Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#951 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

moze se i umjesto sici u nemilu produziti mag. putem, sve do pred tunel pa skenuti lijevo,i opet se ukljuciti na m-17 poslije drugog tunela,ali ima tabla da je to samo za lokalno stanovnistvo
van Basten

#952 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by van Basten »

a ko će provjeravati ko je lokalac ko ne? stajaće patrola na skretanjima i provjeravati cips prijave i lične karte?
kakavdanakneiskustvu

#953 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

nema patrole ,prolazio sam sinoc i juce tuda,mislim isao sam okolo,ali znam da ne provjeravju,jos bi i to trebali raditi
van Basten

#954 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by van Basten »

pa to onda uopšte nije loša opcija... definitivno mnogo manje skretanja sa magistrale nego ovim potezom Nemila - Zenica
kakavdanakneiskustvu

#955 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

van Basten wrote:pa to onda uopšte nije loša opcija... definitivno mnogo manje skretanja sa magistrale nego ovim potezom Nemila - Zenica

da
The BEN10

#956 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by The BEN10 »

shake69 wrote:Ako pogledas malo kartu, po toj prici bi jedino tunel od 30 km, lupam, mogao ispraviti i pribliziti Neum bez skretanja u lijevo i prilagodjavanja terenu s sto kracim tunelima, odnosno najjeftinijom varijantom. Samo da oni ovo zavrse to ce biti jako dobro. Da je bilo pameti moglo se davno.
Koliko će iznositi vremensko skraćenje puta u odnosu na sada? Za koliko će se moći stići iz Sa do Neuma?
drug_profi

#957 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Ostaće oko 200 km udaljenost, ali bez graničnih prelaza i sa solidnom cestom uz prihvaljiv brzinski prosjek 60-70 km/h.
The BEN10

#958 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by The BEN10 »

drug_profi wrote:Ostaće oko 200 km udaljenost, ali bez graničnih prelaza i sa solidnom cestom uz prihvaljiv brzinski prosjek 60-70 km/h.
Dobro, sa sadašnjih 4h skratit će se na 3-3.5 h?
high_volume

#959 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by high_volume »

escobar__ wrote:
high_volume wrote:
So What! wrote:Izgradnja magistralne ceste M17.3 [Stolac - Neum] - 12. 11. 2018.
Gdje završava ova nova cesta u području Stoca? Da li silaskom niz brdo pa u Stolac, kao postojeća cesta, ili će ipak njen spoj sa cestom u blizini benzinske stanice Masline?
Spaja se sa postojećom koja je urađena nekad prije rata, odnosno ovdje.

Mislio sam da li će ovako biti završena, odozgo prema dole

Image
drug_profi

#960 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

The BEN10 wrote:
drug_profi wrote:Ostaće oko 200 km udaljenost, ali bez graničnih prelaza i sa solidnom cestom uz prihvaljiv brzinski prosjek 60-70 km/h.
Skratit će se da. ali bez pola sata čekanja na granici.
So What!

#961 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

drug_profi wrote:
The BEN10 wrote:
Skratit će se da. ali bez pola sata čekanja na granici.
Raja, put Neum - Stolac je iz pravca Stolca, započet još i prije rata, te je izgrađeno oko 10 kilometara, od izlaza iz grada do raskrsnice za Bjelojeviće.

Na snimku ispod, možete vidjeti da na prvih 10 kilometara ovog puta se radi o prosječnoj magistrali, kojoj je potrebno zamijeniti asfalt, da bi se mogla ocijeniti kao dobra.

Dalje od raskrsnice za Bjelojeviće (0:25), možemo vidjeti da se put zatim suzi na jednu traku i kroz krš dalje vodi prema Neumu.

Dakle nakon adaptacije ovog puta, trasa se djelomično pegla sa ova dva tunela, izbjegava u potpunosti ionako rijetka naselja u blizini ovog puta, te ograničenje dovodi na 80 km/h, što će u prijevodu vjerovatno značiti, vozi koliko ti cesta dozvoli, jer će trasa biti poprilično ravna i pregledna.

Sadašnji putevi koji vode do Neuma, nijedan nije ni blizu prolazne ocjene, Svitava je sasvim slučajno, ni kriva ni dužna postala tranzit, a koliko sam shvatio, postojeću cestu M17.3 (ova na snimku) koriste uglavnom lokalci.

drug_profi

#962 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Meni ovaj put izgleda dosta bolje od puta preko Svitave, barem do spoja sa tim putem. Nisam vozio ali kad sljedeci put budem isao, ovuda cu da probam.
Gray

#963 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Gray »

kakavdanakneiskustvu wrote:nema patrole ,prolazio sam sinoc i juce tuda,mislim isao sam okolo,ali znam da ne provjeravju,jos bi i to trebali raditi

Ima li sada ikakva alternativa ovom pravcu? Treba u januaru da prolazim tuda sa jako malom bebom.
high_volume

#964 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by high_volume »

drug_profi wrote:Meni ovaj put izgleda dosta bolje od puta preko Svitave, barem do spoja sa tim putem. Nisam vozio ali kad sljedeci put budem isao, ovuda cu da probam.
Nemoj, ako nemaš prijeku potrebu.

Ovo što je @So What! opisao potpuno je tačno. Nakon ovog šireg dijela ceste, dalje sve do spoja sa Svitavskom cestom kolovoz je na 3 m širine, negdje čak i nemoguć za mimoilaženje. Odozgo je i nekako moguće voziti, ali odozdo prema Hutovu je jako teško, usko, uzbrdo i s nezgodnim krivinama. A sve nenaseljeno, iako takva priroda pokazuje svu svoju netaknutu ljepotu.
kakavdanakneiskustvu

#965 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Gray wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:nema patrole ,prolazio sam sinoc i juce tuda,mislim isao sam okolo,ali znam da ne provjeravju,jos bi i to trebali raditi

Ima li sada ikakva alternativa ovom pravcu? Treba u januaru da prolazim tuda sa jako malom bebom.

ima ovo kako sam opisao,iako stoji tabla da je to samo za lokalno stanovnistvo,proci nemilu mag. putem,prije mosta i prvog tunela skrenutiu lijevo i ici kroz naselje vranduk,i izaci na m- 17 poslije drugog tunela,iako ni ova cesta kuda svi idu nije losa,mislim boga pitaj kakva ce bit u januaru,snijeg,led,ima uspona,ide se iznad tunela
drug_profi

#966 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

high_volume wrote:
drug_profi wrote:Meni ovaj put izgleda dosta bolje od puta preko Svitave, barem do spoja sa tim putem. Nisam vozio ali kad sljedeci put budem isao, ovuda cu da probam.
Nemoj, ako nemaš prijeku potrebu.

Ovo što je @So What! opisao potpuno je tačno. Nakon ovog šireg dijela ceste, dalje sve do spoja sa Svitavskom cestom kolovoz je na 3 m širine, negdje čak i nemoguć za mimoilaženje. Odozgo je i nekako moguće voziti, ali odozdo prema Hutovu je jako teško, usko, uzbrdo i s nezgodnim krivinama. A sve nenaseljeno, iako takva priroda pokazuje svu svoju netaknutu ljepotu.
Pa zar ima gore od puta iz Višića preko Hutova?
Gray

#968 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Gray »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Gray wrote:

ima ovo kako sam opisao,iako stoji tabla da je to samo za lokalno stanovnistvo,proci nemilu mag. putem,prije mosta i prvog tunela skrenutiu lijevo i ici kroz naselje vranduk,i izaci na m- 17 poslije drugog tunela,iako ni ova cesta kuda svi idu nije losa,mislim boga pitaj kakva ce bit u januaru,snijeg,led,ima uspona,ide se iznad tunela

Je li to ovako otprilike? Crveni ili platvi put, ili neka kombinacija :D

Image
kakavdanakneiskustvu

#969 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

mislim da je ovaj crveni,ovo plavo cini mi se da je vjerovatno ta obilaznica,kojom nikako mag. putem se ne ide
Distortion

#970 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Distortion »

Plava je ako se ide kraj Almy betonare preko Varosista do Vranduka pa se skrene lijevo preko mosta i puta dalje vodi ili prema malom tunelu ili desno kroz Novi Vranduk.
Crvena je preko Koprivne i Ponirka pa se opet dolazi do malog tunela poslije kojeg se izlazi na M17.
van Basten

#971 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by van Basten »

Skrenuvsi u Nemiloj nastavio sam tom plavom rutom. Trebalo mi je 15ak min da se vratim na magistralu odmah poslije tunela, put koji inace predjem za cca 2 min. Ispred mene vozio jedan audi, bez kamiona i sl.
Po signalizaciji nismo smjeli preci most (to je samo za lokalno stanovnistvo kao) vec nastaviti pravo... Pa bi onda izasli u Zenici vjerovatno za jos nekih pola h poslije. Ako ne i vise jer vidjeli smo svjetla auta u koloni, na nekim mjestima cak stajali.
Bice veselo ugl.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#972 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by un1ted »

Zaustavljati će policija nasumicno, sigurno. Smao po kojem članu mogu kazniti i kolika je visina kazne. Xd
kakavdanakneiskustvu

#973 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

un1ted wrote:Zaustavljati će policija nasumicno, sigurno. Smao po kojem članu mogu kazniti i kolika je visina kazne. Xd

uvijek mozes reci isao nekom u goste
So What!

#974 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

Izgradnja Brčanske obilaznice [M14.1] - 30. 10. 2018. @ EltaHD

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image