Jugoslovenstvo

Post Reply
salik79

#951 Re: Jugoslovenstvo

Post by salik79 »

aratet wrote:
salik79 wrote:
Bodkin wrote:
Tito, jugoslavija i jugosloveni krivi za to :izet:
Djelimice i jesu. Recimo, Tuzla nije imala uredno vodosnabdijevanje jos od 50-tih. Tek zadnjih 10 godina ga ima. Znam, znam...SDP :D
To sto imate se najmanje moze nazvati urednim, a niste ga imali zbog geografkih razloga, ko vam je kriv sto ste se tu naseljavali. :p
Ko kaze?! Snabdijevanje vodom je besprijekorno uredno sto se Tuzle tice :thumbup:

Geografski razlozi nisu bili problem, nego zastarjelost cjevovoda i tonjenje. A uz to i naglo povecanje broja stanovnistva i prikljucivanje svih okolnih mjesta na isto (jedno) vodocrpiliste.
dale cooper

#952 Re: Jugoslovenstvo

Post by dale cooper »

salik79 wrote:
Slazem se u potpunosti. Ovamo KPJ, odnosno SDP :D i usrali i pocistili. Ovi su samo usrali, zasad samo meljaju. Doduse, vremenski gledano, imaju jos fore :D
U vas ne valjaju ni crveni ni zeleni. Mijenjajte to. :D
salik79

#953 Re: Jugoslovenstvo

Post by salik79 »

GeeTnT wrote:
salik79 wrote:
Bodkin wrote: Tito, jugoslavija i jugosloveni krivi za to :izet:
Djelimice i jesu. Recimo, Tuzla nije imala uredno vodosnabdijevanje jos od 50-tih. Tek zadnjih 10 godina ga ima. Znam, znam...SDP :D
Nije sdp, nego strucnjak koji je mrezu za vodosnabdijevanje pravio za cca 80k stanovnika...
Mislio sam na SDP napravio ;-)

Razloge sam naveo u postu iznad.
salik79

#954 Re: Jugoslovenstvo

Post by salik79 »

dale cooper wrote:
salik79 wrote:
Slazem se u potpunosti. Ovamo KPJ, odnosno SDP :D i usrali i pocistili. Ovi su samo usrali, zasad samo meljaju. Doduse, vremenski gledano, imaju jos fore :D
Opet se u potpunosti slazem :D :thumbup:
insomnia78

#955 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
insomnia78 wrote:I sta ti danas imas od toga? Nemas vode da se umijes covjece boziji
Ja nikakvu krivicu nisam spominjo. Pitam samo sta ti imas od toga sto je Tito docekan od strane Niksona?
Bodkin

#956 Re: Jugoslovenstvo

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:
insomnia78 wrote:I sta ti danas imas od toga? Nemas vode da se umijes covjece boziji
Ja nikakvu krivicu nisam spominjo. Pitam samo sta ti imas od toga sto je Tito docekan od strane Niksona?
Niko osim njega nema nista. Ali znas ti dobro da se ne radi o tome samo se pravis lud
aratet

#957 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

Insomnijo, kakva je voda u Fra?
insomnia78

#958 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Ladna
GeeTnT

#959 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

salik79 wrote:
dale cooper wrote:
salik79 wrote:
Opet se u potpunosti slazem :D :thumbup:
Pa dobro posto se Tz spominje, objasnite mi zasto se u jeku jugoslovenskog prelijepog zivota napravi tuzlansko naselje Sjenjak cije zgrade iz zraka cine cetiri ocila....i to jos dok je bravara i noga sluzila?
insomnia78

#960 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Masoni napravili
Joj najbolji su mi ovi sa zgrada zavjerama. Znas koliko ima blokova naselja na taj fazon po evropi? Hiljade. Hoces reci da su ih sve napravili Srbi? :lol:
listopad

#961 Re: Jugoslovenstvo

Post by listopad »

GeeTnT wrote:Pa dobro posto se Tz spominje, objasnite mi zasto se u jeku jugoslovenskog prelijepog zivota napravi tuzlansko naselje Sjenjak cije zgrade iz zraka cine cetiri ocila....i to jos dok je bravara i noga sluzila?
Samo slovo C nije nista drugo do velikosrpska zavjera.
GeeTnT

#962 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

insomnia78 wrote:Masoni napravili
Joj najbolji su mi ovi sa zgrada zavjerama. Znas koliko ima blokova naselja na taj fazon po evropi? Hiljade. Hoces reci da su ih sve napravili Srbi? :lol:
Nije zavjera jbte Niche...gledao sam mapu baggeto i vidio 4 C u milosavljevoj cirilici...
GeeTnT

#963 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

listopad wrote:
GeeTnT wrote:Pa dobro posto se Tz spominje, objasnite mi zasto se u jeku jugoslovenskog prelijepog zivota napravi tuzlansko naselje Sjenjak cije zgrade iz zraka cine cetiri ocila....i to jos dok je bravara i noga sluzila?
Samo slovo C nije nista drugo do velikosrpska zavjera.
Jok nego kita...malo ukrivljena..
aratet

#964 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:
Promice ti poenta, naseg bivseg Predsjednika Americki Predsjednik kao Boga doceka u trosku americkih poreznih obveznika pred ocima citavog Svijeta, a ove danas nase predsjednike docekuje nosac torbice kurave americkog ambasadora i za to se ne zna van opstine Centar.
insomnia78

#965 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Ja i? Sad sjedi i sjecaj se toga. Ti si svoje uradio, Tito je primljen ko kralj, to je to, boli te kurac. Kad stomak zakrci ti narezi malo te posjete. Niko normalan ne tvrdi suprotno ali je to proslo vrijeme, prosli ljudi i dogadjaji. Nece se nikad vratiti. Kakve to ima veze sa danasnjim "jugoslovenima"?
salik79

#966 Re: Jugoslovenstvo

Post by salik79 »

GeeTnT wrote: Pa dobro posto se Tz spominje, objasnite mi zasto se u jeku jugoslovenskog prelijepog zivota napravi tuzlansko naselje Sjenjak cije zgrade iz zraka cine cetiri ocila....i to jos dok je bravara i noga sluzila?
Druga Starog je do tada zemlja vec dva puta, bez sode bikarbone, dva puta preradila, a kamoli njegovu nogu. Ne znam odakle ti ta informacija?!

Ocila nikada, do kraja, nisu zavrsena. A, mozda je i Sjenjak radio "Zlatibor", pa ih u jeku "nacionalnog osvjescenja" malo prenijelo :mrgreen:
aratet

#967 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

insomnia78 wrote:Ja i? Sad sjedi i sjecaj se toga. Ti si svoje uradio, Tito je primljen ko kralj, to je to, boli te kurac. Kad stomak zakrci ti narezi malo te posjete. Niko normalan ne tvrdi suprotno ali je to proslo vrijeme, prosli ljudi i dogadjaji. Nece se nikad vratiti. Kakve to ima veze sa danasnjim "jugoslovenima"?
Pa ima veze, ljudi se povezuju sa nekim ljepsim vremenima i tako se zele nacionalno izjasnjavati.
Meni je recimo gluplje da se ovim priglupim vremenima ljudi priklanjaju nacionalno-vjerskim torovima iako ih je to dovelo u nesretna vremena.
insomnia78

#968 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Samo se vi povezujte :thumbup:
Od ceznje za prosloscu se uvijek napredovalo
Connaisseur Karlin

#969 Re: Jugoslovenstvo

Post by Connaisseur Karlin »

aratet wrote:
insomnia78 wrote:Ja i? Sad sjedi i sjecaj se toga. Ti si svoje uradio, Tito je primljen ko kralj, to je to, boli te kurac. Kad stomak zakrci ti narezi malo te posjete. Niko normalan ne tvrdi suprotno ali je to proslo vrijeme, prosli ljudi i dogadjaji. Nece se nikad vratiti. Kakve to ima veze sa danasnjim "jugoslovenima"?
Pa ima veze, ljudi se povezuju sa nekim ljepsim vremenima i tako se zele nacionalno izjasnjavati.
Meni je recimo gluplje da se ovim priglupim vremenima ljudi priklanjaju nacionalno-vjerskim torovima iako ih je to dovelo u nesretna vremena.
nacionalni etnicki i relgijki torovi su postojali i u Jugi :-D kako vam to ne ide u glavu :D
insomnia78

#970 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Ma kakva Juga pa on se ni ovog rata ne sjeca
aratet

#971 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

Connaisseur Karlin wrote:
aratet wrote:
nacionalni etnicki i relgijki torovi su postojali i u Jugi :-D kako vam to ne ide u glavu :D
Postojali su, samo je ljude bolio kurac za tim, pogotovo ove ucenije.
insomnia78

#972 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

Seselja, Ćosića, Karadzića i to?
aratet

#973 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

insomnia78 wrote:Seselja, Ćosića, Karadzića i to?
Izetbegovica...to su sve ljudi koji su kasnije dosli do izrazaja.
insomnia78

#974 Re: Jugoslovenstvo

Post by insomnia78 »

aratet wrote:
insomnia78 wrote:Seselja, Ćosića, Karadzića i to?
Izetbegovica...to su sve ljudi koji su kasnije dosli do izrazaja.
Ko nas bre zavadi. Kme, kme
Nego ti u postu prije rece da se obrazovani nisu Vatali na tu pricu .
Sta ono bijase skracenica SANU?
Last edited by insomnia78 on 13/05/2017 16:33, edited 1 time in total.
arzuhal

#975 Re: Jugoslovenstvo

Post by arzuhal »

...sljedeći za govornicu izlazi delegat Mujo:

- Drugarice i drugovi! Čuli smo iz prethodnog izlaganja da se u našem socijalističkom društvu javlja taj nekakav nacionalizam i da prijeti bratstvu i jedinstvu naših naroda i narodnosti. Ja predlažem da sve te nacionaliste pohvatamo pa ih lijepo uza zid i streljamo k'o vlahe! :twisted:
Post Reply