Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bodkin wrote:
Tito, jugoslavija i jugosloveni krivi za to
Djelimice i jesu. Recimo, Tuzla nije imala uredno vodosnabdijevanje jos od 50-tih. Tek zadnjih 10 godina ga ima. Znam, znam...SDP
To sto imate se najmanje moze nazvati urednim, a niste ga imali zbog geografkih razloga, ko vam je kriv sto ste se tu naseljavali. :p
Ko kaze?! Snabdijevanje vodom je besprijekorno uredno sto se Tuzle tice
Geografski razlozi nisu bili problem, nego zastarjelost cjevovoda i tonjenje. A uz to i naglo povecanje broja stanovnistva i prikljucivanje svih okolnih mjesta na isto (jedno) vodocrpiliste.
salik79 wrote:
Slazem se u potpunosti. Ovamo KPJ, odnosno SDP i usrali i pocistili. Ovi su samo usrali, zasad samo meljaju. Doduse, vremenski gledano, imaju jos fore
U vas ne valjaju ni crveni ni zeleni. Mijenjajte to.
salik79 wrote:
Slazem se u potpunosti. Ovamo KPJ, odnosno SDP i usrali i pocistili. Ovi su samo usrali, zasad samo meljaju. Doduse, vremenski gledano, imaju jos fore
salik79 wrote:
Opet se u potpunosti slazem
Pa dobro posto se Tz spominje, objasnite mi zasto se u jeku jugoslovenskog prelijepog zivota napravi tuzlansko naselje Sjenjak cije zgrade iz zraka cine cetiri ocila....i to jos dok je bravara i noga sluzila?
Masoni napravili
Joj najbolji su mi ovi sa zgrada zavjerama. Znas koliko ima blokova naselja na taj fazon po evropi? Hiljade. Hoces reci da su ih sve napravili Srbi?
GeeTnT wrote:Pa dobro posto se Tz spominje, objasnite mi zasto se u jeku jugoslovenskog prelijepog zivota napravi tuzlansko naselje Sjenjak cije zgrade iz zraka cine cetiri ocila....i to jos dok je bravara i noga sluzila?
Samo slovo C nije nista drugo do velikosrpska zavjera.
insomnia78 wrote:Masoni napravili
Joj najbolji su mi ovi sa zgrada zavjerama. Znas koliko ima blokova naselja na taj fazon po evropi? Hiljade. Hoces reci da su ih sve napravili Srbi?
Nije zavjera jbte Niche...gledao sam mapu baggeto i vidio 4 C u milosavljevoj cirilici...
GeeTnT wrote:Pa dobro posto se Tz spominje, objasnite mi zasto se u jeku jugoslovenskog prelijepog zivota napravi tuzlansko naselje Sjenjak cije zgrade iz zraka cine cetiri ocila....i to jos dok je bravara i noga sluzila?
Samo slovo C nije nista drugo do velikosrpska zavjera.
insomnia78 wrote:I sta ti danas imas od toga? Nemas vode da se umijes covjece boziji
Tito, jugoslavija i jugosloveni krivi za to
Ja nikakvu krivicu nisam spominjo. Pitam samo sta ti imas od toga sto je Tito docekan od strane Niksona?
Promice ti poenta, naseg bivseg Predsjednika Americki Predsjednik kao Boga doceka u trosku americkih poreznih obveznika pred ocima citavog Svijeta, a ove danas nase predsjednike docekuje nosac torbice kurave americkog ambasadora i za to se ne zna van opstine Centar.
Ja i? Sad sjedi i sjecaj se toga. Ti si svoje uradio, Tito je primljen ko kralj, to je to, boli te kurac. Kad stomak zakrci ti narezi malo te posjete. Niko normalan ne tvrdi suprotno ali je to proslo vrijeme, prosli ljudi i dogadjaji. Nece se nikad vratiti. Kakve to ima veze sa danasnjim "jugoslovenima"?
GeeTnT wrote:
Pa dobro posto se Tz spominje, objasnite mi zasto se u jeku jugoslovenskog prelijepog zivota napravi tuzlansko naselje Sjenjak cije zgrade iz zraka cine cetiri ocila....i to jos dok je bravara i noga sluzila?
Druga Starog je do tada zemlja vec dva puta, bez sode bikarbone, dva puta preradila, a kamoli njegovu nogu. Ne znam odakle ti ta informacija?!
Ocila nikada, do kraja, nisu zavrsena. A, mozda je i Sjenjak radio "Zlatibor", pa ih u jeku "nacionalnog osvjescenja" malo prenijelo
insomnia78 wrote:Ja i? Sad sjedi i sjecaj se toga. Ti si svoje uradio, Tito je primljen ko kralj, to je to, boli te kurac. Kad stomak zakrci ti narezi malo te posjete. Niko normalan ne tvrdi suprotno ali je to proslo vrijeme, prosli ljudi i dogadjaji. Nece se nikad vratiti. Kakve to ima veze sa danasnjim "jugoslovenima"?
Pa ima veze, ljudi se povezuju sa nekim ljepsim vremenima i tako se zele nacionalno izjasnjavati.
Meni je recimo gluplje da se ovim priglupim vremenima ljudi priklanjaju nacionalno-vjerskim torovima iako ih je to dovelo u nesretna vremena.
insomnia78 wrote:Ja i? Sad sjedi i sjecaj se toga. Ti si svoje uradio, Tito je primljen ko kralj, to je to, boli te kurac. Kad stomak zakrci ti narezi malo te posjete. Niko normalan ne tvrdi suprotno ali je to proslo vrijeme, prosli ljudi i dogadjaji. Nece se nikad vratiti. Kakve to ima veze sa danasnjim "jugoslovenima"?
Pa ima veze, ljudi se povezuju sa nekim ljepsim vremenima i tako se zele nacionalno izjasnjavati.
Meni je recimo gluplje da se ovim priglupim vremenima ljudi priklanjaju nacionalno-vjerskim torovima iako ih je to dovelo u nesretna vremena.
nacionalni etnicki i relgijki torovi su postojali i u Jugi kako vam to ne ide u glavu
nacionalni etnicki i relgijki torovi su postojali i u Jugi kako vam to ne ide u glavu
Postojali su, samo je ljude bolio kurac za tim, pogotovo ove ucenije.
- Drugarice i drugovi! Čuli smo iz prethodnog izlaganja da se u našem socijalističkom društvu javlja taj nekakav nacionalizam i da prijeti bratstvu i jedinstvu naših naroda i narodnosti. Ja predlažem da sve te nacionaliste pohvatamo pa ih lijepo uza zid i streljamo k'o vlahe!