Ma ja to uvijek skratim, jer vecina tih sto drze lekcije ne drzi se propisa, tako da odmah, uz blago jadanje, ucute.Kikibombona wrote:Princip je ovakav 'ja, pod plastom svoje vjere, mogu o tebi i tvom nacinu zivota govoriti sta hocu, a ti o mojoj vjeri ne smijes reci nista jer me to vridjedja'.
Burkini, Evropa i demokratija
-
statixx
#951 Re: Burkini, Evropa i demokratija
-
Hadzi Lojo
#952 Re: Burkini, Evropa i demokratija
U Antwerpenu sam bio tri puta u Koser restoranu kojeg drze Jevreji, mogu vam reci da boljegf restorana nisam vidio u citavoj Evropi a obisao sam dosta drzava. Ljudi sve pripremaju po po tradicji kako nalaze njihov zakon i niko ne pravi probleme sto nema svinjetine. Zna se da je to Koser restoran i sta se tamo jede i tack. Takodje imas dosta i drugih vrsta restorana kao sto su marokanski, kineski itd. Imas Halal i Koser prodavnice mesa po Briselu na sve strane. Sada bi neki pojedinci ovdje zajebavali sto nema pive u Halal restoranu, pa idite u standardne restorane gdje ima alkohola i rijesen problem.
Ako je demokratija, onda se naviknite na to!
Morate shvatiti da su Bosnjaci vecinom dosli tobe i da su prosla vremena kada su mnogi sa vama pili i mezili slanine i cvaraka!
Morate shvatiti da su Bosnjaci vecinom dosli tobe i da su prosla vremena kada su mnogi sa vama pili i mezili slanine i cvaraka!
- animals
#953 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Sad ga i ti pretjera..Bodkin wrote:Najbolje integrisani daleko na zapaduseln wrote:Zato drzava ima problema sa njima.Bodkin wrote: Kako to da azijati nemaju problema sa drzavom u koju dodju?
Jest da ne prave probleme,ali da su najbolje integrisani,
ne znam..
-
Ripicipi
#954 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Sve bi ja te religije banov'o.
Kad mi kazu da nema alkohola, volim ih pitati a gdje je munara...
Znam da se u Barhani (preko puta begove) mogla pojesti pica sa sunkom
Kad mi kazu da nema alkohola, volim ih pitati a gdje je munara...
Znam da se u Barhani (preko puta begove) mogla pojesti pica sa sunkom
- animals
#955 Re: Burkini, Evropa i demokratija
E jesi pametan..Hadzi Lojo wrote:U Antwerpenu sam bio tri puta u Koser restoranu kojeg drze Jevreji, mogu vam reci da boljegf restorana nisam vidio u citavoj Evropi a obisao sam dosta drzava. Ljudi sve pripremaju po po tradicji kako nalaze njihov zakon i niko ne pravi probleme sto nema svinjetine. Zna se da je to Koser restoran i sta se tamo jede i tack. Takodje imas dosta i drugih vrsta restorana kao sto su marokanski, kineski itd. Imas Halal i Koser prodavnice mesa po Briselu na sve strane. Sada bi neki pojedinci ovdje zajebavali sto nema pive u Halal restoranu, pa idite u standardne restorane gdje ima alkohola i rijesen problem.
sta fali slanini i cvarcima..
nije problem u hrani, problem je kad je vjera zabranjuje..
onda je to dno..
ni moja zena ne jede svinjetinu,ali ne iz vjerski razloga..
u tom je razlika..
u vjerskoj zatucanosti..
-
Hendrix
#956 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Arapi se žale na ljudska prava Evropi, a da nije Evrope ne bi ni znali šta taj pojam znači,nažalost. Bošnje se lože na neku priču o braći arapima, vi niste svjesni koliko njih zaboli za nas i to što smo iste vjere, veća prava ima svaki englez i amerikanac nego bilo koji drugi musliman u arapskim zemljama.
I priča kako je to sve zavjera masona i židova je stvarno parodija. Pa kako to da vas uvijek židovi zavade jebemu mater? Je li to što ste složni možda kao braća muslimani u arapskim zemljama pa vas niko ne može za šaku jada potkupit i natjerati da se međusobno koljete svakih par godina? Vječiti izgovor da se izbjegne stvarna slika, pogan mentalitet koji ne može nikoga smislit i jedva čeka izgovor da se pokolje, konstantno pranje mozga stanovništvu i držanje pod kontrolom uz pomoć ultra konzervativnog shvatanja religije, skretanje pažnje sa bogaćenja vrhovnih porodica na gluposti tipa nepostojeća prava žena i ko je koga vidio da je kakav haram uradio. Sve lafo neka moć islama a ustvari igračke u rukama zapadnih moćnika, jer se prodaju za pare i kurave, jebe im se za religiju, a pogotovo im se jebe za Bošnjake.
Elem, nije zapad kriv, krivi ste vi, mislim na arape, koji su kao jedini pravi muslimani i najlakše je srati o pravima i burkinijima i glumiti žrtvu a prodali bi rođenu mater za pare i malo vlasti.
Ništa ovo nije novo, i kod nas je isti sistem lagano uveden, doduše mi imamo light verziju, za sada, bogaćenje familija, skretanje pažnje i kontrola religijom, vječiti izgovor da nas neko izvana jebe i pokušava uništiti...isto sranje drugo pakovanje.
I priča kako je to sve zavjera masona i židova je stvarno parodija. Pa kako to da vas uvijek židovi zavade jebemu mater? Je li to što ste složni možda kao braća muslimani u arapskim zemljama pa vas niko ne može za šaku jada potkupit i natjerati da se međusobno koljete svakih par godina? Vječiti izgovor da se izbjegne stvarna slika, pogan mentalitet koji ne može nikoga smislit i jedva čeka izgovor da se pokolje, konstantno pranje mozga stanovništvu i držanje pod kontrolom uz pomoć ultra konzervativnog shvatanja religije, skretanje pažnje sa bogaćenja vrhovnih porodica na gluposti tipa nepostojeća prava žena i ko je koga vidio da je kakav haram uradio. Sve lafo neka moć islama a ustvari igračke u rukama zapadnih moćnika, jer se prodaju za pare i kurave, jebe im se za religiju, a pogotovo im se jebe za Bošnjake.
Elem, nije zapad kriv, krivi ste vi, mislim na arape, koji su kao jedini pravi muslimani i najlakše je srati o pravima i burkinijima i glumiti žrtvu a prodali bi rođenu mater za pare i malo vlasti.
Ništa ovo nije novo, i kod nas je isti sistem lagano uveden, doduše mi imamo light verziju, za sada, bogaćenje familija, skretanje pažnje i kontrola religijom, vječiti izgovor da nas neko izvana jebe i pokušava uništiti...isto sranje drugo pakovanje.
- beautyfool
#957 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ne znam kako ste uspjeli naci neku vezu sa oblacenjem burkinija na javnim plazama i svinjetinom, alkoholom u privatnim objektima kod nas
ali et.
I normalno da cemo imati vise objekata bez svinjetine u Sarajevu s obzirom da su vecina muslimani ali isto tako u Banja Luci je stanje obrnuto, vlasnici privatnih objekata nude svoju ponudu po zahtjevu trzista.
I normalno da cemo imati vise objekata bez svinjetine u Sarajevu s obzirom da su vecina muslimani ali isto tako u Banja Luci je stanje obrnuto, vlasnici privatnih objekata nude svoju ponudu po zahtjevu trzista.
-
Hadzi Lojo
#958 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Procitaj ponovo i moj i svoj post pa razmisli!animals wrote:E jesi pametan..Hadzi Lojo wrote:U Antwerpenu sam bio tri puta u Koser restoranu kojeg drze Jevreji, mogu vam reci da boljegf restorana nisam vidio u citavoj Evropi a obisao sam dosta drzava. Ljudi sve pripremaju po po tradicji kako nalaze njihov zakon i niko ne pravi probleme sto nema svinjetine. Zna se da je to Koser restoran i sta se tamo jede i tack. Takodje imas dosta i drugih vrsta restorana kao sto su marokanski, kineski itd. Imas Halal i Koser prodavnice mesa po Briselu na sve strane. Sada bi neki pojedinci ovdje zajebavali sto nema pive u Halal restoranu, pa idite u standardne restorane gdje ima alkohola i rijesen problem.
sta fali slanini i cvarcima..
nije problem u hrani, problem je kad je vjera zabranjuje..
onda je to dno..
ni moja zena ne jede svinjetinu,ali ne iz vjerski razloga..
u tom je razlika..
u vjerskoj zatucanosti..
-
realna do boli
#959 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Hadzi Lojo wrote:U Antwerpenu sam bio tri puta u Koser restoranu kojeg drze Jevreji, mogu vam reci da boljegf restorana nisam vidio u citavoj Evropi a obisao sam dosta drzava. Ljudi sve pripremaju po po tradicji kako nalaze njihov zakon i niko ne pravi probleme sto nema svinjetine. Zna se da je to Koser restoran i sta se tamo jede i tack. Takodje imas dosta i drugih vrsta restorana kao sto su marokanski, kineski itd. Imas Halal i Koser prodavnice mesa po Briselu na sve strane. Sada bi neki pojedinci ovdje zajebavali sto nema pive u Halal restoranu, pa idite u standardne restorane gdje ima alkohola i rijesen problem.
Standardnih restorana vise nema..nisu moderni..uvrijedili bi se arapi....
Nesjecam se da sam ikoga vezala za sto da sa mnom jede ono sto nezeli....a ja moram proci citav grad da kupim ono sto se nekada moglo kupiti na svakom cosku...i prije ulaska u restoran moram potiho pitati ..ima li pive...e to su cinjenice, trenutno u bosni...a da ne spominjem da kao "ostali" nemam ama bas nikakva prava..a vi se ovdje zajebavajte oko burki u Francuskoj....dok polako "ostali" imaju osjecaj da su pokriveni tim istim burkam, na drugi nacin...u vlastitoj zemlji.
- seln
#960 Re: Burkini, Evropa i demokratija
U Sarajevu udjes u parfimeriju, a tamo te ceka lijepa Arapkinja, decentno nasminkana i s osmijehom ti se na bosanskom obrati...¤ jelena ¤ wrote:seln wrote:Zato drzava ima problema sa njima.Bodkin wrote: Kako to da azijati nemaju problema sa drzavom u koju dodju?
U Novom Sadu, uđeš u apoteku, a tamo te dočeka prelijepa Azijatkinja, u bijelom mantilu, magistrica farmacije
i s osmjehom na licu i besprijekornom srpskom jeziku ti se obrati....
Šta je tu državni problem, u konkretnom primjeru?
Pricamo li o izuzecima ili o kineskoj mafiji, geto naseljima i drzanju radnika kao robova?
-
Hadzi Lojo
#961 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nemoj bogati, pa na samoj Carsiji ih ima koliko hoces a da ne govorimo izvan carsije, a ako mislis na cevapdzinice i burekdzince u njima su uvijek mogao jogurt kupiti ili eventualno sok.
- animals
#962 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Svugdje postoje razni tipovi restorana, aliHadzi Lojo wrote:
Procitaj ponovo i moj i svoj post pa razmisli!
problem je kad npr.iz obzira prema muslimanima, nekima liberalnim budaletinama,
na zapadu padne na pamet, da izbace svinjetinu iz skole ili vrtica..
tu hranu koja je stoljecima tradicija bila tu..
ako je ne jedes, ne moras,ali da ja je ne mogu jesti zbog tebe,
onda je to vec problem..
-
Hadzi Lojo
#963 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Tu se slazem i to nije nikakav problem i ja idem u restorane gdje ima svega, a narucim ono sto zelim i jedem i pijem.
Medjutim u recimo u Belgiji imas i muslimanske skole a takodje ih ima i u drugim drzavama gdje djeca prate skolski program te drzave i imaju kantine sa Halal hranom, takodje imaju i Jevrejske, Katolicke, reformatorske i ine skole.
Problem je da svima smeta sto se Bosnjaci vracaju istinski vjeri.
I meni smeta kada mi M92 pocne soliti pamet a procitao je par broura i umislio da je Alim ali sve je to furka, pa kada se isfura sve ce leci na svoje.
Medjutim u recimo u Belgiji imas i muslimanske skole a takodje ih ima i u drugim drzavama gdje djeca prate skolski program te drzave i imaju kantine sa Halal hranom, takodje imaju i Jevrejske, Katolicke, reformatorske i ine skole.
Problem je da svima smeta sto se Bosnjaci vracaju istinski vjeri.
I meni smeta kada mi M92 pocne soliti pamet a procitao je par broura i umislio da je Alim ali sve je to furka, pa kada se isfura sve ce leci na svoje.
- seln
#964 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nije tacno da s izbacuje svinjetina, jednostavno se nudi alternativa.animals wrote:Svugdje postoje razni tipovi restorana, aliHadzi Lojo wrote:
Procitaj ponovo i moj i svoj post pa razmisli!
problem je kad npr.iz obzira prema muslimanima, nekima liberalnim budaletinama,
na zapadu padne na pamet, da izbace svinjetinu iz skole ili vrtica..
tu hranu koja je stoljecima tradicija bila tu..
ako je ne jedes, ne moras,ali da ja je ne mogu jesti zbog tebe,
onda je to vec problem..
U bolnicama npr. imas tri varijante hrane: normalna, halal i vegetarijanska.
Da se svi lome da ugode strancima, takodje nije istina. Do prije par godina nisi u prodavnici mogao kupiti nista suhomesntano, a da nije svinjsko.
Sada ima izbor... ogranicen, mrsav, ali izbor.
- petunija
#966 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Itekako ima, znaš i sam/sama da dosta naših sugrađana ide u IS kupovati meso.Banksy wrote:Ne baš. U pitanju je sloboda izbora, samostalna odluka prodavača i kupca, a u skladu s potražnjom. Prodaju vrsta mesa ne možeš nametati sankcijama i kaznom, niti je regulirati zakonom.petunija wrote:I nemogućnost kupovine svih vrsta mesa je sužavanje prostora zar ne? Tim prije što se to nekad moglo kupiti sasvim normalno, bilo gdje
Uz to, nisam primjetila da Sarajevo ima problem s mesom.
Meni svakako nebitno
-
Novak20
#967 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ja, recimo, to shvatam. Neka jede ko šta hoće, neka se oblači i neka sebi bira društvo kako ko hoće. Što rek'o Havana, mogu imati svoj svijet i zid oko njega. Prestao sam i ja ići uz rijetke izuzetke drugima na baklave i šerbe. Nije mi drago ali je tako.Hadzi Lojo wrote:U Antwerpenu sam bio tri puta u Koser restoranu kojeg drze Jevreji, mogu vam reci da boljegf restorana nisam vidio u citavoj Evropi a obisao sam dosta drzava. Ljudi sve pripremaju po po tradicji kako nalaze njihov zakon i niko ne pravi probleme sto nema svinjetine. Zna se da je to Koser restoran i sta se tamo jede i tack. Takodje imas dosta i drugih vrsta restorana kao sto su marokanski, kineski itd. Imas Halal i Koser prodavnice mesa po Briselu na sve strane. Sada bi neki pojedinci ovdje zajebavali sto nema pive u Halal restoranu, pa idite u standardne restorane gdje ima alkohola i rijesen problem.
Ono što ne mogu da shvatim je da neko uvede vjeronauk u državno obdanište - predškolsku ustanovu, samo za svoju "grupu" djece ili da razdvoji školske programe i škole. Pisalo se o tome doduše.
Posljedica svih ovakvih stvari i rasprava je da se kao pojedinci i društvo iz dana u dan sve više dijelimo i udaljavamo prihvatajući za vrijednost ono što nam je donedavno bilo strano. Nekada davno smo se vjerovatno zbog ovakvih stvari i podjelili na današnje konstitutivne i ostale.
- HAVANA
#968 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Imas li kod nas taj izbor ko na groznom zapadu ?Hadzi Lojo wrote:Tacno!
- seln
#969 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ne znam, zivim vani pa ne znam situaciju, ali u nasim supermarketima sam vidio regale na kojima pise "svinjski program" (na stranu semanticka katastrofa tog naziva). E, sad, da ga nema u svakom granapu ili mesari....petunija wrote:Itekako ima, znaš i sam/sama da dosta naših sugrađana ide u IS kupovati meso.Banksy wrote:Ne baš. U pitanju je sloboda izbora, samostalna odluka prodavača i kupca, a u skladu s potražnjom. Prodaju vrsta mesa ne možeš nametati sankcijama i kaznom, niti je regulirati zakonom.petunija wrote:I nemogućnost kupovine svih vrsta mesa je sužavanje prostora zar ne? Tim prije što se to nekad moglo kupiti sasvim normalno, bilo gdje
Meni svakako nebitno
-
Hadzi Lojo
#970 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ja postujem Jevreje jer im niko ne smije ni rijeci reci ni po kojem pitanju.
Kada su htjeli da zabrane Halal i Koser klanje zivotinja oni su sve politicare u EU presjekli u svojo namjeri.
Kada su htjeli da zabrane obrezivanje djece, oni su ih opet tako lagano spustili na zemlju i ne pada im na pamet da to vise stavljaju na dnevni red.
Kada su htjeli da zabrane Halal i Koser klanje zivotinja oni su sve politicare u EU presjekli u svojo namjeri.
Kada su htjeli da zabrane obrezivanje djece, oni su ih opet tako lagano spustili na zemlju i ne pada im na pamet da to vise stavljaju na dnevni red.
-
Bodkin
#971 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Tacnostakasa wrote:Ja mislim da su iza nas, da smo mi prviBodkin wrote:
Najbolje integrisani daleko na zapadu
-
Hadzi Lojo
#972 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ja mislim da ima, kreni od Alipasina prema Carsiji pa ces naci!HAVANA wrote:Imas li kod nas taj izbor ko na groznom zapadu ?Hadzi Lojo wrote:Tacno!
-
Bodkin
#973 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ne lupaj ziv bio. Niko ne zeli da zabrani ni halal ni koser. A ni obrezivanje djece.Hadzi Lojo wrote:Ja postujem Jevreje jer im niko ne smije ni rijeci reci ni po kojem pitanju.
- petunija
#974 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Sjoo Havana, pa kod nas imaš sve 
- HAVANA
#975 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Sloboda izbora na ovaj nacin je sprovedena na hinjaka i postepenim pritiskom i diktatom ,pa onaj i ko bi,ne radi to zbog poslovanja i sto jezika.Ako ne vjerujes upusti se u poslovnu avanturu i objesi reklamu,pica,sa sunkom,pravom pravcatom,jedna od rijetkih u gradu,ako ne i jedina,danas u vasem gradu...razvalices od posla.Banksy wrote:Ne baš. U pitanju je sloboda izbora, samostalna odluka prodavača i kupca, a u skladu s potražnjom. Prodaju vrsta mesa ne možeš nametati sankcijama i kaznom, niti je regulirati zakonom.petunija wrote:I nemogućnost kupovine svih vrsta mesa je sužavanje prostora zar ne? Tim prije što se to nekad moglo kupiti sasvim normalno, bilo gdje
Ja sutra da otvorim piceriju ,stavio bi je u ponudu,i sta? Bilo bi od foruma do usta do usta...Mater mu sugavu,krmetinu sluzi,vidi onih sto idu tamo,vaki su,naki su...Nije svako isti,neko ce im jebat sve redom,mnogi nece otici da ne budu vidjeni.Poklopice se usima ko i obicno.Na kraju cu i ja zatvoriti jer nemam posla.