Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zoomba
#951 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Gori su invalidi koji se kriju iza svega od zivota..
-
zoomba
#952 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Jer su kukavice i to samo kukavice rade dizu ruku na sebe i svi su im drugi krivi ..MarlboroGold wrote:Nisu svi istog mentalnog sklopa. Neko će to prevazići, a neko neće nikad.
Najveću grešku koju ljudi mogu napraviti jeste mjeriti druge po sebi ili po sličnima. "Kad ja to mogu, može i on" ili "Kad on to može, može svako" - ne može. To je jednostavno tako. Šta misliš zašto ljudi dignu ruku na sebe i izvrše samoubistvo? Upravo jer mentalno nisu sposobni prevazići te probleme.
Ne mogu ja to odo se ubiti, lakse mi je tako..
- MarlboroGold
#953 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Nije to baš tako. Elaborirao bih, ali je kasno i moram raniti.zoomba wrote:Jer su kukavice i ti samo kukavice rade dizu ruku na sebe i svi su im drugi krivi ..MarlboroGold wrote:Nisu svi istog mentalnog sklopa. Neko će to prevazići, a neko neće nikad.
Najveću grešku koju ljudi mogu napraviti jeste mjeriti druge po sebi ili po sličnima. "Kad ja to mogu, može i on" ili "Kad on to može, može svako" - ne može. To je jednostavno tako. Šta misliš zašto ljudi dignu ruku na sebe i izvrše samoubistvo? Upravo jer mentalno nisu sposobni prevazići te probleme.
Pozdrav
-
zoomba
#954 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Vozdra..MarlboroGold wrote:Nije to baš tako. Elaborirao bih, ali je kasno i moram raniti.zoomba wrote:Jer su kukavice i ti samo kukavice rade dizu ruku na sebe i svi su im drugi krivi ..MarlboroGold wrote:Nisu svi istog mentalnog sklopa. Neko će to prevazići, a neko neće nikad.
Pozdrav
-
zoomba
#955 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Odosmo svakako od teme , za takve vec postoji strucna pomoc , psihijatri , dijagnoze i ljekovi... nema
Smisla ici dublje u te stvari i raspravljati ..
Smisla ici dublje u te stvari i raspravljati ..
- cendlerbing
#956 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
jel ovo respin duh ušao u zumbu 
-
Paco
#957 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ono kad zumbul pokusa napisati post a da je duzi od dva smajlija i cetiri tacke 
-
zipoo
#958 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Prije da je Fazlija
-
zoomba
#959 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ostavite se vi zumbe , tjesite svoju bijedu.. 
- Euridika
- Globalna šefica
#960 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Nije, ali podsjećaju ponekad jedan na drugog.cendlerbing wrote:jel ovo respin duh ušao u zumbu
-
zoomba
#961 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Razlika je u izboruEuridika wrote:Nije, ali podsjećaju ponekad jedan na drugog.cendlerbing wrote:jel ovo respin duh ušao u zumbu
- mad_max_ba
#962 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Kafe, jelzoomba wrote:Razlika je u izboruEuridika wrote:Nije, ali podsjećaju ponekad jedan na drugog.cendlerbing wrote:jel ovo respin duh ušao u zumbu
-
Paco
#963 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ma jok, neuporedivi su. Respo je konkretan, zna sta hoce (ali ne i koliko moze
)
S druge strane, zumbul nema pojma jel' pos'o il' je dos'o
. Mijesao bi se u sve i svasta, bio bi Vegeta
a na kraju samo od sebe karikaturu napravi. Osnovni kontraargumenti su mu uvrede, psovke i vrijedjanje te je zbog toga i cest gost u emisiji "Svi mi banovani - tuspasimo se"
. Posebno na ovoj temi u koju se ocigledno ne razumije (kao niti u jednu smislenu temu uostalom) baca takve bombe da je normalnom covjeku tesko povjerovati da takav mentalni sklop zna upaliti comp, a kamoli se registrovati i logirati na forum 
S druge strane, zumbul nema pojma jel' pos'o il' je dos'o
-
zoomba
#964 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Paco wrote:Ma jok, neuporedivi su. Respo je konkretan, zna sta hoce (ali ne i koliko moze)
S druge strane, zumbul nema pojma jel' pos'o il' je dos'o. Mijesao bi se u sve i svasta, bio bi Vegeta
a na kraju samo od sebe karikaturu napravi. Osnovni kontraargumenti su mu uvrede, psovke i vrijedjanje te je zbog toga i cest gost u emisiji "Svi mi banovani - tuspasimo se"
. Posebno na ovoj temi u koju se ocigledno ne razumije (kao niti u jednu smislenu temu uostalom) baca takve bombe da je normalnom covjeku tesko povjerovati da takav mentalni sklop zna upaliti comp, a kamoli se registrovati i logirati na forum
Jest, tjesi svoju bijedu i dalje..
- Nastasia
#965 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Hvala, tek sad pročitah ovo.vazi wrote:Zoya wrote:Utiče naravno. Loš brak ostavlja trajne posljedice po dijete.
Moze a i ne mora.
Moj rahm komsija je bio dobar civjek al volio popit, pa sve porazbija, volio se svalerat, djeca mu to znala... imo pistolj, puci za sinom...
Zenica jadna nije smjela pisnut a nije imala kud pobjec, sirotica.
Imali 4 djece, starija kcerka otisla glavom bez obzira po zavrsetku srednje, osnovala uspjesnu porodicu, punu ljubavi, odgojila zlatnog dina.
Druga kcerka, od sebe uvijek bila problematicna, takav joj je i brak ali sama ga komplikuje.
Sin isti otac, pije i da Bog sacuva.
Najmladja kcerka - sve joj super ide od posla do porodice, sad vec ima i zlatne unucice. Vrijedni i radini i ona i muz, nidje veze njen zivot i zivot njene majke.
Primjera lose djece iz divnih brakova i od divnih roditelja ima na pretek kao i obratno.
Svi smo osjetljivi i zao nam je djece koja neduzna trpe roditeljske gluposti. MeDZutim, u odredenom momentu svi imamo pravo izbora. Odabrati uspjesan zivot i teziti ka tome je licna odluka, uz sve hipoteticke barijere i realne mogucnosti.
Zdrav insan svasta moze![]()
Laku noc sarozao mi je sto je kasno i sto sam umorna pa pisem malo s brda s dola a i telefon mal
![]()
Pisemo se, mirnu i laku noc zelim![]()
Ps nastasija, ne pisem ovo u vezi tebe i tvoje situacije jer je ne poznajem, nisam procitala tvoje postove pa ne uzimaj nista, molim te, licno ; pisem uopsteno. Zelim ti puno srece i uspjeha i zadovoljstva u zivotu kao i tvojim roditeljima.
Malo me smeta ovo vaše: ODLUČITI.
Ja ne mogu odlučiti da nemam više depresiju, ni anksioznost, niti kad imam napad panike mogu odlučiti da ga nemam.
Ja samo mogu odlučiti da se na tome može raditi. Mogu odlučiti da odem kod doktora, mogu odlučiti da potražim pomoć od ostale porodice, prijatelja, mogu odlučiti da pijem ili ne pijem lijekove, ali ne mogu odlučiti da ću se udati recimo za nekoga za koga se meni udaje, kad ja dobijem nagon za povraćanje na spomen tih stvari, ili zaustaviti napad panike.
Mogu recimo naći nekoga kome ću objasniti situaciju i ko će odlučiti da će se boriti sa mnom protiv toga.
Ali ODLUČITI da ću nešto uradiit samo zato jer to želim, ne mogu.
Moji roditelji su krivi što sam u tom stanju i to je tako, ako se pomirim sa time i ostanem u tom stanju, onda sam ja kriva.
i tako ..
- Nastasia
#966 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Pa ... ne znam, nisu nas kažnjavali ništa više nego moje ostale vršnjake.moonca wrote:Nastasia- oprosti ako je suvise privatno-ali interesuje me - da li je majka vas djecu, mazila, grlila....da li vas je kaznjavala za nesto sto nije ucunjeno kako je ona mislila da treba.
Kako rekoh već negdje, nas, djecu, nikada nisu maltretirali, ako smo bili kažnjeni, onda je to bilo zasluženo i primjereno, ništa pretjerano.
Naš odnos sa roditeljima je bio korektan, njihov međusobni odnos nije bio kako treba. A taj njihov odnos, htjeli oni ili ne htjeli, je uticao na nas, više nego što su mislili da će.
- cendlerbing
#967 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
"Svi mi banovani - tuspasimo se"

- Nastasia
#968 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Joj Pado, jesi upakovao, još sa mašnicom.Paco wrote:Ma jok, neuporedivi su. Respo je konkretan, zna sta hoce (ali ne i koliko moze)
S druge strane, zumbul nema pojma jel' pos'o il' je dos'o. Mijesao bi se u sve i svasta, bio bi Vegeta
- superiska
#969 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
zoomba wrote:Paco wrote:Ma jok, neuporedivi su. Respo je konkretan, zna sta hoce (ali ne i koliko moze)
Jest, tjesi svoju bijedu i dalje..
De stavi još dvije tačke
Joj Paco, legendo
-
zoomba
#970 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Kako ste dosadne..
Tema nisam ja svakako, nastavite dalje..
Tema nisam ja svakako, nastavite dalje..
- superiska
#971 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Koje su posljedice zlostavljanja od strane macehe
#'nakopitam
#'nakopitam
-
Paco
#972 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
...i portirasuperiska wrote:Koje su posljedice zlostavljanja od strane macehe![]()
-
zoomba
#973 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
muha_sa wrote:biti razveden je ponos i dika
- mad_max_ba
#974 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
cendlerbing wrote:"Svi mi banovani - tuspasimo se"![]()
![]()
-
zipoo
#975 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
ti rece ono 114