10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova osvajamo u ovom dvomecu?

Poll ended at 09/10/2015 21:07

0
5
6%
1
10
11%
2
4
4%
3
6
7%
4
16
18%
SVEEEE, AAAAAA
49
54%

Total votes: 90

LSD

#951 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by LSD »

Sigurno ce protiv Kipra cekati još teža utakmica, nego ova veceras :!: ....oni ce ici na pobjedu 100%, jer im pobjeda samo odgovara...bice žestoka atmosfera na stadionu, jer Kipru je ovo historijska šansa....mi svakako bez tri jako bitna igraca prvotimca (Džeko, Bešić, Kolašinac - ne zna se koji nam više nedostaje u svakoj liniji)....ali mi ne znamo igrati na rezultat, na neki remi i to je problem :-? - vec moramo i mi napadati i tražiti pobjedu, svako kalkulisanje nas može debelo koštati.

Uglavnom, Meša od 5 utakmica (4 pobjede i jedan poraz) :thumbup: s tim da smo pobjedili direktne konkurente Izrael i Vels :thumbup: vratio nas je iz Papetovih gov.ana u igru za baraž, ali ostala je kljucna utakmica protiv Kipra.

Sad mi krivo da se borimo za baraž, ova ekipa je MORALA direktno otici na EURO bar sa drugog mjesta - kad pogledam da smo bolji od Velsa i ovako osakaceni.
DonEmir

#952 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by DonEmir »

Imali smo igraca manje haman citavu tekmu, Hadzic Anel... valjda su veceras neki vidjeli koliko je to visak i amater... ali eto kaze da daje 100 % od sebe mozes misliti koliko je to.
Kako je trom i koliko se boji lopte..

Cocalic :thumbup: covjek koji nije bio u nikakvim kombinacijama.... BRAVO COCA.

COC COC COC :bih:
Salihovic je itekako potreban ovoj rep.BIH cuvao ledja igrac manje od Pjevaca, BRAVO SALIHOVICU :bih:
seln

#953 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by seln »

Better Man wrote:Norvežanima i remi odgovara za direktna plasman.
Mislim da ne odgovara... imali bi isto bodova, ali Hrvatska ima bolju gol razliku i direktne susrete.
Maverick78

#954 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Maverick78 »

Odlicno :bih: :bih: :bih: :bih:

Mesi i igracima svaka cast, a dodatno mi je drago jer se pokazalo da se neka velika utakmica moze pozitivno odigati i bez Dzeksona. Uvijek je puno bolje kad je on tu, ali njesra je kad znas da ne moze igrati i kontas da se ne moze bukvalno nista bez njega. Veceras se ispostavilo drugacije i to je pozitivno. Eh sad se prvo osvetiti Kipru i nadati se da ce Dzeko biti spreman za baraz ako Bog da :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#955 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by hrasno38 »

LSD wrote:Sigurno ce protiv Kipra cekati još teža utakmica, nego ova veceras :!: ....oni ce ici na pobjedu 100%, jer im pobjeda samo odgovara...bice žestoka atmosfera na stadionu, jer Kipru je ovo historijska šansa....mi svakako bez tri jako bitna igraca prvotimca (Džeko, Bešić, Kolašinac - ne zna se koji nam više nedostaje u svakoj liniji)....ali mi ne znamo igrati na rezultat, na neki remi i to je problem :-? - vec moramo i mi napadati i tražiti pobjedu, svako kalkulisanje nas može debelo koštati.

Uglavnom, Meša od 5 utakmica (4 pobjede i jedan poraz) :thumbup: s tim da smo pobjedili direktne konkurente Izrael i Vels :thumbup: vratio nas je iz Papetovih gov.ana u igru za baraž, ali ostala je kljucna utakmica protiv Kipra.

Sad mi krivo da se borimo za baraž, ova ekipa je MORALA direktno otici na EURO bar sa drugog mjesta - kad pogledam da smo bolji od Velsa i ovako osakaceni.
ja mislim da ce Edin biti spreman 100% i treba krenuti sa njim i Djuricem od pocetka i samo derati u kazneni visoke lopte jer su Kiprani prce
Jack Be Nimble

#956 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Jack Be Nimble »

Uglavnom moze se bez dzeke :-) :run:
House

#957 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by House »

Hvala Safete što se panjevi poput Walesa plasiraše na Euro

:-) :-) tugo moja
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#958 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

LSD wrote:Sigurno ce protiv Kipra cekati još teža utakmica, nego ova veceras :!: ....oni ce ici na pobjedu 100%, jer im pobjeda samo odgovara...bice žestoka atmosfera na stadionu, jer Kipru je ovo historijska šansa....mi svakako bez tri jako bitna igraca prvotimca (Džeko, Bešić, Kolašinac - ne zna se koji nam više nedostaje u svakoj liniji)....ali mi ne znamo igrati na rezultat, na neki remi i to je problem :-? - vec moramo i mi napadati i tražiti pobjedu, svako kalkulisanje nas može debelo koštati.

večeras se dokazalo da se može i bez Džeke, a tek smo zabili gol kad je i Spahić izveden
Grean

#959 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Grean »

Dead Man Walking wrote:
Grean wrote:Odlican rasplet situacije. Milan pun pogodak sto je plus selektoru ali veliki minus, bez obzira na rezultat, je igra na sredini terene tj. ne postojanje iste.

Mi ne mozemo zadrzati loptu 10 sekundi niti povezati tri pasa. Golove necemo uvijek postizati iz prekida a treba proci i baraz.

Al si se bio nalozio da kenjas po Mesi, al ne dade se jbga. Sad ovako malo pljuc sto ne plete vezni red. Ne moze sitni vez bez Seventina, jbga.
Nemam ja razloga pljuvati po selektoru ali je cinjenica da igre nema, pogotovo one igre na sredini kakvu smo pokazali npr. protiv Irana, kad je izmedju ostalih igrao i Tino ;-) kad se nisu mogli sastaviti sa loptom a takva je bila i kroz cijele prosle kvalifikacije.

Te igre nema i zao mi je zbog toga koliko god mi bilo drago zbog drugih stvari, jasnije formacije, stabilnije igre u odbrani, selektora koji ima vise volje da prati nove igrace. Ali sve to ne znaci da se moze ili treba zazmiriti pred tim da smo izgubili ono prepoznatljivo od noge do noge.
shake69

#960 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by shake69 »

Ma, je li ovo moguce, ljudi moji kakva sreca!!!
Ni slobodnog udarca da dobijemo i onda nas rezervista talijanske druge lige, prakticno krampa od igraca obraduje kao da cemo na EP. Sada jos Zapadni Kipar zgaziti i cekati'Slovence, recimo!!! :bih:
Edin H.

#961 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Edin H. »

rage_guy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Može nam samo biti gore, ako Holanđani ulete umjesto Turaka u baraž.

:roll:

Hrvatska, Ukrajina i Švedska su 100 % nosioci.
Za ove ostale fakat ne znam.
http://www.footballseeding.com/national-ranking-uefa/
Po tom linku koji je neko postavio za Uefinu listu Svedska* (napisah Ukrajina prvobitno :D ) je ispod nas...
Ma da Ukrajina je ispod nas.
Better Man

#962 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Better Man »

.....
Last edited by Better Man on 10/10/2015 23:35, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#963 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by dječak sa šibicama »

Ajatolah_ wrote:
emigrazione wrote:
Fudo387 wrote:A sta odreduje nosioce, broj bodova u kvalifikacijama ili fifa lista?
nemam pojma, jedni kazu jedno drugi drugo...
Ni jedno ni drugo već UEFA-in ranking, koji se razlikuje od FIFA-inog. Evo ovdje:
http://www.footballseeding.com/national ... king-2015/

Da mi ne budemo nosioci, morali bi istovremeno Nizozemci preteći Turke, Šveđani Ruse, i još pritom da se Hrvati i Slovaci ne uspiju kvalifikovati direktno.

Najrealnije po trenutnom stanju u grupama je:
Nosioci:
Ukrajina,
Hrvatska,
BiH
Švedska

Nenosioci:
Irska/Poljska
Turska
Slovenija
Danska/Albanija

Valjat će zapeti kako god da okreneš, s ovakvom igrom nas ne vidim kao favorite u dvomeču protiv bilo koga, eventualno Slovenije.
Iako je jos rano (Kipru takodje pobjeda igra za baraz i treba to odraditi tamo) ja sam nesto mislio da ce u barazu biti laksi protivnici. Ono kontas zbog prosirenog EP-a.

Kad ono Poljska, Irska, Turska, Danska mada ce prije Albanija imaju vece sanse. Gadno brate.
It_is_a_Leclerc

#964 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ali to ne mijenja činjenicu da smo sat vremena igrali katastrofalno loše. Užas i katastrofa.

Samo dva nekako postignuta gola su spasila stvar.

Vrlo bitno.
Edin H.

#965 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Edin H. »

Grean wrote:

Al si se bio nalozio da kenjas po Mesi, al ne dade se jbga. Sad ovako malo pljuc sto ne plete vezni red. Ne moze sitni vez bez Seventina, jbga.
Nemam ja razloga pljuvati po selektoru ali je cinjenica da igre nema, pogotovo one igre na sredini kakvu smo pokazali npr. protiv Irana, kad je izmedju ostalih igrao i Tino ;-) kad se nisu mogli sastaviti sa loptom a takva je bila i kroz cijele prosle kvalifikacije.

Te igre nema i zao mi je zbog toga koliko god mi bilo drago zbog drugih stvari, jasnije formacije, stabilnije igre u odbrani, selektora koji ima vise volje da prati nove igrace. Ali sve to ne znaci da se moze ili treba zazmiriti pred tim da smo izgubili ono prepoznatljivo od noge do noge.[/quote]

Stipu ba umjetnicki doja, samo se pobjede racunaju.
Last edited by Edin H. on 10/10/2015 23:36, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#966 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by hrasno38 »

Maverick78 wrote:Odlicno :bih: :bih: :bih: :bih:

Mesi i igracima svaka cast, a dodatno mi je drago jer se pokazalo da se neka velika utakmica moze pozitivno odigati i bez Dzeksona. Uvijek je puno bolje kad je on tu, ali njesra je kad znas da ne moze igrati i kontas da se ne moze bukvalno nista bez njega. Veceras se ispostavilo drugacije i to je pozitivno. Eh sad se prvo osvetiti Kipru i nadati se da ce Dzeko biti spreman za baraz ako Bog da :bih:
Pa u globali i nismo mogli bez njega dok nije usao Djuric....Vedad je jednostavno totalno razlicit igrac od Edina pocevsi od gradjenja, primanja lopte, skoka, distribucije lopte....Vedo je upravo igrac za ovakle golove jer ima nos i u takvim situacijama Edin je dosta tanji. Osim ovog gola veceras Vedad nije naparavio ama ono bas nista....a da budemo posteni gol je bilo ono bas nemoguce promasiti nakon onakve asistencije Djurica.
Na Kipru bi bilo najidealnije ako bi iakko uspjeli u prvom utrpati dva gola sa Edinom i Djuricem i onda umjesto Edina uvesti Vedada. Cocalic bez ikakve dileme ima mjesto medju prvih 11 jer je veceras odigrao kao da ima utakmica ko Spaha za reprezentaciju. Imamo mi tu i mladjahnog Hodzica koji bi isto tako mogao iznenaditi kao i Djuric
DonEmir

#967 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by DonEmir »

Better Man wrote:Norvežanima i remi odgovara za direktna plasman.
Njima odg. i poraz ali da Hrvatska ne pobjedi..

Izgubili su oni 5-1 od hrvata prvu... tako da im remi nista ne znaci ako Hrvatska pobjedi.
Neka zapnu pa pobjede u Italiji :mrgreen: a nama bi vjerovatno najbolje bilo upravo njih da dobijemo u barazu abd... da ne pricamo o kvalitetu njihovom a vjerujem da bi imali veliku podrsku publike nase, koja bi snasla da dodje do karti u Norveskoj za taj duel :izet: ali da mi prvo rijesimo Kipar abd. :bih:

Papke :oops:
rage_guy

#968 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by rage_guy »

Edin H. wrote:
rage_guy wrote: http://www.footballseeding.com/national-ranking-uefa/
Po tom linku koji je neko postavio za Uefinu listu Svedska* (napisah Ukrajina prvobitno :D ) je ispod nas...
Ma da Ukrajina je ispod nas.
?
LSD

#969 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by LSD »

JoseMujica wrote:

večeras se dokazalo da se može i bez Džeke, a tek smo zabili gol kad je i Spahić izveden
Ma može, ali brate mnogo je lakše sa Džekom ili preciznije mnogo je teže bez njega :!: kako god okreneš :-) ....dobar je i Vedo, bori se kako zna i umije, evo zabio je i gol - ali on je nejač za Džeku u svakom pogledu.
Mada nam i Bešić fali itekako u sredini, haman kao i Džeko u napadu.
Billy The Pljuc

#970 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Billy The Pljuc »

Kao prvo jebem sve po spisku onom ublehasu iz Zavidovica, dovesti nas do ovoga samo je on mogao i niko vise.
Kao drugo zahvaljujem sreci na naklonosti veceras i Meshinoj vjeri u pobjedu, prave izmjene u pravim trenucima za razliku od gore spomenutog ublehasa kojem ni vise nego dobar veceras - Zuka ne valja kao igrac a Djuric kakav god da je uz jos neke napadace na koje smo mogli racunati nije bio na letu u Izrael.
Kao trece toliko mi je drago sto je Milan zabio veceras zbog ovih "istocnjaka" koji su poslije njegovog gola bili na aparatima a poslije njegove asistencije u trenucima kad je postalo sigurno da Bosna dobija pocele su psovke i kletve na racun istog. Fakat ne znam sta mi bi da gledam utakmicu u I. Sarajevu u kafani sa par provjerenih prijatelja al' iskustvo gledanja iste i reakcije vecine - neprocjenjivo. Bice da sam "kvarno" ocekivao nasu pobjedu i likovanje u "neprijateljskom" okruzenju a sto mi se na kraju i ostvarilo.
Konacno smo tamo gdje smo i trebali biti a to je medju prve tri repke u ovoj grupi, da nije bilo ublehasa bili bi smo minimum drugi al sta je tu je. Bice interesantno na Kipru u utakmici gdje oni moraju loviti rezultat, ocekujem fakat da im zabijemo 2-3 komada jer oni ne znaju napadati - ovo sa kontrama im je vec procitano nadam se a poznjelo je do sada i previse uspjeha. Nadam se da u barazu dobijamo nekoga iz trolista Albanija-Irska-Slovenija s tim da sa Ircima nece biti nimalo lako al su opet "laksi" protivnik od ostatka mogucih konkurenata u barazu.
Za kraj jos jednom bih pozelio sve najgore prethodnom selektoru jer se pokazalo po ko zna koji put da je neznalica i pokvaren papak kojem su samo pare bile prioritet. Nadam se iskreno da ce njegova epizoda u Evianu neslavno zavrsiti i da ce potonuti tamo gdje mu i jeste mjesto u svijetu fudbalskih trenera a to je mrak i da vise nikada ne cujem za njega. Dao Bog da dobije na lotu ili nesto slicno pa da se sam okane poziva koji vrsi da ne bude da ga bas bas mrzim al je nabijao frustracije za vrijeme provedeno na klupi repke a kojih se necu jos dugo rijesiti.
Edin H.

#971 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
Maverick78 wrote:Odlicno :bih: :bih: :bih: :bih:

Pa u globali i nismo mogli bez njega dok nije usao Djuric....Vedad je jednostavno totalno razlicit igrac od Edina pocevsi od gradjenja, primanja lopte, skoka, distribucije lopte....Vedo je upravo igrac za ovakle golove jer ima nos i u takvim situacijama Edin je dosta tanji. Osim ovog gola veceras Vedad nije naparavio ama ono bas nista....a da budemo posteni gol je bilo ono bas nemoguce promasiti nakon onakve asistencije Djurica.
Na Kipru bi bilo najidealnije ako bi iakko uspjeli u prvom utrpati dva gola sa Edinom i Djuricem i onda umjesto Edina uvesti Vedada. Cocalic bez ikakve dileme ima mjesto medju prvih 11 jer je veceras odigrao kao da ima utakmica ko Spaha za reprezentaciju. Imamo mi tu i mladjahnog Hodzica koji bi isto tako mogao iznenaditi kao i Djuric
Ne mozes bolan igrati sa dva klasicna centarfora, djuricem i dzekom.

neka Djeko jos malo odmori, centarfora kada krene obicno daje golove u nizu.
Paul F.

#972 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Paul F. »

LSD wrote: Sad mi krivo da se borimo za baraž, ova ekipa je MORALA direktno otici na EURO bar sa drugog mjesta - kad pogledam da smo bolji od Velsa i ovako osakaceni.
Odvadi malo. Imali smo sreće večeras.
nKrkan

#973 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by nKrkan »

Odigrali smo žabarski . Kad Italija ovako odigra onda im se dive , što ne bi i mi ? :izet: :D
Grean

#974 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Grean »

Edin H. wrote:
Stipu ba umjetnicki doja, samo se pobjede racunaju.
Stoji i ta ali slozit ces se da ukoliko ne popravimo igru mi nemamo sta traziti na EP a ni u barazu ukoliko ne budemo nosioci. Ne mozemo se osloniti na golove iz prekida.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#975 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by -LIBERO- »

Jako bitno pitanje je da li ce Edin biti spreman za tri dana, barem za jedno poluvrijeme.
Locked