Sirija novi Afganistan za Ruje, cijena nafte nikada manja, tranzitne rute ruskog gasa skoro pa ujebane, ostaje jos Bjelorusija i Rusija ce moci biti ucjenjenija nego ikada. Samo treba zapaliti Kavkaz ponovo, recimo zveknuti Kadirova i eto novih nevolja za Ruse.155_mm wrote:"razmatranje" je odavno u toku. a princip je isti kao u kod SSSR. uvuci u utrku naoruzavanja koju suprotna strana ne moze ekonomski podnijeti. uz to uvuci protivnika u neko krizno podrucje i pustiti ga nek se valjau tom blatu. ocigledno ovo uvijek funkcionise.bh.tornjak wrote:zapad je "razmontiro" SSSR......bude li se Putin previse kurcio.....ramzmontirat ce i ovu federaciju od rusije....ima dovoljno "okupiranih" zemalja i naroda...koje zapad moze potpalit da se Putin zabavi o samim sobom....
Oboren ruski bombarder SU-24!?
-
oridjidji
#951 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
- gospodja profiterka
#952 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Kako ne razumijete... Nema ništa od toga. Sve se stubokom promijenilo. Na zapadu više nema jedinstvenog stava, najblaže rečeno, i svijet više nikada neće biti isti. Ubistvo Kadirova bi također bilo kontraproduktivno, muslimani bi još više nahebali u Evropi, a o potpaljivanju Kavkaza da ne pričam. Jednostavno, zapadni saveznici više ne gledaju svijet istim očima i Erdoganov slučaj nakon obaranja aviona, pljuvanje po njemu u evropskim medijima, svakodnevne članke o švercu nafte, o hapšenjima novinara i neistomišljenika, izostanak podrške tamo gdje joj se nadao, sve to treba shvatiti kao pouku.oridjidji wrote:Sirija novi Afganistan za Ruje, cijena nafte nikada manja, tranzitne rute ruskog gasa skoro pa ujebane, ostaje jos Bjelorusija i Rusija ce moci biti ucjenjenija nego ikada. Samo treba zapaliti Kavkaz ponovo, recimo zveknuti Kadirova i eto novih nevolja za Ruse.155_mm wrote:"razmatranje" je odavno u toku. a princip je isti kao u kod SSSR. uvuci u utrku naoruzavanja koju suprotna strana ne moze ekonomski podnijeti. uz to uvuci protivnika u neko krizno podrucje i pustiti ga nek se valjau tom blatu. ocigledno ovo uvijek funkcionise.bh.tornjak wrote:zapad je "razmontiro" SSSR......bude li se Putin previse kurcio.....ramzmontirat ce i ovu federaciju od rusije....ima dovoljno "okupiranih" zemalja i naroda...koje zapad moze potpalit da se Putin zabavi o samim sobom....
- Lincoln-Burrows
#953 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Potpaljivanje Kavkaza je isto što i potpaljivanje Balkana to su ta dva slična područja.oridjidji wrote: Sirija novi Afganistan za Ruje, cijena nafte nikada manja, tranzitne rute ruskog gasa skoro pa ujebane, ostaje jos Bjelorusija i Rusija ce moci biti ucjenjenija nego ikada. Samo treba zapaliti Kavkaz ponovo, recimo zveknuti Kadirova i eto novih nevolja za Ruse.
Netko iz BiH bi najmanje trebao takvo nešto prizivati, tako da me jako čudi tvoj stav.
-
Avetinho
#954 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Vidim anal kiticari ponovo prave vratolomije.
Cijena nafte i plina na dnu, teroristicki napad na ruski putnicki avion, oboren ratni avion a putinko kmeci jadan na sav glas, Ukrajina se otkinula iz bratskog zagrljaja, putinko uvucen u rat koji je pet godina izbjegavao, Rusija pod ekonomskim sankcijama.
Divna slika za Rusiju.
Cijena nafte i plina na dnu, teroristicki napad na ruski putnicki avion, oboren ratni avion a putinko kmeci jadan na sav glas, Ukrajina se otkinula iz bratskog zagrljaja, putinko uvucen u rat koji je pet godina izbjegavao, Rusija pod ekonomskim sankcijama.
Divna slika za Rusiju.
- Danguba
#955 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
oridjidji wrote:
Sirija novi Afganistan za Ruje, cijena nafte nikada manja, tranzitne rute ruskog gasa skoro pa ujebane, ostaje jos Bjelorusija i Rusija ce moci biti ucjenjenija nego ikada. Samo treba zapaliti Kavkaz ponovo, recimo zveknuti Kadirova i eto novih nevolja za Ruse.
Medo u sumi ne zna odakle krenuti pa sve buba.
- gospodja profiterka
#956 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Svašta...
-
155_mm
#957 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
stvarno katastrofa. usrat ce brko sve. a tako je krenulo kako treba. jos nije kasno al´ brko pod hitno treba da prestaje da daje izjave za javnost. najbolje bi mu bilo da digne bolovanje.madner wrote:Erdoganu se nabuje deseta lopta i on deset puta fuli gol. I konta kako mu je do veznog reda. Sta napravi covjek od ovog.
-
155_mm
#958 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
ocigledno ne pratis sta se dogadja u CG i kakva je uloga rusije u tome svemu. sljedeca je BiH i bez kavkaza.Lincoln-Burrows wrote:Potpaljivanje Kavkaza je isto što i potpaljivanje Balkana to su ta dva slična područja.oridjidji wrote: Sirija novi Afganistan za Ruje, cijena nafte nikada manja, tranzitne rute ruskog gasa skoro pa ujebane, ostaje jos Bjelorusija i Rusija ce moci biti ucjenjenija nego ikada. Samo treba zapaliti Kavkaz ponovo, recimo zveknuti Kadirova i eto novih nevolja za Ruse.
Netko iz BiH bi najmanje trebao takvo nešto prizivati, tako da me jako čudi tvoj stav.
-
Bodkin
#959 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Jeste za navijace ili za mokre snove. Porediti mjesec dana zracne kampanje u siriji i hiljade mrtvih u afganistanu je smijesno.oridjidji wrote:Sirija novi Afganistan za Ruje, cijena nafte nikada manja, tranzitne rute ruskog gasa skoro pa ujebane, ostaje jos Bjelorusija i Rusija ce moci biti ucjenjenija nego ikada. Samo treba zapaliti Kavkaz ponovo, recimo zveknuti Kadirova i eto novih nevolja za Ruse.155_mm wrote:"razmatranje" je odavno u toku. a princip je isti kao u kod SSSR. uvuci u utrku naoruzavanja koju suprotna strana ne moze ekonomski podnijeti. uz to uvuci protivnika u neko krizno podrucje i pustiti ga nek se valjau tom blatu. ocigledno ovo uvijek funkcionise.bh.tornjak wrote:zapad je "razmontiro" SSSR......bude li se Putin previse kurcio.....ramzmontirat ce i ovu federaciju od rusije....ima dovoljno "okupiranih" zemalja i naroda...koje zapad moze potpalit da se Putin zabavi o samim sobom....
Cijena nafte je u slobodnom padu vec mjesecima into nema veze sa sirijom. Vise stete trostruko prave sankcije rusima nego pad cijene nafte.
Misljenje evrope je danas dijametralno suprotno od onog kad su rusi bili u afganistanu. Do sranja u ukrajini je rusija bila izuzetnk bitan trgovinski partner. Evropske firme ubijale lovu gore. I do obaranja aviona sunimale stav kako putina treba malo "vaspitati", a ne skrsiti raketama kakav je stav bio generalno prema sovjetima u vrijeme afganistanske kampanje.
Evropske zemlje odavno nemaju jedinstveni stav prema BI, a siriju su im ameri nametnuli. I kad nakon svega wannabe sultan obori ruski avion zbog 17 sekundi u toku gadjanja ekstremista, a pored toga svi znaju da sultan oprema i saradjuje sa najvecim zlom na planeti, putin je odjednom od nevaljalog dobio status pravednog.
O nekakvom "razmontiravanju" danasnje rusije mogu pricati samo dijasporci koji imaju negativan stav prema rusiji zbog devedesetih pa ga projiciraju podrskom nekakvom zapadu.
- gospodja profiterka
#960 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
E ovo je ključno. Upravo to se desilo.Evropske zemlje odavno nemaju jedinstveni stav prema BI, a siriju su im ameri nametnuli. I kad nakon svega wannabe sultan obori ruski avion zbog 17 sekundi u toku gadjanja ekstremista, a pored toga svi znaju da sultan oprema i saradjuje sa najvecim zlom na planeti, putin je odjednom od nevaljalog dobio status pravednog.
- arzuhal
#961 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Ja imam negativan stav prema Rusiji zbog, recimo, danas, ne zbog 90-tih.
-
Bodkin
#962 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
I to je legitimnoarzuhal wrote:Ja imam negativan stav prema Rusiji zbog, recimo, danas, ne zbog 90-tih.
-
Avetinho
#963 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
I zbog danas, i zbog devedesetih, i zbog cetrdesetosmih, sezdesetosmih itd. Prilicno, citav zivot.arzuhal wrote:Ja imam negativan stav prema Rusiji zbog, recimo, danas, ne zbog 90-tih.
- exliberal-ex
#964 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
al si zaboravio jednu veoma bitnu stvar....teroristicki napadi po evropi, od madrida, londona pa do pariza x2....ko su ucesnici u tim napadima, ne rusi i njihovi saveznici nego islamisticki fanatici koji su sad u sirij, iraku ( a koje pomaze turska i SA), sta je onda rusija na svjetskoj pozornici ?...saveznik EU i Amerike ne protivnikAvetinho wrote:Vidim anal kiticari ponovo prave vratolomije.
Divna slika za Rusiju.
-
Avetinho
#965 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Svejedno je u govnima.exliberal-ex wrote:al si zaboravio jednu veoma bitnu stvar....teroristicki napadi po evropi, od madrida, londona pa do pariza x2....ko su ucesnici u tim napadima, ne rusi i njihovi saveznici nego islamisticki fanatici koji su sad u sirij, iraku ( a koje pomaze turska i SA), sta je onda rusija na svjetskoj pozornici ?...saveznik EU i Amerike ne protivnikAvetinho wrote:Vidim anal kiticari ponovo prave vratolomije.
Divna slika za Rusiju.
-
oridjidji
#966 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Evropa je kao i Turska u sendviču Amerike i Rusije. Ovo je njihova bitka moći. Turska je uradila ono što je bilo neophodno, postavila stvari na svoje mjesto, oborila avion koji je povrijedio njen prostor i poslala poruku Rusiji od NATO-a. U Evropi se to ne mora nekome sviđati, prvenstveno Francuzima i Njemcima kao elementu koji bi volio biti neovisniji u tom americkom uticaju na cjelokupnu Evropu, ma da bi i oni isto uradili da je kojim slucajem neko njima povrijedio njihov vazdusni prostor. Evropa je dovoljno destabilizovana, da će teško u budučnosti donositi zajednicke, korisne i jedinstvene odluke, a kad je tako zna se ko vodi glavnu rijec, a to su tatice Ameri.gospodja profiterka wrote: Kako ne razumijete... Nema ništa od toga. Sve se stubokom promijenilo. Na zapadu više nema jedinstvenog stava, najblaže rečeno, i svijet više nikada neće biti isti. Ubistvo Kadirova bi također bilo kontraproduktivno, muslimani bi još više nahebali u Evropi, a o potpaljivanju Kavkaza da ne pričam. Jednostavno, zapadni saveznici više ne gledaju svijet istim očima i Erdoganov slučaj nakon obaranja aviona, pljuvanje po njemu u evropskim medijima, svakodnevne članke o švercu nafte, o hapšenjima novinara i neistomišljenika, izostanak podrške tamo gdje joj se nadao, sve to treba shvatiti kao pouku.
Tursku su i sami Ameri u onim Vikiliks depesama iz Istanbula ocijenili kao labavog saveznika i to bjese davno, medijski su urusavali ugled Erdogana, pokusali isprovocirati revolucije i gradjanski rat u Turskoj i opet kao bumerang im se nakon svega vratila pobjeda Erdogana na posljednjim izborima. Ostaje samo jedino posvadjati Tursku sa ostalima, a to nije bas isplativ potez jer ovo zahladjenje odnosa izmedju Turske i Rusije zbog more zajednickih zapocetih programa i interesa ce se prije ili kasnije normalizovati, cak sta vise otkriti koliko Turska kome znaci na Zapadu.
Bezveze sam spomenuo Kadirova jer je on bio saveznik Moskve koji je doprinjeo s Putinovim vjetrom u ledja, stabilizaciji prilika u Ceceniji koja je bila nekada dobar destabilizator Rusije, a bome jos ima takvih mjesta gdje je Rusija tanka i koji mogu Rusiju natjerati na zabavljanje sobom.
Sada je najisplativije demonizirati Erdogana kad druge protumjere njegovome rezimu nisu upalile, sada ide slag na tortu i vezanje istog za Isil na koga je zapadni svijet posebno kivan. Ruje skenjali 500 cisterni i Tursku optuzili za trgovinu naftom sa Isilom, istim onim Isilom po kome ne udaraju sa jednakom zestinom, kao sto udaraju po ostatku sirijske opozicije oko Latakije. Treba svijetu reci da je to jedina preostala ruska baza na Mediteranu, koju ce Rusi htijeti zastiti i po cijenu moguceg kopnenog rata u Siriji. Sto se tice hapsenja novinara i neistomisljenika, to je pokupio od druga Putina. Najmanje mu on smije dijeliti lekcije o demokratiji i politickom licemjerstvu.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#967 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Rat je mir. Sloboda je ropstvo. Neznanje je moć.
Loše je dobro. Gore je bolje. Nazad je naprijed.
Loše je dobro. Gore je bolje. Nazad je naprijed.
-
oridjidji
#968 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Pa stara taktika, umjesto da Ruje od tada nauce nesto vise, oni padaju na iste igre.Danguba wrote:oridjidji wrote:
Sirija novi Afganistan za Ruje, cijena nafte nikada manja, tranzitne rute ruskog gasa skoro pa ujebane, ostaje jos Bjelorusija i Rusija ce moci biti ucjenjenija nego ikada. Samo treba zapaliti Kavkaz ponovo, recimo zveknuti Kadirova i eto novih nevolja za Ruse.![]()
Medo u sumi ne zna odakle krenuti pa sve buba.
-
SA 071
#969 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Ma ne mogu ograničeni turkofili da skontaju neke stvari nikako.gospodja profiterka wrote:Na Rusiju - nikako. Zato sam u početku pomišljala na mogućnost da su Tajip i Vladimir ovo skupa odradili. Javno mnijenje na zapadu se tektonski pomaklo, Cameron se, faktički, odrekao zbacivanja Assada, Rusi dobili bjanko dozvolu da ulijeću u koji god zračni prostor žele (ko bi se više usudio...), Putin nastupio kao velikomučenik pred raširenim očima isprepadane zapadne javnosti... Imajući u vidu da je Hollande prethodno potegao član 42.7 Lisabonskog ugovora (a ne član 5 Washingtonskog) te sve češće izvještaje u evropskim medijima o ulozi Turske u švercu ISIS-ovom naftom, ovo je bio zadnji udarac koheziji zapadnih saveznika na prostoru Bliskog istoka.Mlohavi wrote:Hajde sad kao vrlo cjenjena i objektivna forumasica da nam napises na koji nacin se ovo moze negativno odraziti na Rusiju? Ili Ruija nakon sto im je srusen su24 prozivljava renesansu?gospodja profiterka wrote:Pojma Tajip nije imao o ovome, pojma. Ali valja sad priznati da postoje barem dvije parastrukture koje naredbe primaju iz drugih izvora i koje mu podmeću sve veće klipove u točkove, od bombaškog napada u Ankari, preko rušenja ruskog aviona do jučerašnjeg atentata na onog kurdskog aktivistu.
Međutim, stjeran je u kut: ako prizna, priznao je slabost i manjak efektivne kontrole nad svim strukturama, uključujući vojsku; ako ne prizna, zahlađenje odnosa s Rusijom i ozbiljni privredni gubici, o sve glasnijoj medijskoj kampanji protiv njega na zapadu da ne govorim.
Vrlo nezgodna situacija.
Jednostavno, nije moglo bolje ispasti za Putina. Isuviše dobro. A namjera je vjerovatno bila drugačija.
Upravo, obaranje aviona je za Ruse gledano površno vojni gubitak, ali strateški nabacio im "Brko" loptu na volej. Zahvaljujući Turskom ataku Rusi rasporediše najzajebaniji protuzračni sistem na svijetu, a ranije nisu mogli jer nisu imali opravdanje za to. Zato više i ne lete Turci, a Boga mi ni Amerikanci iznad Sirije (valjda uništili sve mete pa nemaju radi čega letjeti). I onda sve ovo što si napisala.
Jedino gdje se ne slažem u potpunosti s tobom, mada sam i ja to prvo pomislio, jeste ovo da je sve mimo Erdogana urađeno. I ja sam na to pomislio, da su mu određene strukture u vojsci uvalili "labavog" ali kada sam vidio njegovu i Davutogluovu reakciju, promijenio sam mišljenje. Jer ne mogu da vjerujem da bi onako žestoko branio uvaljeno "kukavičje jaje", da je toliko glup...
-
oridjidji
#970 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Imaju oni Ukrajinu pod nosom. Svako primjerje moze biti mac sa dvije ostrice.155_mm wrote:ocigledno ne pratis sta se dogadja u CG i kakva je uloga rusije u tome svemu. sljedeca je BiH i bez kavkaza.Lincoln-Burrows wrote:Potpaljivanje Kavkaza je isto što i potpaljivanje Balkana to su ta dva slična područja.oridjidji wrote: Sirija novi Afganistan za Ruje, cijena nafte nikada manja, tranzitne rute ruskog gasa skoro pa ujebane, ostaje jos Bjelorusija i Rusija ce moci biti ucjenjenija nego ikada. Samo treba zapaliti Kavkaz ponovo, recimo zveknuti Kadirova i eto novih nevolja za Ruse.
U CG nista novo, Milo je i dalje tata. U narednom mjesecu uz malo dobre volje Zapada bice u NATO-u.
Ne prizivam sukob na Kavkazu. To je politika Zapada sve u cilju slabljenja svojih protivnika. Uz Rusiju svako malo neki sukob tinja.
-
SA 071
#971 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
exliberal-ex wrote:al si zaboravio jednu veoma bitnu stvar....teroristicki napadi po evropi, od madrida, londona pa do pariza x2....ko su ucesnici u tim napadima, ne rusi i njihovi saveznici nego islamisticki fanatici koji su sad u sirij, iraku ( a koje pomaze turska i SA), sta je onda rusija na svjetskoj pozornici ?...saveznik EU i Amerike ne protivnikAvetinho wrote:Vidim anal kiticari ponovo prave vratolomije.
Divna slika za Rusiju.
Samo ti je ova zadnja rečenica pogrešna. Baš zato je Rusija protivnik Americi, jer ista ta Turska i Saudija su glavne američke saveznice u toj regiji, i upravo preko te dvije zemlje (uz Katar i još par tih tamo "demokratija") Amerikanci zapravo finansiraju i naoružavaju sve ove terorističke grupe u Siriji (od ISIL-a, preko Al Nusre do "umjerenih pobunjenika"). Finansiraju preko Saudije, a naoružavaju preko Turske. A svi oni zapravo imaju različite interese tamo. I uključivanjem Rusije im je blokiran "ključ" koji je trebao otključati sva vrata za ostvarenje njihovih ciljeva a ključ je bio pad Assada. E sada se to više ne može desiti...
- gospodja profiterka
#972 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
I šta si zapravo rekao osim što si elaborirao ono što sam ja napisala? Obaranje aviona (mimo Erdoganovog znanja, sigurna sam u to) bio je posljednji pokušaj da se prizove član 5 nakon Pariza. Ali ne samo da se to nije desilo, već su evropski saveznici prisilili i Britaniju na promjenu paradigme u trenutku kad je izbora ostalo vrlo malo, kad je narod u Evropi sve nervozniji, sve desniji, sve ljući...oridjidji wrote:Evropa je kao i Turska u sendviču Amerike i Rusije. Ovo je njihova bitka moći. Turska je uradila ono što je bilo neophodno, postavila stvari na svoje mjesto, oborila avion koji je povrijedio njen prostor i poslala poruku Rusiji od NATO-a. U Evropi se to ne mora nekome sviđati, prvenstveno Francuzima i Njemcima kao elementu koji bi volio biti neovisniji u tom americkom uticaju na cjelokupnu Evropu, ma da bi i oni isto uradili da je kojim slucajem neko njima povrijedio njihov vazdusni prostor. Evropa je dovoljno destabilizovana, da će teško u budučnosti donositi zajednicke, korisne i jedinstvene odluke, a kad je tako zna se ko vodi glavnu rijec, a to su tatice Ameri.gospodja profiterka wrote: Kako ne razumijete... Nema ništa od toga. Sve se stubokom promijenilo. Na zapadu više nema jedinstvenog stava, najblaže rečeno, i svijet više nikada neće biti isti. Ubistvo Kadirova bi također bilo kontraproduktivno, muslimani bi još više nahebali u Evropi, a o potpaljivanju Kavkaza da ne pričam. Jednostavno, zapadni saveznici više ne gledaju svijet istim očima i Erdoganov slučaj nakon obaranja aviona, pljuvanje po njemu u evropskim medijima, svakodnevne članke o švercu nafte, o hapšenjima novinara i neistomišljenika, izostanak podrške tamo gdje joj se nadao, sve to treba shvatiti kao pouku.
Tursku su i sami Ameri u onim Vikiliks depesama iz Istanbula ocijenili kao labavog saveznika i to bjese davno, medijski su urusavali ugled Erdogana, pokusali isprovocirati revolucije i gradjanski rat u Turskoj i opet kao bumerang im se nakon svega vratila pobjeda Erdogana na posljednjim izborima. Ostaje samo jedino posvadjati Tursku sa ostalima, a to nije bas isplativ potez jer ovo zahladjenje odnosa izmedju Turske i Rusije zbog more zajednickih zapocetih programa i interesa ce se prije ili kasnije normalizovati, cak sta vise otkriti koliko Turska kome znaci na Zapadu.
Bezveze sam spomenuo Kadirova jer je on bio saveznik Moskve koji je doprinjeo s Putinovim vjetrom u ledja, stabilizaciji prilika u Ceceniji koja je bila nekada dobar destabilizator Rusije, a bome jos ima takvih mjesta gdje je Rusija tanka i koji mogu Rusiju natjerati na zabavljanje sobom.
Sada je najisplativije demonizirati Erdogana kad druge protumjere njegovome rezimu nisu upalile, sada ide slag na tortu i vezanje istog za Isil na koga je zapadni svijet posebno kivan. Ruje skenjali 500 cisterni i Tursku optuzili za trgovinu naftom sa Isilom, istim onim Isilom po kome ne udaraju sa jednakom zestinom, kao sto udaraju po ostatku sirijske opozicije oko Latakije. Treba svijetu reci da je to jedina preostala ruska baza na Mediteranu, koju ce Rusi htijeti zastiti i po cijenu moguceg kopnenog rata u Siriji. Sto se tice hapsenja novinara i neistomisljenika, to je pokupio od druga Putina. Najmanje mu on smije dijeliti lekcije o demokratiji i politickom licemjerstvu.
Iz svega toga, svi su se izvukli malo natučeni i ogrebani, ali uglavnom čitavi, samo je Erdogan ostao sam da svaki dan daje novu izjavu za medije u kojoj žali, kune, moli, zove... Turci su iskorišteni preko hizmećarskih spavača u vojnim strukturama i napušteni. Zemljom im haraju teroristi svih boja, ne zna se ko koga ubija, diže u zrak, hapsi, premlaćuje, ludnica. Gubitak prihoda od izvoza i turizma na sve to će doći kao coup de grace.
Nepotrebno, sve se to još može izbjeći. Hollande će još jednom odigrati ulogu mirotvorca i upriličiti susret Putin-Erdogan, jer druge nema.
-
Fudo387
#973 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Fakat isti fazon, izolacija, uvlacenje u trku u naoruzanju, na kraju bankrot.oridjidji wrote:Pa stara taktika, umjesto da Ruje od tada nauce nesto vise, oni padaju na iste igre.
-
155_mm
#974 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
od kako ga ruska avijacija brani on sve vise kmeci.Asad: Jača podrške pobunjenicima
Sirijski predsednik Bašar al Asad preneo je visokom iranskom zvaničniku Aliju Akbaru Velajatiju da su njegovi protivnici intenzivirali naoružavanje pobunjenika.
Izvor: Tanjug| nedelja, 29.11.2015. | 15:51
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#975 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?
Gospodin Vladimir Putin, Car Rusije i pola Evrope, Dragi Vođa, Lider slobodnog svijeta, Veliki brat zaštitnik, Vladar Azije, Naslijednik Konstantinov, Čuvar Aja Sofije i sve Pravoslavne Crkve, Han Tatara i Kazaka, Veliki Knez Kijevski, Suveren Sjevernog pola i svih mora i okeana, Gazda Srbije i pola Bosne, Sultan svih Turaka, Padišah Irana i Afganistana, Faraon Egipatski, Imerator Afrike, Predsjednik Amerike i druge polovine Evrope, Kim posle Kima, je rekao: Četiri noge dobre, dvije noge loše.
Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše.
Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše. Četiri noge dobre, dvije noge loše.
Last edited by japin_mutapi on 29/11/2015 17:41, edited 1 time in total.