Pokémon GO!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bezVolana

#951 Re: Pokémon GO!

Post by bezVolana »

e imam i ja pikachua.

dogurala do 9 nivoa. mada onako, kad se sjetim pa upalim pa kad mi je dosadno i tako. sad cekam da mi se izleze jedno jaje od 10 km, imam jos nekih 500m. samo me na mobu gps opasno zeza pa me to smori.
DanteX

#952 Re: Pokémon GO!

Post by DanteX »

Igrica je zabavna kada se hoda okolo, ali je još zabavnija kada se hoda sa rajom i eto ako imaš sreće upoznaješ ljude.

Mada ne shvaćam osobe koji cheataju u ovoj igrici. Ne volim takve igrače nikako.
muha_sa

#953 Re: Pokémon GO!

Post by muha_sa »

Image
Azrail

#954 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

Ja više ne mogu da uhvatim Pidgey i Spearow, kroz facu im prođu loptice, ali jednostavno ne pogađa.

Sent from my thl 4000 using Tapatalk
Glasnik_Proljeca

#955 Re: Pokémon GO!

Post by Glasnik_Proljeca »

Ima li neki sajt pouzdan o evoluciji pokemona.

1- Eevee mi nije bas najjasniji, neko je pisao ovdje da samom promjenom imena njega se mjenja u koga ce napredovati (ja sam bio ubjeden da je ime samo stvar kozmetike, da mozes omiljenog pokemona nazvat Almir Ajanovic :) )

Ovo sam nasao kao neke mogucnosti

Image

2 Gledao sam da od Zubata ima trci nivo CROBAT al nudi najvise drugi nivo GOLBAT

Image

E sad bas jer se ispreplice igrica i crtani, a pretpostavljam da igrica nije sve obuhvatila zanima me kako se ponasati sa bobama i kojih se linija drzati:)
crnivrag

#956 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Glasnik_Proljeca wrote:Ima li neki sajt pouzdan o evoluciji pokemona.

1- Eevee mi nije bas najjasniji, neko je pisao ovdje da samom promjenom imena njega se mjenja u koga ce napredovati (ja sam bio ubjeden da je ime samo stvar kozmetike, da mozes omiljenog pokemona nazvat Almir Ajanovic :) )

Ovo sam nasao kao neke mogucnosti

Image

2 Gledao sam da od Zubata ima trci nivo CROBAT al nudi najvise drugi nivo GOLBAT

Image

E sad bas jer se ispreplice igrica i crtani, a pretpostavljam da igrica nije sve obuhvatila zanima me kako se ponasati sa bobama i kojih se linija drzati:)
Trenutno je dostupna samo prva generacija (od šest - od novembra i sedma od preko 850 pokemona).

Te ostale Eevee evolucije se nalaze u ostalim generacijama, a trenutno u prvoj postoje tri evolucije.

Ista stvar je i sa Zubatom, taj treći pokemon se nalazi u sljedećoj generaciji.
Glasnik_Proljeca

#957 Re: Pokémon GO!

Post by Glasnik_Proljeca »

http://www.eurogamer.net/articles/2016- ... nd-flareon

Bas citam, ima fino objasnjenje. Mora se malo guglat
jao_situacije

#958 Re: Pokémon GO!

Post by jao_situacije »

ne igram, al čisto da pitam jel nafatao neko onog s kašikama što hipnotizira alkazam se zove ako se dobro sjećam iz crtanog

trebalo bi da se kreće oko mehmeda spahe ili poljina :zoka:
aditon

#959 Re: Pokémon GO!

Post by aditon »

http://www.liveleak.com/view?i=dcf_1469587965

mislim da je igra postigla svoju svrhu...
arnes_king

#960 Re: Pokémon GO!

Post by arnes_king »

Steph wrote:mah, polahko se pretvara u žestoko grindanje na 20+... postaje dosadno :(
Pa kako nece kad nabijete za dan 5-10 levela, kome ne bi dosadilo. Igraj lagano, ponekad, s cejfom i sigurno ce zabava duze trajati, ne znam ni koji je cejf u tome da se samo leti sto prije nabiti leveli...

Kako god, ovo je tek pocetak, imaju oni update-ima jos dosta toga da ubace sto se povecati igrivost, javili su da ce popraviti i problem sa osvajanjem gymova, jer je trenutno glupo, osvojim gym, kad odjednom neko drugi totalno vec u njemu. Uglavnom ce to fixat i dat ce se odredjeno vrijeme onome ko je osvojio da ubaci svog pokemona.

Dodatno ce rijesiti i onaj "footstep" kao i druge neke stvarcice (citao sam ali sam zaboravio sta je tacno bilo). A najavili su vec i da je velika sansa da ce dodati i pokemone iz narednih generacija, a to je bas super :)

A trenutno jos ni traga ni glasa o legendarnim pticama, mew i mewtwo (sto je i normalno) ali nema jos niko ni dito-a :D
crnivrag

#961 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

arnes_king wrote:
Pa kako nece kad nabijete za dan 5-10 levela, kome ne bi dosadilo. Igraj lagano, ponekad, s cejfom i sigurno ce zabava duze trajati, ne znam ni koji je cejf u tome da se samo leti sto prije nabiti leveli...

Kako god, ovo je tek pocetak, imaju oni update-ima jos dosta toga da ubace sto se povecati igrivost, javili su da ce popraviti i problem sa osvajanjem gymova, jer je trenutno glupo, osvojim gym, kad odjednom neko drugi totalno vec u njemu. Uglavnom ce to fixat i dat ce se odredjeno vrijeme onome ko je osvojio da ubaci svog pokemona.

Dodatno ce rijesiti i onaj "footstep" kao i druge neke stvarcice (citao sam ali sam zaboravio sta je tacno bilo). A najavili su vec i da je velika sansa da ce dodati i pokemone iz narednih generacija, a to je bas super :)

A trenutno jos ni traga ni glasa o legendarnim pticama, mew i mewtwo (sto je i normalno) ali nema jos niko ni dito-a :D
Ditto je izgleda u igrici ali je zapravo easter egg kao što je to starter pikachu ili promjena imena eevee-a za dobijanje određene evolucije.

Na Comic Con prezentaciji su rekli da postoji još neotkrivenih easter eggova, a neki ljudi su izvukli kod iz igrice i otkrili da je Ditto zapravo dio igrice, samo što još niko nije skontao kako ga pronaći.

Ostali pokemoni (Mew, Mewtwo, Articuno, Zapdos i Moltres) nisu još dio igrice i moguće da će biti dostupni putem posebnih eventa.

A evo ovdje se uveliko vodi rasprava i daju prijedlozi kako pronaći Ditta: https://www.reddit.com/r/pokemongo/comm ... gg_thread/

A evo i teorije i pokušavanje otkrivanja ostalih easter eggova: https://www.reddit.com/r/TheSilphRoad/c ... _theories/
Azrail

#962 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

crnivrag wrote:
arnes_king wrote:

Ditto je izgleda u igrici ali je zapravo easter egg kao što je to starter pikachu ili promjena imena eevee-a za dobijanje određene evolucije.

Na Comic Con prezentaciji su rekli da postoji još neotkrivenih easter eggova, a neki ljudi su izvukli kod iz igrice i otkrili da je Ditto zapravo dio igrice, samo što još niko nije skontao kako ga pronaći.

Ostali pokemoni (Mew, Mewtwo, Articuno, Zapdos i Moltres) nisu još dio igrice i moguće da će biti dostupni putem posebnih evenata.

A evo ovdje se uveliko vodi rasprava i daju prijedlozi kako pronaći Ditta: https://www.reddit.com/r/pokemongo/comm ... gg_thread/

A evo i teorije i pokušavanje otkrivanja ostalih easter eggova: https://www.reddit.com/r/TheSilphRoad/c ... _theories/
Neko je uspio igrajući se kodom natjerati Zapdosa da se pojavi, ali se ne može uhvatiti. Znači da su i legendarni već ubačeni u igru, ali ćemo ih moći hvatati tek kad bude neki special event, kao što su bili eventi u Ingressu.
crnivrag

#963 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Azrail wrote:
Neko je uspio igrajući se kodom natjerati Zapdosa da se pojavi, ali se ne može uhvatiti. Znači da su i legendarni već ubačeni u igru, ali ćemo ih moći hvatati tek kad bude neki special event, kao što su bili eventi u Ingressu.
Taj korisnik je priznao da je video bio fake, pa čak je detaljno objasnio na svom kanalu kako ga je lažirao:

https://www.youtube.com/watch?v=u7JwCaEb_bg

Isti taj korisnik je lažirao Ditta i Mewtwo-a.
drag_gost

#964 Re: Pokémon GO!

Post by drag_gost »

Azrail

#965 Re: Pokémon GO!

Post by Azrail »

crnivrag wrote:
Azrail wrote:
Taj korisnik je priznao da je video bio fake, pa čak je detaljno objasnio na svom kanalu kako ga je lažirao:

https://www.youtube.com/watch?v=u7JwCaEb_bg

Isti taj korisnik je lažirao Ditta i Mewtwo-a.
Izvinjavam se onda na dezinformaciji :)
bezVolana

#966 Re: Pokémon GO!

Post by bezVolana »

izlego mi se snorlax iz 10kilometarskog jajeta

:lol: koja recenica.
travar

#967 Re: Pokémon GO!

Post by travar »

Neki biser jer registrovao dva kontejnera (doslovno) kao Gym :roll:
klaki

#968 Re: Pokémon GO!

Post by klaki »

zar je gym sad hahah=? prvo ej bio pokestop
travar

#969 Re: Pokémon GO!

Post by travar »

Image
Reuf-Refko

#970 Re: Pokémon GO!

Post by Reuf-Refko »

Ukaza mi se Raichu(evolucija Pikchua) nekolko ga puta pogodio great loptom al nista....utece :roll: :roll: preko 500 CP imao
crnivrag

#971 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Reuf-Refko wrote:Ukaza mi se Raichu(evolucija Pikchua) nekolko ga puta pogodio great loptom al nista....utece :roll: :roll: preko 500 CP imao
Na kojoj lokaciji. ako nije tajna?

Pošto se neki pokemoni ukazuju često na istoj lokaciji.
Reuf-Refko

#972 Re: Pokémon GO!

Post by Reuf-Refko »

crnivrag wrote:
Reuf-Refko wrote:Ukaza mi se Raichu(evolucija Pikchua) nekolko ga puta pogodio great loptom al nista....utece :roll: :roll: preko 500 CP imao
Na kojoj lokaciji. ako nije tajna?

Pošto se neki pokemoni ukazuju često na istoj lokaciji.
Na pofalicima isao od hitne prema bingu, gdje imaju dva tornja i jedan spot. Tu kod tog spota bio upaljen lunar i tu bio.
crnivrag

#973 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Reuf-Refko wrote: Na pofalicima isao od hitne prema bingu, gdje imaju dva tornja i jedan spot. Tu kod tog spota bio upaljen lunar i tu bio.
Ništa onda, to je bilo slučajno pošto je bio uključen lure module.

A inače kad se naiđe na nekog pokemona "u divljini" bez lure module i incensa, onda je vrlo vjerovatno da će taj isti pokemon biti često na tom mjestu.
Dosadno mii

#974 Re: Pokémon GO!

Post by Dosadno mii »

znači od Mjauta ništa a taj mi je najdraži
crnivrag

#975 Re: Pokémon GO!

Post by crnivrag »

Dosadno mii wrote:znači od Mjauta ništa a taj mi je najdraži
Zašto ništa, ja sam ih po Sarajevu našao preko 15-ak, pa sam čak jednog i evoluirao u Persiana.
Last edited by crnivrag on 27/07/2016 21:09, edited 1 time in total.
Post Reply