Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
SaraFina

#951 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
Mirza007 wrote:Usvoji li se HNS-ov prijedlog Izbornog zakona vise?
Jucer bi jedna prica danas tuga pregolema!
Kažu da će popunjavanje Doma naroda morati odraditi CIK ako se ne usvoji zakon.

LOL mokri snovi. Blokada dok se boje na rastope. Bilo koji probosanski ili probošnjački političar, koji napravi uslugu HDZ - u, smataće se izdajnikom i "uskrsiteljem HB" skupa s Čovićem.
I biće kažnjen na izborima. SDS sa zločinačkom prošlošću vs.HDZ bilo gdje i na bilo kom nivou, SDS je poželjnija opcija.
mO k3

#952 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

SaraFina wrote:Pazi ti moždanih driblinga kod HDZ-EJACA. Kad preglasavaju u kojekakvim institucijama uz pomoć Srba, pa i za ovu apelaciju, to je poželjno jer jelte kršćanska većina u BiH gradi zajedništvo. A "iza zavjese" jedni drugima bi bacili atomsku u ZG odnosno BG da je imaju na raspolaganju.
A kad Bošnjo insistira na minimumu i nekom gradjanskom modelu države i izbora, to je onda majorizacija i oduzimanje prava najmalobrojnijem konstitutivnom narodu. Toliko je to diglo ljestvicu u maksimalističkim težnjama da ih treba bukvalno "dotući" na svim mogućim razinama zakonodavne vlasti.

Pa ima li to obraza i stida ikako????
Obraz i stid ne postoji u njihovom rijecniku....
SaraFina

#953 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Čoviću penzioniši se i Makarska. Svakako nemaš obraza nakon debakla svoje propale politike u BiH dati ostavku.
Penzija ti je spas obraza.
Point.

#954 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

SaraFina wrote:Pazi ti moždanih driblinga kod HDZ-EJACA. Kad preglasavaju u kojekakvim institucijama uz pomoć Srba, pa i za ovu apelaciju, to je poželjno jer jelte kršćanska većina u BiH gradi zajedništvo. A "iza zavjese" jedni drugima bi bacili atomsku u ZG odnosno BG da je imaju na raspolaganju.
A kad Bošnjo insistira na minimumu i nekom gradjanskom modelu države i izbora, to je onda majorizacija i oduzimanje prava najmalobrojnijem konstitutivnom narodu. Toliko je to diglo ljestvicu u maksimalističkim težnjama da ih treba bukvalno "dotući" na svim mogućim razinama zakonodavne vlasti.

Ušla Hrvatska u EU i NATO pa se škutorija uzdigla, kontaju imaju džale. Politika gmizavaca koja će ih sama dotući.
SaraFina

#955 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Point. wrote:

Ušla Hrvatska u EU i NATO pa se škutorija uzdigla, kontaju imaju džale. Politika gmizavaca koja će ih sama dotući.

Švabo će ih uhakati, da pokupuje one atraktivne djelove obale i to do kraja. Nisu oni Poljaci ni Česi, nego najnazadnija država EU. Država s exodusom stanovništva, koji nazivaju kataklizmom. Šta se imaju dizati?
I ono malo privatiziranih firmi koje su im ostale u miraz raspadom EX YU potopiti i gotovo.
Neka im Afganistanci i Sirijci rade u sezoni. Ode narod iz unutrašnjosti u Njemačku, Irsku i Skandinaviju. Slavonija je tropa već sada. Bivša tkz: RSK odavno. Pola države prazna ljuštura.
Point.

#956 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Point. »

SaraFina wrote:
Point. wrote:

Švabo će ih uhakati, da pokupuje one atraktivne djelove obale i to do kraja. Nisu oni Poljaci ni Česi, nego najnazadnija država EU. Država s exodusom stanovništva, koji nazivaju kataklizmom. Šta se imaju dizati?
I ono malo privatiziranih firmi koje su im ostale u miraz raspadom EX YU potopiti i gotovo.
Neka im Afganistanci i Sirijci rade u sezoni. Ode narod iz unutrašnjosti u Njemačku, Irsku i Skandinaviju. Slavonija je tropa već sada. Bivša tkz: RSK odavno. Pola države prazna ljuštura.
Znam ja to, kažem škutorija u Ercegovini se uzdigla ko biva Hr je u EU i NATO pa im čuvaju leđa da rade šta hoće i postavljaju nemoguće uslove. Njihova politika ultimatuma i ili-kako-ja-hoću-ili-nikako je osuđena na propast.
Novak20

#957 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

To je danas neradni dan u Austriji, Njemačkoj i Americi ? :D
spreca

#958 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

mO k3 wrote:

Obraz i stid ne postoji u njihovom rijecniku....
Ima ...ali obraz guzica....ocekivati od skutora nekakav obrazluk je nezamislivo
SaraFina

#959 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:To je danas neradni dan u Austriji, Njemačkoj i Americi ? :D
Meni uvjek neradni. Socijala stiže :lol: :izet:

A tebe će ono preostalih Bošnjaka sa udjelom u stanovništvu od preko 50% do smrti majorizirati "u tvom na tvom".

Život je jarac :D
mO k3

#960 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Kod nas socijalaca je svaki dan neradni :) ljubomora??? :mrgreen:
SaraFina

#961 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Point. wrote:
SaraFina wrote:
Point. wrote: Ušla Hrvatska u EU i NATO pa se škutorija uzdigla, kontaju imaju džale. Politika gmizavaca koja će ih sama dotući.

Znam ja to, kažem škutorija u Ercegovini se uzdigla ko biva Hr je u EU i NATO pa im čuvaju leđa da rade šta hoće i postavljaju nemoguće uslove. Njihova politika ultimatuma i ili-kako-ja-hoću-ili-nikako je osuđena na propast.

Hr ni samoj sebi pomoći ne može. A njih u BiH hrvatski HDZ drži isključivo da im podebljaju izborne rezultate. Nakon toga i ne sjete se da su Hrvati.
Novak20

#962 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

HNS i HDZ trebaju pregovarati do 8.05. i to ne samo sa Čovićem. Poslije toga kapak jer ne treba dati vremena za potplaćivanje svega i svačega. Taktika je bošnjačke politike ista kao u sudskim procesima protiv Ališpage i kompanije. Otezanje, otezanje...ni pravde ni prava za žrtve.

https://www.vecernji.ba/vijesti/sip-ras ... ra-1243113
Zakovana je odluka da će Središnje izborno povjerenstvo (SIP) na sjednici u utorak 8. svibnja donijeti odluku o održavanju općih izbora, koji su inače predviđeni za listopad ove godine, što političkim čelnicima bošnjačkih i hrvatskih stranaka ostavlja vrlo kratak rok za postizanje dogovora, piše Večernji list BiH.
Iako su stajališta zbog bošnjačkog uguravanja ultimativnih zahtjeva, koji su posve suprotni presudi Ustavnog suda u slučaju “Ljubić”, sada ekstremno udaljena, američka veleposlanica Maureen Cormack i posebni predstavnik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark odlučili su pokušati napraviti iskorak. Uništava BiH To samo pokazuje kako se strani diplomati više brinu o stabilnosti Bosne i Hercegovine nego pojedini političari u ovoj zemlji koji negiraju vlastiti Ustav, presude Ustavnoga suda BiH, ali i višestoljetnu tradiciju koja je svakoga puta kada se dogodilo narušavanje završavala na vrlo ružan način. Sinoćnji nastavak razgovora također je bio jedan od poteza u tome pravcu. Najavljeno je da će se ovi razgovori intenzivirati sljedećih dana, tako da bi političarima, koji su uživali u produljenim prvosvibanjskim praznicima, predstojeći vikend mogao biti radni.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član državnog vrha rekao je kako je optimist da se ipak dogovor može postići. 
 - Uvijek sam pozitivan prema sastancima. Vrijeme nam lagano istječe, ali pokušat ćemo unutar FBiH naći neki konsenzus - rekao je Čović. 
I vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić jasno je ocijenio kako “jednostavni” građanski model države kakav zagovaraju bošnjačke stranke vodi urušavanju BiH. 
- Tko god potiče navedenu građansku opciju, ide za uništavanjem BiH u njezinoj multietničnosti - rekao je kardinal Puljić za portal Dnevnik.ba. Srušen paritet Točke prijepora poznate su, a mogućnost postizanja dogovora posve je poremećena prijedlozima bošnjačkih stranaka SDA, SDP-a BiH, DF-a i SBB-a BiH. Jedan od temeljnih stupova kompromisa u Washingtonskom sporazumu, kojim je 1994. okončan rat između Hrvata i Bošnjaka, odnosio se na Dom naroda.

Prije toga međunarodna je uprava, mijenjajući ove dokumente, posve narušila balans između Hrvata i Bošnjaka. Naime, do 2000. izborni propisi i pravila nisu omogućavali mogućnost makinacija, a kasnije i diskriminiranje Hrvata. Sve je kulminiralo 2002. godine kada je tadašnji visoki predstavnik Wolfgang Petritsch, a što je danas evidentno, ovjerio podjelu BiH na srpski i bošnjački dio te Hrvate ostavio da se pokušaju boriti za vlastita prava uz višestruko brojnije narode. Ukinut je paritet u Vladi jer su do tada Hrvati imali po osam ministara i zamjenika, kao i koncenzus u odlučivanju.
Sve to dovelo je do toga da u Vladi Federacije BiH danas bošnjačke stranke i njihovi dužnosnici doslovno mogu donijeti sve odluke bez da se Hrvate, ali i Srbe išta pita, čak iako nisu legitimni predstavnici toga naroda. Nije slučajno da su sada bošnjačke stranke zamislile udariti na Dom naroda, doslovno ga ukinuti ili pak pretvoriti u posve nevažnu instituciju te provesti bošnjakizaciju FBiH. •
SaraFina

#963 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

mO k3 wrote:
Kod nas socijalaca je svaki dan neradni :) ljubomora??? :mrgreen:

Umiljato jagnje dvije maćehe pokuśava da sisa. Tako i jadni Novak. BiH mu nema šta ponuditi, A HR pogotovo.

U svom na svom. Ali kao da nije :D
Novak20

#964 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:

A tebe će ono preostalih Bošnjaka sa udjelom u stanovništvu od preko 50% do smrti majorizirati "u tvom na tvom".

Tužno je to što mi je u mojoj BiH bolje nego 95 % onih što me majoriziraju. Život je lijep, kakav je da je.
SaraFina

#965 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:HNS i HDZ trebaju pregovarati do 8.05. i to ne samo sa Čovićem. Poslije toga kapak jer ne treba dati vremena za potplaćivanje svega i svačega. Taktika je bošnjačke politike ista kao u sudskim procesima protiv Ališpage i kompanije. Otezanje, otezanje...ni pravde ni prava za žrtve.

https://www.vecernji.ba/vijesti/sip-ras ... ra-1243113
Zakovana je odluka da će Središnje izborno povjerenstvo (SIP) na sjednici u utorak 8. svibnja donijeti odluku o održavanju općih izbora, koji su inače predviđeni za listopad ove godine, što političkim čelnicima bošnjačkih i hrvatskih stranaka ostavlja vrlo kratak rok za postizanje dogovora, piše Večernji list BiH.
Iako su stajališta zbog bošnjačkog uguravanja ultimativnih zahtjeva, koji su posve suprotni presudi Ustavnog suda u slučaju “Ljubić”, sada ekstremno udaljena, američka veleposlanica Maureen Cormack i posebni predstavnik Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark odlučili su pokušati napraviti iskorak. Uništava BiH To samo pokazuje kako se strani diplomati više brinu o stabilnosti Bosne i Hercegovine nego pojedini političari u ovoj zemlji koji negiraju vlastiti Ustav, presude Ustavnoga suda BiH, ali i višestoljetnu tradiciju koja je svakoga puta kada se dogodilo narušavanje završavala na vrlo ružan način. Sinoćnji nastavak razgovora također je bio jedan od poteza u tome pravcu. Najavljeno je da će se ovi razgovori intenzivirati sljedećih dana, tako da bi političarima, koji su uživali u produljenim prvosvibanjskim praznicima, predstojeći vikend mogao biti radni.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član državnog vrha rekao je kako je optimist da se ipak dogovor može postići. 
 - Uvijek sam pozitivan prema sastancima. Vrijeme nam lagano istječe, ali pokušat ćemo unutar FBiH naći neki konsenzus - rekao je Čović. 
I vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić jasno je ocijenio kako “jednostavni” građanski model države kakav zagovaraju bošnjačke stranke vodi urušavanju BiH. 
- Tko god potiče navedenu građansku opciju, ide za uništavanjem BiH u njezinoj multietničnosti - rekao je kardinal Puljić za portal Dnevnik.ba. Srušen paritet Točke prijepora poznate su, a mogućnost postizanja dogovora posve je poremećena prijedlozima bošnjačkih stranaka SDA, SDP-a BiH, DF-a i SBB-a BiH. Jedan od temeljnih stupova kompromisa u Washingtonskom sporazumu, kojim je 1994. okončan rat između Hrvata i Bošnjaka, odnosio se na Dom naroda.

Prije toga međunarodna je uprava, mijenjajući ove dokumente, posve narušila balans između Hrvata i Bošnjaka. Naime, do 2000. izborni propisi i pravila nisu omogućavali mogućnost makinacija, a kasnije i diskriminiranje Hrvata. Sve je kulminiralo 2002. godine kada je tadašnji visoki predstavnik Wolfgang Petritsch, a što je danas evidentno, ovjerio podjelu BiH na srpski i bošnjački dio te Hrvate ostavio da se pokušaju boriti za vlastita prava uz višestruko brojnije narode. Ukinut je paritet u Vladi jer su do tada Hrvati imali po osam ministara i zamjenika, kao i koncenzus u odlučivanju.
Sve to dovelo je do toga da u Vladi Federacije BiH danas bošnjačke stranke i njihovi dužnosnici doslovno mogu donijeti sve odluke bez da se Hrvate, ali i Srbe išta pita, čak iako nisu legitimni predstavnici toga naroda. Nije slučajno da su sada bošnjačke stranke zamislile udariti na Dom naroda, doslovno ga ukinuti ili pak pretvoriti u posve nevažnu instituciju te provesti bošnjakizaciju FBiH. •

Živo nas briga za kritike iz susjestva :D

Plačite :D Skokni do Poskoka po dozu mržnje. Infuzija i u ruku bammm :(
mO k3

#966 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:

Tužno je to što mi je u mojoj BiH bolje nego 95 % onih što me majoriziraju. Život je lijep, kakav je da je.
Za ovo mojoj :thumbup:

Odakle sada tolika ljubav prema Bosni i Hercegovini ?? :mrgreen:
SaraFina

#967 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:

Kakvoj BiH? Ti si Hrvat čovjek i pišeš i govoriš hr jezik?? Otkud tebi sentimentalnost prema nečemu što se zove Bosna i Herzegovina???? :D
Idući put kad počneš o dijaspori sjeti se da si i ti HR dijaspora u BiH. Iako u ustavu stojiš kao kontitutivan. Ali sentimentalnost ne bi treba imati :D znači nije TVOJA. Tvoja je Hrvatska.
Novak20

#968 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mO k3 wrote:
Novak20 wrote:
SaraFina wrote:

Za ovo mojoj :thumbup:

Odakle sada tolika ljubav prema Bosni i Hercegovini ?? :mrgreen:
Oduvijek i od kada smo u gruntu.
mO k3

#969 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Hrvatska dijaspora u bih jeli primaju socijalu ili slicno ..
SaraFina

#970 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

@Novače,

Da si Bosanac katolik i vjerovala bi. Ovako.... nikako!
spreca

#971 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

mO k3 wrote:Hrvatska dijaspora u bih jeli primaju socijalu ili slicno ..
samo certificirani iz HDZ a sa mu'urom Cirila
Novak20

#972 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:@Novače,

Da ne izdaješ certifikate ? :D
horkesh

#973 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by horkesh »

Novak20 wrote: Tužno je to što mi je u mojoj BiH bolje nego 95 % onih što me majoriziraju. Život je lijep, kakav je da je.
:bih:

Veliki je korak da su sinoćnji razgovori trajali toliko, da su svi učesnici kasnije rekli da su bili koliko-toliko konstruktivni, bez obzira na tvrde početne stavove te da se svih pet stranaka, uključujući i HDZ, složilo da se traži mišljenje Venecijanske komisije. Dakle, ipak su se oko nečega uspjeli dogovoriti, ma koliko to malo bilo, što meni lično ulijeva malo optimizma.

Baby steps.
mO k3

#974 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Novak20 wrote:

a jok HDZ ima monopol na tome ko je pravi a ko krivi katolik
Novak20

#975 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

mO k3 wrote:
Novak20 wrote:

a jok HDZ ima monopol na tome ko je pravi a ko krivi katolik
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja mislio da monopol na katolike ima Vatikan ali eto, biće da ti sve znaš. :D
Post Reply