SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- leškarenje
-
Bazinga1234
#952 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Čitam jutros komentar: kao kurban zaklao šansu za Svjetsko ( Meša)mO k3 wrote:Neki su propustili kroz ovaj sok da je danas bajram ??
-
rodjeni_95
#953 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Većinu utakmice nisam ni gledao, ali sam uhvatio trenutak kada na asistenciju Lulića u prvom poluvremenu kod rezultata 0-0 Ibišević fula cijelu loptu i to iz dobre situacije.
Materemi čoek je u ovim kvalifikacijama promašio loptu više puta nego ja kada sam prvi put tražio ulaz u ...
Zato bi bolje bilo da Meša pozove par onih djevojaka iz repke jer sigurno imaju viša "muda" od ovih manekena. Ili nas koji smo odrasli igrajući fudbal na ulici sa poderanom loptom, ponekad i plasičnom bocom napunjenom pijeskom. Tada bi snage makar bile jednake pa i poraz ne bi bio iznenađenje. Ovako, kada jedan naš nazovi igrač vrijedi koliko njihova čitava repka, poraz nije ništa drugo nego sramota!
Svaka čast Kipranima, očitali su im lekciju za sva vremena, a protiv Gibraltara od prve minute defenzivno da se čuva 0-0
Materemi čoek je u ovim kvalifikacijama promašio loptu više puta nego ja kada sam prvi put tražio ulaz u ...
Zato bi bolje bilo da Meša pozove par onih djevojaka iz repke jer sigurno imaju viša "muda" od ovih manekena. Ili nas koji smo odrasli igrajući fudbal na ulici sa poderanom loptom, ponekad i plasičnom bocom napunjenom pijeskom. Tada bi snage makar bile jednake pa i poraz ne bi bio iznenađenje. Ovako, kada jedan naš nazovi igrač vrijedi koliko njihova čitava repka, poraz nije ništa drugo nego sramota!
Svaka čast Kipranima, očitali su im lekciju za sva vremena, a protiv Gibraltara od prve minute defenzivno da se čuva 0-0
Last edited by rodjeni_95 on 01/09/2017 10:58, edited 1 time in total.
- mO k3
#954 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
ja mislim da ce kipar preokrenuti ma dace nam 3 gola , sta ti velis?? idem 100 ojrona na kipar kvota 25leškarenje wrote:Decki,evo imate reprizu na SK HD....pocelo drugo,vodimo
- mO k3
#955 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Bazinga1234 wrote:Čitam jutros komentar: kao kurban zaklao šansu za Svjetsko ( Meša)mO k3 wrote:Neki su propustili kroz ovaj sok da je danas bajram ??
ma ja mislim da su igraci bili pijani na terenu mahmurali jos od noc prije ...
- bach
#956 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Mozda za Japan i nije iznenadjenje ali Halilhodzic je sa Alzirom pokazao sta znaci biti takticki genije, tri utakmice, jedna selekcija, tri dijametralno suprotna lica iste ekipe a sve po potrebi.Melbourne_Australia wrote:Odveo Japan u grupi u kojoj mu je konkurencija Saudijska Arabija i Emirati...To bi ti isto bilo ko kad bi preuzeo Spaniju i bio u grupi sa Madzarima i Estonijom...Sto ne uzme neku repku u evropi???
Nakon Njemacke gledao sam na youtube izjavu trenera tad u ulozi sportskog komentatora na Sky da je utakmica Alzira protiv Njemacke takticki najbolje pripremljena i provedena utakmica cijelog prvenstva.
Ali jebo' to sve kad covjek nije zainteresovan da nas vodi. On koji je otisao 90' u intervju za HRT govori "kako se ono kaze na nasem" a svaka druga mu je "kod nas u Francuskoj".
Ko' Ivo Andric, niko mu ne moze osporiti genijalnost ali to ne znaci da ne moze biti supak, sto Halilhodzic i jeste u mojim ocima.
Btw, citam cijeli Japan se ibretio izboru prvih 11 medju kojima su se nasli mladi neprovjereni igraci. Na kraju ta dvojica, jedan 21 godina a drugi 23 su dali golove i odveli ih na SP.[/quote]
Vaha je nas trenutno najbolji trener trenutno, to niko ne spori...Samo govorim, kad preuzme neku repku u Evropi i uradi nesto onda mozemo reci da je imao uspjeh....Njemu Japan savrseno odgovora, nisu mu jebali sve po spisku kad su se bas mucili na pocetku kvalifikacija, igraci ga slusaju jer su JAPANCI igraci koji ih svaki trener samo moze pozeljeti da ih trenira zbog discipline..Uglavnom nema garancije da bi sa Vahom nesto mi napravili.....Ili bi on vecinu igraca ovih otjerao, ali ja mislim da bi ipak igraci njega otjerali...Jer lakse je trenera naci nego 10 novih igraca...[/quote]
Nije lud da se prihvati đavolje rabote.
-
SSemir
#957 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
AmiĐa_Idriz wrote:Jadu Vlagodica za selektora!
- mO k3
#958 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Vaha ako bi ikad insallah prihvatio da vodi repku treba se toga puno promjenuti ne samo u repki nego i u savezu trebala bi biti "sijeca knezeva"...
- Šunj
#959 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Grupa za sledece kvalifikacije:
1. Andora
2. BiH
3. Faroe Islands
4. Gibraltar
5. Lichtenstein
6. Luxembourg
7. Netherlands
8. San Marino
BiH bi se borila za trece -cetvrto mesto u grupi.
https://www.dailymotion.com/video/x5z0dyq
1. Andora
2. BiH
3. Faroe Islands
4. Gibraltar
5. Lichtenstein
6. Luxembourg
7. Netherlands
8. San Marino
BiH bi se borila za trece -cetvrto mesto u grupi.
https://www.dailymotion.com/video/x5z0dyq
Last edited by Šunj on 01/09/2017 11:11, edited 1 time in total.
-
agent_001
#960 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Veća neznalica i dzon obraz, odavno se nije pojavila.
U rangu sa političarima, guzice bi dao za fotelju, zna da nikad neće raditi u nekom ozbiljnom klubu a pogotovo reprezentaciji!
Možda u Africi, gdje Istres znaći ka ovim begićima i sličnim kriminalcima iz saveza, zato je i doveden ovaj klovn, da firma zaradi na sve načine!
U rangu sa političarima, guzice bi dao za fotelju, zna da nikad neće raditi u nekom ozbiljnom klubu a pogotovo reprezentaciji!
Možda u Africi, gdje Istres znaći ka ovim begićima i sličnim kriminalcima iz saveza, zato je i doveden ovaj klovn, da firma zaradi na sve načine!
- bach
#961 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Ibrahim Prohić, psiholog, sve objasnio
( NE ) USPJEH JE POSLJEDICA
Kipar vs BiH 0 2, prvi dio, Kipar vs BiH 3 2, kraj utakmice. Nije pobjedio bolji, vec je izgubio slabiji.
Sport ima tu magicnu moc upravo zato sto konacni ishod odredjuje veliki broj faktora ( vise od 10 ), sto slabiji ima sansu pobjediti, sto minuli rad ( uspjeh) ne vrijedi ni 45 minuta, sto se desavaju dramaticni preokreti, sto su mirne i ravne utakmice izuzetak, sto film traje dok sudija ne odsvira kraj. Mourinjo kaze da utakmica pocinje na press konferenciji prije i zavrsava na konferenciji poslije utakmice. Ima pravo ako se izjava ne shvati doslovno.
Sinoc je BiH na Kipru izgubila zato sto nije postovala gore navedene principe i postulate , a ponajprije zbog toga sto je pala na dva kljucna faktora sportskog uspjeha PSIHOLOSKA PRIPREMA I ULOZENI TRUD, ODNOSNO ENERGIJA.
Ne moze se dobiti utakmica hodajuci, bez borbe, zelje, energije, trcanja, pozrtvovanja. Ne mozes do uspjeha ,nako...
A, psiholoska priprema ? Na sinosnjoj utakmici moglo bi se doktorirati. Ja cu samo nekoliko apsekata.
Jasno je da je to bio kljucni faktor ( posredno utjecao i na onaj ranije pomenuti, zalaganje, tj. nezalaganje , jer ce dobra psiholoska priprema biti pracena i zalaganjem).
Pitaju jednog naseg igraca ( Sunjic ) nakon utakmice, STA SE DESILO ? NE ZNAM, odgovara ovaj i daje potvrdu da psiholoske pripreme nije bilo ili je ona bila neadekvatna.
Drugo, nije bilo komunikacije izmedju trenera i igraca. Trener je cijelu utakmicu stajao,( najradije bi utrcao na teren, ali to nije posao trenera), govorio, sekirao se , ljutio, na kraju pao u stupor od nemoci, ali nista od toga nije dopiralo do igraca ni na terenu ni na klupi.Psiholoska priprema podrazumjeva, imedju ostalog , i nacin komunikacije. Ni zamjene nisu bile pripremljene ni psiholoski ni takticki (nije im bilo jasno sta im je zadatak). To bi moglo znaciti da ni trener nije imao ideju sta uciniti u kriticnim trenutcima.
Trece, Indikatora kasnije havarije bilo je i kod vodjstva BiH, dakle tokom prvog dijela utakmice.Trener to nije detektirao ili nije nasao rjesenja.
Cetvrto, nije bilo niti komunikacije medju igracima na terenu. Bio je to prosti zbir igraca koji nisu imali organizaciju, homogenost...Puka improvizacija bez glave i srca..Nisu bili struktura, odnosno tim. U ekipi nema igraca , jednog ili vise, koji bi bili produzena ruka trenera na terenu i koji bi bili sposobni motivirati ekipu u kriticnim trenutcima i sugerirati sta valja ciniti. Digresija, pitaju jednog velikog trenera Bogdana Tanjevica kako donosi odluke hoce li se izvoditi slobodna bacanja ili ubacivati lopta sa strane ( tad su bila pravila da si mogao birati). Imao sam Mirzu (Delibasica) na terenu i on je znao sta je najbolje u datom trenutku. Ali, i to je priprema i dobra komunikacija.
Peto, ne pobjedjuje uvijek onaj ko je bolji, vec onaj ko je bolji kad je presudna faza ili trenutak utakmice.
Eto zasto je BiH, tj. igraci , bila laj plijen cak i Kiparskih (polu)amatera. Pa, moglo bi se reci veci amateri od amatera.
(Ne)uspjeh je posljedica, da podsjetim jos jednom.
-
bjelave
#962 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Mi sinoc da smo pobjedili bili bi u barazu. A ukoliko se ne varam Papetov poraz u Zenici, koji je takodjer bio sramotan ali niposto na ovaj nacin,, bio je prva utakmica kvalifikacija, ili jedna od prvih koja nista nije odlucivala. A da ne govorim da je dosao nakon istorijskog uspjeha kao sto je plasman na SP pod Papetovim vodstvom. Dakle, ove 2 stvari se ne mogu porediti.hrasno38 wrote:Je li Pape podnio ostavku nakon jos veceg blama u Zenici?bjelave wrote:Kakvo smece moras biti da ne podneses ostavku nakon onakve nevidjene sramote sinoc? Znao sam da Mesa ne zna, ali nisam znao da onoliko koliko ne zna, isto, toliko nema obraza. A to je nepodnosljiva kombinacija.
U ovoj posruloj zemlji ima svakakvog gada na javnoj sceni od politicara do estrade, beskurpoloznog, odvratnog koji iz ociju krade. U toj i takvoj kkonkurenciji Mesa ispade kao jedan od onih sa najmanje obraza. Samo mu treba poslusati izjavu i vadjenje sinoc nakon utakmice ''prepali se pobjede'' ''ne znam sta se desilo'' ''nismo ih podcjenili'' itd, ''dobro smo radili''....
Dakle, slina i jad nad kojim se stomak okrece.
I jadno je da u ovakvoj situaciji trolas i koristis ovo za plavo-bordo prepucavanje.
Sa takvom dijelom javnosti koja ovo pravda, relativizira i spinuje ovakav cemer i sramota su prirodni i logicni.
- Šunj
#963 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Evo sta kaze Ciro:
http://sport.avaz.ba/nogomet/296938/ko- ... esa-odlazi
http://sport.avaz.ba/nogomet/296938/ko- ... esa-odlazi
Ko vam je kriv što vam je on selektor: Meša, odlazi!
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se obrukala. Voditi 2:0 protiv Kipra, a onda izgubiti 3:2 od jedne ispodprosječne ekipe nije ništa drugo nego bruka. Nekadašnji selektor Zmajeva Miroslav Ćiro Blažević bez dlake na jeziku nakon utakmice je pozvao sadašnjeg selektora Mehmeda Baždarevića da napusti klupu Zmajeva. “Ko vam je kriv kada ste dozvolili da vas ovi vode. Ja sam želio pomoći. Kao savjetnik ili na klupi, ali Begić me nije htio. Igrao je oko mene dok mu je trebalo. Šteta što su izgubljeni silni milioni eura zbog neodlaska na Evropsko i Svjetsko prvenstvo. Ako hoće još pomoći bh sportu neka se povuku još večeras. Begiću odlazi i povedi sa sobom Mešu. Vi radite nešto što ne znate”, poručio je Ćiro Blažević, nekadašnji bh.- selektor. .
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#964 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
jebem mu nanu
- Grean
#965 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Sto je najtuznije mi nismo biili nista bolji u prvom poluvremenu, jedina razlika je bio protivnik koji nas je previse respektovao do odlaska u svlacionicu.
- Point.
#966 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Sanjao sam sinoc kako meteor pada na zemlju, stvara veliki gljivicni oblak i pravi apokalipsu. To bi bila mnogo bolja verzija nego ono sinoc da se desilo. Jebem im majku milu svima redom.
- kamen spoticanja
#967 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
uefa potvrdila kazne
dakle ili grbavica ili frankfurt
- studeni76
#968 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Bolje "Frankfurt", neka dijaspora ima sta gledat. Da se mi dzaba ne nerviramo livekamen spoticanja wrote:uefa potvrdila kazne
- nadžak
#969 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Nevezeno za utamicu, sinoć sam se ispisao i muka mi je više.hrasno38 wrote:djesi znalac nisam te prepozno!!!! A sta je bilo levatu u Zenici...poveli u 5 minuti i zijanili 2:1 i to je kao razlicito samo zato naravno sto je Pape sjedio na klupi a da je sjedio Mesa bio bi ratni zlocinac.leškarenje wrote:Realno,ti si jedna od vecih neznalica uopste na forumima....
Znaci,vodimo 2:0 protiv jebenog Kipra prvo poluvrijeme i ljudi nas demoliraju,ponize ko niko nikad prije u drugom i ti mi naso porediti te utakmice sa ovom....
Ne mogu da ne primjetim kakvu protekciju ti imaš ovdje i kako tebi prolaze uvrede prema drugima a da ne dobiješ ban a tebi neko nešto kaže i pljas ban! Ne kontam zašto?
Nije u redu nikako a pogotovo nisu u redu dvostruki aršini nigdje pa tako i ovdje na forumu. Ako nije toliko bitna stvar onda neka ne pucaju banove ni drugim ljudima za takve stvari.
Bajram mubarek olsun ko slavi.
-
RtrnOfSalisbury
#970 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
jebga, neki su ovdje iznijeli podatke da plavooki bombas mora igrat, da se neki uvaljuju u tim zbog raznoraznije razloga pa je onda sva diskusija nepotrebna. ako je istina da meske mora slusat neke odozgora i neke igrace onda se ne vidi cemu diskusija. imamo sto imamo i to je to. iznio sam analize poslije irske i izvlacenja grupa ali ipak nisam ocekivo brodolom na kipru
mozda nerjeseno ali tricu
ako tim podijelimo na 4 dijela: golman-zadnja linija-srednji red-napad ... u svakom tom dijelu imamo problem. meske je nesto probavo ali nescede mu se. ovaj tim je zesca baustela-rusevina, haman nikad nema anspilstaciona, spricikajt je nepoznat pojam, anstelung ni ne znaju sta je. dje je kurslus ko zna? ali sacemo valjda nakantat djibraltar: plavooki bombas makar jedan da ucera i obezbjedi sebi mjesto do kijametskog dana al jebga, nije samo do njeg nazalost
ako tim podijelimo na 4 dijela: golman-zadnja linija-srednji red-napad ... u svakom tom dijelu imamo problem. meske je nesto probavo ali nescede mu se. ovaj tim je zesca baustela-rusevina, haman nikad nema anspilstaciona, spricikajt je nepoznat pojam, anstelung ni ne znaju sta je. dje je kurslus ko zna? ali sacemo valjda nakantat djibraltar: plavooki bombas makar jedan da ucera i obezbjedi sebi mjesto do kijametskog dana al jebga, nije samo do njeg nazalost
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#971 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Levat i glupan su totalno dva razlicita pojma ali slobodno neka me banuju. I banuju me vrlo cesto najcesce sa razlogo mada se ponekad desi i za bezbolne stvari ali svako ko radi grijesi. Samo ziv bio reci mi da nisi ti neki advokat pa da znam da i ja uzmem jednognadžak wrote:Nevezeno za utamicu, sinoć sam se ispisao i muka mi je više.hrasno38 wrote:djesi znalac nisam te prepozno!!!! A sta je bilo levatu u Zenici...poveli u 5 minuti i zijanili 2:1 i to je kao razlicito samo zato naravno sto je Pape sjedio na klupi a da je sjedio Mesa bio bi ratni zlocinac.leškarenje wrote:Realno,ti si jedna od vecih neznalica uopste na forumima....
Znaci,vodimo 2:0 protiv jebenog Kipra prvo poluvrijeme i ljudi nas demoliraju,ponize ko niko nikad prije u drugom i ti mi naso porediti te utakmice sa ovom....
Ne mogu da ne primjetim kakvu protekciju ti imaš ovdje i kako tebi prolaze uvrede prema drugima a da ne dobiješ ban a tebi neko nešto kaže i pljas ban! Ne kontam zašto?Prije nekih desetak stranica ovdje, čovjek je dobio ban od sedam dana od Čaruge zato što ti je rekao nešto kao kralju gluposti. Po meni je ovo tvoje što sam gore istaknuo barem isto kao i ovo. Ista stvar je vrijeđanje zbog onog slova koji je bio klasični lapsus i ti se čovjeku ismija ono baš u lice. I to prođe ko i kamaru drugih stvari do sada. Nije druže u redu. Jedno je stvar mišljenja a drugo je ovo što ti radiš.
Nije u redu nikako a pogotovo nisu u redu dvostruki aršini nigdje pa tako i ovdje na forumu. Ako nije toliko bitna stvar onda neka ne pucaju banove ni drugim ljudima za takve stvari.
Bajram mubarek olsun ko slavi.
@Moke je izuzetno bezobrazan momak i kada dodje na forum dodje da provocira a ne da vodi neku normalnu diskusiju. Za razliku od njega a i tebe ja cijenim vrijednosti svakog naseg covjeka koji je nesto dobro uradio za ovu zemlju i ne jebem mu mater, zenu, familiju ako je nakon toga imao greske. Takvi ljudi se zovu dvolicnjaci jer da je Edin sinoc zabio tri gola taj se ne bi ni pojavio jer Edina organzski ne podnosi kao i nekih par Pitara jer nas covjek tesko moze da svari neciji enorman uspjeh. Sve dok oni budi pisali po Dzeki ja cu odgovarati kao sto cu odgovarati kada budu pisali i po Dzumhuru, Musi i mnogim nasim uspjesnim sportistima. Ja ne kreiram misljenje o ljudima na osnovu jednog dana i jednog cina!!!!
- leškarenje
#972 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Opet on o pitarima
Pa čitaj deda ko sta pise....ubi te senilnost
- pecpec
#973 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
30 milja svicaraca je kazna,morala se nastimat utakmica da se od cega ima platit,nemamo mi te pare za dat drugacije.
Last edited by pecpec on 01/09/2017 13:19, edited 1 time in total.
- cyprus
#974 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Hajmo sad hladne glave: jebiga, dešava se

- mO k3
#975 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH
Desava se uvijek nasoj repki...cyprus wrote:Hajmo sad hladne glave: jebiga, dešava se![]()