Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post Reply
supercali

#951 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by supercali »

spreca wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Šunj wrote: Image
pokusvate uspjsno na cijeloj temi kosntano dokazati da je bolje imati zenu , predsjednicu ,jer djeluje dekoncetrirajuce na muskarce,predsjednike :D
po Baketovom izgledu lica izgleda da ga je uvalio :mrgreen:
Po baketovom izgledu lica izgleda da sam sebi govori a meni u kuci sebija pored ovakvih zena
asker

#952 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

Connaisseur Karlin wrote: naravno da se zaletila,ali se trebala ispricati

ali moras razumjeti,da je ona predsjednica,diplomata,i dio njene uloge,kao svake predjsnice/ka drzave je da ponakd izjavi glupost iz nama nepoznatih motiva,a to rade predsjednici sirom svijeta,zato uloga isith nije cascenje picem,nakitom i glumljenjem najbolje susjede ,jer u svijetu politike,sve je u iskljucivom interesu vlastite drzave

ja razumijme razocaranost Bosanaca i Hercegovaca,ali,istovremeno,mislim da se previse oslanjate na druge,umjesto da promjenite internu politiku,jer ona i jeste srz i izvor borbe za bolji status drzave BiH,iako se kosntanto pise ,kako je nemoguce poboljsati politicku situaciju u BiH,pa dobro,ko je tad postavljen na duznost korigiranja napravljenih greski

BIH humor je odlicna,i ja sma se smijala na ovoj temi,ali ste pretjerali sa sirovosti ,sto znaci,da vam j elako pokrenuti emocije i na tome ce se tema i zavrsiti,a ne na teznajama za pragmaticnim rijesenjima
Kad si zadnji put, ako si ikad, bila u Bosni i Hercegovini?
Iz kojeg izvora crpis informacije te formiras misljenje o nasoj zemlji? Ozbiljno pitanje. Ako su to raznorazni forumi, onda ne cudi da si cesto, na raznim temama imala potpuno pogresnu sliku. Forumi ne oslikavaju realno stanje u zemlji. Koliko sam shvatio ti si daleko preko bare. Ti nema sanse da stvoris realnu sliku o desavanjima ovdje, jednostavno je nemoguce za nekog tamo daleko.
Kad nemas pocetnu, realnu sliku i presjek stanja u nasoj zemlji, tebi je nemoguce pojasnit sta je u slucaju BiH "interna politika". Sama tvoja kvalifikacija "vi, Bosanci i Hercegovci" bi ti u velikom dijelu ove zemlje stvorila probleme. Ako ne vjerujes posjeti druga 2 foruma, onaj u banja luci i onaj u hercegovini.
Connaisseur Karlin

#953 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Connaisseur Karlin »

asker wrote:
Connaisseur Karlin wrote: naravno da se zaletila,ali se trebala ispricati

ali moras razumjeti,da je ona predsjednica,diplomata,i dio njene uloge,kao svake predjsnice/ka drzave je da ponakd izjavi glupost iz nama nepoznatih motiva,a to rade predsjednici sirom svijeta,zato uloga isith nije cascenje picem,nakitom i glumljenjem najbolje susjede ,jer u svijetu politike,sve je u iskljucivom interesu vlastite drzave

ja razumijme razocaranost Bosanaca i Hercegovaca,ali,istovremeno,mislim da se previse oslanjate na druge,umjesto da promjenite internu politiku,jer ona i jeste srz i izvor borbe za bolji status drzave BiH,iako se kosntanto pise ,kako je nemoguce poboljsati politicku situaciju u BiH,pa dobro,ko je tad postavljen na duznost korigiranja napravljenih greski

BIH humor je odlicna,i ja sma se smijala na ovoj temi,ali ste pretjerali sa sirovosti ,sto znaci,da vam j elako pokrenuti emocije i na tome ce se tema i zavrsiti,a ne na teznajama za pragmaticnim rijesenjima
Kad si zadnji put, ako si ikad, bila u Bosni i Hercegovini?
Iz kojeg izvora crpis informacije te formiras misljenje o nasoj zemlji? Ozbiljno pitanje. Ako su to raznorazni forumi, onda ne cudi da si cesto, na raznim temama imala potpuno pogresnu sliku. Forumi ne oslikavaju realno stanje u zemlji. Koliko sam shvatio ti si daleko preko bare. Ti nema sanse da stvoris realnu sliku o desavanjima ovdje, jednostavno je nemoguce za nekog tamo daleko.
Kad nemas pocetnu, realnu sliku i presjek stanja u nasoj zemlji, tebi je nemoguce pojasnit sta je u slucaju BiH "interna politika". Sama tvoja kvalifikacija "vi, Bosanci i Hercegovci" bi ti u velikom dijelu ove zemlje stvorila probleme. Ako ne vjerujes posjeti druga 2 foruma, onaj u banja luci i onaj u hercegovini.
posljednji put sam bila prije dvije godine u BiH

citma iskljucivo doticni forum i vase komentare ,ne citam vijesti,nemam potrebu,jer ,citam vase reakcije

reakcija na drugim forumima, a koje si spoenuo su sigurno radikanije,i agresivnije,ali zasto se poredite sa gorim od sebe!?

a, sad, pitanje za vas u BiH: sto vi konkretno ocekujete da HRvatska uradi za vas?

mislim da vam je interna politka usmjerena na etnicke sukobe,ispravi me ako grijesim

konstatno pisete da nemate izlaz iz trenutnog stanja,a koje traje 25 godina; Zasto?
Batal

#954 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Batal »

Ako je koji Bošnjak imao stav da mu je zemlja koja mu je prije neke dvije decenije napala domovinu Bosnu i ugrozila i sam opstanak Bosne kao države i Bošnjaka kao naroda te nakon tog napada nije revidirala svoje stavove niti se odrekla ratnih ciljeva niti ikada iskreno pokušala pomoći u normalizovanju odnosa u BiH.Dakle ako je ikada koji Bošnjak imao takav stav trebao bi ga pod hitno revidirati a usput se naručiti kod psihijatra jer odnos tog Bošnjaka spram sospstvenog samoodržanja i opstanka sasvim sigurno nije normalan i isti pati od raznoraznih iluzija kojim ga pune mediji iz susjednih nam komšijskih zemalja ali i medija iz Bosne vođenih domaćom petom i "šestom" kolonom koja ima za cilj njegovo samouništenje .
Connaisseur Karlin

#955 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

spreca wrote:
spreca wrote: Slabo ti poznas predratne prilike u BiH a izgleda i ove sada.....tema je Hrvatska
a sto vi ocekujete od Hrvatske?
Kraci nos i prste, drugo nista...Hvala.....sve sta trebamo mi imamo
sto imate?
asker

#956 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

Connaisseur Karlin wrote: a, sad, pitanje za vas u BiH: sto vi konkretno ocekujete da HRvatska uradi za vas?

mislim da vam je interna politka usmjerena na etnicke sukobe,ispravi me ako grijesim

konstatno pisete da nemate izlaz iz trenutnog stanja,a koje traje 25 godina; Zasto?
Opet ti nista ne kontas.
Prvo mi reci ko smo to "mi"?
Jedni "mi" zelimo apsolutno nista od Hrvatske, neka se ne mjesaju u unutrasnje stvari BiH. Drugi "mi" zele po mogucnosti kakav zemljotres od 8 stepeni po Richteru u Hrvatskoj, osim na potezu Karlovac - Karlobag - Virovitica. Treci "mi" bi zeljeli nazad sestorku iz Haga, a njihove ideje sprovedene do kraja.

I primjetim da nas kao cesto nesto sazaljevas. Nemoj, nije sve tako crno. Jeste kad kupis svu mudrost sa foruma gdje i djeca od 9 godina sire mudrost i stavove njihovog naroda.
Dobra je Bosna, mi je nebi mijenjali za bilo koju drugu zemlju.
Connaisseur Karlin

#957 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

asker wrote:
Connaisseur Karlin wrote: a, sad, pitanje za vas u BiH: sto vi konkretno ocekujete da HRvatska uradi za vas?

Opet ti nista ne kontas.
Prvo mi reci ko smo to "mi"?
Jedni "mi" zelimo apsolutno nista od Hrvatske, neka se ne mjesaju u unutrasnje stvari BiH. Drugi "mi" zele po mogucnosti kakav zemljotres od 8 stepeni po Richteru u Hrvatskoj, osim na potezu Karlovac - Karlobag - Virovitica. Treci "mi" bi zeljeli nazad sestorku iz Haga, a njihove ideje sprovedene do kraja.

I primjetim da nas kao cesto nesto sazaljevas. Nemoj, nije sve tako crno. Jeste kad kupis svu mudrost sa foruma gdje i djeca od 9 godina sire mudrost i stavove njihovog naroda.
Dobra je Bosna, mi je nebi mijenjali za bilo koju drugu zemlju.
pa i st stannovnici BiH,jl' tako,zato kazem "vi" aludirajuci na stnaovnike BiH ,razumljivo

vi ste susjedi,a to znaci,d anemate drugi i dugaciji izbor omunikacija,i morate imati normlanije diplomatske relacije

umjesto da pisete o konfliku sa ciljem da preispivate vlasitit stav,sto je u skladu sa temom,vi ste se vecinom pozabavili humorom ismijavanjem i pretjerivanjem neukusnih sala ,a u mejduvremenu danas predjsenica obilazi Pleso koa da se nije nista desilo

da je dobro u BiH,ne bi postojao niz jezivih tema
animals

#958 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by animals »

I sta bi sa Konzumom, jel vec u konkursu :D
danas nije vjerovatno ni marke pazario :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#959 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by pici »

prolazim pored konzuma, šef s metlom skida paučinu s vrata... :bih:
asker

#960 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

Connaisseur Karlin wrote: pa i st stannovnici BiH,jl' tako,zato kazem "vi" aludirajuci na stnaovnike BiH ,razumljivo

vi ste susjedi,a to znaci,d anemate drugi i dugaciji izbor omunikacija,i morate imati normlanije diplomatske relacije

umjesto da pisete o konfliku sa ciljem da preispivate vlasitit stav,sto je u skladu sa temom,vi ste se vecinom pozabavili humorom ismijavanjem i pretjerivanjem neukusnih sala ,a u mejduvremenu danas predjsenica obilazi Pleso koa da se nije nista desilo

Dobra si, dok te ne povuce za dom spremni. Onda se pogubis.

Preispitali "mi" stav, objasnjeno milion puta. Ovo je drzava Bosna i Hercegovina, ona ima institucije koje rade svoj posao punom parom. Mrzitelji Bosne i Bosnjaka kazu da nije tako. Sta da se radi, eto i ti prije dvije godine, vjerujem da si jedva zivu glavu izvukla iz BiH od silnih terorista. Mozda si nosila burku, pametnica, pa te to spasilo.

A predsjednica obilazi svoj Pleso u svojoj zemlji, sta je tu cudno?

Ti opet o BiH na osnovu "niza jezivih tema" :-D :-)
Hamolj

#961 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

spreca wrote: Slabo ti poznas predratne prilike u BiH a izgleda i ove sada.....tema je Hrvatska
Je li ti fakat imas obraza dalje pisati na ovom forumu, lazna ljevicarko, Bosanko, uvlakasice ? Sad Hrvatice, desnicarko, braniocu fasisticke ideologije i ustasstva ? Sad cisto sumnjam da si uopce zensko.
animals

#962 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by animals »

asker wrote:
Connaisseur Karlin wrote: pa i st stannovnici BiH,jl' tako,zato kazem "vi" aludirajuci na stnaovnike BiH ,razumljivo

Preispitali "mi" stav, objasnjeno milion puta. Ovo je drzava Bosna i Hercegovina, ona ima institucije koje rade svoj posao punom parom. Mrzitelji Bosne i Bosnjaka kazu da nije tako. Sta da se radi, eto i ti prije dvije godine, vjerujem da si jedva zivu glavu izvukla iz BiH od silnih terorista. Mozda si nosila burku, pametnica, pa te to spasilo.

Zaboravljas da Bosna nije samo zemlja Bosnjaka..
animals

#963 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by animals »

Hamolj wrote:
Je li ti fakat imas obraza dalje pisati na ovom forumu, lazna ljevicarko, Bosanko, uvlakasice ? Sad Hrvatice, desnicarko, braniocu fasisticke ideologije i ustasstva ? Sad cisto sumnjam da si uopce zensko.
Ti si gori od Dodika i Seselja skupa..
kao da ste zajedno studirali.. :-)
Connaisseur Karlin

#964 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

asker wrote:

nije za dom spremni,nisam ustasa,vec "za dom" je dovoljno :D za dom je oduvijek hrvatska fraza :D

niste vi nikad dovoljno formirali vlasiti stav u BiH,jer ni unutar vlastitie drzave tri etnicke gurpe imaju drugciji stav o Hrvatskoj,kao i o vlastiotj drzavi BiH,to je poanta :) nije ni cudo,da odnosi sa susjedima ne mogu biti bolji,to je razumljivo

predjednica nastavlja sa radom svog posla,kao i vas predsjednik,a ne vidim nikakve naslove o daljnim ozbiljnim susjedskim odnosima :)
Hamolj

#965 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

animals wrote:
Ti si gori od Dodika i Seselja skupa..
kao da ste zajedno studirali.. :-)
Je li vi Hrvati kolektivno imate krizu identiteta ? Procitaj njene/njegove postove i ono sta je ranije pisala/pisao, bit ce ti jasno o koliko se bolesnoj osobi radi.
Connaisseur Karlin

#966 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Hamolj wrote:
zasto mislisa da sam Bosanka? jer sam zivjela jedan dio zivota u BiH :D da ti kazem zivjela sam i u susjednim drzavama,a nemam ni BiH drzavljanstvo

ljevicari u BiH ne posotje,to mi je upravo receno na forumu :D

nikad nisma branila ustastvo :shock: pretjerujes :-) :roll: takvu izjavu moras potvridti ,a ne pisati jer ti nisam simpaticna :) postedi me drame i emocionalnih ispada :)
spreca

#967 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by spreca »

sto imate?
a st nemamo?
Kat

#968 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Kat »

Interesantna tema, cini mi se da su uglavnom Bosnjaci-Katolici protiv navedenog pitanja.Preispitivanja stava. Da ih ne nabrajam, sami ce se prepoznati.
animals

#969 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by animals »

Kat wrote:Interesantna tema, cini mi se da su uglavnom Bosnjaci-Katolici protiv navedenog pitanja.Preispitivanja stava. Da ih ne nabrajam, sami ce se prepoznati.
Koji su ti sad..novi neki narod u BIH..
Hamolj

#970 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

zasto mislisa da sam Bosanka? jer sam zivjela jedan dio zivota u BiH :D da ti kazem zivjela sam i u susjednim drzavama,a nemam ni BiH drzavljanstvo

nikad nisma branila ustastvo :shock: pretjerujes :-) :roll: takvu izjavu moras potvridti ,a ne pisati jer ti nisam simpaticna :) postedi me drame i emocionalnih ispada :)
Nemoj da ti cupam postove, sto se pravis naivko. Upitah te, da li imas krizu identiteta ? Ili si tu cisto da podjebavas ?
Connaisseur Karlin

#971 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

spreca wrote:
sto imate?
a st nemamo?
razumiem,nemas odgovor :)
Connaisseur Karlin

#972 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Hamolj wrote:

Nemoj da ti cupam postove, sto se pravis naivko. Upitah te, da li imas krizu identiteta ? Ili si tu cisto da podjebavas ?
ne mozes cupati postove,vec postavi cijele postove,znaci,bez c/p dijelova :-D

ali tema nisam ja,zato nema potrebe da pises off :)
asker

#973 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by asker »

animals wrote:
asker wrote:

Zaboravljas da Bosna nije samo zemlja Bosnjaka..
Nista ja nisam zaboravio. Znam da kroz HDZ vizuru to tako izgleda al sta cu ja.
Evo sta je napisala dama

Kome li se obraca kad trazi preispitivanje vlastitog stava i pominje neukusne sale? Anti iz Citluka? Bosnjaci na forumu zauzeli jasan stav, teroristi (dakle teroristi, ne Munib iz Kladnja koji nosi bradu i ode sedmicno na dzumu), najbolje bi bilo da ostave kosti u Siriji, to preferiramo. Ako nam se zelja ne uslisi, onda na granici, aerodromu, automatsko hapsenje i procesuiranje. Pravna smo drzava pa metak u celo ipak nije rjesenje, I sta jos hoce neko od Bosnjaka koji kurac?
Hamolj

#974 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Hamolj »

Hamolj wrote:

ne mozes cupati postove,vec postavi cijele postove,znaci,bez c/p dijelova :-D

ali tema nisam ja,zato nema potrebe da pises off :)
Ja te pitam je li kriza identiteta, psihicki poremecaj ili cisto podjebavanje ? Tema dustabana o bosanskoj naciji, bila si jako aktivna zagovarateljica bosanstva, nigdje nisi navela da zivis u Hrvatskoj nego si glumila Bosanku, ljevicarku, a sad Hrvatica iz Hrvatske, zastitnica fasistkinje Kolinde, zlocinackog HDZ-a i HOS-ovaca. :-)
Kat

#975 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?

Post by Kat »

animals wrote:
Kat wrote:Interesantna tema, cini mi se da su uglavnom Bosnjaci-Katolici protiv navedenog pitanja.Preispitivanja stava. Da ih ne nabrajam, sami ce se prepoznati.
Koji su ti sad..novi neki narod u BIH..
Tema je trebaju li Bosnjaci preispitati stav....
Uglavnom su protiv ovoga nickovi koji naginju katolicanstvu, pa sam zakljucio da su oni Bosnjaci katolicke vjeroispovijesti, a ako nisu Bosnjaci sta se onda javljaju kad je pitanje ovako formulisano, komentarises nesto sto te se ne tice...
Post Reply