas Smrcak. Pa Towelie izasao iz Islama zbog tebe i takvih kao sto si ti
- Smrcak15
#973 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Medijan u serijskim brojevima je prosjek jasno ti je to objasnjeno.shbc wrote:Cekam to pravilo da se "medijan ne trazi u serijskim brojevima" pa cu ondaSmrcak15 wrote:
Kad kazes medijan u serijskim brojevima jeste isto sto prosjek u serijskim brojevima
- shbc
#974 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
Nemoj ti meni nista iz svoje glave objasnjavati. Ja hocu crno na bijelo, gdje pise da medijan nema funkciju srednjeg broja u tom slucaju. Tako veliko odstupanje od definicije medijana ne bi bilo ostavljeno da se zakljucuje onako nasumice. To mora negdje eksplicitno tako pisati "medijan u tom i tom slucaju nema funkciju srednjeg broja". IzvoliSmrcak15 wrote:Medijan u serijskim brojevima je prosjek jasno ti je to objasnjeno.shbc wrote:Cekam to pravilo da se "medijan ne trazi u serijskim brojevima" pa cu ondaSmrcak15 wrote:
Kad kazes medijan u serijskim brojevima jeste isto sto prosjek u serijskim brojevima
- Smrcak15
#975 Re: Brojcana cuda Kur'ana, diskusije, analize
eh ovakoshbc wrote: Nemoj ti meni nista iz svoje glave objasnjavati. Ja hocu crno na bijelo, gdje pise da medijan nema funkciju srednjeg broja u tom slucaju. Tako veliko odstupanje od definicije medijana ne bi bilo ostavljeno da se zakljucuje onako nasumice. To mora negdje eksplicitno tako pisati "medijan u tom i tom slucaju nema funkciju srednjeg broja". Izvoli
evo argumentacije radi, daj da se slozimo da je median srednji broj (ovo samo da bi pokrenuo diskusiju naprijed jer si zastopao na mjestu i ni tamo ni vamo), hajde evo median je srednji broj 5.5 od 1 do 10
ali ovo nema apsolutno nista sa onim sto mi trazimo, jeli ti to razumijes ikako insanu???
nama je ovdje potrebno da se krene od 0 kao u kilometrazi kao u Kur'anu
evo ja sam se slozio sa tobom da je 5.5 srednji broj u distribuciji kao na primjer raspoodjela razlicitih satnica na 10 razlicitih ljudi u jednoj firmi, on dobijemo da je srednja satnica 5.5
hajde sad ti nama objasni kakve ovo veze ima sa Kur'anom i gdje je sredina od 10 000m?