Zenica / III Korpus A RBiH

Post Reply
Gojeni H

#951 Re: Zenica tokom rata

Post by Gojeni H »

_BataZiv_0809 wrote:
Not My Idea wrote:Zalutah na ovu temi pa ostadoh zbunjena.
Dakle, prvo kazes 25 ubijenih civila i 2 hvo vojnika,ranjena/to su ovi sto su likvidirani, okej
Krenimo sabirat: dolazis do troje ubijenih civila, pa JOŠ 23 ubijena civila?!
Onda napravis spisak od 24 osobe, oduzimam 2 vojnika...pa dodajes tri neidentifikovane :zoka:

nego,otkud da znas sva ova imena i poneke osobne stvari a ovo troje nisi mogao identifikovat?
Woody na svakoj temi ima zanimljiv doprinos. Poprilicno kotroverzan.
Woody-u ko vjeruje gori je od njega. I corava koka ubode zrno pa i Woody nekad kaze nesto smisleno.
Overall sto bi rekli na Dubravama, tanko.
kosava

#952 Re: Zenica tokom rata

Post by kosava »

Gojeni daj link ili bar kvotiraj jedan post u kojem je woody ubo?
Gojeni H

#953 Re: Zenica tokom rata

Post by Gojeni H »

kosava wrote:Gojeni daj link ili bar kvotiraj jedan post u kojem je woody ubo?
Nisam rekao da je bilo kada postavio nesto sto je nepobitna cinjenica :D , samo da ponekad, jednom u sto godina, kaze nesto sto bi moglo imati smisla.
seln

#954 Re: Zenica tokom rata

Post by seln »

Gojeni H wrote:
kosava wrote:Gojeni daj link ili bar kvotiraj jedan post u kojem je woody ubo?
Nisam rekao da je bilo kada postavio nesto sto je nepobitna cinjenica :D , samo da ponekad, jednom u sto godina, kaze nesto sto bi moglo imati smisla.
Upravo tako. Nas @Moody uzme stvaran dogadjaj, poznat po cuvenju vecini forumasa, i uzda se u to da niko od nas nije bio licno prisutan. A ako je neko bio prisutan, onda je njegova rijec protiv @Moodyjeve.
Onda nam @Moody napise srpskohrvatsku verziju tog dogadjaja, par "Bosnjaka" slicnih njemu pruze mu podrsku (jeste, bre... ovaj, vala... svi smo cinili zlocine), nekolicina nasih se pokoleba i upita " a sta ako je stvarno tako bilo" i eto crnog rokovnika.
A @Moody se i dalje moze prodavati pod Bosnjaka i citati nam iz crnog rokovnika kakve smo zlocine "mi" pocinili.

NIko svjestan ne porice da je i "nasha" strana cinila zlocine. Svima su nam poznate Cacine metode, znamo sta su radili mundzosi, znamo za Grabovicu.
Samo, za razliku od dvije druge strane, izvjesno je da ti zlocini
- nikad nisu bili dio politickog projekta
-nikad nisu poprimili oblik masovnosti

I napomena na kraju: prije nekoliko dana je njemacki nedeljnik "Spiegel", koji u njemakog govornom podrucju ima status institucije, objavio vijest koja nikog nije iznenadila. Zahvaljujuci ispovijesti jedne ruske "zvizdacice", saznali su da Rusija organizovano trola medije.
Do 2000 stalno zaposlenih i honorarnih trolova pise na forumima i u medijima koji dozvoljavaju komentiranje clanaka. Organizovani su hijerarhijski, skoro kao vojska, niko od nizih nema uvid u kompletan projekt i svako ima vise nickova, koje koristi zahvaljujuci anonimiziranju IP-ja.
Cilj je, naravno, manipulacija javnog misljenja u korist Rusije.

Ne vjerujem da je nas @Moody dio nekog velikog projekta, niti su to ostali trolovi koji nas redovno usrecuju pricajuci nam sta nam se dogodilo u ratu.
Ali je sasvim jasno ciju pjesmu pjevaju.
seln

#955 Re: Zenica tokom rata

Post by seln »

Kome ovo nije dovoljno, evo sta nam je @Moody napisao ne temi o Zivinicama u ratu:
Woody wrote:
Aaaa, pa prvo me napadate pa onda... Al' hajde, nije meni teško. Ne, ne...

Depeša: Oslobođena sela Tupković Donji i Tupković Gornji, u Opštini Živinice (Stanovništvo Tupkovića Donjih: Srba 162, Bošnjaka 593, a Tupković Gornji: Srba 224, Bošnjaka 1542).

Napad na srpske dijelove sela, posebno zaselak Samardžići, izvršen 12. juna 1992. od strane Opštinskog TO BiH Živinice uglavnom iz samog sela Tupković, kao i susjednih bošnjačkih naselja iz ove i okolnih opština.

Tom prilikom znatan broj četnika je uspio da izbjegne u selo Vrnojevići, a zarobljenici su sprovedeni u logor u Živinice gdje su poslije ispitivanja zadržani radi dalje obrade. Zabilježeni slučajevi likvidacija onih koji su pronađeni u svojim kućama ili bili sakriveni po okolnim šumama i jarugama.

Nakon oslobađanja zateknute su minimalne količine MTS-a koji je vjerovatno odnesen pri povlačenju. Pokretna imovina agresora je prenesena u bošnjački dio sela, a nekretnine uglavnom uništehne i spaljene ili na drugi način neutralisane za korištenje u vojne svrhe.

IDENTIFIKOVANI UBIJENI PRIPADNICI AGRESORA:

1. Radojka Erdelić, 1932.
2. Luka Bošković, 1912.
3. Bojana Bošković, 1912.
4. Milorad Samardžić
5. Stojan (Vaso) Stojanović
A evo i izvora na kojem @Moody gasi zedj:

https://www.stormfront.org/forum/t594249-25/
Tupković Donji i Tupković Gornji, dva sela sa izmešanim stanovništvom u Opštini Živinice (Tupković Donji: Srba 162, muslimana 593, a Tupković Gornji: Srba 224, muslimana 1542).

Napad na srpske delove sela, posebno zaselak Samardžići, izvršili su 12. juna 1992. veoma brojni naoružani pripadnici Armije BiH regrutovani iz samog sela Tupković, kao i susednih muslimanskih naselja iz ove i okolnih opština.

Tom prilikom znatan broj meštana srpske nacionalnosti uspeo da izbegne u selo Vrnojevići, a pohvatani Srbi sprovedeni u logor u Živinice gde su bili izloženi nemilosrdnoj torturi. Muslimani su pobili sve one koji su pronađeni u svojim kućama ili bili sakriveni po okolnim šumama i jarugama.

Pokretna imovina žrtava, izbeglih Srba, kao i Srba zatvorenih u logorima, odneta je u muslimanski deo sela, a nekretnine uništene i spaljene.

ŽRTVE ZLOČINA:

1. Radojka Erdelić, 1932.
2. Luka Bošković, 1912.
3. Bojana Bošković, 1912.
4. Milorad Samardžić
5. Stojan (Vaso) Stojanović
Ako nekome nije mrsko, vjerovatno ce na stormfrontu naci i ostale zapise iz "crnog rokovnika", sa lazima kojih bi se postidio i Goebbels.
Otprilike, sve zlocine u ratu su pocinili samo i jedino Bosnjaci, cak i one u kojima su pobijeni Bosnjaci.
U tom smislu, poruka onima koji vjeruju @Moodyju i slicnima: jebem vas naivne!

P.S. Nas @Moody nije zaboravio ni da rEci napisane u ekavici zamEni ijekavicom. :wink:
seln

#956 Re: Zenica tokom rata

Post by seln »

I povjesnicar je nas @Moody, od nekih 1000 postova na forumu, skoro 900 su na istoriji. Pogodite o cemu nam @Moody pise...
Danguba

#957 Re: Zenica tokom rata

Post by Danguba »

seln wrote:Kome ovo nije dovoljno, evo sta nam je @Moody napisao ne temi o Zivinicama u ratu:

Ako nekome nije mrsko, vjerovatno ce na stormfrontu naci i ostale zapise iz "crnog rokovnika", sa lazima kojih bi se postidio i Goebbels.
Otprilike, sve zlocine u ratu su pocinili samo i jedino Bosnjaci, cak i one u kojima su pobijeni Bosnjaci.
U tom smislu, poruka onima koji vjeruju @Moodyju i slicnima: jebem vas naivne!

P.S. Nas @Moody nije zaboravio ni da rEci napisane u ekavici zamEni ijekavicom. :wink:
:thumbup:

nije o zenici ali jeste o lazima...
BREZIK – KALESIJA
12.06.1992. , Brezik - Kalesija

ZLOČINI, MASAKRI NAD SRBIMA U BiH 1992-1995 (106)

Brezik, dosta veliko selo u Opštini Kalesija sa više nego ubedljivom srpskom većinom (Srba 230, muslimana 6). Napad na selo izvršili su 12. juna 1992. pripadnici Armije BiH, prikupljeni na području Kalesije i velikog broja okolnih muslimanskih i hrvatskih naselja. U vreme napada u Breziku se nalazio znatan broj Srba koji su izbegli iz susednog sela Zolje, takođe opština Kalesija, koje su muslimani već okupirali, etnički očistili, opljačkali i spalili.

Prilikom napada na Brezik ubijeno dvanaest meštana i izbeglica srpske nacionalnosti, a znatno više njih povređeno u najvećem broju slučajeva vatrenim oružjem. Njihova imovina i skromne rezerve hrane nemilosrdno su opljačkani i odvučeni u susedna muslimanska sela, a nepokretna imovina, pogotovo stambene zgrade, kao i ostali građevinski objekti domaćinstva i društvenog standarda razoreni su i spaljeni.

ŽRTVE ZLOČINA:

1. LJubiša (Savo) Dukić, 1963.
2. Nedeljko (Cvijetin) Maksimović, 1967.
3. Milan (Cvijetin) Maksimović, 1962.
4. Milan (Srbo) Dukić
5. Slavko (Petar) Maksimović, 1926.
6. Dragomir (Tripun) Erić, 1960.
7. Gojko (Savo) Joković, 1963.
8. Boro (Cviko) Erić, 1953.
9. Milo Erić
10. Božidar (Stevan) Polić, 1951.
11. Premil (Srpko) Dukić, 1972.
12. Radislav ( (Ratko) Zagorac, 1967.

POČINIOCI ZLOČINA:
Muslimanske oružane formacije.

IZVOR PODATAKA:
Milivoje Ivanišević
:-)

Kakva stranica takav Woody i tako ga treba i tretirati.
Zokipfc

#958 Re: Zenica tokom rata

Post by Zokipfc »

Kontraofanziva, kao sto to biva, bila je zestoka..

:mrgreen:
seln

#959 Re: Zenica tokom rata

Post by seln »

Zokipfc wrote:Kontraofanziva, kao sto to biva, bila je zestoka..

:mrgreen:
... a predvodio ju je Slavko Lisica i njemu slicna stoka.
LBVIEW

#960 Re: Zenica tokom rata

Post by LBVIEW »

seln wrote:I povjesnicar je nas @Moody, od nekih 1000 postova na forumu, skoro 900 su na istoriji. Pogodite o cemu nam @Moody pise...
Mitoman s crnim rokovnikom u ruci u sluzbi sirenja serpske istine o pokolju nejaci,od Dobrovoljacke do Buzima.Kad se jave svjedoci i opovrnu lazi,primiri se par dana,da bi nakon toga ponovo bacio koju "bombu".
seln

#961 Re: Zenica tokom rata

Post by seln »

LBVIEW wrote:
seln wrote:I povjesnicar je nas @Moody, od nekih 1000 postova na forumu, skoro 900 su na istoriji. Pogodite o cemu nam @Moody pise...
Mitoman s crnim rokovnikom u ruci u sluzbi sirenja serpske istine o pokolju nejaci,od Dobrovoljacke do Buzima.Kad se jave svjedoci i opovrnu lazi,primiri se par dana,da bi nakon toga ponovo bacio koju "bombu".
A ja bas namjeravao da napisem "Woody, javi se, naivni Bosnjaci ne mogu bez tebe"....
no sam se sjetio: doci ce on i sam, cim se malo zaborave ova sinleta sto je popio.
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#962 Re: Zenica tokom rata

Post by Woody »

Ma, tu sam ja...

Image

Šta ste se tu raskokodakali i prepali. Nema meni smrti bez tokmaka i Allaha dž.š. :wink:

Ja samo čekam neki kontra-argument. Nešto kao: Ne seri Woody, sreće ti... XY nije ubijen. Eno ga živog i zdravog u XY (umro u XY, XY godine poslije rata)... Do sada niko nije - a ne znači da neće.

A na ovo vaše brabonjanje neću da trošim kB-e.

Pozdrav domovini :thumbup:
seln

#963 Re: Zenica tokom rata

Post by seln »

Woody wrote:Ma, tu sam ja...

Image

Šta ste se tu raskokodakali i prepali. Nema meni smrti bez tokmaka i Allaha dž.š. :wink:

Ja samo čekam neki kontra-argument. Nešto kao: Ne seri Woody, sreće ti... XY nije ubijen. Eno ga živog i zdravog u XY (umro u XY, XY godine poslije rata)... Do sada niko nije - a ne znači da neće.

Halal ti ljudovanje, obraz ti je deblji od Dodinog novcanika.
LBVIEW

#964 Re: Zenica tokom rata

Post by LBVIEW »

seln wrote:

Image

Halal ti ljudovanje, obraz ti je deblji od Dodinog novcanika.
A obraz je naslijedio od onog dida sto je malo podrzavao serpskoga kralja a malo Antu iz Bradine. :mrgreen: Pa tako i unuk,malo "Poskok", malo "Sturmfront". :lol:
Gojeni H

#965 Re: Zenica tokom rata

Post by Gojeni H »

Jedna od zescih mu je bila prica o logoru na Ljubacama. Logor, preko puta svedski bataljon UN-a, a kuca uz kapiju hrvatska/katolicka. :D

Jos kad bi Milan i Enis htjeli odradit' sta honorarno.
belfy

#966 Re: Zenica tokom rata

Post by belfy »

Image

mogu li ja da probam. ovakve teme mimoilazim radi ljudi kao sto si ti i Bata. radi tebe sto udaras u velike bubnjeve, dok se mali od toga ne cuju, a Bata radi toga sto ne cuje one iza. dakle da probam:
Woody wrote: ...
16. Ivan Pravdić;
17. Jozo Bulajić;
...
obojicu poznajem. Ivan jeste poginuo, ali ni blizu tamo gdje si rekao. zena mu i cerka su danas u Zenici. Jozo je pokusao izbjeci, ali neznam na koju stranu. cini mi se da je isao preko linije HVO-VRS zajedno sa porodicom. nisam siguran da li je on ziv, ali mu je cerka udata u Holandiji. za ostatak porodice ne znam.

P.S. cudo nigdje nisi Troglice nasao na netu...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#967 Re: Zenica tokom rata

Post by _BataZiv_0809 »

belfy wrote:
mogu li ja da probam. ovakve teme mimoilazim radi ljudi kao sto si ti i Bata. radi tebe sto udaras u velike bubnjeve, dok se mali od toga ne cuju, a Bata radi toga sto ne cuje one iza. dakle da probam:

:?

Ako sam dobro razumio-optuzujes me da a priori vjerujem svemu sto Woody napise?
belfy

#968 Re: Zenica tokom rata

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
belfy wrote:

:?

Ako sam dobro razumio-optuzujes me da a priori vjerujem svemu sto Woody napise?
ne apriori vjerovanje. samo naklonost. sama naklonost je stvorila jako lose stvari - vidi pod religija. dosta ljudi je o njegovom pisanju reklo na drugim temama, a siguran sam da si dovoljno pametan da razumijes. evo, neka pokusa demantovati moje zadnji upis njemu... naravno - nece. to ce potvrditi ono sto je receno na drugim temama, a njega diskreditovati kao sugovornika.

sto se tebe tice - neugodno mi je da ti uzivas da vidis te "kontraverze". bez obzira postojale one ili ne. no, jos uvijek ti dodjem pivu (nisam zaboravio), pa cemo valjda jednom prozboriti uz istu. onda ti mozda neke stvari pokusam pojasniti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#969 Re: Zenica tokom rata

Post by _BataZiv_0809 »

belfy wrote: ne apriori vjerovanje. samo naklonost. sama naklonost je stvorila jako lose stvari - vidi pod religija. dosta ljudi je o njegovom pisanju reklo na drugim temama, a siguran sam da si dovoljno pametan da razumijes. evo, neka pokusa demantovati moje zadnji upis njemu... naravno - nece. to ce potvrditi ono sto je receno na drugim temama, a njega diskreditovati kao sugovornika.

sto se tebe tice - neugodno mi je da ti uzivas da vidis te "kontraverze". bez obzira postojale one ili ne. no, jos uvijek ti dodjem pivu (nisam zaboravio), pa cemo valjda jednom prozboriti uz istu. onda ti mozda neke stvari pokusam pojasniti.
Imas pp. Znas da te cijenim drug :thumbup:
Woody

#970 Re: Zenica tokom rata

Post by Woody »

belfy wrote: mogu li ja da probam. ovakve teme mimoilazim radi ljudi kao sto si ti i Bata. radi tebe sto udaras u velike bubnjeve, dok se mali od toga ne cuju, a Bata radi toga sto ne cuje one iza. dakle da probam:
Woody wrote: ...
16. Ivan Pravdić;
17. Jozo Bulajić;
...
obojicu poznajem. Ivan jeste poginuo, ali ni blizu tamo gdje si rekao. zena mu i cerka su danas u Zenici. Jozo je pokusao izbjeci, ali neznam na koju stranu. cini mi se da je isao preko linije HVO-VRS zajedno sa porodicom. nisam siguran da li je on ziv, ali mu je cerka udata u Holandiji. za ostatak porodice ne znam.

Naravno da možeš, od probanja glava ne boli (ponekad) :thumbup:

Daklem: zabilješke iz mog "crnog rokovnika" ;-)

Ivan (Josip) Pravdić - rođen 20.12.1961 u Žepču, poginuo 16.8.1993. u Kiseljaku (Žepče), civil
Bulajić (Niko) Jozo - rođen 19.2.1948 u Žepču, poginuo 16.8.1993. u Kiseljaku (Žepče), civil

A iz tvog? :?

A, evo da spomenem i Trogrliće, da se ne ljutiš:

Trogrlić (Anto) Jozo - rođ. 21.9.1944 u Žepču, poginuo 28.7.1993. u Žepču
Trogrlić (Marijan) Mato, rođ. 26.11.1953. u Žepču, poginuo 8.4.1993. u Žepču

Ako si na njih mislio.

Pa da zaključimo! Ili si ti pobrkao imena, odn. imaš podatke za ljude sa istim imenom, ili me čisto onako zajebaješ.

A sve mi govori da je ovo drugo. Jel'de? Ma, jes' bolan, kako nije - ne ljutim se ja k'o neki ođe ;-)

Tercius

#971 Re: Zenica tokom rata

Post by Tercius »

Sjecam se granata ispaljenih iz Drivuse kako se zabijaju 10 metara od stepenista gdje sam sjedio, i Galebova JNA kako kruze iznad grada,sjecam se cak i MIG-ova kad su kasnije gadjali zeljezaru i onih glupih video reportaza na TV-u kako je onaj sto je bio za pamom kao nagradu dobio 1kg sirove kafe za obaranje istog, sjecam se poskidanih crijepova sa paviljona u kasarni.Sjecam se i jednog veoma dragog vojnika Makedonca kojeg sam kasnije vidio u nekom kamionu kad se kasarna izvlacila a bio je dezurni u domu JNA gdje smo trenirali stoni tenis.Sjecam se kad je otac mog druga Srbina ako to vec nekom nesto znaci dosao na nasa vrata i trazio krisku hljeba, i sjecam se Safeta kad dade 25 kg brasna jednoj Hrvatskoj peteroclanoj porodici sto im otac odmah sa pocetka rata umrje, a sjecam se i njih da su poslje rata otisli u Hrvatsku i rekli da ne mogu sa muslimanima zivjeti vise.Sjecam se izbjeglica iz Jajca i Srebrenice po skolama, i kad su nas ko neki fol muslimani tjerali sa rijeke Bosne i Babine rijeke jer golotinja je haram, sjecam se i kad nam u malu raju dodje i jedan djecak sto mu granata kod " Celicnog " ili vec negdje oko zeljezare ubi i oca i majku pa dodje sa babom da zivi pa i ona umrje pred kraj rata a u mene mati plakala mjesec dana poslje, ako je kome bitno i on je Srbin bio.Sjecam se kad nam 93ce u stan useli 6oro rodjaka iz Kisljeka i Sarajeva pa kad smo se saplitali jedni od druge nocu kad krenes u wc.Sjecam se kad sam prodavao cigare sto otac donese a mene bilo stid curica iz skole kad me sretnu da stojim i kad me mati natjera da prodam onaj jedan sulunar sto nam je bio viska dole na pijaci ispod uglovnice, sjecam se da je i Omer prodavao cigare jer nije htio ic ratovat glumio budalu a svi smo znali da nije.Sjecam se i po drva na Klopacke stijene kad se islo, pa se upregnes ko mazga, i onih Britanaca unproforaca se sjecam kad smo ljuljali ogradu gdje su bili smjesteni u Lukovom polju da nam dadnu nesto, a oni nas slikali aparatima kao da su u Zoo vrtu.Sjecam se da sam vecinu rata imao neku temperaturu i da me uvijek stomak bolio, i kanistera po 10 litara na 9-ti sprat se sjecam.I mudzahedinskih svadbi se sjecam i kad mlada sto je mater dade jer daju dobre pakete, iz pistolja zapuca a Besim izaso na prozor da mahala pa ga pogodi u glavu a ni on nije htio ratovat jer je nesposoban za sluzbu.Sjecam se nove godine 93-ce sto je doceka u redu za neke francuske pakete dole na autobuskoj stanici...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#972 Re: Zenica tokom rata

Post by _BataZiv_0809 »

Tercius wrote:Sjecam se granata ispaljenih iz Drivuse kako se zabijaju 10 metara od stepenista gdje sam sjedio, i Galebova JNA kako kruze iznad grada,sjecam se cak i MIG-ova kad su kasnije gadjali zeljezaru i onih glupih video reportaza na TV-u kako je onaj sto je bio za pamom kao nagradu dobio 1kg sirove kafe za obaranje istog, sjecam se poskidanih crijepova sa paviljona u kasarni.Sjecam se i jednog veoma dragog vojnika Makedonca kojeg sam kasnije vidio u nekom kamionu kad se kasarna izvlacila a bio je dezurni u domu JNA gdje smo trenirali stoni tenis.Sjecam se kad je otac mog druga Srbina ako to vec nekom nesto znaci dosao na nasa vrata i trazio krisku hljeba, i sjecam se Safeta kad dade 25 kg brasna jednoj Hrvatskoj peteroclanoj porodici sto im otac odmah sa pocetka rata umrje, a sjecam se i njih da su poslje rata otisli u Hrvatsku i rekli da ne mogu sa muslimanima zivjeti vise.Sjecam se izbjeglica iz Jajca i Srebrenice po skolama, i kad su nas ko neki fol muslimani tjerali sa rijeke Bosne i Babine rijeke jer golotinja je haram, sjecam se i kad nam u malu raju dodje i jedan djecak sto mu granata kod " Celicnog " ili vec negdje oko zeljezare ubi i oca i majku pa dodje sa babom da zivi pa i ona umrje pred kraj rata a u mene mati plakala mjesec dana poslje, ako je kome bitno i on je Srbin bio.Sjecam se kad nam 93ce u stan useli 6oro rodjaka iz Kisljeka i Sarajeva pa kad smo se saplitali jedni od druge nocu kad krenes u wc.Sjecam se kad sam prodavao cigare sto otac donese a mene bilo stid curica iz skole kad me sretnu da stojim i kad me mati natjera da prodam onaj jedan sulunar sto nam je bio viska dole na pijaci ispod uglovnice, sjecam se da je i Omer prodavao cigare jer nije htio ic ratovat glumio budalu a svi smo znali da nije.Sjecam se i po drva na Klopacke stijene kad se islo, pa se upregnes ko mazga, i onih Britanaca unproforaca se sjecam kad smo ljuljali ogradu gdje su bili smjesteni u Lukovom polju da nam dadnu nesto, a oni nas slikali aparatima kao da su u Zoo vrtu.Sjecam se da sam vecinu rata imao neku temperaturu i da me uvijek stomak bolio, i kanistera po 10 litara na 9-ti sprat se sjecam.I mudzahedinskih svadbi se sjecam i kad mlada sto je mater dade jer daju dobre pakete, iz pistolja zapuca a Besim izaso na prozor da mahala pa ga pogodi u glavu a ni on nije htio ratovat jer je nesposoban za sluzbu.Sjecam se nove godine 93-ce sto je doceka u redu za neke francuske pakete dole na autobuskoj stanici...
Samo pisi druze :thumbup:

Puno toga se sjecas, dobro bi bilo da detaljnije prepricas neke od probrojanih dogadjaja :sax:
kosava

#973 Re: Zenica tokom rata

Post by kosava »

Woody se pritajio sedmicu on petokoloaski pa misli da niko neobraca paznju siri dezinformacije.

Kiseljak objasnjenj a sad pa vodio se rat za Zepce godinu dana pa su na kraju pustili Srbe u Seher da im pomognu tenkovima, srbi im dali tenkove al da ih voze njihove posade, i fino dosli u Seher najeli se napili sa 'AV-om pa ih onda srbi zarobili i nisu makli od Sehera.Pa morao je neko i poginut oko i u Zepcu.

Woody :lol: :lol:
Woody

#974 Re: Zenica tokom rata

Post by Woody »

Ja, i...

Image

Ovom prilikom bih se zahvalio forumašu @kosava na iscrpnim, dokumentovanim i arhivski tačnim podacima koji će bogato poslužiti za građu o monografiji "Zenica tokom rata".

Hvala još jednom. Hvala, hvala, hvala (evo tri puta - od mene)

@kosava :lol: :lol: :lol:
kosava

#975 Re: Zenica tokom rata

Post by kosava »

woody woody stari petokolonasu , sta kazu na 'erceg bosni ? Zaginulo ih evo placem a suze ko kurceve glave
Post Reply