Joj, brate, dokle vise sa Putinom,..megaman4 wrote:najteže će biti nama koji težimo ulasku u EU, jer je sada veliko pitanje kakvo će biti raspoloženje za novim članicama?emmir1 wrote:Sve ovo zadnjih godina ide na ruku Putinu i Rusiji.
Od Sirije, izbjeglice nagrnule u EU te je tu Putin u win win situaciji
Izbjeglice rastavljaju EU i Zapad na proste faktore, Britanija napušta EU, nesloga i razjedinjenost u EU, vrlo moguće da krene domino efekt.
Evropa se o svojoj glavi zabavila
Do tada Putin jača svoj savez sa Kinom, čitam sada da u njihov neki blok sada ulaze i Indija i Pakistan te Iran vrlo brzo
Sada taj blok čini polovinu svjetske populacije.
Zapad ide prema dole u slobodnom padu, nadam se da bar zaustave pad![]()
![]()
teška vremena su i pred EU a i pred zemljama koje su krenule u pristup EU.
kakvo ce biti raspolozenje? nikakvo. zvanican stav EK o prosirenju je bio nista prije 2019, a mislim da nama nema EU prije 2030.megaman4 wrote:najteže će biti nama koji težimo ulasku u EU, jer je sada veliko pitanje kakvo će biti raspoloženje za novim članicama?emmir1 wrote:Sve ovo zadnjih godina ide na ruku Putinu i Rusiji.
Od Sirije, izbjeglice nagrnule u EU te je tu Putin u win win situaciji
Izbjeglice rastavljaju EU i Zapad na proste faktore, Britanija napušta EU, nesloga i razjedinjenost u EU, vrlo moguće da krene domino efekt.
Evropa se o svojoj glavi zabavila
Do tada Putin jača svoj savez sa Kinom, čitam sada da u njihov neki blok sada ulaze i Indija i Pakistan te Iran vrlo brzo
Sada taj blok čini polovinu svjetske populacije.
Zapad ide prema dole u slobodnom padu, nadam se da bar zaustave pad![]()
![]()
teška vremena su i pred EU a i pred zemljama koje su krenule u pristup EU.

Naravno, ko je zaboravio neka se podsjetihAZNADAR wrote:
Tradicionalne veze Skotske i Engleske bjehu u pocetku marisana

Eno Trump cestita i slavi.ljevoruki wrote:
Ovo je kraj EU, ovakve kakve je mi znamo, desnica je sve jaca i svijet ide prema novoj katastrofi.
Connaisseur Karlin wrote:United States of Europe no nope no-thank-you
Ovi simpatizeri desnih na forumu vele da to se to samo ljudi boje, kobajagi bune se protiv korporacija.hAZNADAR wrote:Eno Trump cestita i slavi.ljevoruki wrote:
Ovo je kraj EU, ovakve kakve je mi znamo, desnica je sve jaca i svijet ide prema novoj katastrofi.
Gledam danas poznate licnosti koje su u Engleskoj za Brexit a u USA za Trumpa.
Niko normalan.![]()
Svijet neizbjezno ide u q zbog jacanja desnice.
Smijesni ste sa tim preuvelicavanjem. Prvo o propasti, a drugo o otvaranju granicaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovi simpatizeri desnih na forumu vele da to se to samo ljudi boje, kobajagi bune se protiv korporacija.hAZNADAR wrote:Eno Trump cestita i slavi.ljevoruki wrote:
Gledam danas poznate licnosti koje su u Engleskoj za Brexit a u USA za Trumpa.
Niko normalan.![]()
Svijet neizbjezno ide u q zbog jacanja desnice.![]()
bh.tornjak wrote:Engleska bijaše nekoć do Tokija a naskoro bi mogla spasti na Londonski pašaluk.![]()
ovo sam drpio od jednog lika...
Ma meni je smiješno kada se ljudi zapletu ko pile u kučine sa pravdanjem krajnje desnih u Evropi. Te strah, te za ovo su krive izbjeglice (možeš mislitiBodkin wrote:Smijesni ste sa tim preuvelicavanjem. Prvo o propasti, a drugo o otvaranju granicaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Ovi simpatizeri desnih na forumu vele da to se to samo ljudi boje, kobajagi bune se protiv korporacija.hAZNADAR wrote: Svijet neizbjezno ide u q zbog jacanja desnice.![]()
mayab wrote:
Toffee karamela wrote:Naravno, ko je zaboravio neka se podsjetihAZNADAR wrote:
Tradicionalne veze Skotske i Engleske bjehu u pocetku marisana
Odnosi koji su započeli ovako "prijateljski" nikada ne mogu završiti u nekom nepokvarivom političkom sjedinjenju.
To su dva svijeta, čak im ni krvna zrnca nisu ista, Škoti su Geli i mješavina domicilnog ostrvskog stanovništva koje je starije i od Anglo-Sasa. Prema tome, za 2 godine bit će kud koji mili moji...
nismo ni svjesni šta nas sve zajedno čeka.mirzaaa33 wrote:Ne kontam ovo naslađivanje i ruganje Englezima.. al baš nikako.
Samo bih volio da u bosnu dodje jedno 20k izbjeglica pa da vidim tu pricu. Jebote mrze ljudi sandzaklije i turke u sarajevu ali nesto prebacujes evropljanika koji su primili 30 miliona stranacaDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Ma meni je smiješno kada se ljudi zapletu ko pile u kučine sa pravdanjem krajnje desnih u Evropi. Te strah, te za ovo su krive izbjeglice (možeš misliti), te ljudi se boje za radna mjesta...itd. Sve floskule do floskule.