Nisu oni glupi jer su ga tamo poslali. Oni su ga SAMO tamo mogli poslati.Logovan wrote:I kakve veze ima koja je liga jača? Naša druga ili tamo gdje Musa trenutna igra?
Eto oni glupi, a tamo ga šalju, ima drugih razloga zbog kojeg su ga tamo poslali. Ne gledajte tako površinski. Ne prosipajte pamet na svakom koraku.
Džanan Musa
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
MensurM
#951 Re: Džanan Musa
- Xavier1
#952 Re: Džanan Musa
Musa je vec uspio. Izabran je u prvoj rundi i to mu garantuje dobar ugovor. Ne znam koliko tacno, ali radi se o jako lijepom iznosu.
Ima on i potencijala i sansu da nesto uradi u NBA. Ko god sa onim antitalentima uzme zlato, pa makar se radilo o u16 prvenstvu, mora imati odredjeno znanje i kvalitet.
Ja samo kazem da ovo sto radi u ovoj G ligi nije vrijedno paznje. Postavio je Mensur listu ovu anonimusa koji su prosli u punili u toj ligi.
Ima on i potencijala i sansu da nesto uradi u NBA. Ko god sa onim antitalentima uzme zlato, pa makar se radilo o u16 prvenstvu, mora imati odredjeno znanje i kvalitet.
Ja samo kazem da ovo sto radi u ovoj G ligi nije vrijedno paznje. Postavio je Mensur listu ovu anonimusa koji su prosli u punili u toj ligi.
- Logovan
#953 Re: Džanan Musa
I oni će ga i vratiti, kao što su ga i vratili 2-3 puta.MensurM wrote: Nisu oni glupi jer su ga tamo poslali. Oni su ga SAMO tamo mogli poslati.
Razvojna liga, ne vidim problem.
Ako nastavi ovako, a nastavit će, eto njega u ovu jaču, a ti i ostali pametujte i dalje.
- tuzlak1212
#954 Re: Džanan Musa
ne znam sto se toliko vezes za to sto netsi ga nadgledaju, pa njihov je igrac necu ga ja nadgledat...Logovan wrote:I kakve veze ima koja je liga jača? Naša druga ili tamo gdje Musa trenutna igra?
Eto oni glupi, a tamo ga šalju, ima drugih razloga zbog kojeg su ga tamo poslali. Ne gledajte tako površinski. Ne prosipajte pamet na svakom koraku.
bolje obrati paznju koliko su rukija netsi (kad vec volis netse) pomeli iz nba ne davajuci ugovor nakon isteka rookie ugovora...
nije njemu lose tamo, ali ne mozes svaku cinjenicu uzimat ko da je pljuvanje po njemu.. normalno da svi zelimo da uspije (a neko rece uspio je vec) ali ne mozes mjesat emocije sa cinjenicama.. cinjenica jeste da je velika stvar sto je draftovan, cinjenica jeste da je prva sezona i glupo je govorit da nema talenta ili slicno i cinjenica je da ce tesko nakon rookie ugovora ostat u nba ako strasno puno ne poradi na sebi i ako ovo neko napise ne znaci da mu zeli sve najgore, to je prosto iznosenje cinjenicnog stanja ..
i to ne treba s emocijama mjesat.. ne mozes ti vise navijat za musu od bilo kojeg drugog BiH gradjanina, osim ako ste familija... smiri malo strasti sta ti je
ovo se vezem na ono gdje si me kvoto
- spree
#955 Re: Džanan Musa
pa duke bi ko sale uzeo aba ligu. i da bilo je solidnih igraca koji su igrali u d/g ligu. gerald i danny green, birdman, hassan, evo sad ce i rodjo 
- Logovan
#956 Re: Džanan Musa
Rekoh već, ne želimo svi da on uspije, a postavih jedan primjer oko ovog.tuzlak1212 wrote: ne znam sto se toliko vezes za to sto netsi ga nadgledaju, pa njihov je igrac necu ga ja nadgledat...
bolje obrati paznju koliko su rukija netsi (kad vec volis netse) pomeli iz nba ne davajuci ugovor nakon isteka rookie ugovora...
nije njemu lose tamo, ali ne mozes svaku cinjenicu uzimat ko da je pljuvanje po njemu.. normalno da svi zelimo da uspije (a neko rece uspio je vec) ali ne mozes mjesat emocije sa cinjenicama.. cinjenica jeste da je velika stvar sto je draftovan, cinjenica jeste da je prva sezona i glupo je govorit da nema talenta ili slicno i cinjenica je da ce tesko nakon rookie ugovora ostat u nba ako strasno puno ne poradi na sebi i ako ovo neko napise ne znaci da mu zeli sve najgore, to je prosto iznosenje cinjenicnog stanja ..
i to ne treba s emocijama mjesat.. ne mozes ti vise navijat za musu od bilo kojeg drugog BiH gradjanina, osim ako ste familija... smiri malo strasti sta ti je
ovo se vezem na ono gdje si me kvoto
Vežem se za to nadgledanje zato što ljudi bolje znaju od mene, od tebe i od svakog sa ovog foruma, ali jok, naš narod je pametiji, naš narod zna šta je bolje za njega. Ne miješam sa emocijama, nego me nerviraju pametovanja i ismijavanja, a kod pojedinaca i zlo koje je prisutno u njima da Musa ne uspije.
Mislim bolan kud ćeš dalje, čestitaš Musi na postignutih 20-tak poena, a neko te citira sa odgovorom oko jačine lige.
- tuzlak1212
#957 Re: Džanan Musa
čini vam se da mu zele zlo, pa trolaju vas koji ga braniteLogovan wrote: Rekoh već, ne želimo svi da on uspije, a postavih jedan primjer oko ovog.
Vežem se za to nadgledanje zato što ljudi bolje znaju od mene, od tebe i od svakog sa ovog foruma, ali jok, naš narod je pametiji, naš narod zna šta je bolje za njega. Ne miješam sa emocijama, nego me nerviraju pametovanja i ismijavanja, a kod pojedinaca i zlo koje je prisutno u njima da Musa ne uspije.
Mislim bolan kud ćeš dalje, čestitaš Musi na postignutih 20-tak poena, a neko te citira sa odgovorom oko jačine lige.Pa jebem ti.
-
palermo
#958 Re: Džanan Musa
ma uopšte ne trolate, niti se nekom čini da trolate, vi istinski želite da ne uspije.......tuzlak1212 wrote:čini vam se da mu zele zlo, pa trolaju vas koji ga braniteLogovan wrote: Rekoh već, ne želimo svi da on uspije, a postavih jedan primjer oko ovog.
Mislim bolan kud ćeš dalje, čestitaš Musi na postignutih 20-tak poena, a neko te citira sa odgovorom oko jačine lige.Pa jebem ti.
![]()
- Logovan
#959 Re: Džanan Musa
Ma ne čini se meni ništa.tuzlak1212 wrote: čini vam se da mu zele zlo, pa trolaju vas koji ga branite![]()
- luckylaka
#960 Re: Džanan Musa
Ma nije tebi problem jacina lige nego to sto Musa iz dana u dan napreduje i sto cete vi koji Musi zelite propast u karijeri morati jedan dan da se pokrijete usima.I da naravno da su jace nabrojane ove lige za onoga ko ne zna ni gdje se Nba igraMensurM wrote:Hahahahluckylaka wrote:Ovdje sve biser do bisera ko i onaj sto kaze da je sinocnje finale Copa Libertadores na nivou Premijer lige tako i ovaj za Nba G usporedjuje sa Cedevitom valjda zato sto tu Musa rastura pa je pokusava minimizirati.Xavier1 wrote:Ovo NBA G je smijesno takmicenje. Jaca je Cedevita od tamosnjih ekipa. Odbrana se ni ne igra.
Pa jača je ABA liga 274683274 puta od G lige. A hrvatska liga nekih 263726 puta. Jača je i osmina finala hrvatskog kupa.
-
Lug
#961 Re: Džanan Musa
eto nba treneri i strucnjaci talaske.. pa ne znam kako Musu ne vratise u cedevitu da se razvija..
joj strucnjaka.
-
Lug
#962 Re: Džanan Musa
kakavdanakneiskustvu wrote:Lug wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
A da se ipak malo raspitas oko minutaze petrrovica u drugoj sezoni
CAREER AVERAGES
REBOUNDS PER GAME
YEAR TEAM G GS MPG FG% 3P% FT% OFF DEF RPG APG SPG BPG TO PF PPG
89-90 POR 77 0 12.6 .485 .459 .844 .60 .80 1.40 1.5 .30 .03 1.2 1.70 7.6
90-91 POR 18 0 7.4 .451 .167 .682 .60 .40 1.00 1.1 .33 .00 .67 1.20 4.4
i imao 4.4 kosa po utakmici.. i goglaj ako te sta drugo interesuje.
ja ne moram guglati,znam da je u drugoj sezoni u nba imao vecu minutazu nego u prvoj,evo ti i dokaz kad vec ne znas pronaci
https://www.basketball-reference.com/pl ... odr01.html
i rekoh ti vec nije on tema, samo primjer, al te nesto zulja tu..
-
Lug
#963 Re: Džanan Musa
evo meni suza krenu..tuzlak1212 wrote:ne znam sto se toliko vezes za to sto netsi ga nadgledaju, pa njihov je igrac necu ga ja nadgledat...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#964 Re: Džanan Musa
Nije ti palo na pamet da su malo pretrpani na njegovoj poziciji?MensurM wrote:
Nisu oni glupi jer su ga tamo poslali. Oni su ga SAMO tamo mogli poslati.
-
kakavdanakneiskustvu
#965 Re: Džanan Musa
Lug wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Lug wrote:
A da se ipak malo raspitas oko minutaze petrrovica u drugoj sezoni
CAREER AVERAGES
REBOUNDS PER GAME
YEAR TEAM G GS MPG FG% 3P% FT% OFF DEF RPG APG SPG BPG TO PF PPG
89-90 POR 77 0 12.6 .485 .459 .844 .60 .80 1.40 1.5 .30 .03 1.2 1.70 7.6
90-91 POR 18 0 7.4 .451 .167 .682 .60 .40 1.00 1.1 .33 .00 .67 1.20 4.4
i imao 4.4 kosa po utakmici.. i goglaj ako te sta drugo interesuje.
ja ne moram guglati,znam da je u drugoj sezoni u nba imao vecu minutazu nego u prvoj,evo ti i dokaz kad vec ne znas pronaci
https://www.basketball-reference.com/pl ... odr01.html
i rekoh ti vec nije on tema, samo primjer, al te nesto zulja tu..
pa da si se potrudio otvoriti link vidio bi da je u toj drugoj sezoni imao 16,6 minuta prosjecno,i preko 10 poena prosjecno,a ne 4,4 kako ti tvrdis,ali eto nisi ti talasika
-
kakavdanakneiskustvu
#966 Re: Džanan Musa
Tomahawk11 wrote:Nije ti palo na pamet da su malo pretrpani na njegovoj poziciji?MensurM wrote:
Nisu oni glupi jer su ga tamo poslali. Oni su ga SAMO tamo mogli poslati.
da,i to bas pretrpani
-
nemoj to
#967 Re: Džanan Musa
Kao što rece spree taktički jača 5 puta, generalno slabija mnogo..Logovan wrote:I kakve veze ima koja je liga jača? Naša druga ili tamo gdje Musa trenutna igra?
Pola ovih igraca iz G lige ubaci u ABA i imace po 20+ poena svaku utakmicu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#968 Re: Džanan Musa
Pokazao je Musa i u ABA da može pružati partije kao u G League, čak je bilo i boljih, na pragu triple double je znalo biti.
Problem je što su treneri često trenirali strogoću na njemu, pa su mu minute uzimali neki divljaneri.
Problem je što su treneri često trenirali strogoću na njemu, pa su mu minute uzimali neki divljaneri.
- Logovan
#969 Re: Džanan Musa
Joj, pa dobro i šta sa tim?nemoj to wrote:Kao što rece spree taktički jača 5 puta, generalno slabija mnogo..Logovan wrote:I kakve veze ima koja je liga jača? Naša druga ili tamo gdje Musa trenutna igra?
-
MensurM
#970 Re: Džanan Musa
Nema šanse. Gore sam ti napisao gdje su završili najbolji igrači G lige.nemoj to wrote:Kao što rece spree taktički jača 5 puta, generalno slabija mnogo..Logovan wrote:I kakve veze ima koja je liga jača? Naša druga ili tamo gdje Musa trenutna igra?
Pa jedan Zubac je tamo imao 20-10 uz 60 posto šuta. Duplo manje je imao naprimjer u srpskoj ligi.
-
nemoj to
#971 Re: Džanan Musa
Oni brzi crnci bi imali samo na prodorima protiv puževa bijelaca balkanaca po 10 poena s šutom s distance bez problema 20+ poena znaci bez ikakve sumnje.
Ništa logovani vidiš da pišem u tvoju korist ili ti je teško shvatiti.
Ništa logovani vidiš da pišem u tvoju korist ili ti je teško shvatiti.
- Logovan
#972 Re: Džanan Musa
Rekoh kakve veze ima koja je jača liga.
Eto to k'o bitno za razvoj Muse.
Ne kontam priču oko ovog.
-
nemoj to
#973 Re: Džanan Musa
Veoma bitno za tu individualnu igru na parketu sam Musa da nije pripadnik Cedevite bio i s trenerom koji bi mu gurao loptu u ruke kako treba bi punio odbrane kao budala..I ovako ih je punio, al' nije približno koliko je trebao..Logovan wrote:Rekoh kakve veze ima koja je jača liga.Eto to k'o bitno za razvoj Muse.
Ne kontam priču oko ovog.
Al' bolje dati loptu preplacenim crncima...
Eh sad ova G lika je mač s dvije oštrice bukvalno.
Nisi nikad siguran na cemu si..
- Thorgerson
#974 Re: Džanan Musa
A da mozda malo sacekamo, da se da momku sansa. Jebote ima 19 godina.
I kakve veze ima koji su igraci igrali g ligu i vratili se u NBA. Ne kontam. To kao nesto pokazuje. Pa nije sport bas takva matematika. Ajmo evo malo uzeti statistike pa skontati ko je mogao sanjati da jedan momak sa 19 godina iz Bihaca ode u NBA?
Mislim da fkt ocekujete previse - od ponavljam jos jednom - momka koji ima tek 19 godina, te koji ima jos 15 sezona odlicne kosarke ispred sebe.
Musa je sedmi najmladji igrac u NBA. Gledam ostatak te listu - najmladjih igraca, od njih 20-ak 4-5 ih je u G ligi. Dosta ih nema nikakvu zapazenu ulogu u svom timu. Naravno, ima i onih koji igraju haman i glavnu ulogu - poput Doncica, ali jbg ne mozemo sad ocekivati od svakog momka kojima ima 19 godina da tako igra.
Musa samo naprijed. Pratio sam tog momka i znam koliko je uporan i tvrdoglav. Vidjet cete.

Mislim da fkt ocekujete previse - od ponavljam jos jednom - momka koji ima tek 19 godina, te koji ima jos 15 sezona odlicne kosarke ispred sebe.
Musa je sedmi najmladji igrac u NBA. Gledam ostatak te listu - najmladjih igraca, od njih 20-ak 4-5 ih je u G ligi. Dosta ih nema nikakvu zapazenu ulogu u svom timu. Naravno, ima i onih koji igraju haman i glavnu ulogu - poput Doncica, ali jbg ne mozemo sad ocekivati od svakog momka kojima ima 19 godina da tako igra.
Musa samo naprijed. Pratio sam tog momka i znam koliko je uporan i tvrdoglav. Vidjet cete.
- Diwan
#975 Re: Džanan Musa
Golden State poslao Cousinsa u razvojnu ligu
https://sportsport.ba/kosarka/golden-st ... igu/299633
E eto ovima koji kažu da je razvojna buranija liga i koji sramote i ponižavaju našeg dragulja
Sram vas bilo

https://sportsport.ba/kosarka/golden-st ... igu/299633
E eto ovima koji kažu da je razvojna buranija liga i koji sramote i ponižavaju našeg dragulja