BRUKA U DUBLINU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
BHCluster

#951 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote:
BHCluster wrote:

Samo sto ni na tim takmicenjima ne predstavlja problem jer bi UEFA i FIFA davno reagovale zar ne kao sto reaguju?
Ama pusti UEFU, pusti FIFU, nisu oni tema,nit se oni bave tim stvarima. Tema smo mi i nas odnos spram drzave kojoj pripadamo.

Jesu tema jer se radi o zastavi sa ljiljanima na stadionu f/n reprezentacije bih a UEFA i FIFA po ovim pitanjima vemo jasni zar ne?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#952 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by _BataZiv_0809 »

BHCluster wrote:

Jesu tema jer se radi o zastavi sa ljiljanima na stadionu f/n reprezentacije bih a UEFA i FIFA po ovim pitanjima vemo jasni zar ne?
Pa koja se zastava vijori na sluzbenom mjestu, tako ti boga?
kakavdanakneiskustvu

#953 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by kakavdanakneiskustvu »

beniciodeltoro wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
šta mi ima smetati,tvoj komentar,tvoje pravo da komentarises sta hoces i kako hoces
Smeta, smeta, inače ne bi me citirao i još se ustručavaš da otvoreno kažeš pa ide ono pseudo pametovanje "pročitaj ponovo šta si napisao", "vrati se par stranica nazad" itd. itd. umjesto da direktno napišeš šta ti smeta

JA: Zaboli me za osjećanja osoba koje su izgubili nekoga ko je vršio agresiju na BiH
TI: Hoces reci da svaki srbin koji je stradao u ratu je imao nekog u familiji ko je bio u agresorskoj vojsci?

Ti ili si nešto ozbiljno pobrkao :-) ili ne znaš čitati ili se iz nekog razloga ustručavaš napisati šta te smeta

ama sta me ima smetati,malo si previse ozbiljno shvatio ovo pisanje na forumu
BHCluster

#954 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote:
BHCluster wrote:

Pa sta onda treba biti proble zastava sto je navijac drzi u ruci kada se zvanicna zastava vijori na sluzbenom mjestu?
Grean

#955 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Grean »

animals wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
animals wrote:Ljiljani su simbol armije Bosnjacke i kraj price..
Noup.

Nikakve bošnjačke armije nije bilo.
Srbija je prisvojila JNA, a Bosnjacima je ostala armija BIH, ..
mozda je na pocetku bila zamisljena kao armija sviju, ali vremenom je postala Bosnjacka..
Ne bih da ulazim u nebulozne tvrdnje o Armiji BiH kao armiji jednog naroda medjutim ova druga nebuloza i propaganda koja se plasira iz manjeg entiteta o Ljiljanima kao "ratnoj zastavi" ne moze proci bez komentara.

Ljiljani su zastava pod kojom je priznata Republika BiH i koja se kao prva sluzbena zastava zaviorila na East Riveru. A vi mozete i dalje poput Goebelsa plasirati lazi, ne pomaze. Zapisano u istoriji za sva vremena.
nasa

#956 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by nasa »

Velkoski wrote:Kakve ti stvari lupaš godinama na ovom forumu - fascinantno.
E za njega vala jesi upravu... :D a kad mu sta odgovoris isto kao da je s Marsa pao, ma jok ja, ja ljubav, mir, suzivot....Tacno sam vazda u nedoumici je li se pravi da ne konta ili....
supercali

#957 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

najsmijesnije je sto su najzagrizeniji oko ove prica moraju ljiljani biti i sl oni koji su se rodili za vrijeme rata ili neposredno poslije rata
kakavdanakneiskustvu

#958 Re: BRUKA U DUBLINU

BHCluster wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
BHCluster wrote:

Pa sta onda treba biti proble zastava sto je navijac drzi u ruci kada se zvanicna zastava vijori na sluzbenom mjestu?

mozda,samo mozda je problem pjevanje neke druge pjesme kad se sa razglasa pusta zvanicna drzavna himna,mozda to nekome nije problem,nekome mozda jeste,zamisljam takvu situaciju u npr. njemackoj,bilo bi svega vjerovatno
prog321

#959 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by prog321 »

Varta kao i ljiljani su podjednako državotvorne zastave. Imaju svoje mjesto u istoriji i treba se podjednako poštovati.

Velikosrpski mutanti su tek odnedavno počeli da propagiraju protiv te zastave.
Ne znam zašto odjednom to im smeta ali beskicmenjaci iz drugih naroda ne bi trebali da ih podržavaju u njihovom kmečanju :-D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#960 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by _BataZiv_0809 »

BHCluster wrote:
Pa vec sam ti hiljadu puta napisao. Ako ti je taktika da me izmoris, na dobrom si putu :)
kakavdanakneiskustvu

#961 Re: BRUKA U DUBLINU

_BataZiv_0809 wrote:
BHCluster wrote:
Pa vec sam ti hiljadu puta napisao. Ako ti je taktika da me izmoris, na dobrom si putu :)
:mrgreen: :thumbup:
animals

#962 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by animals »

nasa wrote:
E za njega vala jesi upravu... :D a kad mu sta odgovoris isto kao da je s Marsa pao, ma jok ja, ja ljubav, mir, suzivot....Tacno sam vazda u nedoumici je li se pravi da ne konta ili....
Ne pravim se..takav sam..
pisem ono sto mislim..
a sto ne mogu licemjerja to je druga stvar..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#963 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by _BataZiv_0809 »

supercali wrote:najsmijesnije je sto su najzagrizeniji oko ove prica moraju ljiljani biti i sl oni koji su se rodili za vrijeme rata ili neposredno poslije rata
I oni koji ih nisu nosili kad je trebalo.
nasa

#964 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by nasa »

supercali wrote:najsmijesnije je sto su najzagrizeniji oko ove prica moraju ljiljani biti i sl oni koji su se rodili za vrijeme rata ili neposredno poslije rata
To nema veze, cak puno je vaznije kakav stav imaju mlade generacije i oko ljiljana i svega drugog.
supercali

#965 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

nasa wrote:
To nema veze, cak puno je vaznije kakav stav imaju mlade generacije i oko ljiljana i svega drugog.
cuj nema veze
ako smo se ja i ti borili i pomirili se da nam je sada zastava varta ili nazovi je kako hoces a onda mi dodje npr bata i velica ljiljane sa jedne strane i cluster velica orla a prog velica saru i samo vise potpaljuje vatru onda je to problem velikih razmjera
vazan je stav normalno al bolesan stav nije dobra posebno medju mladjim generacijama
nasa

#966 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by nasa »

animals wrote:
nasa wrote:
Ne pravim se..takav sam..
pisem ono sto mislim..
a sto ne mogu licemjerja to je druga stvar..
A sta tacno mislis? Ko je bi ti zastave sacuvao, a koje zabranio? Jesu li problem samo ljiljani ili generalno isticanje bilo kakvih osim zvanicne drzavne?

Vidis, meni je problem sto ti ostajes nedorecen, ili bar pristrasno proracunato nedorecen...
nasa

#967 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by nasa »

supercali wrote:
nasa wrote:
cuj nema veze
ako smo se ja i ti borili i pomirili se da nam je sada zastava varta ili nazovi je kako hoces a onda mi dodje npr bata i velica ljiljane sa jedne strane i cluster velica orla a prog velica saru i samo vise potpaljuje vatru onda je to problem velikih razmjera
vazan je stav normalno al bolesan stav nije dobra posebno medju mladjim generacijama
Ali ne znaci da ne trebaju imati stav jer upravo za mladje je presudno da izaberu ispravno, a ti pokusavas da kazes da se ne trebaju ni baviti s tim...
BHCluster

#968 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote:
BHCluster wrote:

Pa da si precizan u onome sto mislis nebi bilo problema; jebiga ako ti smetam reci da te ne umaram.
BHCluster

#969 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by BHCluster »

kakavdanakneiskustvu wrote: mozda,samo mozda je problem pjevanje neke druge pjesme kad se sa razglasa pusta zvanicna drzavna himna,mozda to nekome nije problem,nekome mozda jeste,zamisljam takvu situaciju u npr. njemackoj,bilo bi svega vjerovatno
Postavi pitanje onom medjedu sto je sabotirao tekst nove himne koja je bila dogovor svih u strucnoj grupi.
kakavdanakneiskustvu

#970 Re: BRUKA U DUBLINU

BHCluster wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: mozda,samo mozda je problem pjevanje neke druge pjesme kad se sa razglasa pusta zvanicna drzavna himna,mozda to nekome nije problem,nekome mozda jeste,zamisljam takvu situaciju u npr. njemackoj,bilo bi svega vjerovatno
Postavi pitanje onom medjedu sto je sabotirao tekst nove himne koja je bila dogovor svih u strucnoj grupi.

jasta cu,meni ne smeta ni ovakva himna,ja kad sam na bilinom polju ustanem,odslusam nasu drzavnu himnu,nista vise
supercali

#971 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

nasa wrote: Ali ne znaci da ne trebaju imati stav jer upravo za mladje je presudno da izaberu ispravno, a ti pokusavas da kazes da se ne trebaju ni baviti s tim...
pa sudeci po praksi bolje da nemaju stav nikako kao sto je vecinom slucaj sa starijima
svejedno je koja je zastava samo da se zivi i raduje uspjehu reprezentacije al da se postuje drzava
animals

#972 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by animals »

nasa wrote:
A sta tacno mislis? Ko je bi ti zastave sacuvao, a koje zabranio? Jesu li problem samo ljiljani ili generalno isticanje bilo kakvih osim zvanicne drzavne?

Vidis, meni e problem sto ti ostajes nedorecen, ili bar pristrasno proracunato nedorecen...
Ma ti mene nikako ne kontas..meni licno ne smetaju ljiljani..
Hrvati imaju sahovnicu,Srbi orlove i nek ostane tako..
e sad je pitanje koje ja nikako ne kontam, sta je Bosnjacko..
ako je ova drzavna za sve, ne mogu biti i ljiljani..isto tako ljiljane ne priznaju ni Hrvati ni Srbi..
u tom i jeste bit..
uzmimo reprezentaciju..cime da se mase..
ovom zvanicnom, ili nek mase svak sa svacim..

Srbi masu Srpskom, Hrvati masu Hrvatskom, Bosnjaci svim mogucim..
od ljiljana, Turski do Arapski..
i sad ja lupam..
prog321

#974 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by prog321 »

animals wrote: Srbi masu Srpskom, Hrvati masu Hrvatskom, Bosnjaci svim mogucim..
od ljiljana, Turski do Arapski..
i sad ja lupam..
To je zato što Bosnjaci = BiH.
Vidiš. Srbi će vijorit srpsku a Hrvati u BiH hrvatsku zastavu, bez obzira da li je oficijalna zastava drzave ljiljani ili varta.
Zato i smartam ovu diskusiju bespotrebnom. :-D
piupiu

#975 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by piupiu »

Hm. Opet dodjosmo do zastave i himne - iako je tema bila "Paaaaaaalestiiiiiiiina, Paaaaaleeestiiiiiina" ... Ja bih rekla da se ovdje radi prvenstveno o poštovanju zvaničnih simbola svoje države i o svijesti o potrebi za uključivom politikom da bi se krenulo naprijed, a to zahtijeva odredjeni stepen političke zrelosti i kompromisa. Ja se slažem da svjesno ili nesvjesno oni koji ne poštuju zvanične simbole svoje države ne poštuju ni samu državu. Svaka je upotreba simbola politička poruka - i ono što mene zanima je ovo - kad se emotivna vezanost za ljiljane i staru himnu stavi na stranu - kome se šalje politička poruka kada se ne poštuju svoji državni simboli? Političarima? Medjunarodnoj zajednici? Nekom trećem? Šta bi trebao 'pročitati' iz te poruke na primjer neki Irac koji sjedi s druge strane tribine i to posmatra, šta domaći političar, šta strani, a šta neki gradjanin BiH - gdje god da isti sjedi? E, to je - za mene - pravo pitanje.
Locked