sad mijesas stvari, islam jeste bio napredni svijet mnogo vjekova kad je cvjetala nauka, a cim su nauku ostavili drugi su preuzeli vodstvo.MyTao wrote:Nek islam prvo stigne napredni svijet... a dalje cemo lahko... najgora situacija je upravo u islamskom svijetu.Smrcak15 wrote:islam je dosao da postepeno oslobodi covjecanstvo od ropstvaMyTao wrote:Bog nije zabranio ropstvo, ali je Muhamed to zelio uraditi kroz hadise, ali nikad nije stigao jer je morao uciti ljude kojom rukom da se peru posle velike nuzde... malo po malo i zaboravio, nije on kriv...
Zanimljivo u kuranu kaze da ako musliman nehotice ubije drugog muslimana mora osloboditi roba kako bi mu bog oprostio... gdje sad naci tog roba? jebeni 21. vijek sve je unistio, ne moze covjek vise fino drugog ni zavezati i natjerati da radi kako treba... sve su to predznaci sudnjeg dana.
tesko covjecanstvu ako je islam tu da ga oslobodi ropstva.
Vjeru će pokopati ZNANOST?
- Smrcak15
#951 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
-
mirzaaa33
#952 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ti stvarno ne možeš ni pročitati šta neko piše ili čitati podatke sa slika a bavio bi se nečim višim.HardcoreMX wrote:Provalio sam te tvojim argumentima i linkovima koje postas a vjerovatno te iste, ni sam ne citas.Engleski ne znas,matematiku takodjer,i kako ja da neznalicu naucim?!Nisam tvoj ucitelj niti to zelim biti...SamoVasGledam wrote: Šta pričaš sad? Objasni onaj citat koji si sam postavio i kako je to 87=100.
Jeli 87 blize 100 ili je 50,tj.pola?Jeli to itekako apsolutna vecina?Jeli ti na linku jos stoji da su indonezani preko trgovine sa arapima dosli do Islama,a ne kolonizacijom,niti cak ciljanim misionarstvom?,sto se protivi tvojim tvrdnjama,tj.lazima.
Jesi li rekao da je afro amerikanac svaki tek 100-ti musliman u SAD,a na tvom linku pise jasno,da afro amerikanci u SAD cine 20 procenata od ukupnog broja muslimana u SAD!De izracunaj koliko je 20 procenata,jeli imas pojma?
Meni te je zao,jer nije mi bila namjera da te provaljujem,ali sam si sebe u glib uvalio.Rekao sam ti ranije da ne volim ublehu niti supljiranje.
-
HobotnicaPLus
#953 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Smrcak15 wrote:
sad mijesas stvari, islam jeste bio napredni svijet mnogo vjekova kad je cvjetala nauka, a cim su nauku ostavili drugi su preuzeli vodstvo.
-
mirzaaa33
#954 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Da je halifat valj'o potraj'o bi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Smrcak15
#956 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
nije to bas tako, nego problem moze biti i druge prirode, oslasti se lagodan zivot, zapusti se nauka, zapusti se odbrana zemlje, i onda ima da te nema, pojest ce te zivog neprijatelji.mirzaaa33 wrote:Da je halifat valj'o potraj'o bi.
sa nonsalantnoscu muslimana nema islam nista, nemozes kriviti medicinu to sto je neki doktor sharlatan postao i nije se drzao medicinskih pravila pa onako na svoju ruku rezao ljude, propisivao tablete ko bombone itd
jeli problem u toj situaciji u medicini ili doktoru, ako kazes da je u doktoru, eh upravo tako je sa muslimanima problem a ne sa islamom.
-
mirzaaa33
#957 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ma to vi muslimani volite reći za neke druge države.
Vi u toj komparaciji dođete kao ne baš zdravi pacijenti lošeg islama?
Vi u toj komparaciji dođete kao ne baš zdravi pacijenti lošeg islama?
- SamoVasGledam
#958 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Čuo sam za Wildersa, ali koji je on uopšte politički faktor? Iako su možda predsednik Češke i premijer Mađarske bili previše direktni, dobrim delom su u pravu. I Hrišćanstvo je bilo uljez u Evropi, ali je prpitomljeno i sekularizovano. S druge strane sa Islamom je to nemoguće, jer Islam teži da utiče na svaki deo čovekovog života i da dominira nad svemu i svima. Zato i jeste nekompatibilan sa evropskim vrednostima. Ili ti misliš da jeste?arzuhal wrote: Nisi čuo za Wildersa i njegov film Fitna gdje govori o Kur'anu, nisi čuo za predsjednika Češke koji skoro tumači Kur'an i veli kako je islam nekompatibilan s evropskim vrijednostima, nisi čuo Orbana, premijera Mađarske, koji smatra da je islam uljez u Evropi, dobio je odgovor od našeg reisa zbog toga, itd? Naravno da nisi čuo, čuješ samo što te interesuje...
Legendarna ličnost. Ništa ne znači. Možda je izmišljen da bi dodvorilo crnim muslimanima.arzuhal wrote:Pored sure Lukman koja nosi ime jednog Božijeg roba crne boje kože kojeg je Kur'an učio vječitim uzorom same mudrosti
Za njega sam već odgovorio dva puta. Zapravo na njegovom primeru se tačno vidi taj rasizam prema crnim ljudima.arzuhal wrote:pored ljudi poput Bilala Habešije, radijallahu anhu, prvog mujezina u islamu, odlobođenog roba
Zanimljivo, pošto je sam Muhamed govorio da ne zna koga kakva sudbina čeka, pa ni kakva je njegova.arzuhal wrote:jednog od ašere-i-mubešere (desetorice obradovanih džennetom još za života)
http://sunnah.com/bukhari/63/155
Koji Negus? Negus je vladarska titula.arzuhal wrote:pored vladara Negusa/Nedžaša kojem je Poslanik klanjao dženazu u odsusutvu
Naravno da je to rekao kada je imao planove za Islam koje su prevazilazile lokalni doseg, ali to ne briše sve njegove ranije reči i mišljenja. Već sam naveo i primer lidera Mormona koji su imali negativno viđenje prema crncima, a opet Mormonizam jača u pojedinim afričkim zemljama.arzuhal wrote:pored Poslanikovih riječi da nema prednost Arap nad ne-Arapom, niti bijeli nad crnim
To nisu neprimenjivi primeri, već učenja tvog poslanika. Kako izgleda Sotona, kako izgledaju Etiopljani, koliko vrede crni robovi... Dakle nije to samo pas i pocrnela lica kako ti sada želiš da predstaviš. A crni psi su upravo dokaz da je Muhamed crnu boju smatrao kao nešto loše i zlo. Kada su ga pitali za razliku između crnog psa i ostalih, rekao je da su crni đavoli. Jel ti veruješ u to? Jel veruješ da crne pse treba pobiti? I one guštere koji su duvali u vatru u koju je Abraham bačen.arzuhal wrote:ti si našao potpuno neprimjenjive primjere i stvari poput crne boje (u slučajevima pasa ili ocrnjelih lica!??) kao takve da optužiš Muhammeda, alejhi-selam, i islam za rasizam!?
Zahvaljujem.arzuhal wrote:Iz tvojih primjera se vidi i ogleda i tvoja odvratnost i tvoje neznanje spram islama
Nisam rekao da muslimani crne boje kože neće ići u džennet, već da će morati da pobele pre toga. A što se tiče toga da li je bukvalno ili ne, upravo sam pročitao neke tefsire i nijedan ne spominje nikakvu metaforu ili bilo šta slično, već da će se to zaista desiti.arzuhal wrote:jer ne mogu nikako da razumijem da inteligentan čovjek koji istinski ima odvratnost spram islama, nije mogao da shvati preneseno značenje bijelih i crnih lica na Sudnjem danu nego smatra doslovce i bukvalno kako muslimani crne boje kože neće ići u džennet
Ne znam šta je problem. Pričalo se o tome kako je šaka divljih Arapa pokoravala silne zemlje, na šta sam ja naveo i primer Vikinga. Onda je bilo to da vikinzi nisu gradili kao Arapi univerzitete, naučne centre i slično, pa sam spomenuo Grke koji jesu, samo da bih ukazao da Arapi nisu nikakav izuzetak. I sad sam je nekakva odvratna neznalica, jer očigledno ti smeta iz nekog razloga to što sam rekao.arzuhal wrote:Mislio sam, u tvom slučaju, da se radi o dosta obrazovanom čovjeku koji svoju odvratnost spram islama temelji na dosta (selektivno probranih, naravno) činjenica, ali sad vidim da me prvi dojam debelo prevario i da se nema tu šta rasopravljat...Ne žalim što sam se prevario, dapače.
Problem kod vas vernika je što ste naučeni ili ste sami sebe ubedili da vam je religija savršena, nedodirljiva, bez mane, sačuvana od bilo kakvih napada. Uzdignuta na najviši nivo. I onda kada neko dođe i tvrdi suportno vi ne znate kako da reagujete. Ti si na primer bio ubeđen da su Arapi maltene jeli žensku decu, sve dok Muhamed nije došao da ih spase. I kada je ukazano da to baš i nije tako ostao si bez teksta, a sada vidim si prešao i na uvrede.
- shbc
#959 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Kako je nekada bilo fino raspravljati ovdje. Uz nasu, Towelie-a i ostale. Nisi imao osjećaj da zaglupljuješ u toku toga svega. Ovi se sad nakotili (Smrcak, tvrdokorni, haos, patriot), ne znaš koji je gori. Ne može čovjek dvije pametne sastaviti sa njima.
Last edited by shbc on 23/06/2016 16:28, edited 1 time in total.
- k3ngur
#960 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Za Samovasgledam:
"O ljudi, Mi vas od jednog čovjeka i jedne žene stvaramo i na narode i plemena vas dijelimo da biste se upoznali. Najugledniji kod Allaha je onaj koji Ga se najviše boji, Allah, uistinu, sve zna i nije Mu skriveno ništa." (Kur'an 49:13)
"I jedan od dokaza Njegovih je stvaranje nebesa i Zemlje, i raznovrsnost jezika vaših i boja vaših; to su, zaista, pouke za one koji znaju" (Kur'an 30:22)
Ovo muslimane interesuje a ne citati obicnih ljudi ili naucnika, ovo muslimane interesuje bilo koje boje, rase, kulture, nacije, itd, sta zapravo Allah kaze za rasizam u svetoj knjizi. Mene ne interesuje sta jedan naucnik ili musliman kaze o rasizmu i dal je to istina i na sta je on mislio, to mene ne zanima kao ni ostale muslimane koji se boje Allaha i drze se propisa. Nas interesuje sta nasa sveta knjiga kaze o ljudima, kako da se snjima ophodimo i ako imas mozga ti ces shvatiti na sta je ciljano. Ovi ajeti su potvrda da tvoji argumenti nemaju osnova i oni padaju.
Idemo dalje, sta kaze poslanik na oprosnoj hutbi na hadzu:
"O ljudi! Vas je sve Bog stvorio od jednog pretka i svi vi od Adema potičete, a Adem je od gline stvoren. Najbolji kod Boga je onaj koji Ga se ponajviše boji. Nema prednosti Arap nad nearapom niti nearap nad Arapom, osim po vjeri!"
Pogledaj ovaj dio recenice: "Nema prednosti Arap nad nearapom niti nearap nad Arapom", jos jednom tu svi tvoji argumenti o rasizmu padaju.
Daj mi ijedan potvrdjeni citat gdjde stoji ovo sto si ti napisao?
The Muslim 100 (The Lives, Thoughts and Achievements of the Most Influential Muslims in History), autor Muhammad Mojlum Khan, str. 46-49, i to medju 100 slavnih muslimana.
Evo jos nesto sto nisi znao ili cutis namjerno. Vahsi, crnac iz Etiopije koji je ubio poslanikovog amidzu Hamzu za vrijeme bitke na Uhudu nije bio ubijen od poslanika kad se ovaj pojavio pred njim nakon oslobodjenja Meke. Hem sto ga nije ubio, nego mu je oprostio I ovaj je kasnije ucestvovao u bitci na Jemami gdje je ubio Musejlemu kao laznog poslanika poslije Muhamedove s.a.w. smrti. Daj mi ijedan citat gdje se ovo opovrgava.
I jos ovo, za vrijeme mucenja muslimana u Meki, Poslanik je poslao prve muslimane prije hidzre u Etiopiju, odnosno Abesiniju I rekao I'm da tamo vlada pravedni kralj koji je hriscanin i drzi se propisa. A vladar je bio crnac, abesinac, Negus Al-Nadzasi vladar Aksuma. Sto ih nije poslao u Bizantiju gdje su bili grci odnosno bijelci na vlasti ili u Jemenu ili cak u Perziju. Ne nego ih je poslao u zemlju gdje su crnci vladali, odnosno zivjeli. A I o ovome postoje dokazane literature i hronike pa ih potrvdi ako zelis.
Posto vidim da volis da citiras a rekao si sam da te Kur'an ne interesuje, pa evo da te prosvjetlim malo bas iz Kur'ana jer to je na kraju price najbitnije za muslimane:Dobro i šta sa ovim? Imaš i crnce mormone, u Africi im broj konstantno raste, a to ne briše činjenicu da je Mormonizam imao veoma nagativan stav prema crnim ljudima. Čak su se širila učenja da su crni ljudi prokleti. Kažeš nemam pojma o Islamu i blamiram se. Pa zašto me onda ne demantuješ? Zašto ne negiraš sve ono što sam naveo? Misliš dovoljno je samo da kažeš 'Ti si trolčina, nemaš pojma i blamiraš se' i gotovo? Pa to su dečije igre, batali to.
"O ljudi, Mi vas od jednog čovjeka i jedne žene stvaramo i na narode i plemena vas dijelimo da biste se upoznali. Najugledniji kod Allaha je onaj koji Ga se najviše boji, Allah, uistinu, sve zna i nije Mu skriveno ništa." (Kur'an 49:13)
"I jedan od dokaza Njegovih je stvaranje nebesa i Zemlje, i raznovrsnost jezika vaših i boja vaših; to su, zaista, pouke za one koji znaju" (Kur'an 30:22)
Ovo muslimane interesuje a ne citati obicnih ljudi ili naucnika, ovo muslimane interesuje bilo koje boje, rase, kulture, nacije, itd, sta zapravo Allah kaze za rasizam u svetoj knjizi. Mene ne interesuje sta jedan naucnik ili musliman kaze o rasizmu i dal je to istina i na sta je on mislio, to mene ne zanima kao ni ostale muslimane koji se boje Allaha i drze se propisa. Nas interesuje sta nasa sveta knjiga kaze o ljudima, kako da se snjima ophodimo i ako imas mozga ti ces shvatiti na sta je ciljano. Ovi ajeti su potvrda da tvoji argumenti nemaju osnova i oni padaju.
Idemo dalje, sta kaze poslanik na oprosnoj hutbi na hadzu:
"O ljudi! Vas je sve Bog stvorio od jednog pretka i svi vi od Adema potičete, a Adem je od gline stvoren. Najbolji kod Boga je onaj koji Ga se ponajviše boji. Nema prednosti Arap nad nearapom niti nearap nad Arapom, osim po vjeri!"
Pogledaj ovaj dio recenice: "Nema prednosti Arap nad nearapom niti nearap nad Arapom", jos jednom tu svi tvoji argumenti o rasizmu padaju.
Tvoj drugi citat je jako interesantan, posebno kad se dotices Bilalovog zivota a i islamske historije. Spominjes kako se niko nije usudio da u paganskoj Meki poziva na molitvu. Da malo imas znanja o islamskoj historiji I vjeri, znao bi onda da ezana nije bilo u Meki svih 12 godina, odnosno ezan se nije nimalo ucio u Mekii. Prvi ezan se proucio u Medini i to nakon poslanikove hidzre i gradjenja prve dzamije. Bilal je bio prvi mujezin I prvi ezan je proucio u Medini a ne u Meci kako ti pises. Ovo meni vise izgleda kao rekla-kazala slucaj, ti nisi knjige procitao o islamu ili njenoj historiji tako da neznas ni sta pises.Kao što sam rekao za Bilala, on je bio prvi mujezin jer se niko od slobodnih muslimana Arapa nije usudio da u paganskoj Meki poziva na molitvu u veri koja je bila veoma omražena tada tamo. Zašto Muhamed nije to činio kao lider muslimana već je poslao crnog roba?
Daj mi ijedan potvrdjeni citat gdjde stoji ovo sto si ti napisao?
Opet pises nebuloze i samo se blamiras. Bilal je bio rob Umeje, idopoklonika, I dok ga je Umeje tukao I mucio zato sto je Bilal presao na islam, Ebu Bekr je naisao I video kako se prema Bilalu postupa. I odmah je kupio njegovu slobodu I nakon toga Bilal se pridruzio ostalim muslimanima. A pazi sad ovo, Bilal je u bitci na Bedru ubio kopljem tog Umeju, jednog od Mekanskih vojskovodja. Ako ne vjerujes provjeri slobodno na netu, u biblioteci a ja cu ti iz svoje licne biblioteke dat ime knjige:A zanimljivo kada već spominješ
njegovo oslobođenje, on je ostao rob sve do kraja Muhamedovog života. Eto koliko ga je Muhamed voleo i cenio.
The Muslim 100 (The Lives, Thoughts and Achievements of the Most Influential Muslims in History), autor Muhammad Mojlum Khan, str. 46-49, i to medju 100 slavnih muslimana.
Evo jos nesto sto nisi znao ili cutis namjerno. Vahsi, crnac iz Etiopije koji je ubio poslanikovog amidzu Hamzu za vrijeme bitke na Uhudu nije bio ubijen od poslanika kad se ovaj pojavio pred njim nakon oslobodjenja Meke. Hem sto ga nije ubio, nego mu je oprostio I ovaj je kasnije ucestvovao u bitci na Jemami gdje je ubio Musejlemu kao laznog poslanika poslije Muhamedove s.a.w. smrti. Daj mi ijedan citat gdje se ovo opovrgava.
I jos ovo, za vrijeme mucenja muslimana u Meki, Poslanik je poslao prve muslimane prije hidzre u Etiopiju, odnosno Abesiniju I rekao I'm da tamo vlada pravedni kralj koji je hriscanin i drzi se propisa. A vladar je bio crnac, abesinac, Negus Al-Nadzasi vladar Aksuma. Sto ih nije poslao u Bizantiju gdje su bili grci odnosno bijelci na vlasti ili u Jemenu ili cak u Perziju. Ne nego ih je poslao u zemlju gdje su crnci vladali, odnosno zivjeli. A I o ovome postoje dokazane literature i hronike pa ih potrvdi ako zelis.
Jos jednom Kur'an nas muslimane interesuje I sta unjemu govori o rasizmu, i to sto islam pripovjeda o rasizmu, to se nas tice a ne citati pojedinaca.Da vidimo i šta su neki srednjovekovni islamski intelektualci govorili o crnim ljudima:
"Therefore, the Negro nation are, as a rule, submissive to slavery, because [Negroes] have little [that is essentially] human and have attributes that are quite similar to those of dumb animals, as we have stated." - Ibn Khaldun
"[Blacks] are ugly and misshapen, because they live in a hot country." - Ibn Qutaybah
"If (all types of men) are taken, from the first, and one placed after another, like the Negro from Zanzibar, in the Southern-most countries, the Negro does not differ from an animal in anything except the fact that his hands have been lifted from the earth -in no other peculiarity or property - except for what God wished. Many have seen that the ape is more capable of being trained than the Negro, and more intelligent." - Nasir al-Din al-Tusi
"Of the neighbors of the Bujja, Maqdisi had heard that "there is no marriage among them; the child does not know his father, and they eat people -- but God knows best. As for the Zanj, they are people of black color, flat noses, kinky hair, and little understanding or intelligence." - Al-Muqaddasi
"Galen says that merriment dominates the black man because of his defective brain, whence also the weakness of his intelligence." - Al-Masudi
itd itd... https://wikiislam.net/wiki/Qur'an,_Hadi ... ars:Racism
Zanimljivo pošto se ovde već pričali o islamskom zlatnom dobu da svi ovi navedeni ljudi pripadaju upravo tom periodu. Zlatno doba ujedno i rasističko doba.
I da ne zaborivm čuvenu veliku oružanu pobunu od strane crnih robova kod Basre koji su želeli da se oslobde svojih arapskih gospodara - https://en.wikipedia.org/wiki/Zanj_Rebellion
- arzuhal
#961 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ma ne, ne smeta meni ni to što ti nešto ne znaš ili znaš, ni to što selektivno probireš neke stvari pa na temelju njih gradiš neku priču i izvlačiš zaključke, ni to što prezireš islam, sve je to stara priča, ispričana, viđena...SamoVasGledam wrote: I sad sam je nekakva odvratna neznalica, jer očigledno ti smeta iz nekog razloga to što sam rekao.
Problem kod vas vernika je što ste naučeni ili ste sami sebe ubedili da vam je religija savršena, nedodirljiva, bez mane, sačuvana od bilo kakvih napada. Uzdignuta na najviši nivo. I onda kada neko dođe i tvrdi suportno vi ne znate kako da reagujete. Ti si na primer bio ubeđen da su Arapi maltene jeli žensku decu, sve dok Muhamed nije došao da ih spase. I kada je ukazano da to baš i nije tako ostao si bez teksta, a sada vidim si prešao i na uvrede.
Netačno je da sam, kao vjernik, naučen da mi je vjera nedodirljiva i da ne smije biti izložena napadima, dapače: čitav me Kur'an i islam uče da ljudi nisu nikada ostavljali na miru ni Boga samog, a kamoli tek Njegove poslanike, pa šta da obični vjernici očekuju? Znači nije to, to sebi uvrte, iz nekog razloga, svi oni koji imaju namjeru da dođu i vjernicima sole pamet iskrivljujući istinu o njihovoj vjeri i prodajući muda za bubrege...A ko bi se žalio na to, zar ne?
Da, ja sam bio ubeđen da su predislamski Arapi leteli kao zmajevi i s neba spaljivali nevine ljude dok ih Mohamed nije islamom ukrotio...Zaista sam frapiran i zatečen tvojim temeljitim i detaljnim poznavanjem islama, historije i svega drugog...
- skupljac_zeljeza
#962 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Naučnika? U kojem ajetu?HobotnicaPLus wrote:Poziva. Isto tako, istovremeno poziva i na kaznjavanje istih.skupljac_zeljeza wrote:Opet nakarada pripisana vjeri.HobotnicaPLus wrote:
Pa ja, oholost je preispitivanje sebe i pomijeranje granica mogucnosti i na kraju, sumnja u nekakvu boziju rijec.
Fazon, klanjaj i ne petljaj se u bozije. Malo paradoksalno obzirom na to kojim rijecima kuran pocinje.Nema zaista više smisla.
Zar Kur'an na mnogo mjesta ne poziva na propitivanje okruženja?
- HardcoreMX
#963 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Opet tiSamoVasGledam wrote:Nije problem biti glup, problem biti glup, a misliti da si pametan. Vrati se i pročitaj postove ponovo. A ako ti opet nije jasno onda ih ponovo pročitaj.HardcoreMX wrote:Provalio sam te tvojim argumentima i linkovima koje postas a vjerovatno te iste, ni sam ne citas.Engleski ne znas,matematiku takodjer,i kako ja da neznalicu naucim?!Nisam tvoj ucitelj niti to zelim biti...SamoVasGledam wrote: Šta pričaš sad? Objasni onaj citat koji si sam postavio i kako je to 87=100.
Jeli 87 blize 100 ili je 50,tj.pola?Jeli to itekako apsolutna vecina?Jeli ti na linku jos stoji da su indonezani preko trgovine sa arapima dosli do Islama,a ne kolonizacijom,niti cak ciljanim misionarstvom?,sto se protivi tvojim tvrdnjama,tj.lazima.
Jesi li rekao da je afro amerikanac svaki tek 100-ti musliman u SAD,a na tvom linku pise jasno,da afro amerikanci u SAD cine 20 procenata od ukupnog broja muslimana u SAD!De izracunaj koliko je 20 procenata,jeli imas pojma?
Meni te je zao,jer nije mi bila namjera da te provaljujem,ali sam si sebe u glib uvalio.Rekao sam ti ranije da ne volim ublehu niti supljiranje.
Kao prvo ja nisam rekao da je 87 bliže 50 nego 100. Ne znam odakle ti taj besmisleni zaključak. Ti si rekao da je skoro 100% Indonežana muslimansko, da su budisti drugi p.....
Kao drugo nisam rekao da afro-amerikanci muslimani čine stoti deo ukupnog muslimanskog stanovništva SAD, već da unutar afro-amerikanaca tek 1% su muslimani i čak sam dao grafik...
Ja sam govorio o konvertitima na Islam,i spomenuo da su upravo crnci velika skupina konvertita.citiram:“ Najveci broj konvertita u Americi je upravo medju crncima,jer jedino u Islamu nisu diskriminirani i ne zele da se mole „bijelom Bogu na krstu““
,ako konvertiraju na Islam logicno je da se odnosi na njihovo ucesce u Islamskoj zajednici SAD-a,u odnosu na sve prisutne muslimane u SAD!A to je opet bilo u kontekstu tvoj opscenih lazi da su „crnci diskriminirani u Islamu“.Logicno je da je ovdje u kontekstu diskusije ucesce afro-amerikanaca u Islamu na podrucju SAD-a.
Taj 1% sto ti navodis je procenat afro americkih muslimana na ukupan broj afro-amerikanaca u odnosu na sve zastupljene religije!!! Dakle samo kod njih,tj.afro-amerikanaca,i nema nikakve veze sa procentualnim ucescem afro-amerikanaca u odnosu na ostale etnije koje su Islamske vjeroispovjesti u SAD-u.
Citiram te jos jednom:“svaki 100-ti afro-amerikanac je musliman u SAD“,cak i ovo,iz drugog diskursa posmatrano,je pogresno receno i netacno,ako detaljno obradim tvoju recenicu,a evo obradicu je.Ukupan broj muslimana u SAD je 0,9%,afro-americko ucesce u muslimanskoj zajednici je 20%,dakle jedna petina.Dakle afro-amerikanac je tek 0,18%,dakle i daleko ispod „svaki 100-ti musliman u SAD-u,“.Mada naravno ovaj podatak nije uopce relevantan u odnosu afro-amerikanaca i njihovo ucesce u islamskoj zajednici SAD-a,sto je jasno bilo u kontekstu diskusije.Naravno tu su najvecim dijelom konvertiti,koji su prije bili druge religije.
Indonezija je najmnogoljudnija zemlja sa islamskom populacijom,i to je valjda i budali jasno,ali tebi ne, da su muslimani sa 87% dominantna religija,ostatak su ostale religije najvise protestantizam,katolicantsvo,i jos manje hindusi i budisti kao i neki etnicki kultovi i sl.
..Ne laska mi ako bi neko rekao da sam pametan,pogotovo ne u odnosu na tebe,bilo bi mi ponizenje se usporediti,nemas pojma o Kuranu,takoder ni o Bibliji,krivo tumacis Historiju,ne znas matematiku,nijedan strani jezik,a Logika ti je strani pojam.Ja ti se javim iskljucivo sto mrzim laz,ublehu,supljiranje,neobrazovanost koju ti siris,...
Last edited by HardcoreMX on 23/06/2016 16:54, edited 3 times in total.
-
HobotnicaPLus
#964 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Bilo koga ko dovodi u pitanje nesto sto je u kuranu navedeno. Haj da uzmemo samo sumnju u postojanje boga, evo sta kazu strucnjaci:skupljac_zeljeza wrote:Naučnika? U kojem ajetu?HobotnicaPLus wrote:Poziva. Isto tako, istovremeno poziva i na kaznjavanje istih.skupljac_zeljeza wrote:
Opet nakarada pripisana vjeri.Nema zaista više smisla.
Zar Kur'an na mnogo mjesta ne poziva na propitivanje okruženja?
"Alejkumusselam. To što spominješ je veoma opasna stvar, jer sumnjati u neke ajete je kufr koji izvodi iz islama. Čovjek koji je povjerovao u Allaha kao Gospodara svih svjetova, te povjerovao da je On slao poslanike, između ostalih zadnjeg Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, kojem je objavio Kur'an, onda je to nespojivo sa tim da stavlja svoj razum iznad Kur'ana koji je sušta istina i kome je strana laž sa koje god strane da mu dođe. Na muslimanu je da se potpuno preda onome sa čime je došla ova vjera. Ono što njegov razum može dokučiti od mudrosti i dubina ove vjere dobro i jeste, a ono što ne može u to treba vjerovati i prepustiti njegovo značenje i mudrost Allahu."
a znamo kakvu kaznu predvidja islam za one koje ga napuste...
Za ovaj drugi boldirani dio, kao sto rekoh vec, klanjaj i ne petljaj se u bozije,
I sad ces ti reci nemoj mi tih strucnjaka bla bla bla... Sve je to u pet deka.
-
mirzaaa33
#965 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
20 miliona ljudi ostatak koji ne postoji. 
- HardcoreMX
#966 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pa ako ti ne vidis znanje kod Zaika, onda treba da promijenis dioptrijuibrahimaga wrote:
Ne mora imati certifikat, ali mora imati znanje. Samo kažem da Zakir nije dobra adresa za učenje o islamu i nauci. Da, jesam musliman. Ima puno učenjaka od kojih se može učiti o islamu što živih što mrtvih. Ako je tebi izbor Zakir, neka je, nemam problem s tim. Pokušao sam ti objasniti da on nije ono za što se predstavlja. Ja sam to shvatio, pa rekoh da podijelim iskustvo. Želim ti svako dobro.
- mousstapha
- Zaitsev
#968 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Veliki, ako ne i najveći naučnik koji je daleko ispred svog vremena. 'ta će Darwin, Dawkins, Hawking i ostali...mousstapha wrote:
- MyTao
#969 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Naik je prevarant... laze nobrazovan narod i zaradjuje na njima. Nesto kao poslanici, samo sto nije izmislio novu religiju vec se zakacijo na tudju.
Svako sa 4 razreda moze lahko vidjeti da se radi o nepismenom covjeku koji nema dvije ciste kada je u pitanju evolucija i nauka...
Svako sa 4 razreda moze lahko vidjeti da se radi o nepismenom covjeku koji nema dvije ciste kada je u pitanju evolucija i nauka...
-
Maxxtro
#970 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Mozda si mislio ispravno, ali si se zapetljao malo u izrazaju, jer ovo sto govoris nema smisla i covjek ti to pokusava objasniti. Ove dvije podebljane izjave gore su ekvivalentne. Reci da su "1% afroamerikanaca muslimani" je isto sto reci da je "svaki stoti afro-amerikanac musliman", odnosno da je to procenat "(afroamerickih) muslimana u odnosu na ukupan broj afro-amerikanaca". Sve ove izjave imaju isto znacenje. Ti si taj koji je pobrkao stvari, jer u pokusaju da opovrgnes njegovu izjavu, ispravno osporavas ovo podvuceno gore, odnosno ti osporavas tvrdnju da je to "procenat afroamerickih muslimana u odnosu na ukupnu populaciju muslimana" ali to nije njegova originalna izjava! Ti si taj koji je nesto pobrkao ovdje. Reci da je "svaki stoti afroamerikanac musliman" nije isto sto i reci da je "svaki stoti musliman afroamerikanac".HardcoreMX wrote: Taj 1% sto ti navodis je procenat afro americkih muslimana na ukupan broj afro-amerikanaca u odnosu na sve zastupljene religije!!! Dakle samo kod njih,tj.afro-amerikanaca,i nema nikakve veze sa procentualnim ucescem afro-amerikanaca u odnosu na ostale etnije koje su Islamske vjeroispovjesti u SAD-u.
Citiram te jos jednom:“svaki 100-ti afro-amerikanac je musliman u SAD“,cak i ovo,iz drugog diskursa posmatrano,je pogresno receno i netacno,ako detaljno obradim tvoju recenicu,a evo obradicu je.Ukupan broj muslimana u SAD je 0,9%,afro-americko ucesce u muslimanskoj zajednici je 20%,dakle jedna petina.Dakle afro-amerikanac je tek 0,18%,dakle i daleko ispod „svaki 100-ti musliman u SAD-u,“.Mada naravno ovaj podatak nije uopce relevantan u odnosu afro-amerikanaca i njihovo ucesce u islamskoj zajednici SAD-a,sto je jasno bilo u kontekstu diskusije.Naravno tu su najvecim dijelom konvertiti,koji su prije bili druge religije.
- fatamorgana
#971 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ma nije valjda da ima vjernika koji lažu!HardcoreMX wrote:Pa ako ti ne vidis znanje kod Zaika, onda treba da promijenis dioptrijuibrahimaga wrote:
Ne mora imati certifikat, ali mora imati znanje. Samo kažem da Zakir nije dobra adresa za učenje o islamu i nauci. Da, jesam musliman. Ima puno učenjaka od kojih se može učiti o islamu što živih što mrtvih. Ako je tebi izbor Zakir, neka je, nemam problem s tim. Pokušao sam ti objasniti da on nije ono za što se predstavlja. Ja sam to shvatio, pa rekoh da podijelim iskustvo. Želim ti svako dobro.ako ti mislis pak da ti imas jos jace znanje onda zasto ne istupis poput recimo Zaika.Ako tvrdis da lik nije dobra adresa za ucenje, onda moras to jasno i da prikazes gdje gresi,inace se to smatra klevetom na covjeka.A ti kao musliman bi trebao da znas da je Muhamed a.s.rekao "ko nas laze,nije od nas".
Narašće im nos kao kod Pinokija!
- Smrcak15
#972 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Kao poslanici kazes....jeli to poslanici lazu???MyTao wrote:Naik je prevarant... laze nobrazovan narod i zaradjuje na njima. Nesto kao poslanici, samo sto nije izmislio novu religiju vec se zakacijo na tudju.
- MyTao
#973 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pa naravno da lazu... Jeli zelis reci da ljudi koji tvrde kako su se rodili bez oca, kako mogu hodati po vodi, ili kako su isli u dzenet na nekoj zivotinji sa krilima nisu lazovi??Smrcak15 wrote:Kao poslanici kazes....jeli to poslanici lazu???MyTao wrote:Naik je prevarant... laze nobrazovan narod i zaradjuje na njima. Nesto kao poslanici, samo sto nije izmislio novu religiju vec se zakacijo na tudju.
ustvari, mozda ih stvarno (poslanika) ima koji nisu lagali... mozda su stvarno vjerovali u te stvari... za njih imamo drugu rijec, a i institucije koje bi se danas brinule o njima jer su opasni po drustvo.
- harač
#974 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
c.s.lewis bi kazao da su tu u stvari tri izbora: lažov, luđak ili bog 
- ExNihilo
#975 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Klix forumaši...pronikli su tajne nebesa i zemlje, ali nisu naučili odvajati rječcu "li" u rečenici.