Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#951 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

salik79 wrote:Hi hi, za Prdogana i debelguze emire i vladare, ipak hazreti :mrgreen:
- Dok pomenuti stvaraju, finansiraju i logistikom/informacijama podržavaju koljače, ovako govori SAA oficir:

Ima i morona koji koriste prekomjernu (a možda i namjeru) upotrebu neselektivne sile, ali ovo je etika SAA.

- zato je rahmetli Buti tako hvalio SAA:

- zato narod (mahom) sunitskog Alepa želi SAA:

- zato Assad može da ide među svoje građane:

Zato, između ostalog i uprkos svemu, Sirija ima podršku od koje zastaje dah. I to bukvalno, LOL!
Challenger__

#952 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Co0l wrote:P.S.Fulas poentu.Ne smijem se borbi protiv ISIL-a nego ruskim motivima i onim naivnim koji vjeruju u to.
Ma ja ba. Treba čekati Erdogana da on to sredi, LOL!
gospodja profiterka

#953 Re: Sirija vol. 2

Post by gospodja profiterka »

Kikibombona wrote:
gospodja profiterka wrote: Ne, ja nemam nikakva predubjeđenja i mene nikada ništa ne ograničava. Prvo, dakle, to moraš shvatiti. Vrlo je bitno, esencijalno je, da to prihvatiš kao činjenicu.

Mladalački je zanos teško razbiti, a nešto i nemam volje. Samo ću reći sljedeće: to što je svaki dječak sebe našao u sirijskom krvoproliću samo po sebi ne nosi nikakvu težinu. Naravno da je kurdski "feminizam" dobro osmišljena i pametna propaganda (protiv koje nemam ništa, naravno, samo je ne uzimam kao faktor u zaključivanju). Naravno da niko častan ne meće djecu u ratnopropagandne fotografije, iako mi je jasno da je u ratu sve moguće. Naravno da postoji hijerarhija u rješavanju sukoba u kontekstu međunarodnog prava ili onoga što je od njega ostalo. Stav prema Assadu je potpuno nebitan, stav prema Siriji je bitan. Ko to ne shvati sada, naučit će na vlastitoj koži. I to bi bilo sve što ću reći na tu temu u ovom krugu.

PS. Vjeruj mi, znam ja prepoznati feminizam kad ga vidim. :D
Ako ne ponudis dokaze za suprotno, jasno je da imas predubjedjenja. Imas li neki konkretan dokaz za suprotno umjesto 'o boze'? Vrijeme je interneta, informacija milijarda. Istinu je nemoguce sakriti. Pa daj eto neke dokaze. Mora ih biti ako ima istine u tome sto ti smatras. Mora biti iz kurdskih izvora, koji su prilicno podijeljeni i cesto pljuju jedni po drugima.

Meni je Sirija nebitna. Sta je Sirija? Granica koju je neko nacrtao? Vazniji mi je jedan covjek od te granice. Vise bih volio da se Sirija raspala u milijardu komadica nego da je ovoliko ljudi izginulo.
Nemam kuveta, stvarno.
Kikibombona

#954 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

YPG napreduje juzno od Hasake, zauzelu su bazu 121. artiljerijske regimente, koju je SAA izgubila prije par mjeseci od ISILa

Image
Kikibombona

#955 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

gospodja profiterka wrote: Nemam kuveta, stvarno.
Cijenim te Profiterko, ali lupetas, najstrasnije! Ti imas neke unaprijed definisane stavove koji vaze za svaki rat. A svaki rat nije isti.

100% sam uvjeren da nemas nikakve dokaze osim nekih svojih uvjerenja koji bez dokaze ne znace NISTA.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#956 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

salik79 wrote:
japin_mutapi wrote:jes jes ... što više naroda pobije i poruši škola, bolnica, džamija, kuća, pijaca to je više hazreti

level - 180.000
Zamisli sta bi tek gore pobrojani radili na njegovom mjestu...
zamisli život u ritmu muzike za ples ... zamisli da je riječ zamisli argument i dokazuje nešto pa nakon zamisli napišeš šta god hočeš i to bude tako

zamisli kako sam zamislio da si ti zamislio da sam zamislio ono što si zamislio da ja zamislim
eto
Challenger__

#957 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote:jes jes ... što više naroda pobije i poruši škola, bolnica, džamija, kuća, pijaca to je više hazreti

level - 180.000
Od toga skoro 40.000 stranaca, mrtvih. Da nije bilo te kriminalne bagre, njihovih ino-sponzora, ne bi bilo ni razaranja. Fakturu za razaranje ispostavi Ankari, Dohi, Rijadu...
gospodja profiterka

#958 Re: Sirija vol. 2

Kikibombona wrote:
Cijenim te Profiterko, ali lupetas, najstrasnije! Ti imas neke unaprijed definisane stavove koji vaze za svaki rat. A svaki rat nije isti.

100% sam uvjeren da nemas nikakve dokaze osim nekih svojih uvjerenja koji bez dokaze ne znace NISTA.
Ne znam s koje strane da ti priđem... Nosaju te strasti.

Probaću još jednom, a onda se stvarno moram latiti kuhinje, a i mašina je u centrifugi.
I neću ništa elaborirati, samo natuknice. Nisam ja didakt bogzna kakav. Neka svako svojom glavom misli.

a) Sirija, kako god je iscrtana, predstavlja međunarodnopravni fakat;

b) Sve strane u sukobu imaju svog sponzora, koji kreira imidž te strane i plasira ga u ciljne medije;

c) Sponzor zna ko prati koje medije i koja je agenda publici važna;

d) Svaka od tih agendi jeste ili bi trebala biti manje bitna od međunarodnog prava, koje je posljednja brana slabih pred pohlepom i interesima jakih.

e) Mir i stabilnost u međunarodno priznatoj zemlji preduvjet je za realizaciju partikularnih interesa. Drugim riječima, niko nije morao razoriti Veliku Britaniju da bi Škoti raspisali referendum;

f) Kurdi bi se lako mogli naći u situaciji da se njihova borba i njihovi ciljevi iskoriste - protiv njih. To se kod nas već desilo, samo se o tome još ne priča.

g) Zvoni mi mašina, gotov šareni veš.

:kakoste:
General War

#959 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Klavikula wrote:do jucer savox, hordas, cbrt i ostali sokolili pobunjenike za mars na Damask, sad ce biti zadovoljni ako isti bilo sta dobiju. SAA pred porazom bila, sad u poziciji gdje najvise dobija. ratna sreca je varljiva :D
Polako cekaj krajnji rezultat...ko sa bebom spava budi se upisan :D
salik79

#960 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:
salik79 wrote:

level - 180.000
Zamisli sta bi tek gore pobrojani radili na njegovom mjestu...
zamisli život u ritmu muzike za ples ... zamisli da je riječ zamisli argument i dokazuje nešto pa nakon zamisli napišeš šta god hočeš i to bude tako

zamisli kako sam zamislio da si ti zamislio da sam zamislio ono što si zamislio da ja zamislim
eto
Doci ce (uskoro) vrijeme da neces morati ni zamisljati, zivi bili pa vidjeli...Ovako su (na "zamisli" fazon) "demokratama" prije pocetka 2. Svj. rata pokusavali docarati kakav je Hitler, ali ovi "jok, to je nas partner"...
cbrt

#961 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Challenger__ wrote:
salik79 wrote:Hi hi, za Prdogana i debelguze emire i vladare, ipak hazreti :mrgreen:
- Dok pomenuti stvaraju, finansiraju i logistikom/informacijama podržavaju koljače, ovako govori SAA oficir:

Ima i morona koji koriste prekomjernu (a možda i namjeru) upotrebu neselektivne sile, ali ovo je etika SAA.

- zato je rahmetli Buti tako hvalio SAA:

- zato narod (mahom) sunitskog Alepa želi SAA:

- zato Assad može da ide među svoje građane:

Zato, između ostalog i uprkos svemu, Sirija ima podršku od koje zastaje dah. I to bukvalno, LOL!
Ove količine zaslepljenosti nema ni kod ISIS-a...
Challenger__

#962 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Evo, uostalom, statistika smrti iz notornog antivladinog izvora:

Od toga skoro 40.000 stranaca, mrtvih.
Arab fighters from Gulf countries, Yemen, Iraq, Egypt, North Africa, Palestine, Jordan, Sudan and other Arab countries, as well as fighters from Europe, Russia, China, India, Chechnya, Afghanistan, America and Australia who fight with“Islamic State”, al-Nusra Front, Junoud al-Sham battalion, Jund Al-Aqsa battalion, al-Khadra’ battalion, Jund al-Sham Movement, Junud al- Sham al- Shishan, the Islamic Turkestan Party and other Islamist factions : 37010
Evo stranaca na strani Damaska:
Pro- regime Shia militiamen from Arab and Asian nationalities, Al Quds Al Felastini Brigade and other pro-regime militiamen from different Arab nationalities: 3395

Fighters from Hezbollah: 971
:arrow: LINK

37'.000 nasuprot 4.000.

Pametnom dosta.

______
ioannes

#963 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Kikibombona wrote:

Kiki, mogu absolutno shvatiti zasto profiterka nema više volje nad nekom većom diskusijom, davno si prešao granicu objektivnosti....svakom normalnom čovijeku je jasno da su ovakve slike uvijek propagandne slike.
Last edited by ioannes on 21/11/2015 16:19, edited 1 time in total.
General War

#964 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

AleksoMKD wrote:https://www.youtube.com/watch?v=ascSnBb ... e=youtu.be

Verovatno je bila snimka no opazio sam nesto interesantno.

Na 1:26 se vidi da je lovacka pratnja bombardera Tu-94 u stvari F-14 Tomcat Iranskog RV-a.
Zato sto je vecina ako ne i cjeli klipovi sto nas bombarduje ruski PR je uzeto sa vjezbi...i nema nikakve veze sa sirijom...ali kome se servira lako ce se "primit"...
gospodja profiterka

#965 Re: Sirija vol. 2

ioannes wrote:
Kikibombona wrote:

Kiki, mogu absolutno shvatiti zasto profiterka nema više volje nad nekom većom diskusijom, davno si prešao granicu objektivnosti....svakom normalnom čovijeku je jasno da su ovakve slike uvijek propagande slike.
Ma naravno. I to poprilično zastario pristup ratnoj propagandi.
General War

#966 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

salik79 wrote:
Doci ce (uskoro) vrijeme da neces morati ni zamisljati, zivi bili pa vidjeli...Ovako su (na "zamisli" fazon) "demokratama" prije pocetka 2. Svj. rata pokusavali docarati kakav je Hitler, ali ovi "jok, to je nas partner"...
Ko i Iran danas i Rusija pokusavaju se prikazati kao pozeljan partner...a do jucer:

Image

Image

ILI

Image

Image

Znam da nije istina i sve je to zapad namjestio...ali jbg moram branit :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#967 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:

level - 180.000
Od toga skoro 40.000 stranaca, mrtvih. Da nije bilo te kriminalne bagre, njihovih ino-sponzora, ne bi bilo ni razaranja. Fakturu za razaranje ispostavi Ankari, Dohi, Rijadu...
to ono ko nas zavadi
nije morao u toj svojoj borbi pravednoj rušiti sve redom i ubijati, pustiti bijesne pse šebihe na nedužne ljude da počine desetine i stotine zločina i masakara na početku, nije morao pustiti kriminalce i teroriste iz zatvora da i oni počine zločine i masakre ...
sistematsko uništavanje alepa i drugih gradova, barel bombe i scudovi, bojni otrovi, vatra iz teške artiljerije po civilnim ciljevima daleko iza linije fronta, izgladnjivanje, mučenja,

namjerno gađanje škola, bonica, vjerskih objekata, pijaca i pekara, uništenje infrastukture(ceste, vodovodi, električa energija i dr.) sa kojim ciljem
kažnjavanje naroda koji se usudio tražiti malo slobode i pravde, i pomislio da može bolje i ljepše

kriminalna banda je asad i klika, monstruozni režim koji ne preza ni od čega da ostane na vlasti
oni su uništili siriju i razorili je, ta sirijska bas partija i njihova sektaška politika ... počeli su to raditi kad su vojnim udarom došli na vlast i rade to i danas
rat je kulminacija politike i ideologije koju baštini bas - direktno su odgovorni za sva događanja i sve žrtve u siriji

kad nepravda postane zakon, otpor postaje obaveza
asurbanipal

#968 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Lena Chamamyan - Love in Damascus :bih:

Škobo Habu

#969 Re: Sirija vol. 2

Post by Škobo Habu »

gospodja profiterka wrote:
f) Kurdi bi se lako mogli naći u situaciji da se njihova borba i njihovi ciljevi iskoriste - protiv njih. To se kod nas već desilo, samo se o tome još ne priča.
Izvini, možeš li ovo malo podebljati. Mislim, nije frka, mogu ja sačekati dok ti suđe opereš i djecu uspavaš.
Kikibombona

#970 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

gospodja profiterka wrote: Ne znam s koje strane da ti priđem... Nosaju te strasti.

Probaću još jednom, a onda se stvarno moram latiti kuhinje, a i mašina je u centrifugi.
I neću ništa elaborirati, samo natuknice. Nisam ja didakt bogzna kakav. Neka svako svojom glavom misli.

a) Sirija, kako god je iscrtana, predstavlja međunarodnopravni fakat;

b) Sve strane u sukobu imaju svog sponzora, koji kreira imidž te strane i plasira ga u ciljne medije;

c) Sponzor zna ko prati koje medije i koja je agenda publici važna;

d) Svaka od tih agendi jeste ili bi trebala biti manje bitna od međunarodnog prava, koje je posljednja brana slabih pred pohlepom i interesima jakih.

e) Mir i stabilnost u međunarodno priznatoj zemlji preduvjet je za realizaciju partikularnih interesa. Drugim riječima, niko nije morao razoriti Veliku Britaniju da bi Škoti raspisali referendum;

g) Zvoni mi mašina, gotov šareni veš.

:kakoste:
Ma kakve strasti Profiterko! Imam ja godina pofino, mada je istina da sam solidno ocuvan i da mi zene ugl na osnovu izgleda procjenjuju par godina manje. To je to sto se tice vanjstine. Unutrasnjost jeste ponekad uzavrela, znam se ponasati kao mali djecak ili momcic... I to volim kod sebe, a kako mogu primjetiti, vole i drugi (iako ih ponekad nervira). To je valjda pokazatelj da sam iznutra ocuvan. Godine su donijele iskustvo, tako da je ruka vazda na rucnoj kocnici. Nisam od onih, Profiterko, koji se vode strastima, koji su pristrasni. Nisam pristrasan prema najblizim (rodbini i prijateljima), kojima sam najveci kriticar, a da budem prema tamo nekim Sirijcima!? Nemoguce.

Ovo sto si napisala je manje-vise tacno, ali samo donekle... to je jedna strana medalje... Jer, znas Profiterko, od govana se pita moze praviti, ali tesko da ce ispasti kao burek. Odredjenu grupu, posebno odredjenu grupu budala, mozes usmjeravati, ali te budale nece nikada ici onom rutom koju im zadas.

Kurdska ideologija feminizma je stara prica. Prica stara par decenija, koju zapad sada eksploatise za neke svoje, ko zna kakve ciljeve. Ovo sto furaju Kurdi u Siriji nema nikakve veze sa zapadnim ideologijama. To je za njih strano. Mnogi zapadni dobrovoljci, po orjentaciji desnicari, su napustili Rojavu kada su vidjeli sadrzaj 'kurdske revolucije'.

Ti jednostavno nemas dokaz da je sve to prevara, fikcija ili sta vec. Sa ovim komentarom nisi demantovala apsolutno nista od onoga na sto sam dobio odgovor 'o boze'.
gospodja profiterka

#971 Re: Sirija vol. 2

Škobo Habu wrote:
gospodja profiterka wrote:
Izvini, možeš li ovo malo podebljati. Mislim, nije frka, mogu ja sačekati dok ti suđe opereš i djecu uspavaš.
Podebljaću nekad. Nemoj sad, svega ti, šerpa malo hvata odozdo...
Kikibombona

#972 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

ioannes wrote: Kiki, mogu absolutno shvatiti zasto profiterka nema više volje nad nekom većom diskusijom, davno si prešao granicu objektivnosti....svakom normalnom čovijeku je jasno da su ovakve slike uvijek propagandne slike.
Propaganda moze biti pozitivna i negativna.

U stanju ludila i mrznje, nasilja i smrti, pozitivno je siriti slike zajednistva skupina koje su u odredjenoj mjeri sukobljene.
madner

#973 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Istina bi bila pozitivna, propaganda, kao sto ime kaze je gomila smeca.
Kikibombona

#974 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

madner wrote:Istina bi bila pozitivna, propaganda, kao sto ime kaze je gomila smeca.
Propaganda iskljucuje istinu?

E moj Madnere... :D
Akibh

#975 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

Challenger__ wrote:

Haha, kakav moras biti lik da ovo izvaljujes u doba dok rusi bombarduju iz vazduha a hezbolah, iranska rf i iracka paravojska djelulu na zemlji... OMG
Locked