Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post Reply
LBVIEW

#951 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:Ovi potpuno gube kompas
U Hrvatskoj djecu uče da su ateisti krivi za Auschwitz, a gay osobe upoređuju sa pedofilima

http://www.klix.ba/clanak/170903031
:lol: :lol: :lol:
Tako to rade nosioci europskih vrijednosti. :D
Hafis

#952 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

LBVIEW wrote:
insomnia78 wrote:Ovi potpuno gube kompas
U Hrvatskoj djecu uče da su ateisti krivi za Auschwitz, a gay osobe upoređuju sa pedofilima

http://www.klix.ba/clanak/170903031
:lol: :lol: :lol:
Tako to rade nosioci europskih vrijednosti. :D
Izvor je inače repektabilan.
Uglavnom, ovaj naručeni članak se temelji terminima ''strani novinari'', ''mnogi izvori''...fali još samo ''neimenovani visoki funkcioner'' i ''naš sugovornik koji je htio ostati anoniman''.
Trla baba lan, ali obzirom na ciljanu populaciju, može proći.
Hafis

#953 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

Ovo je vrh :

- Strani novinari s interesom prate i stanje u Hrvatskoj - Koji novinari? Iz kojih zemalja? Jesu li to navraćali u Klix pa se njima ispovjedali?
- Zanimljivo je, upozorili su iz Centra - Tko je upozorio? Koga? :)
- Iz Centra za građansku hrabrost stranim su novinarima detaljno obrazložili - Tko obrazložio?? Kojim stranim novinarima??

Autor ovog članka je danas prvi put čuo da u Hrvatskoj postoji nekakav Centar za građansku hrabrost. I sad on valjda neki izvor.
Jebote ovakvo novinarstvo.

Gdje je ona Sarafina da nastavimo o onom etničkom mećanju u FBiH na krilima islamofobije.
Last edited by Hafis on 03/09/2017 21:03, edited 2 times in total.
broj dva

#954 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by broj dva »

damirovich wrote:Sad nam pojasni kakve veze ima ova tvoja nebuloza s cinjenicom da jedan,manji dio Bosnjaka,.podrzava Isil i da su opasnost za sve nas u BiH?
--
Manji dio ? Jarane 49% je manji dio, budi malo precizniji.
Podrška kozojebima je u promilima a ne postocima, ako 0,5 % Bosanaca i Hercegovaca podržava IDIL jebi me nevinog.
Osim ako na BiH ne gledaš Kolindinim ili Dodikovim očima, u kojem slučaju :run:
broj dva

#955 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by broj dva »

broj dva wrote:
damirovich wrote:Sad nam pojasni kakve veze ima ova tvoja nebuloza s cinjenicom da jedan,manji dio Bosnjaka,.podrzava Isil i da su opasnost za sve nas u BiH?
--
Podrška kozojebima je u promilima a ne postocima, ako 0,5 % Bosanaca i Hercegovaca podržava IDIL jebi me nevinog.
--
E pročitah još par tvojih postova i vidim da si govno od čovjeka pa da te zamolim da mi ne repliciraš nemamo mi o čemu pričat..
Hafis

#956 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

broj dva wrote:
--
Čovjek je baniran, trajno.
A ovdje vrijedi staro zlatno pravilo, svojevrsan bonton: O baniranim sve najljepše.
broj dva

#957 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by broj dva »

:thumbup:
Ne viđeh ban hajde prežaliti ću ga već nekako
Bodkin

#958 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Bodkin »

Ja jos nisam upoznao nekoga da podrzava isil. Veci je problem sto sam cuo masu puta relativizaciju isila
GeeTnT

#959 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by GeeTnT »

U znak zalosti, bijele carape spustiti do gleznjeva...stari kamenjarski obicaj.
Hafis

#960 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

Bodkin wrote:Ja jos nisam upoznao nekoga da podrzava isil. Veci je problem sto sam cuo masu puta relativizaciju isila
Relativno je malen korak od relativizacije do podrške.
Maraschino

#961 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Maraschino »

Hafis wrote:
Bodkin wrote:Ja jos nisam upoznao nekoga da podrzava isil. Veci je problem sto sam cuo masu puta relativizaciju isila
:thumbup:

'ta ce ta grupica bubuljicavih mahati nekim zastavama, vidi joj sisa,...to je samo folklor...ima, nije da nema.
155_mm

#962 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by 155_mm »

jos jedan primjer kako VIP begovi iz sarajeva nisu sposobni da igraju ovu igru kitarovicke.

umjesto da odmah posalju svoje novinare u PRETIS da snime kao reportazu o radu te firme i sasvim slucajno u novinama se pojave slike slicne ovima ispod od prije 3-4 godine, oni sjede u VIP lozama.

Image
Image
Image

ali ovaj put prikazati gotove proizvode kao ove tenkovske granate. i kao na ovoj slici okrenuti naziv proizvodjaca (PV = Pretis Vogosca) i godinu proizvodnje granate da se vidi.
Image
spreca

#963 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by spreca »

ma mi to da ih iznenadimo :mrgreen: ...ono ko bajagi prazna nepuca :lol: a kad zgrmi da odnesu gace na stapu :lol: ..........a sad ozbiljno...nismo mi (vise)repa bez repa
tandmand

#964 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by tandmand »

Hafis wrote:
Najbolja vrsta podrške je kada se islamske radikale verbalno osuđuje, tajno naoružava a pri tome dobro dobro zarađuje. Ostane nešto gengela i za financiranje antibošnjačke kampanje na krilima islamofobije.
Zagreb je zabilježio rekordnu prodaju zastarjelog streljiva i oružja Saudijskoj Arabiji u 2016. godini, ignoriravši osnovane sumnje kako će roba biti preusmjerena za Siriju.

Prema tim podacima, u prvih devet mjeseci prošle godine, Zagreb je prodao streljiva, mina i raketnih bacača u vrijednosti od 83 milijuna eura (oko 616 milijuna kuna). Ukupno je Hrvatska, od prosinca 2012. godine i početka rata u Siriji, izvezla oružje i streljivo vrijedno 126 milijuna eura (oko 936 milijuna kuna) Saudijskoj Arabiji i 44 milijuna eura (oko 326 milijuna kuna) Jordanu, prema podacima s internet stranice UN Comtrade.

Krajnje odredište oružja koje je iz Hrvatske dopremljeno u Jordan bilo je Sirija, odnosno pobunjenici koji su pokušavali svrgnuti tamošnjeg predsjednika Bašara al-Asada.

Dostava oružja je, navodno, dogovorena u Americi između hrvatskog veleposlanika Joška Pare i tamošnjeg veleposlanika Saudijske Arabije. Ta zemlja je logistički i vojno stvarala postrojbe koje su bile zametak ISIL-a, a koje su danas okosnica Islamske države. U veljači 2013. izbio je skandal.

U studenom 2012. prvi teretni avioni odlaze sa zagrebačkog Plesa i lete prema Jordanu. U njima se nalaze pošiljke oružja: bacači granata, streljivo, puške i kacige. Dio oružja prikupljen je iz hrvatskih skladišta. Ostatak je dopremljen iz nekoliko europskih zemalja i transferiran dalje prema Jordanu. Gotovo tri godine kasnije, u rujnu 2015., prve kolone izbjeglica iz Sirije stižu na hrvatsku granicu. Kakva je veza između ovih događaja?
Image
Hafis

#965 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

tandmand wrote:
Najbolja vrsta podrške je kada se islamske radikale verbalno osuđuje, tajno naoružava a pri tome dobro dobro zarađuje. Ostane nešto gengela i za financiranje antibošnjačke kampanje na krilima islamofobije.
Nije fer, nećemo plagijarenja. ''Na krilima islamofobije'' je Sarafinin fol vezan za onu Elmu što se stalno mariše s nevjenčanim suprugom.
tandmand

#966 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by tandmand »

Kada kovanica ''Na krilima islamofobije'' uđe u širu upotrebu, niko neće znati da je proisetekla iz problema vezanih za sex prije braka. Da je Bakir javno upotrijebi par puta, postala bi općeprihvaćena. Nekad se sjetim onih izlizanih: "srbo-četničko .." "muslimanske snage" ... "ekstremisti HVOa" ....
Hafis

#967 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hafis »

tandmand wrote:Kada kovanica ''Na krilima islamofobije'' uđe u širu upotrebu, niko neće znati da je proisetekla iz problema vezanih za sex prije braka. Da je Bakir javno upotrijebi par puta, postala bi općeprihvaćena. Nekad se sjetim onih izlizanih: "srbo-četničko .." "muslimanske snage" ... "ekstremisti HVOa" ....
Eeee, fina stara vremena kada su se te stvari iskucavale k'o na traci. Još ih samo ponekad čujem, tj. pročitam ali najčešće ovdje na forumu od pokojeg prašinara koji i ne zna dalje iz te zastarjele matrice.
Ipak, meni se čini da ova ''na krilima islamofobije'' ima nešto moderno u sebi, obećavajuće, tj. ima budućnost i mislim da ćemo je imati prigodu redovno čitati i slušati u budućim dnevnopolitičkim prepucavanjima, i to na višoj razini.
BHCluster

#968 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
tandmand wrote:Kada kovanica ''Na krilima islamofobije'' uđe u širu upotrebu, niko neće znati da je proisetekla iz problema vezanih za sex prije braka. Da je Bakir javno upotrijebi par puta, postala bi općeprihvaćena. Nekad se sjetim onih izlizanih: "srbo-četničko .." "muslimanske snage" ... "ekstremisti HVOa" ....
Eeee, fina stara vremena kada su se te stvari iskucavale k'o na traci. Još ih samo ponekad čujem, tj. pročitam ali najčešće ovdje na forumu od pokojeg prašinara koji i ne zna dalje iz te zastarjele matrice.
Ipak, meni se čini da ova ''na krilima islamofobije'' ima nešto moderno u sebi, obećavajuće, tj. ima budućnost i mislim da ćemo je imati prigodu redovno čitati i slušati u budućim dnevnopolitičkim prepucavanjima, i to na višoj razini.
Ali djaba nikako da se okajmacite a vrijeme prolazi. :lol:
muzicar_iz_parka

#969 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by muzicar_iz_parka »

Ja bi cjenjenoj gospodi, štovanoj predsjednici susjedne države i svim koji misle iskoristiti ISIS i slično u svrhu ispunjavanja sitnog interesa, toplo preporučio čitanje teme Sirija na ovom forumu, gdje su naši valjni stručnjaci i eksperti objasnili način nastanka pomenute terorističke organizacije kao i način nastanka ostalih, finansiranje, logistiku, obuku i u čijem interesu rade.

Ovo ispane smješno kao prekodrinska priča o "Bjeloj Alkaidi".
Šunj

#970 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Šunj »

Ja stvarno ne znam sta vi hocete. U Brckom na pravoslavnom mezarju je postavljen veliki kip Cica Draze. Odprilike ovako nesto:Image
I on je kao bolji od ISILA/IDILA ili sta?
Šunj

#971 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Šunj »

Image
Cvetković-Maček, Tuđman-Milošević, Dodik-Čović........
DR. MUSTAFA CERIĆ: Jučer se nadvio strašni cunami nad bosanskom hižom iz Beograda i Zagreba. Jučer se dogodio antibosanski politički mobing, kakovog Bosna ne pamti od agresije i Genocida. Beograd je javio da sprema srpsku deklaraciju o spašavanju srpskog kulturnog prostora uz napomenu da im samo Bošnjaci (Bakir Izetbegović) stoje na tom putu. Jučer je u Sarajevu inaugurisan novi mitropolit dabrobosanski episkop Hrizostom.
Niko iz Srpske pravoslavne crkve nije bio na bajramskom prijema kod Reisu-l-uleme...
Jučer, drugoga dana Kurban bajrama, premijer Hrvatske je bio u posjeti Sarajevu, ne bih rekao da nam čestita Bajram, već da nam pokaže koliko nas ne poštuje i koliko je bosanska politika nebitna za izgradnju Peljaškog mosta. Dragan Čović se ovih dana naslađivao izjavom da mu mišljenje Bakira Izetbegovića nije bitno.
Drvosjeca iz Dejcica

#972 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šunj wrote:Ja stvarno ne znam sta vi hocete. U Brckom na pravoslavnom mezarju je postavljen veliki kip Cica Draze. Odprilike ovako nesto:Image
I on je kao bolji od ISILA/IDILA ili sta?
Eh...kada sam ja još prije par godina pisao o kršćanskoj varijanti "Brigade mučenika" mnogi su me tada napadali. U biti kada poredaš stvari uvjeriš se da je ideologija ISIL-a i svih islamističkih terorističkih organizacija bliža recimo četničkom pokretu ili ustašama nego što je Bošnjacima. U biti te ideologije su iste, životni prostor samo za pripadnike jedne religije ili naroda, protjerivanje, ubijanje i etničko čišćenje svih drugih i drugačijih, samo su ideološki na suprotnim stranama.

Već sam rekao da sve te izjave o tobožnjoj opasnosti da BiH postane baza za teroriste više govore o onima koji ih daju nego o onima kojima su upućene. Apsurdno je pominjati da u BiH djeluje sijaset međunarodnih organizacija, što vojnih što civilnih, koje u svakom trenutku znaju šta se gdje dešava. Dodajmo tome i prisustvo NATO-a kao i međunarodnih snaga onda je i laiku jasno da je apsurno govoriti o takvoj mogućnosti.

Jedna je stvar kada se legitimno jednoj ideologiji i politici daje podrška putem zvaničnih institucija entiteta/kantona a sasvim druga i banalnija je stvar kda neko na forumu anonimno da podršku kozojebima. Sigurno da će se kod Bošnjaka naći budala koja će arlaukati sa ISIL zastavom ali mnogo opasnije je kada se kroz institucije i zvaničnom politikom negira recimo jezik, ime naroda ili kada kažeš da su "Hrvati ponovo okupirali Srednju Bosnu", o.a(Bošnjaci su ponovo okupirali Drinu, M. Dodik, 7. Jula u Bratuncu).
and

#973 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by and »

Hafis wrote:
Građanska RBiH je najbolji lijek za sve ove devijacije u društvu sa svih strana. To su u USA i EU prepoznali :D
megaman4

#974 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by megaman4 »

and wrote:
Hafis wrote:
Građanska RBiH je najbolji lijek za sve ove devijacije u društvu sa svih strana. To su u USA i EU prepoznali :D
Nema ovdje lijeka. Jedini lijek je da kao pecinski ljudi u katakombama cekamo sudnji dan.
Hakiz

#975 Re: Bosna i Hercegovina kao novo uporište ISILA/IDILA?

Post by Hakiz »

and wrote:
Hafis wrote:
Da. Nema konstitutivnih, jedan čovjek, jedan glas. To je rješenje.
Post Reply