Pokémon GO!
Moderator: Benq
-
bezVolana
#951 Re: Pokémon GO!
e imam i ja pikachua.
dogurala do 9 nivoa. mada onako, kad se sjetim pa upalim pa kad mi je dosadno i tako. sad cekam da mi se izleze jedno jaje od 10 km, imam jos nekih 500m. samo me na mobu gps opasno zeza pa me to smori.
dogurala do 9 nivoa. mada onako, kad se sjetim pa upalim pa kad mi je dosadno i tako. sad cekam da mi se izleze jedno jaje od 10 km, imam jos nekih 500m. samo me na mobu gps opasno zeza pa me to smori.
- DanteX
#952 Re: Pokémon GO!
Igrica je zabavna kada se hoda okolo, ali je još zabavnija kada se hoda sa rajom i eto ako imaš sreće upoznaješ ljude.
Mada ne shvaćam osobe koji cheataju u ovoj igrici. Ne volim takve igrače nikako.
Mada ne shvaćam osobe koji cheataju u ovoj igrici. Ne volim takve igrače nikako.
-
Azrail
#954 Re: Pokémon GO!
Ja više ne mogu da uhvatim Pidgey i Spearow, kroz facu im prođu loptice, ali jednostavno ne pogađa.
Sent from my thl 4000 using Tapatalk
Sent from my thl 4000 using Tapatalk
-
Glasnik_Proljeca
#955 Re: Pokémon GO!
Ima li neki sajt pouzdan o evoluciji pokemona.
1- Eevee mi nije bas najjasniji, neko je pisao ovdje da samom promjenom imena njega se mjenja u koga ce napredovati (ja sam bio ubjeden da je ime samo stvar kozmetike, da mozes omiljenog pokemona nazvat Almir Ajanovic
)
Ovo sam nasao kao neke mogucnosti

2 Gledao sam da od Zubata ima trci nivo CROBAT al nudi najvise drugi nivo GOLBAT

E sad bas jer se ispreplice igrica i crtani, a pretpostavljam da igrica nije sve obuhvatila zanima me kako se ponasati sa bobama i kojih se linija drzati:)
1- Eevee mi nije bas najjasniji, neko je pisao ovdje da samom promjenom imena njega se mjenja u koga ce napredovati (ja sam bio ubjeden da je ime samo stvar kozmetike, da mozes omiljenog pokemona nazvat Almir Ajanovic
2 Gledao sam da od Zubata ima trci nivo CROBAT al nudi najvise drugi nivo GOLBAT

E sad bas jer se ispreplice igrica i crtani, a pretpostavljam da igrica nije sve obuhvatila zanima me kako se ponasati sa bobama i kojih se linija drzati:)
- crnivrag
#956 Re: Pokémon GO!
Trenutno je dostupna samo prva generacija (od šest - od novembra i sedma od preko 850 pokemona).Glasnik_Proljeca wrote:Ima li neki sajt pouzdan o evoluciji pokemona.
1- Eevee mi nije bas najjasniji, neko je pisao ovdje da samom promjenom imena njega se mjenja u koga ce napredovati (ja sam bio ubjeden da je ime samo stvar kozmetike, da mozes omiljenog pokemona nazvat Almir Ajanovic)
Te ostale Eevee evolucije se nalaze u ostalim generacijama, a trenutno u prvoj postoje tri evolucije.
Ista stvar je i sa Zubatom, taj treći pokemon se nalazi u sljedećoj generaciji.
-
Glasnik_Proljeca
#957 Re: Pokémon GO!
http://www.eurogamer.net/articles/2016- ... nd-flareon
Bas citam, ima fino objasnjenje. Mora se malo guglat
Bas citam, ima fino objasnjenje. Mora se malo guglat
- jao_situacije
#958 Re: Pokémon GO!
ne igram, al čisto da pitam jel nafatao neko onog s kašikama što hipnotizira alkazam se zove ako se dobro sjećam iz crtanog
trebalo bi da se kreće oko mehmeda spahe ili poljina
trebalo bi da se kreće oko mehmeda spahe ili poljina
- aditon
- arnes_king
#960 Re: Pokémon GO!
Pa kako nece kad nabijete za dan 5-10 levela, kome ne bi dosadilo. Igraj lagano, ponekad, s cejfom i sigurno ce zabava duze trajati, ne znam ni koji je cejf u tome da se samo leti sto prije nabiti leveli...Steph wrote:mah, polahko se pretvara u žestoko grindanje na 20+... postaje dosadno
Kako god, ovo je tek pocetak, imaju oni update-ima jos dosta toga da ubace sto se povecati igrivost, javili su da ce popraviti i problem sa osvajanjem gymova, jer je trenutno glupo, osvojim gym, kad odjednom neko drugi totalno vec u njemu. Uglavnom ce to fixat i dat ce se odredjeno vrijeme onome ko je osvojio da ubaci svog pokemona.
Dodatno ce rijesiti i onaj "footstep" kao i druge neke stvarcice (citao sam ali sam zaboravio sta je tacno bilo). A najavili su vec i da je velika sansa da ce dodati i pokemone iz narednih generacija, a to je bas super
A trenutno jos ni traga ni glasa o legendarnim pticama, mew i mewtwo (sto je i normalno) ali nema jos niko ni dito-a
- crnivrag
#961 Re: Pokémon GO!
Ditto je izgleda u igrici ali je zapravo easter egg kao što je to starter pikachu ili promjena imena eevee-a za dobijanje određene evolucije.arnes_king wrote:
Pa kako nece kad nabijete za dan 5-10 levela, kome ne bi dosadilo. Igraj lagano, ponekad, s cejfom i sigurno ce zabava duze trajati, ne znam ni koji je cejf u tome da se samo leti sto prije nabiti leveli...
Kako god, ovo je tek pocetak, imaju oni update-ima jos dosta toga da ubace sto se povecati igrivost, javili su da ce popraviti i problem sa osvajanjem gymova, jer je trenutno glupo, osvojim gym, kad odjednom neko drugi totalno vec u njemu. Uglavnom ce to fixat i dat ce se odredjeno vrijeme onome ko je osvojio da ubaci svog pokemona.
Dodatno ce rijesiti i onaj "footstep" kao i druge neke stvarcice (citao sam ali sam zaboravio sta je tacno bilo). A najavili su vec i da je velika sansa da ce dodati i pokemone iz narednih generacija, a to je bas super
A trenutno jos ni traga ni glasa o legendarnim pticama, mew i mewtwo (sto je i normalno) ali nema jos niko ni dito-a
Na Comic Con prezentaciji su rekli da postoji još neotkrivenih easter eggova, a neki ljudi su izvukli kod iz igrice i otkrili da je Ditto zapravo dio igrice, samo što još niko nije skontao kako ga pronaći.
Ostali pokemoni (Mew, Mewtwo, Articuno, Zapdos i Moltres) nisu još dio igrice i moguće da će biti dostupni putem posebnih eventa.
A evo ovdje se uveliko vodi rasprava i daju prijedlozi kako pronaći Ditta: https://www.reddit.com/r/pokemongo/comm ... gg_thread/
A evo i teorije i pokušavanje otkrivanja ostalih easter eggova: https://www.reddit.com/r/TheSilphRoad/c ... _theories/
-
Azrail
#962 Re: Pokémon GO!
Neko je uspio igrajući se kodom natjerati Zapdosa da se pojavi, ali se ne može uhvatiti. Znači da su i legendarni već ubačeni u igru, ali ćemo ih moći hvatati tek kad bude neki special event, kao što su bili eventi u Ingressu.crnivrag wrote:Ditto je izgleda u igrici ali je zapravo easter egg kao što je to starter pikachu ili promjena imena eevee-a za dobijanje određene evolucije.arnes_king wrote:
Pa kako nece kad nabijete za dan 5-10 levela, kome ne bi dosadilo. Igraj lagano, ponekad, s cejfom i sigurno ce zabava duze trajati, ne znam ni koji je cejf u tome da se samo leti sto prije nabiti leveli...
Na Comic Con prezentaciji su rekli da postoji još neotkrivenih easter eggova, a neki ljudi su izvukli kod iz igrice i otkrili da je Ditto zapravo dio igrice, samo što još niko nije skontao kako ga pronaći.
Ostali pokemoni (Mew, Mewtwo, Articuno, Zapdos i Moltres) nisu još dio igrice i moguće da će biti dostupni putem posebnih evenata.
A evo ovdje se uveliko vodi rasprava i daju prijedlozi kako pronaći Ditta: https://www.reddit.com/r/pokemongo/comm ... gg_thread/
A evo i teorije i pokušavanje otkrivanja ostalih easter eggova: https://www.reddit.com/r/TheSilphRoad/c ... _theories/
- crnivrag
#963 Re: Pokémon GO!
Taj korisnik je priznao da je video bio fake, pa čak je detaljno objasnio na svom kanalu kako ga je lažirao:Azrail wrote:
Neko je uspio igrajući se kodom natjerati Zapdosa da se pojavi, ali se ne može uhvatiti. Znači da su i legendarni već ubačeni u igru, ali ćemo ih moći hvatati tek kad bude neki special event, kao što su bili eventi u Ingressu.
https://www.youtube.com/watch?v=u7JwCaEb_bg
Isti taj korisnik je lažirao Ditta i Mewtwo-a.
- drag_gost
-
Azrail
#965 Re: Pokémon GO!
Izvinjavam se onda na dezinformacijicrnivrag wrote:Taj korisnik je priznao da je video bio fake, pa čak je detaljno objasnio na svom kanalu kako ga je lažirao:Azrail wrote:
Neko je uspio igrajući se kodom natjerati Zapdosa da se pojavi, ali se ne može uhvatiti. Znači da su i legendarni već ubačeni u igru, ali ćemo ih moći hvatati tek kad bude neki special event, kao što su bili eventi u Ingressu.
https://www.youtube.com/watch?v=u7JwCaEb_bg
Isti taj korisnik je lažirao Ditta i Mewtwo-a.
-
bezVolana
#966 Re: Pokémon GO!
izlego mi se snorlax iz 10kilometarskog jajeta
koja recenica.
- travar
#967 Re: Pokémon GO!
Neki biser jer registrovao dva kontejnera (doslovno) kao Gym 
- klaki
#968 Re: Pokémon GO!
zar je gym sad hahah=? prvo ej bio pokestop
- Reuf-Refko
#970 Re: Pokémon GO!
Ukaza mi se Raichu(evolucija Pikchua) nekolko ga puta pogodio great loptom al nista....utece
preko 500 CP imao
- crnivrag
#971 Re: Pokémon GO!
Na kojoj lokaciji. ako nije tajna?Reuf-Refko wrote:Ukaza mi se Raichu(evolucija Pikchua) nekolko ga puta pogodio great loptom al nista....utece![]()
preko 500 CP imao
Pošto se neki pokemoni ukazuju često na istoj lokaciji.
- Reuf-Refko
#972 Re: Pokémon GO!
Na pofalicima isao od hitne prema bingu, gdje imaju dva tornja i jedan spot. Tu kod tog spota bio upaljen lunar i tu bio.crnivrag wrote:Na kojoj lokaciji. ako nije tajna?Reuf-Refko wrote:Ukaza mi se Raichu(evolucija Pikchua) nekolko ga puta pogodio great loptom al nista....utece![]()
preko 500 CP imao
Pošto se neki pokemoni ukazuju često na istoj lokaciji.
- crnivrag
#973 Re: Pokémon GO!
Ništa onda, to je bilo slučajno pošto je bio uključen lure module.Reuf-Refko wrote: Na pofalicima isao od hitne prema bingu, gdje imaju dva tornja i jedan spot. Tu kod tog spota bio upaljen lunar i tu bio.
A inače kad se naiđe na nekog pokemona "u divljini" bez lure module i incensa, onda je vrlo vjerovatno da će taj isti pokemon biti često na tom mjestu.
- Dosadno mii
#974 Re: Pokémon GO!
znači od Mjauta ništa a taj mi je najdraži
- crnivrag
#975 Re: Pokémon GO!
Zašto ništa, ja sam ih po Sarajevu našao preko 15-ak, pa sam čak jednog i evoluirao u Persiana.Dosadno mii wrote:znači od Mjauta ništa a taj mi je najdraži
Last edited by crnivrag on 27/07/2016 21:09, edited 1 time in total.