JEL POCELO?

Post Reply
Mlohavi

#951 Re: JEL POCELO?

Post by Mlohavi »

kritichar wrote: napiti, jedino tako imate hrabrosti :mrgreen:

sačekaj kad zapuca, jedva bi vi čekali da neko umjesto vas primi metak pa makar to bio i "vehabija"
Mladici koji uzmu oruzje da brane BiH od cetnika, mozda ne bi tako lako shvatili da bi taj rafal po vehabijama koji odbijaju pod komandu neke buduce ARBiH bio mozda najvrijedniji rafal ispaljen u odbrani domovine. Dakle samo malo alkoholom usmjeriti hrabrost o kojoj ideologijom i lakim putem do dzenneta zadojeni mogu samo sanjati.

Nego jos da napisem, kamo srece da ih(osjecaj mi govori da sam trebao ici s VAS) nije bilo ni 92-95, bilo je dovoljno onih koji su pristali da prime metak za BiH i prije njih. 8)
Last edited by Mlohavi on 12/12/2015 11:27, edited 1 time in total.
arzuhal

#952 Re: JEL POCELO?

Post by arzuhal »

hAZNADAR wrote:
AkHolic wrote:O čemu je ovdje riječ.Bošnjaci, svjesni da kroz PS BiH.vijeće ministara,predsjedništvo i druga tijela na razini BiH ne mogu nametnut svoje,putem "sudskih" tijela - ustavni sud, sud bih,tužiteljstvo..gdje imaju premoć jer nema koncenzusa nastoje destabilizirat manji enitet i nametnut svoje a sipu koristit kao snagu koja će to provodit.Jedan naivan scenarij koji će na koncu samim Bošnjacima obiti o glavu.
Tako samo ispran mozak razmislja.

Srbi moraju konacno odluciti sta hoce jer se ostanak u BiH pro forme vise ne moze.
Drzava je drzava i ima svoje zakone, svoju policiju,... - prihvatas to ili ne.
Prekidanje veza sa tuzilastvom, sudom, drzavnom policijom,... a i dalje ostanak u drzavi ne ide.
Zasto jednostavno ne stisnu muda konacno i proglase tu hebenu nezavisnost.
Prema zaključcima Vlade RS-a koje je usvojila i podržala NSRS-a jedvitom većinom (bez opozicije), Republika Srpska ''prekida svaku saradnju sa Sudom i Tužilaštvom BiH, a spremna je i dalje na saradnju sa Sudom i Tužilaštvom BiH'' :mrgreen:

To je politka RS-a, sofistika.
spreca

#953 Re: JEL POCELO?

Post by spreca »

hAZNADAR wrote:
AkHolic wrote:O čemu je ovdje riječ.Bošnjaci, svjesni da kroz PS BiH.vijeće ministara,predsjedništvo i druga tijela na razini BiH ne mogu nametnut svoje,putem "sudskih" tijela - ustavni sud, sud bih,tužiteljstvo..gdje imaju premoć jer nema koncenzusa nastoje destabilizirat manji enitet i nametnut svoje a sipu koristit kao snagu koja će to provodit.Jedan naivan scenarij koji će na koncu samim Bošnjacima obiti o glavu.
Tako samo ispran mozak razmislja.

Srbi moraju konacno odluciti sta hoce jer se ostanak u BiH pro forme vise ne moze.
Drzava je drzava i ima svoje zakone, svoju policiju,... - prihvatas to ili ne.
Prekidanje veza sa tuzilastvom, sudom, drzavnom policijom,... a i dalje ostanak u drzavi ne ide.
Zasto jednostavno ne stisnu muda konacno i proglase tu hebenu nezavisnost.
Ma pusti ga .....onto truni radi HZHB ...hoce da vidi kakva je reakcija ako i oni sta pokusju....a svjestan je toga da na njihovoj strani nema ni Z od zakona a rs je bar entitet
sema911s

#954 Re: JEL POCELO?

Post by sema911s »

dobrovoljci, gdje ste,. sinoc lom u bakusu vas nigdje,., gdje zapelo,. sengen viza sta,. gdje su austrijanci, zviz, chelenger., dobojlije, svedjani,.,
jbga nemogu ja sam protiv ovolike picetine,.,nisam crnacc
spreca

#955 Re: JEL POCELO?

Post by spreca »

arzuhal wrote:
Prema zaključcima Vlade RS-a koje je usvojila i podržala NSRS-a jedvitom većinom (bez opozicije), Republika Srpska ''prekida svaku saradnju sa Sudom i Tužilaštvom BiH, a spremna je i dalje na saradnju sa Sudom i Tužilaštvom BiH'' :mrgreen:

To je politka RS-a, sofistika.
Zhvaka politika :mrgreen:
kritichar

#956 Re: JEL POCELO?

Post by kritichar »

Mlohavi wrote:
kritichar wrote: napiti, jedino tako imate hrabrosti :mrgreen:

sačekaj kad zapuca, jedva bi vi čekali da neko umjesto vas primi metak pa makar to bio i "vehabija"
Mladici koji uzmu oruzje da brane BiH od cetnika, mozda ne bi tako lako shvatili da bi taj rafal po vehabijama koji odbijaju pod komandu neke buduce ARBiH bio mozda najvrijedniji rafal ispaljen u odbrani domovine. Dakle samo malo alkoholom usmjeriti hrabrost o kojoj ideologijom i lakim putem do dzenneta zadojeni mogu samo sanjati.

Nego jos da napisem, kamo srece da ih(osjecaj mi govori da sam trebao ici s VAS) nije bilo ni 92-95, bilo je dovoljno onih koji su pristali da prime metak za BiH i prije njih. 8)
alkoholom do pobjede, ta će dodik
Mlohavi

#957 Re: JEL POCELO?

Post by Mlohavi »

kritichar wrote:
alkoholom do pobjede, ta će dodik
Alkoholom protiv ISILa, PC separatisti nakon toga!!! :thumbup:
hAZNADAR

#958 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

Mislim da bi moderator trebao zabraniti ovo zveckanje oruzjem, kako bi mi njiha pomeli, nabrajanje sta sve od arsenala imamo,....

Prvo - rat nije moguc a i ako jeste ne mozes ni pobijediti ni izgubiti. Ne mogu Bosnjaci ni osloboditi ostatak drzave uz egzodus milion ljudi a niti izgubiti ovo sto sad imaju.

Drugo - nije bas pametno prijetiti oruzjem i ratom u dansnje vrijeme na medijima. Usput i gubljenje vremena i of topic.

Treba skontati politicko rjesenje ovoga.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#959 Re: JEL POCELO?

Post by enko 1964 »

hAZNADAR wrote:... Tako je i hrvatska policija sasvim legalno pokusala obavljati svoje zadatke u Plitvicama, Borovom selu,... pa znamo kako su bili docekani i u sta je sve to eskaliralo...
Znamo kako je počelo a znamo i kako se završilo :D

A sada ozbiljno :D
Vidim prave se vojne formacije, razrađuje taktika, uspostavlja se "Pravilo službe", pa bih ja da se odmah prijavim za kakvu poziciju pri "Vrhovnom štabu" :D ili barem kakvu skromniju komandnu funkciju u najbližem logističkom centru. Jebi ga, nisam više mlad i nemere se više skakat k'o nekad...mislim po rovovima. I molim da se ova prijava ozbiljno shvati i da mi se budući vojni staž računa od danas. Fala.
red evil

#960 Re: JEL POCELO?

Post by red evil »

Ako ovaj nastavi sa ovom retorikom rat nije baš tako daleko koliko se čini. U posljednje vrijeme se previše o ovome priča, situacija je ozbiljna i treba stavit granicu. Dogovarat ćemo se ali će biti onako kako ja kažem, to hoće Dodik.
155_mm

#961 Re: JEL POCELO?

Post by 155_mm »

hAZNADAR wrote:Mislim da bi moderator trebao zabraniti ovo zveckanje oruzjem, kako bi mi njiha pomeli, nabrajanje sta sve od arsenala imamo,....

Prvo - rat nije moguc a i ako jeste ne mozes ni pobijediti ni izgubiti. Ne mogu Bosnjaci ni osloboditi ostatak drzave uz egzodus milion ljudi a niti izgubiti ovo sto sad imaju.

Drugo - nije bas pametno prijetiti oruzjem i ratom u dansnje vrijeme na medijima. Usput i gubljenje vremena i of topic.

´andzarac bre. poredjenje odnosa snaga 92 i danas nije nikvo zveckanje oruzjem nego objasnjenje zasto je vjerovatnoca rata nekih 10% u poredjenju sa devedesetim. milijardu % mozes biti siguran da bi se sat vremena nakon akcije SIPE u bosanskom novom zaratilo da je odnos snaga kao sto je bio devedesetih.
jacina probosanske odbranbene industrije trenutno najjace utice na sljabljenje separatizma kod bosanskih srba. ovo nije nikakvo zveckanje oruzjem nadrkanog forumasa nego oficijelna politika vasingtona. jer su upravo oni ti koji razvijaju odbranbenu industriju kod bosnjaka.

a sad bih te zamolio da nam svima objasnis ko ti je utjerao u glavu tu ideju o progonu milion srba iz bosne. hvala u naprijed na odgovoru.
Mobile_Disco

#962 Re: JEL POCELO?

Post by Mobile_Disco »

emmir1 wrote:Rata ovdje vrlo teško može da bude i trenutno smo u većoj opasnosti od globalnog sukoba koji se zakuhava u Siriji, u slučaju sukoba Rusije i USA moguće da bi u ovdje nacionalisti i četnici Iskoristili situaciju.

Ovo oko Dodikove dnevne politike može da završi samo na incidentima.

Nadalje, smiješne su tvrdnje nekih i poređenje da smo slabi kao i onomad.

Danas imamo iskustvo, 90 tih nismo znali rov da iskopamo.
Danas imamo namjensku industriju i skladišta municije, onda su rezerve armije BiH bile po jedan sanduk municije.
Danas bi svaki vojnik imao automatsku pušku i dovoljno municije, onda je imao svaki 7. vojnik i to sa 10tak komada metaka.
Danas imamo i povelik broj oklopnih voila i tenkova, onda nismo imali ni jedan.
Da ne pominjem dalje protiv tenkovska oružja, topove, haubice, minobacače, desetine hiljada granata..

Mi smo danas u odnosu na ono što smo bili 90 tih Rusija i Nato u jednom.

Da ne govorim dalje o pojedincima.

Četnici su i prije rata imali uniforme i oružje u kućama, mi nismo imali takve ljude.
Danas imamo desetine hiljada ljudi koji u kući imaju oružje i uniforme.

Da smo mi slabi kao 90 tih budite sigurni da bi se RS već sutra odcijepila.

Bošnjaci danas imaju vojsku, oficire koji se podučavaju po američkim standardima, koje obučavaju američki oficiri i stratezi.

Druga strana nema ni blizu ono što je imala 90 tih.
Pa sjetite se da su samo u kednom magacinu u Faletićima dobili brdo naoružanja od JNA, 30 000 automatskih pušaka je tu samo bilo i sve su odvukli na Pale.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Olican post!
nightvision

#963 Re: JEL POCELO?

Post by nightvision »

enko 1964 wrote:A sada ozbiljno :D
Vidim prave se vojne formacije, razrađuje taktika, uspostavlja se "Pravilo službe", pa bih ja da se odmah prijavim za kakvu poziciju pri "Vrhovnom štabu" :D ili barem kakvu skromniju komandnu funkciju u najbližem logističkom centru. Jebi ga, nisam više mlad i nemere se više skakat k'o nekad...mislim po rovovima. I molim da se ova prijava ozbiljno shvati i da mi se budući vojni staž računa od danas. Fala.
treba i pristupnice i iskaznice stampati, s datumom pristupanja klixovoj armiji. :mrgreen:
spreca

#964 Re: JEL POCELO?

Post by spreca »

nightvision wrote:
treba i pristupnice i iskaznice stampati, s datumom pristupanja klixovoj armiji. :mrgreen:
ja bih u logistiku ako moze......negdje u njemacku ili Ostereich :mrgreen: ....da prikupljam humanitarnu u valuti :oops: :lol:
nightvision

#965 Re: JEL POCELO?

Post by nightvision »

spreca wrote:ja bih u logistiku ako moze......negdje u njemacku ili Ostereich :mrgreen: ....da prikupljam humanitarnu u valuti :oops: :lol:
nemoj samo u valuti, de i koju vrecu zlata prikupi. :mrgreen:
spreca

#966 Re: JEL POCELO?

Post by spreca »

nightvision wrote:
spreca wrote:ja bih u logistiku ako moze......negdje u njemacku ili Ostereich :mrgreen: ....da prikupljam humanitarnu u valuti :oops: :lol:
Bakir ima vec....a drugi nisu nisu se jos izjasnili :mrgreen: .........zlato je neudobno za nositi.....za tvrdu valutu mozes kupiti sta 'oces :mrgreen: :lol:
nightvision

#967 Re: JEL POCELO?

Post by nightvision »

spreca wrote:
nightvision wrote:
Bakir ima vec....a drugi nisu nisu se jos izjasnili :mrgreen: .........zlato je neudobno za nositi.....za tvrdu valutu mozes kupiti sta 'oces :mrgreen: :lol:
e ako racunas na bakira, pisi propalo, nema nista od revolucije.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#968 Re: JEL POCELO?

Post by enko 1964 »

spreca wrote:
nightvision wrote:
ja bih u logistiku ako moze......negdje u njemacku ili Ostereich :mrgreen: ....da prikupljam humanitarnu u valuti :oops: :lol:

E jebi ga, ti bi odmah glavu u torbu. Meni je dovoljno da ovdje budem na kakvoj funkcijici u logistici.
Normalno, radije bih ja na liniju al' kažu da treba štela a bojim se da bi me i zbog godina odbili. :D
Edin H.

#969 Re: JEL POCELO?

Post by Edin H. »

spreca wrote: ja bih u logistiku ako moze......negdje u njemacku ili Ostereich :mrgreen: ....da prikupljam humanitarnu u valuti :oops: :lol:
Ja se onako amaterski i rekreativno bavim svercom oruzja, pa ako mogu biti od kakve pomoci :D
tesanj

#970 Re: JEL POCELO?

Post by tesanj »

emmir1

#971 Re: JEL POCELO?

Post by emmir1 »

Mlohavi

#972 Re: JEL POCELO?

Post by Mlohavi »

emmir1 wrote:http://www.rtvbn.com/368109/Mektic-odgo ... u-i-zakonu

Ovaj Mektić mi postaje drag
:thumbup:

Ja mu u dusu ne mogu uc', al' rijeci i djela su mu na mjestu. Podrska za Mektica. :bih:

Komentari ispod :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by Mlohavi on 12/12/2015 14:22, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#973 Re: JEL POCELO?

Post by _BataZiv_0809 »

sema911s wrote:dobrovoljci, gdje ste,. sinoc lom u bakusu vas nigdje,., gdje zapelo,. sengen viza sta,. gdje su austrijanci, zviz, chelenger., dobojlije, svedjani,.,
jbga nemogu ja sam protiv ovolike picetine,.,nisam crnacc
Kljucaj temu :thumbup:
hAZNADAR

#974 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:
hAZNADAR wrote:Mislim da bi moderator trebao zabraniti ovo zveckanje oruzjem, kako bi mi njiha pomeli, nabrajanje sta sve od arsenala imamo,....

´andzarac bre. poredjenje odnosa snaga 92 i danas nije nikvo zveckanje oruzjem nego objasnjenje zasto je vjerovatnoca rata nekih 10% u poredjenju sa devedesetim. milijardu % mozes biti siguran da bi se sat vremena nakon akcije SIPE u bosanskom novom zaratilo da je odnos snaga kao sto je bio devedesetih.
jacina probosanske odbranbene industrije trenutno najjace utice na sljabljenje separatizma kod bosanskih srba. ovo nije nikakvo zveckanje oruzjem nadrkanog forumasa nego oficijelna politika vasingtona. jer su upravo oni ti koji razvijaju odbranbenu industriju kod bosnjaka.

a sad bih te zamolio da nam svima objasnis ko ti je utjerao u glavu tu ideju o progonu milion srba iz bosne. hvala u naprijed na odgovoru.
Uzaludno trosenje vremena spominjuci naoruzanje. Naravno da nije isti odnos kao 92-ge ali nisu iste ni okolnosti. Mnogi koji spominju danasnji arsenal i odbranu domovine vjerovatno misle da bi cetnici opet napali gradove sa bosnjackom vecinom, pokusali ponovnu opsadu Sarajeva,..
Oni su svoja osvajanja zavrsili.
Danas im samo preostaje osamostaliti ono sto im trenutno administrativno pripada.
Nece ispaliti metka, samo ce postaviti granicnu rampu i plus u znak dobre volje dopustiti posjetu unskosanskom kantonu samo sa licnom kartom.

Sto znaci samo jedno. Bilo kakvo zveckanje oruzjem i pomisao na odnos snaga, podrazumijeva usput i cinjenicu da bi Bosnjaci ovoga puta imali medijsku ulogu agresora jer je rat moguc samo ako Bosnjaci naoruzano prijedju entitetsku liniju i napadnu recimo Prijedor, Focu,..

Cemu onda neprestano spominjanje arsenala oruzja i odnosa snaga kada to oruzje nece nikada biti upotrijebljeno?

I time dolazimo do boldiranog i tvog pitanja.

Svi koji spominju arsenal i danasnji odnos snaga racunaju na vojnu pobjedu Bosnjaka. A vojna pobjeda je oslobadjanje gradova. A kada se jedan grad u Bosni oslobodi - to je usput egzodus jednih. Ukoliko Srbi izgube rat sa Bosnjacima - to je istovremeno i egzodus vise od milion ljudi. To je bilo sprijeceno 95-te, to ce biti sprijeceno i ubuduce.

Osim ako stratezi novog rata ne podrazumijevaju osvajanje zelenih povrsina i nenaseljenih planina u RS.
palermo

#975 Re: JEL POCELO?

Post by palermo »

hAZNADAR wrote:
Danas im samo preostaje osamostaliti ono sto im trenutno administrativno pripada.
Nece ispaliti metka, samo ce postaviti granicnu rampu i plus u znak dobre volje dopustiti posjetu unskosanskom kantonu samo sa licnom kartom.

Sto znaci samo jedno. Bilo kakvo zveckanje oruzjem i pomisao na odnos snaga, podrazumijeva usput i cinjenicu da bi Bosnjaci ovoga puta imali medijsku ulogu agresora jer je rat moguc samo ako Bosnjaci naoruzano prijedju entitetsku liniju i napadnu recimo Prijedor, Focu,..

Cemu onda neprestano spominjanje arsenala oruzja i odnosa snaga kada to oruzje nece nikada biti upotrijebljeno?
.
I ako to urade šta ćemo onda ?? Pristati.....mislim to ti implicite kažeš
Post Reply