Ali baš diletanti...uskoro će ratna bolnica bitke za ranjenike biti pojam u odnosu na Sebijine odokativne i kvazi naučne metode. Možda da prebace srijedom pacijente u bolnicu u Olovu, Kakanj kako bi rasteretili UKCS?The BEN10 wrote:SmokingMan wrote:Fahro,mrzim te,ali ako govoriš istinu propjevaj govedo jedno!
Druže, da nije tragične smrti iz familije ti, na ovaj antologijski komentar bih stavio smajli. Ali ne mogu to uraditi zbog okolnosti.
Aferim!
Btw,
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=30215
Dakle, eksperiment nije uspio, hajdemo po starom. Koji diletanti...![]()
Sebija All about
- Drvosjeca iz Dejcica
#951 Re: Sebija All about
- Drvosjeca iz Dejcica
#952 Re: Sebija All about
Naravno da ima i problem po meni nije 100% u doktorima već u sistemu, do doktora je 10%.pici wrote:ima dobrih dotura ja ih poznajem par komada al nemogu isplivat od ovijeh loših
- SmokingMan
#953 Re: Sebija All about
Koliko ono država na godišnjem nivou iz budžeta izdvaja za nabavku lijekova?
- Gojeni H
#954 Re: Sebija All about
muha_sa wrote:homar wrote:Daj Bogati, ako si Bošnjak, nauči bosanski jezik, ti neznaš niti pisati, niti govoriti. Ako je zezancijahizo ramidovic wrote:cimje neki bosnjak uspiesan odmase nadzu dusmani daga pljuju idaga oblate paje tako iovdie
neki spominuju nekaki dug 80 milijona marki stogae napravijo faris fare pastae tuj problem adaje bijo neko drugi mijesto farisa mozdabi napravijo jos veci dug pastabi ondak pricali mijesto dasutite ireknete sucur pasmo imali takog direktora viga napada te ikako cetevi u evropu![]()
nije zezancija
I za tebe i za hizu maksuzile
-
costacurta
#955 Re: Sebija All about
Znači plačem!muha_sa wrote:homar wrote:Daj Bogati, ako si Bošnjak, nauči bosanski jezik, ti neznaš niti pisati, niti govoriti. Ako je zezancijahizo ramidovic wrote:cimje neki bosnjak uspiesan odmase nadzu dusmani daga pljuju idaga oblate paje tako iovdie
neki spominuju nekaki dug 80 milijona marki stogae napravijo faris fare pastae tuj problem adaje bijo neko drugi mijesto farisa mozdabi napravijo jos veci dug pastabi ondak pricali mijesto dasutite ireknete sucur pasmo imali takog direktora viga napada te ikako cetevi u evropu![]()
nije zezancija
Nadam se iskreno da ću imati tu priliku i čast jednog dana upoznati hizu gromadu
- Banksy
#956 Re: Sebija All about
hizo ramidovic wrote:gospodzo draga unaskeje jutros bilo -2 pase jope nefalimobiscanka2 wrote:
![]()
-1
- Dozer
#958 Re: Sebija All about
Rekni him hizo, rekni him 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#959 Re: Sebija All about
Vec dugo vremena pacijenti gore kupuju sebi lijekove, maramice, nose svoj inzulin ako u secerasi, familija ih kupa a ne sestre, prepusteni su na milost i nemilost (ne)savjesnih lijecnika. Da ne prepricavam svoja jako bolna iskc,ustva (vec ce se naci neki supak na forumu da mi to spomene na temi o Lagumdziji)- ali stanje je ocajno, a odnos lijecnika vrlo bolikurican. Sta je najvece licemjerje? Sto se tek sad o tome , evo, pise na forumu, a kad su bili direktori SDP kadrovi bila je tabu tema. Valjda jos od istih koji placu za Mesihovicevim ocem i njegovim dezerterskim ratnim angazmanom, kao i preko stele zavrsenim faksom. Nacin na koji je Sebija postavljena je sraman, ali ni Mesihovicev i Aganovicev, nista manje sraman. Stanje u bolnici, Sebija se bar nesto batrga i ne da ici kuci (u privatnu praksu u 12h), ovi su to ne samo dozvoljavali, nego i sami radili. Ako se vec direktor bira stelom, politikom, preferiram nju, nego onu dvojicu spodoba.
- ultima_palabra
#960 Re: Sebija All about
Ok, ali zasto zaboravi Gavrankapetanovica?
- KatarinaKosaca
#961 Re: Sebija All about
ne, nisam ha zaboravila, ali njega ste trehali. Tender efendija, los lijecnik, vakav, nakav, a pnda dolaze SDP kadrovi i nastaje muk.......forumski bar, a KCUS pogrebno drustvo nemara i nehataultima_palabra wrote:Ok, ali zasto zaboravi Gavrankapetanovica?
- ultima_palabra
#962 Re: Sebija All about
Ko da oni svi ne jedu iz istog sahana... Sanko je izabran SDA rucicama da cuva fotelju dok Sebija ne bude spremna, a odstupio je sam.KatarinaKosaca wrote:ne, nisam ha zaboravila, ali njega ste trehali. Tender efendija, los lijecnik, vakav, nakav, a pnda dolaze SDP kadrovi i nastaje muk.......forumski bar, a KCUS pogrebno drustvo nemara i nehataultima_palabra wrote:Ok, ali zasto zaboravi Gavrankapetanovica?
- KatarinaKosaca
#963 Re: Sebija All about
Naravno, jednako odvratno. To nije tema, nego forumskp licemjerje sutnje u doba Sanke i Damira. A bilo gore...ultima_palabra wrote:Ko da oni svi ne jedu iz istog sahana... Sanko je izabran SDA rucicama da cuva fotelju dok Sebija ne bude spremna, a odstupio je sam.KatarinaKosaca wrote:ne, nisam ha zaboravila, ali njega ste trehali. Tender efendija, los lijecnik, vakav, nakav, a pnda dolaze SDP kadrovi i nastaje muk.......forumski bar, a KCUS pogrebno drustvo nemara i nehataultima_palabra wrote:Ok, ali zasto zaboravi Gavrankapetanovica?
- Dozer
#964 Re: Sebija All about
Ja mislim da sam pricao i onda, kao i sada, i ukazivao na nebuloze...al' hajd'...
- ultima_palabra
#965 Re: Sebija All about
Nije nikad vala bilo da pacijenti kupuju osnovna sredstva za rad... ok, mozda su ova dvojica nabili duga, ali ni blizu kao Faris.
- error codes
#966 Re: Sebija All about
DR. SCI. MED. NEDŽAD RUSTEMPAŠIĆ ŠEF KLINIKE
ima li neko da ima iskustva sa ovim doktorom moze na pp.
znam da nema veze sa sebijom ali je zaposlen na klinici
- KatarinaKosaca
#967 Re: Sebija All about
Bilo je. I flastere, maramice vlazne, lijekove. Sestre su davale familiji da kupaju nepokretne bolesnike. I te kako bilo.....I jastuke od kuce donosili. Ponavljam, radi supaka koji mi na forumu spominju familiju i kazuultima_palabra wrote:Nije nikad vala bilo da pacijenti kupuju osnovna sredstva za rad... ok, mozda su ova dvojica nabili duga, ali ni blizu kao Faris.
«Sama si rekla» , necu da navodim licne primjere. Ne dao Bog nikom fvise nikad ni Sanku ni Damira....koverte se otvoreno trazile, ako ne das, vidjeces sta je bol i muka. Nemoj samo reci da nije MOLIM TE, zbog mrtvih usljed njihovog nemara i njezanja sa posla u 12h koliko god ljubio SDP...
- KatarinaKosaca
#968 Re: Sebija All about
ja otvorila temu, tema pala. Ipak je to SDP jelte?Dozer wrote:Ja mislim da sam pricao i onda, kao i sada, i ukazivao na nebuloze...al' hajd'...
- Dozer
#969 Re: Sebija All about
Jedan od rijetkih dobrih. Imao iskustva s njim i ocem.error codes wrote:DR. SCI. MED. NEDŽAD RUSTEMPAŠIĆ ŠEF KLINIKE
@Kaca
U sustini, i realno, ne moze se kriviti neko ko je imao djelimicni upliv u sve to u jednom kratkom periodu, a ni porediti s neiim ko svim tim upravlja dvine decenije. Ne ide, jbg...
Kao kad bi za neodgojeno 20-ogodisnje dijete razvedenih roditelja krivila npr. oca, a dijete s njim provelo ukupno dvije godine, a ostatak s majkom. Ili obratno, svejedno je.
- KatarinaKosaca
#970 Re: Sebija All about
nempj. Ziv bio te esdepeovske vjecite ublehe pranja od bilo.kakve odgovornosti. Aganovic + Mesihovic su ukupnp bili 4 ilivise godine. Sta,su popravili? Jefan je nekompetentnu suprugu stavio za nacelnika odjela, drugi nije naucio ni medicinske sestre da se ne deru na pacijente. Za istu stvar Sebiju razvlacite za koju SDP,—ovce branite. Pozli mi od tih crvenih vjecitih dvojnih arsinaDozer wrote:.
@Kaca
U sustini, i realno, ne moze se kriviti neko ko je imao djelimicni upliv u sve to u jednom kratkom periodu, a ni porediti s neiim ko svim tim upravlja dvine decenije. Ne ide, jbg...
Kao kad bi za neodgojeno 20-ogodisnje dijete razvedenih roditelja krivila npr. oca, a dijete s njim provelo ukupno dvije godine, a ostatak s majkom. Ili obratno, svejedno je.
- Dozer
#971 Re: Sebija All about
Ja ti nisam SDP-ovac, a ni bilo sta drugo 
Samo pokusavam realno sagledati stvari. Da, bili su tu u tom nekakvom kracem periodu, i uradili su sta su uradili, a to je realno - nista.
Ali, sta su sustinski uopste mogli uraditi kada je o svemu i dalje odlucivala SDA?
Identicna stvar kao i s bilo cim drugim ovdje. Ti mozes biti rpedsjednik/direktor bilo cega, tj. na vrhu toga necega, ali sve dok su ti srednji i donji nivoi pod tudjom kontrolom, sve sto mozes je - sjesti i plakati.
Nikoga ja ovdje ne branim, samo govorim ono sto je realno i sta se desava.
Zamisli sebe na poziciji direktora neke firme, a vlasnik ima ideju da zgradu firme oboji u zeleno, i tebi, kao direktoru, daje taj zadatak. Ali, svi srednji i nizi menadzeri zele da ona ostane zuta i slazu se medjusobno da ofarbaju samo fasadu prvog sprata, s tim da tebi to ne govore.
I ti onda izdajes neredjenja za farbanje u zeleno, a oni se prave blesavi i ne izvrsavaju ta naredjenja, nego stalno imaju nekakva opravdanja tipa kako nema te zelene bolje, pa kako nema majstora koji to znaju, pa kako njihovi odjeli nemaju dovoljno para da izdvoje za to, pa, pa, pa...
I tako prolazi vrijeme, nista se sustinski ne mijenja, a nakon nekog vremena se k'o fol to pocne farbati, ali onda i to traje, i traje, i traje... da bi na kraju, i nakon duzeg vremena, bio ofarban samo prvi sprat.
Sta je konacni rezultat ovoga?
1. Ti, kao direktorica, ispala totalno neposobna da vodis tu firmu jer nisi ispunila jednostavni zadatak farbanja zgrade
2. Optuzujes menadzere za to, za opstrukcije, ali, realno, ti si direktor i ti si ta koja je odgovorna
3. Menadzeri izgurali svoje, ali preko tvojih ledja
4. Vlasnik popizdio i dao ti otkaz
5. Zgrada prezivjela samo djelimicne kozmeticke dorade
6. Menadzeri su i dalje gdje jesu, i rade sta i kako rade
Ovo ti je standardni mehanizam SDA, koji primjenjuju kad god i gdje god mogu, a po pravilu tamo gdje drze nize nivoe vlasti, a izgube one vise.
Onda ti neki non-SDA ministri, premijeri, nacelnici, i sta ti ja znam ko sve ne, koji su osvojili tu neku poziciju na izborima, kroz takav mehanizam ispadaju neposobni, narod se razocara i na sljedecim izborima vise ne glasa za njih.
A oni koji su vec ranije zaposjeli nize pozicije i dalje ostaju tu, i nastavljaju (ne)raditi sve isto, a pri tome ne prestaju pljuvati i okrivljavati za sve one druge.
Samo pokusavam realno sagledati stvari. Da, bili su tu u tom nekakvom kracem periodu, i uradili su sta su uradili, a to je realno - nista.
Ali, sta su sustinski uopste mogli uraditi kada je o svemu i dalje odlucivala SDA?
Identicna stvar kao i s bilo cim drugim ovdje. Ti mozes biti rpedsjednik/direktor bilo cega, tj. na vrhu toga necega, ali sve dok su ti srednji i donji nivoi pod tudjom kontrolom, sve sto mozes je - sjesti i plakati.
Nikoga ja ovdje ne branim, samo govorim ono sto je realno i sta se desava.
Zamisli sebe na poziciji direktora neke firme, a vlasnik ima ideju da zgradu firme oboji u zeleno, i tebi, kao direktoru, daje taj zadatak. Ali, svi srednji i nizi menadzeri zele da ona ostane zuta i slazu se medjusobno da ofarbaju samo fasadu prvog sprata, s tim da tebi to ne govore.
I ti onda izdajes neredjenja za farbanje u zeleno, a oni se prave blesavi i ne izvrsavaju ta naredjenja, nego stalno imaju nekakva opravdanja tipa kako nema te zelene bolje, pa kako nema majstora koji to znaju, pa kako njihovi odjeli nemaju dovoljno para da izdvoje za to, pa, pa, pa...
I tako prolazi vrijeme, nista se sustinski ne mijenja, a nakon nekog vremena se k'o fol to pocne farbati, ali onda i to traje, i traje, i traje... da bi na kraju, i nakon duzeg vremena, bio ofarban samo prvi sprat.
Sta je konacni rezultat ovoga?
1. Ti, kao direktorica, ispala totalno neposobna da vodis tu firmu jer nisi ispunila jednostavni zadatak farbanja zgrade
2. Optuzujes menadzere za to, za opstrukcije, ali, realno, ti si direktor i ti si ta koja je odgovorna
3. Menadzeri izgurali svoje, ali preko tvojih ledja
4. Vlasnik popizdio i dao ti otkaz
5. Zgrada prezivjela samo djelimicne kozmeticke dorade
6. Menadzeri su i dalje gdje jesu, i rade sta i kako rade
Ovo ti je standardni mehanizam SDA, koji primjenjuju kad god i gdje god mogu, a po pravilu tamo gdje drze nize nivoe vlasti, a izgube one vise.
Onda ti neki non-SDA ministri, premijeri, nacelnici, i sta ti ja znam ko sve ne, koji su osvojili tu neku poziciju na izborima, kroz takav mehanizam ispadaju neposobni, narod se razocara i na sljedecim izborima vise ne glasa za njih.
A oni koji su vec ranije zaposjeli nize pozicije i dalje ostaju tu, i nastavljaju (ne)raditi sve isto, a pri tome ne prestaju pljuvati i okrivljavati za sve one druge.
- Styling
#972 Re: Sebija All about
Razlika izmedju SDP "vladavine" na KCU i SDA "vladavine" je u tome sto se Aganovica i Mesihovica niko nije bojao u KCU i nisu ih zarezivali ni dva posto jer su znali da im ne mogu nista. Sve i da su htjeli unijeti neke promjene nisu mogli jer nisu imali autoritet zato sto iza sebe nisu imali javecu partiju u drzavi. Sa Sebijom je potpuno drugacija prica i svi su se usrali od straha, jer iza sebe ima predsjednika drzave koji joj je dao (ili je ona uzelaKatarinaKosaca wrote:nempj. Ziv bio te esdepeovske vjecite ublehe pranja od bilo.kakve odgovornosti. Aganovic + Mesihovic su ukupnp bili 4 ilivise godine. Sta,su popravili? Jefan je nekompetentnu suprugu stavio za nacelnika odjela, drugi nije naucio ni medicinske sestre da se ne deru na pacijente. Za istu stvar Sebiju razvlacite za koju SDP,—ovce branite. Pozli mi od tih crvenih vjecitih dvojnih arsinaDozer wrote:.
@Kaca
- Dozer
#973 Re: Sebija All about
Upravo tako.
- Banksy
#974 Re: Sebija All about
Tačno,
+ što je kod SDP prethodnika (u tih par godina od njih 20) u pitanju bio nemar, neznanje i nebriga, a ovdje snažna i čvrsta posvećenost totalnom razaranju i destrukciji do konačnog razvaljivanja i zdravstvenog sistema i objekata zdravstvene zaštite, s dugoročnom projekcijom dovođenja stranog, privatnog kapitala kojem bi ti objekti bili ustupljeni,
+ opasna patologija same ličnosti, ali to je tek garnirung...
+ što je kod SDP prethodnika (u tih par godina od njih 20) u pitanju bio nemar, neznanje i nebriga, a ovdje snažna i čvrsta posvećenost totalnom razaranju i destrukciji do konačnog razvaljivanja i zdravstvenog sistema i objekata zdravstvene zaštite, s dugoročnom projekcijom dovođenja stranog, privatnog kapitala kojem bi ti objekti bili ustupljeni,
+ opasna patologija same ličnosti, ali to je tek garnirung...
- JThomas
#975 Re: Sebija All about
temeljno je opredjeljenje da se sistem sroza do te mjere da svi moramo privatniku, nekretnine unovče i obere kajmak od tih privatnika - a obaveza uplate doprinosa za javno zdravstvo svejedno ostane. po mogućnosti da se oni i povećaju, da plate javnom zdravstvu idu, da idu tenderi, javne nabavke, lijekovi preko fonda...a da što manje ljudi dolazi i koristi ga. i jare i pare, i na mostu i na ćupriji.