Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
escobar__

#951 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by escobar__ »

PM72 wrote:Kad vidim čopor paščadi u sred grada ne mogu a da se ne sjetim rata...
Ljeta gospodnjeg :lol: 1993 predveče sam krenuo na smjenu i na Alipašinom Mostu (kod sadašnjeg ASA auta) na mene se zaletio čopor pasa.Imao sam automatsku pušku na ramenu,lagano je skinem i repetiram.Na taj zvuk džukele se pokolebaše i stadoše.Vođa čopora opet krenu put mene a ja rafal po njima.Pogodio sam dvojcu a ostali su uz skiku i lavež krenuli da bježe.Opalim još jedan rafal nakon kojeg je još jedan ostao da leži.Par njih ranjenih skakuće i bježi u zaklon.Uklofane sam dogurao do mosta i bacio u Miljacku. :D Kad sad ,nakon 20 i više godina,vidim čopore po gradu poželim da je rat i da imam pušku na ramenu s tim da više nijedan ne bi ostao živ.Da je nisam imao tad - 1993 živog bi me rastrgali.Od tada nemam simpatija prema psima,osim onih svezanih u boksovima i na lancima.A ovo što hoda po naseljima i ujeda ljude - to bih ubijao po kratkom postupku.
:thumbup: :lol:
vješalica

#952 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

KB9 wrote:de nek mu neko kaze da se te lutalice samo igraju :-)
mora da su izazivali alfa i omegu krda džukela pa se oni jadni branili
:mrgreen:
Nanananana

#953 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Misterija iza smanjenja broja pasa lutalica u Sarajevu
U susret Sarajevo Film Festivalu ili lokalnim izborima, razlog nije poznat, ali istina, pasa lutalica na ulicama Sarajeva je manje.

U jedinom zakonski rješenom azilu, u Prači, potvrdili su nam, u posljednjih šest mjeseci dovedeno je 300 novih pasa. Ostalo je još 50 slobodnih mjesta.

"Riješit ćemo to. Još će se locirati jedno 100 kućica. I udomit ćemo dosta pasa, tako da ćemo moći primiti još 300-400 pasa. Biće i eutanazije, po nalogu ako se ustanovi da je bolestan pas, moći ćemo da ispunimo volju građana", rekao je Hamdo Alić, koordinator između ministarstva i azila Prača.

Masovna hvatanja tek slijede. Gdje će se smjestiti novi psi, nije poznato. Udruženja za zaštitu životinja sumnjaju da će se raditi o nezakonskim i nehumanim rješenjima.

"Znači mi ovdje imamo situaciju da opravdano smnjamo da se vrši više krivičnih djela, između ostalih koje je mučenje i ubijanje životinja i to iz stava 2. člana 318. krivičnog zakona BiH, radi sticanja materijalne, protuvpravne koristi. Čim se psima ne može ući u trag znači ili su pušteni na nekim lokalitetima, što je opet krivično djelo ili su ubijeni", kazala je pravnica Dalida Kozlić.

Sumnjaju i da se u sjedištu Higijenskog servisa nalazi dio smještajnih kapaciteta. Međutim u ovaj servis građani, aktivisti, volonteri nemaju pristup.

Namjeravali smo provjeriti u Higijenskom servisu da li ima pasa, no odobrenje da uđemo, od KJKP Rad-a nismo dobili. Ovdje se 2009. nalazila jedina kafilerija za pse. Inače i deponija, za koju borci za prava životinja tvrde da je jedna od deponija za ubijene pse.

Jedan azil nije dovoljan. Potrebe su daleko veće. Uz preventivne mjere. Jedna od njih je formiranje registra vlasničkih životinja - smatraju borci za prava životinja. Ova mjera bi omogućila kažnjavanje vlasnika koji puštaju pse. Za takav čin bi mogli biti kažnjeni sa 10.000 maraka.

Uporedo sa hvatanjem pasa, traju i akcije postavljanja ovakvih natpisa. Vlasnicima životinja nije dozvoljeno izvođenje pasa u parkove, dok se lutalice slobodno kreću. Sačekaju, pa prelaze na zeleno.
http://ba.n1info.com/a105887/Vijesti/Vi ... ajevu.html

Image
Image
Image
KB9

#954 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

ovo je dragi copor

hahahahahhahahahahahahaha
Nanananana

#955 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Cuj one treba ih vise mlatiti, pa kad su pretukli onda veterinare ne zna se ko su pocinioci. Eto im odgovornih, samo nek ovu grupu procesljaju.
I onaj dole sto veli da su mu psi sve, pa dje nece biti, nema kerova nema love. :-)
L u c i f e r

#956 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by L u c i f e r »

Al ovo kad porede uklanjanje stetocina sa genocidom

Kako me sake zasvrbe

A onda skontam kakvi su to mozgovi i da ne znaju bolje
PM72

#957 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by PM72 »

irac300 wrote:
PM72 wrote:Kad vidim čopor paščadi u sred grada ne mogu a da se ne sjetim rata...
Ljeta gospodnjeg :lol: 1993 predveče sam krenuo na smjenu i na Alipašinom Mostu (kod sadašnjeg ASA auta) na mene se zaletio čopor pasa.Imao sam automatsku pušku na ramenu,lagano je skinem i repetiram.Na taj zvuk džukele se pokolebaše i stadoše.Vođa čopora opet krenu put mene a ja rafal po njima.Pogodio sam dvojcu a ostali su uz skiku i lavež krenuli da bježe.Opalim još jedan rafal nakon kojeg je još jedan ostao da leži.Par njih ranjenih skakuće i bježi u zaklon.Uklofane sam dogurao do mosta i bacio u Miljacku. :D Kad sad ,nakon 20 i više godina,vidim čopore po gradu poželim da je rat i da imam pušku na ramenu s tim da više nijedan ne bi ostao živ.Da je nisam imao tad - 1993 živog bi me rastrgali.Od tada nemam simpatija prema psima,osim onih svezanih u boksovima i na lancima.A ovo što hoda po naseljima i ujeda ljude - to bih ubijao po kratkom postupku.
Jao, kad ti se sada naklate na kosti. :D Ima da ti osvane post na njihovim FB stranicama. :D

:thumbup:
Mogu me optužiti i za silovanje,imam i za to sav potreban alat.
jasko_ba

#958 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by jasko_ba »

bolesni ljudi :roll:
Juliuscezar

#959 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Juliuscezar »

L u c i f e r wrote:Al ovo kad porede uklanjanje stetocina sa genocidom

Kako me sake zasvrbe

A onda skontam kakvi su to mozgovi i da ne znaju bolje
Mrtva hladna poredi holokaust na jevrejima 40tih godina sa sklanjanjem divljih kerova
oldtajmer

#960 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by oldtajmer »

jbg lako se kutarisati pasa sa ulice kada se hoce,ali bojim se da su ovakvi likovi koji pozivaju na linc ljudi sto uklanjaju pse puno opasniji, jer su iz cjelokupne situacije ocigledno dobro profitirali,tako da ce sada to da brane svim sredstvima,jednostavna racunica nema pasa-nema donacija sa svih strana
PM72

#961 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by PM72 »

ma jok bolan,šuplja,Svi mi seremo preko mreža a u stvarnosti izbjegavamo belaj.Neki dan gledam - pet ili šest šintora ...ko će im šta? ja im još sok platio.
uglavnomja

#962 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by uglavnomja »

bolje prosiriti kapacitete u jagomiru nego u praci ... ima vise kandidata :roll:
Nanananana

#963 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

uglavnomja wrote:bolje prosiriti kapacitete u jagomiru nego u praci ... ima vise kandidata :roll:
:thumbup:
kr0 0ss

#964 Re: RE: Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

irac300 wrote:
kr0 0ss wrote:
irac300 wrote:Lik vas trola jbt, još se raspravljate s njim. :D
A zašto bih ja ovdje nekog trolao?
To mi i ne pada na pamet.
Ozbiljan sam i dovoljno jasan.
Ako nemaš svoj stav ne znam zašto se i javljaš?
Imam ja i stav i rjesenje za takve, ali ti se ne bi svidio, ni tebi ni Rundi.
Slobodno navedi koje rešenje imaš?
Sad da li će se neko sa tim složiti je druga stvar.
kr0 0ss

#965 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

samog_sira wrote:Jao tito dragi, udje covjek na temu da procita nesta i od 5 stranica 4 su nebuloze jednog lika (citaj kr0 0ss) i to mu se tolerise. Jasno je svima da si trol samo mi nije jasna administracija. Iznio si svoj stav, apsolutno nema potrebe da ga ponavljas 456 puta i odgovaras svakome ko bilo sta napise na temu, nemas vremena za psa, a imas da visis 24h dnevno na temi. Cisto se ceka da ga ljudi zatjeraju u pm (potpuno opravdano) i popuse ban bespotrebno.
Udjem na temu da vidim ima li nekih novih informacija kupe li se lutalice, radi li se sta i onda sam prinudjen citat tvoje nebuloze o tome kako si vidio 2 psa u gradu i kako su fini i stalozeni, dobro te ba vise. I ako te placaju ovo je previse, nisi na normi, ohani malo.
Ne vredjaj već iznesi svoje mišljenje u rešavanju ovog problema!
Izađi u grad i malo prošetaj. .. uvjerićeš se da govorim istinu :-)
kr0 0ss

#966 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

funeral blues wrote:U odnosu na period od prjie dvije-tri godine, u Vogošći je stvarno drastično poboljšanje. Pojma nemam ko i kako je to riješio, ali od stanja u kojem odrastao čovjek nije mogao otići do pekare, došlo se do toga da se djeca slobodno igraju po parkovima. Povremeno vidim ponekog psa, ali nisu to više čopori kao nekada. Paradoksalno, stalno očekujem da se stanje opet vrati na staro i skoro pa ne vjerujem da se stvar riješila, barem zasad.
Naravno da se poboljšalo stanje kada se uzme period zadnjih 5 godina.
Ljudi rade na tom problemu. Ali se ne može sve preko noći riješiti. Problem nije u psima već u narodu.
kr0 0ss

#967 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

P308 wrote:niko ne pise da li je vidio da su poceli odvoditi pse i rjesavati problem. Samo prepucavanje
Radi ne na problemu. Ali se to nikad neće potpuno riješiti dok se narod ovog grada ne odrekne nekih loših navika.
kr0 0ss

#968 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

_turpija_ wrote:
Innovation wrote:Image

smrdim/wp-content/uploads/201 ... pasa-1.jpg

Francuski novinar Žulijen Trido je istraživao ovu mučnu sarajevsku priču, a u nastavku pogledajte video koji je napravio Vice.
http://www.vice.com/rs/video/psi-lutalice-u-sarajevu

:roll:
Ja kad vidim ove ovakvu sliku, odmah mi je u glavi koliko smrdi ta kuca... Ja sam imala u avliji 13 godina mjesanac vucko- pit bull i svaki dan se cistilo pralo pa se u ovim vrucinama znalo osjetiti, kontam kako tek kod ovih :smajlikojipovraca: :run:
Naravno da smrdi ako se redovno ne čisti. Zato sam ja i rekao da imati psa je velika odgovornost i briga :-)
A iskreno rečeno znaju i ljudi dobro da se usmrde :-( tako da za mene nema razlike
P308 wrote:niko ne pise da li je vidio da su poceli odvoditi pse i rjesavati problem. Samo prepucavanje
kr0 0ss

#969 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

AmirBaa wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbal/hervas-- ... car/200965 "Odlučio sam da odem, jednostavno mojoj supruzi se nije svidio život u Sarajevu. Dok smo šetali sa svojim psom napale su nas lutalice i od straha supruga je željela da se vratimo u Španiju" :run:
"Imam ponudu da ponovo zaigram u Španiji. Uostalom, i moj cilj je bio da se vratim kući", istakao je Hervas na kraju razgovora za SportSport.ba.

malo ga plaćali :-) pa su morali naći neki izgovor kako da pobjegnu iz provincije ;-)
kr0 0ss

#970 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

Ljeta gospodnjeg [emoji38] 1993 predveče sam krenuo na smjenu i na Alipašinom Mostu (kod sadašnjeg ASA auta) na mene se zaletio čopor pasa.Imao sam automatsku pušku na ramenu,lagano je skinem i repetiram.Na taj zvuk džukele se pokolebaše i stadoše.Vođa čopora opet krenu put mene a ja rafal po njima.Pogodio sam dvojcu a ostali su uz skiku i lavež krenuli da bježe.Opalim još jedan rafal nakon kojeg je još jedan ostao da leži.Par njih ranjenih skakuće i bježi u zaklon.Uklofane sam dogurao do mosta i bacio u Miljacku. :D Kad sad ,nakon 20 i više godina,vidim čopore po gradu poželim da je rat i da imam pušku na ramenu s tim da više nijedan ne bi ostao živ.Da je nisam imao tad - 1993 živog bi me rastrgali.Od tada nemam simpatija prema psima,osim onih svezanih u boksovima i na lancima.A ovo što hoda po naseljima i ujeda ljude - to bih ubijao po kratkom postupku.
A gdje će ti ba duša :-(
Ubijati bez razloga samo može čovjek.
kr0 0ss

#971 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by kr0 0ss »

oldtajmer wrote:jbg lako se kutarisati pasa sa ulice kada se hoce,ali bojim se da su ovakvi likovi koji pozivaju na linc ljudi sto uklanjaju pse puno opasniji, jer su iz cjelokupne situacije ocigledno dobro profitirali,tako da ce sada to da brane svim sredstvima,jednostavna racunica nema pasa-nema donacija sa svih strana
Tu ima istine :-)
vješalica

#972 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Image

Image
radiša

#973 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by radiša »

dobre su ove sto laju ko lutalice po fejsbuku,treba ovo,treba ono a ne mice sa racunara,misli da ce pricom nalozit nekog da uradi sto ona ne smije :lol:
Nepass

#974 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nepass »

AmirBaa wrote:http://sportsport.ba/bh_fudbal/hervas-- ... car/200965 "Odlučio sam da odem, jednostavno mojoj supruzi se nije svidio život u Sarajevu. Dok smo šetali sa svojim psom napale su nas lutalice i od straha supruga je željela da se vratimo u Španiju" :run:
Pozivam navijace zelje da uzmu stvar u svoje ruke, bolje nego sto se medjusobno rokaju :)
Nepass

#975 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nepass »

radiša wrote:dobre su ove sto laju ko lutalice po fejsbuku,treba ovo,treba ono a ne mice sa racunara,misli da ce pricom nalozit nekog da uradi sto ona ne smije :lol:
Trba im dildo baciti u djir da se malo relaksiraju.

Svaka cast i sve najbolje onom ko je potrovao pascadiju u a.sahinagica.
Post Reply