Vjerovatno se referises na moj post. Gledaj, samo treba objektivno posmatrati stvari. U pravnoj terminologiji, ako vec zelis da ispravno posmatras stvari, da bi bio pod istragom, moras da imas odgovarajuci status. Status osumnjicenog. Sto su o ovome slucaju ti Romi.tranquil wrote:Kad vidim post od dvije stranice u kom se lamentira nad "naopačke okrenutim životom" nekog bogatog skorojevića koji je bio pod istragom, a istovremeno u drugoj porodici mrtvo tijelo, a niti ima krivca, niti postoji nekakav normalan rad i zaključak Tužilaštva vezan za to, jasno mi je od kuda vjetar duva.
Ja uopste ne branim tog bogatog skorojevica, nit me nesto plaho zanima ni on njegov zivot. Samo sto on, kao i svaka osoba, ima jednako zakonsko pravo da se postuje njegova privatnost, i da se njegov zivot ne prvrce ni eksponira u javnosti.
Ti uopste ne mozes znati da li je Muamer Budnjo bio pod istragom ili ne, mozda je pozivan u svojstvu svjedoka koji mozda eventualno ima neka korisna saznanja.
Mozda je pozvan po prijedlogu ostecenog, ali bljuvati vatru na te bogate skorojevice koji nemaju veze sa ubistvom momka, koji em to nisu bili tu, em sto ih sada i oficijelno ni porodica ne tereti. Niti su ih ikad teretili.
O tome se radi.
Mozda taj Muamer i jeste seljacina sa dna kace, ali ako je utvrdjeno da nije fizicki mogao biti prisutan, ako ga porodica ne tereti nit ga optuzuje, cemu onda sve ovo?
Mislim, sve razumijem. SDA, tajkuni, pare, hoteli i slicno... ali ga sve to ne moze povezivati sa smrcu momka, jedino je taj snimak sporan.
Ali , na drugu stranu, Dzenanovo okruzenje bolje zna.