Osnovni postulat ugostiteljstva u BiH, mozemo ga nazvati prime directive, je "nikada ne ostavljaj flase na stolu - donesi, otvori, pretoci u casu (plasticnu po mogucnosti)" i -
Bruka na Vlašiću
- Kombat
#951 Re: Bruka na Vlašiću
do sada se niko nije sjetio da pozove na odgovornost konobara koji je nesmotreno ostavio pivsku flasu na stolu
Osnovni postulat ugostiteljstva u BiH, mozemo ga nazvati prime directive, je "nikada ne ostavljaj flase na stolu - donesi, otvori, pretoci u casu (plasticnu po mogucnosti)" i -
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#952 Re: Bruka na Vlašiću

nova koreografija za eurosonget,
-
Korisničkoime
#953 Re: Bruka na Vlašiću
Hahahha jebo me svaTko ako si ti pri sebi.It_is_a_Leclerc wrote:Tvoj stav je pun predrasuda.Korisničkoime wrote:Ne znam ali vidim da su neki se ove teme i dogadanja bas prihvatili ozbiljno prije svega @Leclerc, ne zamjeri mi ali meni se cini da ga ti volis u kontru vise vec se hljeba najest, steta tema nikad nije ni trebala biti ozbiljna nego sega i sprdancija, zasto pa zato sto su akteri dogadaja zvanog Vlasicki obracun sega i sprdancija. Kvazi umjetnici, kvazi elita, kvazi muzicari, kojima se jedino bave kvazi novinari iz zute stampe.
Cim cujes umjetnicko ime Jala (citati Dzala) Brat ili Don Amir, jasno ti je sve, pored toga ljudi nemaju nikakvu reputaciju kao muzicari i kao umjetnici. Zele oni to stoji ali niti znaju niti mogu.
Jala, Dzala, bala kako vec, onaj s flasom, ona punija gospoda Dalala ili kako vec, Deen, su sprdnja, komicne pojave koje zele sebe prodati za nesto sto nisu - elita, umjetnici, muzicari. Takvim se vazda smijalo i sa njima sprdalo ni za sta drugog i nisu.
Zato molim vas vratite temu ka zajebanciji kao sto i treba
Ako ćemo iskreno i realno, sam Jala ima popularnost kakvu niko od nas vjerovatno neće imati za života. E sad, vi možete o tome misliti šta hoćete, možete se, u krajnjem slučaju, i ubiti zbog toga, ali to ne mijenja činjenice, egzaktne, brojevima potvrđene, da je lik popularan. A to što nije p. Davorin, pa Bože moj. Druga su vremena i drugi su standardi za popularnost. Ana Rucner je, naprimjer, međunarodno priznati umjetnik (slučajno su je izabrali za osobu koja je izvela himnu EU na ceremoniji prijema Hrvatske) iz jedne od najpoznatijih porodica muzičara u ovom dijelu svijeta. Ali,eto - i ona je kvazi-umjetnik. Dalal je djevojka koja fenomenalno pjeva. Nikad se nijedan jedini skandal nije vezao za njeno ime. O sebi, pri sebi, što bi se reklo, ali nije ona kriva što u ovoj državi Selma Bajrami postavlja standarde uspješnog ženskog pjevača, a ako ne pjevate narodnjake jedini način da dobijete pažnju medija je da dobijete karcinom k'o Dona Ares. Deen je takav kakav je. Nadmjen, prepotentan i generalno umišljen. Rastao u takvoj sredini, šta ćeš.
Ali eto. Najbitnije se izdiići, nazvati ljude smijurijom, pljunuti ih, iako ne znaš ni ko su, ni šta su, ni kakvu muziku pjevaju. Dapače, nazvati ljude šegom i šprdancijom je baš onako ofucano i jadno. Gotovo mediokritetska projekcija. Pogotovo kad dođe od anonimnog forumaša koji se, zabavlja, pazi sad - "zajebavanjem na temi".
Jala Brat ima kalaš ubi od popularnosti napunio klub u Olovu, Don Amir isto tako čovjek je produCer na nivou Dr.Dre-a, moj košija Hamo pjeva ko slavulj a ima i isti stepen popularnosti kao Dalal. Rucner možemo da izuzmemo iz kvazi odjeljenja a ako moj post opet pročitaš vidit ćeš da sam nju od samog početka izostavio.
Međutim ništa od navedenog u biti nije ni bitno neka su kao što ti kažeš svi navedeni profinjeni i priznati umjetnici, popularni sve platinaste naknade albuma nas nekolicina ovdje uzimamo za pravo da likove smatramo smješnim, šprdancijom, šegom isto kao i od tebe navedenu Selmu Bajrami. Smiješni likovi i pojave, kad se neko iz petnih žila napinje da bude nešto što nije prije svega neka jebena elita i još uz sve to sve nas želi da ubijedi da je tako onda je to većini ljudi smiješno.
Meni je pokušaj našmrkane zlatne mladeži da bude društvena i muzička elita sam po sebi smiješan i za šprdancije još ako sve to završi nimalo elitno sa obračunom flašama i ako uz to Jala Brat sa kalašom sa vrućeg asfalta Vogošće popije batine od produCera sa cvikama koji se našmrkao loše nimalo elitne robe onda jebiga ima ovakvu temu.
Ti imaš svoj neki rezon da sam ja jadan koji to smatra smješnim ja opet mislim da je sve to što se događa jadno zajedno sa učesnicima događaja. Neko voli elite i elitarizam nekome je Fudo bolji i veći i uspješniji čovjek jer nosi markiranu torbicu, nekome je Jala Brat uzor jer je jeben do kosti i ima kalaš i nosi fanci bradu i šalvare, nekome je naziv Don Amir genijalan i lik ekstra klasa jer se našmrka loše robe i popizdi na nečijem rođendanu itd.meni nije, meni je sve navedeno smješno i za špradancije. Ako tebi sve navedeno nije smješno i jadno to onda govori više o tebi nego o meni.
- Radar71
#954 Re: Bruka na Vlašiću
Nešto kao @eurosmijeh na vicevimanosara wrote:Svaka tema na koju svrati (povrati) leklerk izgubi smisao, logiku, vic...
- pici
#955 Re: Bruka na Vlašiću

pripreme za docek nasHe ekipe u stokHolm i dalje traju, Vikinzi javljaju da ce do kraja sedmice iduce podic dva bunkera i pet neprobojnih press kabina
-
L u c i f e r
#956 Re: Bruka na Vlašiću
pici wrote:
pripreme za docek nasHe ekipe u stokHolm i dalje traju, Vikinzi javljaju da ce do kraja sedmice iduce podic dva bunkera i pet neprobojnih press kabina

- pici
#957 Re: Bruka na Vlašiću
L u c i f e r wrote:pici wrote:
a to DON ostaje uz TV da bodri ekipu... steta a bili bi jos jaci su njime tamo
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#958 Re: Bruka na Vlašiću
sve je to smijesno dok se ne sjetis, da Kanton Sarajevo Deenu uplacuje doprinose (ili je uplacivao) kao ugrozenom umjetniku 
-
Bodkin
#959 Re: Bruka na Vlašiću
Plakao sam juce od smijeha na temi. Sad je vec treba zakljucatiRadar71 wrote:Nešto kao @eurosmijeh na vicevimanosara wrote:Svaka tema na koju svrati (povrati) leklerk izgubi smisao, logiku, vic...
- Matzan
#960 Re: Bruka na Vlašiću
plain vanilla wrote:sve je to smijesno dok se ne sjetis, da Kanton Sarajevo Deenu uplacuje doprinose (ili je uplacivao) kao ugrozenom umjetniku
Pa većina ljudi mu zamjera taj i slične pederluke (bezobrazluke), a ne njegove (moguće) homoseksualane sklonosti.
- JThomas
#961 Re: Bruka na Vlašiću
leclerkizacija teme.
- Matzan
#962 Re: Bruka na Vlašiću
Leclerc putuje u Hrvatsku da može glasati za Fudu & Co.
- Prpa.ba
#963 Re: Bruka na Vlašiću
JThomas wrote:leclerkizacija teme.
-
bumerangss
#964 Re: Bruka na Vlašiću
Icice i on samo ne zvanicno kao clan delegacijeCherry-Cherry wrote:Carska tema i carski komentari![]()
Al meni žao što Don neće ići s njima. Mogao je i tamo neki belaj napraviti, povaljati novinare, bilo koga. Što reče neko trebao je da povalja pola Evrope ko Sulejman Veličanstveni
-
bumerangss
#965 Re: Bruka na Vlašiću
Pardon, nisam odvojio cebumerangss wrote:Icice i on samo ne zvanicno kao clan delegacijeCherry-Cherry wrote:Carska tema i carski komentari![]()
Al meni žao što Don neće ići s njima. Mogao je i tamo neki belaj napraviti, povaljati novinare, bilo koga. Što reče neko trebao je da povalja pola Evrope ko Sulejman Veličanstveni
- uglavnomja
#967 Re: Bruka na Vlašiću
Prpa.ba wrote:JThomas wrote:leclerkizacija teme.
-
bumerangss
#968 Re: Bruka na Vlašiću
Zamislite da je flasa pogodila Deenove usne... koja bi to eksplozija bilahowdy wrote:
-
bumerangss
#969 Re: Bruka na Vlašiću
Prepali bi Evropu, mislili bi Sulejman-Almir Velicanstvenipici wrote:
nova koreografija za eurosonget,
-
bumerangss
#970 Re: Bruka na Vlašiću
Placa i dalje! Pa babo mu i vedri i oblaci u zgradi kantona. Ne bi me cudilo da i Deen dobije sluzbeno vozilo i licnog vozacaplain vanilla wrote:sve je to smijesno dok se ne sjetis, da Kanton Sarajevo Deenu uplacuje doprinose (ili je uplacivao) kao ugrozenom umjetniku
- dječak sa šibicama
#971 Re: Bruka na Vlašiću
I opet je raja drzala stranu Zaimu onomad kad mu je Fazlija bacio sve cinjenice u lice.
Raja dobije ono sto je zasluzila. Neka nas jebu u zdrav mozak, treba Fudi i sluzbenog vozaca dati o trosku kantona, zasluzio je.
Raja dobije ono sto je zasluzila. Neka nas jebu u zdrav mozak, treba Fudi i sluzbenog vozaca dati o trosku kantona, zasluzio je.
-
dezurni_ucenik
#972 Re: Bruka na Vlašiću
plain vanilla wrote:sve je to smijesno dok se ne sjetis, da Kanton Sarajevo Deenu uplacuje doprinose (ili je uplacivao) kao ugrozenom umjetniku
- pici
- heat
- Grijem se na: Ljubav
- Vozim: ABCD
#974 Re: Bruka na Vlašiću
howdy wrote:
-
Saka
#975 Re: Bruka na Vlašiću
Rođen u Sarajevu krajem 1975. Prije rata nastanjen u Vogošći gdje osniva demo bend pod nazivom "Staklena zvona". Na početku rata s majkom dolazi kao izbjeglica u Švedsku. Stariji brat ostaje i gine u Armiji BiH, tu je porodica prilično otišla na živcima.bumerangss wrote:Ima li ko da napise ko zna nesta vise o ovom Almiru? Gdje je rodjen, kad, koju skolu fax je zavrsio, sta je u zivotu radio, je li ozenjen, ima li djece....? Kaze radio kao medicinski radnik?a on sad medicinski slucaj, ipak mislim da je malo šmrko bijelog ili je malo popustio na zivcima jer je radio na psihijatriji
U Švedskoj okuplja grupu prilično kvalitetnih muzičara koji sviraju pod istim imenom (Staklena zvona) po bosanskim klubovima i sjelima širom Švedske. U par navrata okušao se i kao muzičar u Švedskim reality emisijama rock muzike. Želja mu je da se vrati u BiH i snimi album pa godinama radi na svom materijalu i nakuplja priličan broj autorskih pjesama.
Po povratku u BiH, prije desetak godina, snima par albuma, ovaj put kao solo izvođač, gdje je izgleda izabrao najgore od svojih pjesama pa sa njima ne postiže značajniji uspjeh. Osniva svoj studio u Vogošći gdje radi kao producent drugim izvođačima a živi na relaciji Švedska-Vogošća.
Personalno, prilično OK lik i daleko od toga da je agresivan. Samo, kao i kod većine onih koje sebe smatraju zvijezdama, prilično ufuran i ponekad arogantan, ali opet, nije loš. Njegov problem je što je ušao prilično usamljen u nešto što je iznad njegovih mogućnosti, a očito se teško nosi sa tim tolikim pritiskom.