moke_31 wrote:Paša moj pripremio se Dodik za popis i organizovao prilično dobro. Navukli su oni 200-300 hiljada više nego što ih ima minimalno, popisali sve mrtve od '92 do danas, sve izbjeglice koje su poblegle iz Federacije u RS a potom se isplaili u Srbiju itd. Ja sam na 5-6 stranica prije postavio primjer Višegrada a ista stvar se sigurno desila i u svim drugim gradovima istočne Bosne i istočne Hercegovine.
ma nema sanse. ako ih je prema preiminarnim podacima 1,15 miliona prije bilo kakvog brisanja, onda nema govora o stotinama hiljada popisanih.
prema onim ilvirom podacima, u ovoj opciji koja ce se izgleda proglasiti vazecom, srba je milion i 80 hiljada (obrisace se 70 hiljada), sto nije previse daleko od istine i pravog broja jer je stvarno stanje vjerovatno negdje milion i 50 hiljada. kad pogledas rezultate izbora iz 2014. iskljucivo srpske stranke (ne racunajuci nijedan jedini glas za sdp, ns, df..i nijedan nevazeci glas) su osovjile preko 600 hiljada glasova uz zanemariv broj iz inostranstva. kad na to dodas 160-170 hiljada maloljetnika (to potvrdjuje i natalitet i broj ucenika) to je oko 770 hiljada prisutnih koji se mogu dokazati haman u hiljadu. ostaje najveca nepoznanica broj apstinetata. ukoliko je stvarna izlaznost bila 75% sto je ogorman procenat to znaci da je preko 200 hijada onih koji nisu izasli na izbore. znaci sa najnepovoljnijim procejnama po svakom osnovu ima ih milion minum,
organizovanog muljanja nema sanse da je bilo.