Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zoomba

#951 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Gori su invalidi koji se kriju iza svega od zivota..
zoomba

#952 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

MarlboroGold wrote:Nisu svi istog mentalnog sklopa. Neko će to prevazići, a neko neće nikad.
Najveću grešku koju ljudi mogu napraviti jeste mjeriti druge po sebi ili po sličnima. "Kad ja to mogu, može i on" ili "Kad on to može, može svako" - ne može. To je jednostavno tako. Šta misliš zašto ljudi dignu ruku na sebe i izvrše samoubistvo? Upravo jer mentalno nisu sposobni prevazići te probleme.
Jer su kukavice i to samo kukavice rade dizu ruku na sebe i svi su im drugi krivi ..

Ne mogu ja to odo se ubiti, lakse mi je tako..
MarlboroGold

#953 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by MarlboroGold »

zoomba wrote:
MarlboroGold wrote:Nisu svi istog mentalnog sklopa. Neko će to prevazići, a neko neće nikad.
Najveću grešku koju ljudi mogu napraviti jeste mjeriti druge po sebi ili po sličnima. "Kad ja to mogu, može i on" ili "Kad on to može, može svako" - ne može. To je jednostavno tako. Šta misliš zašto ljudi dignu ruku na sebe i izvrše samoubistvo? Upravo jer mentalno nisu sposobni prevazići te probleme.
Jer su kukavice i ti samo kukavice rade dizu ruku na sebe i svi su im drugi krivi ..
Nije to baš tako. Elaborirao bih, ali je kasno i moram raniti.

Pozdrav
zoomba

#954 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

MarlboroGold wrote:
zoomba wrote:
Jer su kukavice i ti samo kukavice rade dizu ruku na sebe i svi su im drugi krivi ..
Nije to baš tako. Elaborirao bih, ali je kasno i moram raniti.

Pozdrav
Vozdra..
zoomba

#955 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Odosmo svakako od teme , za takve vec postoji strucna pomoc , psihijatri , dijagnoze i ljekovi... nema
Smisla ici dublje u te stvari i raspravljati ..
cendlerbing

#956 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by cendlerbing »

jel ovo respin duh ušao u zumbu :zoka:
Paco

#957 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Ono kad zumbul pokusa napisati post a da je duzi od dva smajlija i cetiri tacke :run:
zipoo

#958 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zipoo »

Prije da je Fazlija
zoomba

#959 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Ostavite se vi zumbe , tjesite svoju bijedu.. :D
Euridika
Globalna šefica

#960 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

cendlerbing wrote:jel ovo respin duh ušao u zumbu :zoka:
Nije, ali podsjećaju ponekad jedan na drugog. :D
zoomba

#961 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Euridika wrote:
Razlika je u izboru :D
mad_max_ba

#962 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by mad_max_ba »

zoomba wrote:
Euridika wrote:
Razlika je u izboru :D
Kafe, jel :D
Paco

#963 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Ma jok, neuporedivi su. Respo je konkretan, zna sta hoce (ali ne i koliko moze :D)

S druge strane, zumbul nema pojma jel' pos'o il' je dos'o :D. Mijesao bi se u sve i svasta, bio bi Vegeta :mrgreen: a na kraju samo od sebe karikaturu napravi. Osnovni kontraargumenti su mu uvrede, psovke i vrijedjanje te je zbog toga i cest gost u emisiji "Svi mi banovani - tuspasimo se" :D. Posebno na ovoj temi u koju se ocigledno ne razumije (kao niti u jednu smislenu temu uostalom) baca takve bombe da je normalnom covjeku tesko povjerovati da takav mentalni sklop zna upaliti comp, a kamoli se registrovati i logirati na forum :-)
zoomba

#964 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Paco wrote:Ma jok, neuporedivi su. Respo je konkretan, zna sta hoce (ali ne i koliko moze :D)

S druge strane, zumbul nema pojma jel' pos'o il' je dos'o :D. Mijesao bi se u sve i svasta, bio bi Vegeta :mrgreen: a na kraju samo od sebe karikaturu napravi. Osnovni kontraargumenti su mu uvrede, psovke i vrijedjanje te je zbog toga i cest gost u emisiji "Svi mi banovani - tuspasimo se" :D. Posebno na ovoj temi u koju se ocigledno ne razumije (kao niti u jednu smislenu temu uostalom) baca takve bombe da je normalnom covjeku tesko povjerovati da takav mentalni sklop zna upaliti comp, a kamoli se registrovati i logirati na forum :-)

Jest, tjesi svoju bijedu i dalje.. :D
Nastasia

#965 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Nastasia »

vazi wrote:
Zoya wrote:Utiče naravno. Loš brak ostavlja trajne posljedice po dijete.

Moze a i ne mora.

Moj rahm komsija je bio dobar civjek al volio popit, pa sve porazbija, volio se svalerat, djeca mu to znala... imo pistolj, puci za sinom...

Zenica jadna nije smjela pisnut a nije imala kud pobjec, sirotica.
Imali 4 djece, starija kcerka otisla glavom bez obzira po zavrsetku srednje, osnovala uspjesnu porodicu, punu ljubavi, odgojila zlatnog dina.
Druga kcerka, od sebe uvijek bila problematicna, takav joj je i brak ali sama ga komplikuje.
Sin isti otac, pije i da Bog sacuva.
Najmladja kcerka - sve joj super ide od posla do porodice, sad vec ima i zlatne unucice. Vrijedni i radini i ona i muz, nidje veze njen zivot i zivot njene majke.

Primjera lose djece iz divnih brakova i od divnih roditelja ima na pretek kao i obratno.

Svi smo osjetljivi i zao nam je djece koja neduzna trpe roditeljske gluposti. MeDZutim, u odredenom momentu svi imamo pravo izbora. Odabrati uspjesan zivot i teziti ka tome je licna odluka, uz sve hipoteticke barijere i realne mogucnosti.
Zdrav insan svasta moze :)
Laku noc saro :kiss: zao mi je sto je kasno i sto sam umorna pa pisem malo s brda s dola a i telefon mal :-D
Pisemo se, mirnu i laku noc zelim :kiss:

Ps nastasija, ne pisem ovo u vezi tebe i tvoje situacije jer je ne poznajem, nisam procitala tvoje postove pa ne uzimaj nista, molim te, licno ; pisem uopsteno. Zelim ti puno srece i uspjeha i zadovoljstva u zivotu kao i tvojim roditeljima.
Hvala, tek sad pročitah ovo.

Malo me smeta ovo vaše: ODLUČITI.

Ja ne mogu odlučiti da nemam više depresiju, ni anksioznost, niti kad imam napad panike mogu odlučiti da ga nemam.
Ja samo mogu odlučiti da se na tome može raditi. Mogu odlučiti da odem kod doktora, mogu odlučiti da potražim pomoć od ostale porodice, prijatelja, mogu odlučiti da pijem ili ne pijem lijekove, ali ne mogu odlučiti da ću se udati recimo za nekoga za koga se meni udaje, kad ja dobijem nagon za povraćanje na spomen tih stvari, ili zaustaviti napad panike.

Mogu recimo naći nekoga kome ću objasniti situaciju i ko će odlučiti da će se boriti sa mnom protiv toga.

Ali ODLUČITI da ću nešto uradiit samo zato jer to želim, ne mogu.

Moji roditelji su krivi što sam u tom stanju i to je tako, ako se pomirim sa time i ostanem u tom stanju, onda sam ja kriva.

i tako ..
Nastasia

#966 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Nastasia »

moonca wrote:Nastasia- oprosti ako je suvise privatno-ali interesuje me - da li je majka vas djecu, mazila, grlila....da li vas je kaznjavala za nesto sto nije ucunjeno kako je ona mislila da treba.
Pa ... ne znam, nisu nas kažnjavali ništa više nego moje ostale vršnjake.
Kako rekoh već negdje, nas, djecu, nikada nisu maltretirali, ako smo bili kažnjeni, onda je to bilo zasluženo i primjereno, ništa pretjerano.

Naš odnos sa roditeljima je bio korektan, njihov međusobni odnos nije bio kako treba. A taj njihov odnos, htjeli oni ili ne htjeli, je uticao na nas, više nego što su mislili da će.
cendlerbing

#967 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by cendlerbing »

"Svi mi banovani - tuspasimo se" :lol: :lol: :lol:
Nastasia

#968 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Nastasia »

Paco wrote:Ma jok, neuporedivi su. Respo je konkretan, zna sta hoce (ali ne i koliko moze :D)

Joj Pado, jesi upakovao, još sa mašnicom. :novine1:
superiska

#969 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

zoomba wrote:

Jest, tjesi svoju bijedu i dalje.. :D

De stavi još dvije tačke :D

Joj Paco, legendo :pisnula:
zoomba

#970 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Kako ste dosadne.. :zjev:

Tema nisam ja svakako, nastavite dalje..
superiska

#971 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

Koje su posljedice zlostavljanja od strane macehe :roll:

#'nakopitam :hm:
Paco

#972 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

superiska wrote:Koje su posljedice zlostavljanja od strane macehe :roll:
...i portira :mastakazes:
zoomba

#973 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

muha_sa wrote:biti razveden je ponos i dika :?
:thumbup: :thumbup:
mad_max_ba

#974 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by mad_max_ba »

cendlerbing wrote:"Svi mi banovani - tuspasimo se" :lol: :lol: :lol:
:D
zipoo

#975 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zipoo »

ti rece ono 114
Post Reply