Uglavnom, Meša od 5 utakmica (4 pobjede i jedan poraz)
Sad mi krivo da se borimo za baraž, ova ekipa je MORALA direktno otici na EURO bar sa drugog mjesta - kad pogledam da smo bolji od Velsa i ovako osakaceni.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Mislim da ne odgovara... imali bi isto bodova, ali Hrvatska ima bolju gol razliku i direktne susrete.Better Man wrote:Norvežanima i remi odgovara za direktna plasman.
ja mislim da ce Edin biti spreman 100% i treba krenuti sa njim i Djuricem od pocetka i samo derati u kazneni visoke lopte jer su Kiprani prceLSD wrote:Sigurno ce protiv Kipra cekati još teža utakmica, nego ova veceras....oni ce ici na pobjedu 100%, jer im pobjeda samo odgovara...bice žestoka atmosfera na stadionu, jer Kipru je ovo historijska šansa....mi svakako bez tri jako bitna igraca prvotimca (Džeko, Bešić, Kolašinac - ne zna se koji nam više nedostaje u svakoj liniji)....ali mi ne znamo igrati na rezultat, na neki remi i to je problem
- vec moramo i mi napadati i tražiti pobjedu, svako kalkulisanje nas može debelo koštati.
Uglavnom, Meša od 5 utakmica (4 pobjede i jedan poraz)s tim da smo pobjedili direktne konkurente Izrael i Vels
vratio nas je iz Papetovih gov.ana u igru za baraž, ali ostala je kljucna utakmica protiv Kipra.
Sad mi krivo da se borimo za baraž, ova ekipa je MORALA direktno otici na EURO bar sa drugog mjesta - kad pogledam da smo bolji od Velsa i ovako osakaceni.
LSD wrote:Sigurno ce protiv Kipra cekati još teža utakmica, nego ova veceras....oni ce ici na pobjedu 100%, jer im pobjeda samo odgovara...bice žestoka atmosfera na stadionu, jer Kipru je ovo historijska šansa....mi svakako bez tri jako bitna igraca prvotimca (Džeko, Bešić, Kolašinac - ne zna se koji nam više nedostaje u svakoj liniji)....ali mi ne znamo igrati na rezultat, na neki remi i to je problem
- vec moramo i mi napadati i tražiti pobjedu, svako kalkulisanje nas može debelo koštati.
Uglavnom, Meša od 5 utakmica (4 pobjede i jedan poraz)s tim da smo pobjedili direktne konkurente Izrael i Vels
vratio nas je iz Papetovih gov.ana u igru za baraž, ali ostala je kljucna utakmica protiv Kipra.
Nemam ja razloga pljuvati po selektoru ali je cinjenica da igre nema, pogotovo one igre na sredini kakvu smo pokazali npr. protiv Irana, kad je izmedju ostalih igrao i TinoDead Man Walking wrote:Grean wrote:Odlican rasplet situacije. Milan pun pogodak sto je plus selektoru ali veliki minus, bez obzira na rezultat, je igra na sredini terene tj. ne postojanje iste.
Mi ne mozemo zadrzati loptu 10 sekundi niti povezati tri pasa. Golove necemo uvijek postizati iz prekida a treba proci i baraz.
Al si se bio nalozio da kenjas po Mesi, al ne dade se jbga. Sad ovako malo pljuc sto ne plete vezni red. Ne moze sitni vez bez Seventina, jbga.
Ma da Ukrajina je ispod nas.rage_guy wrote:http://www.footballseeding.com/national-ranking-uefa/It_is_a_Leclerc wrote:Može nam samo biti gore, ako Holanđani ulete umjesto Turaka u baraž.
![]()
Hrvatska, Ukrajina i Švedska su 100 % nosioci.
Za ove ostale fakat ne znam.
Po tom linku koji je neko postavio za Uefinu listu Svedska* (napisah Ukrajina prvobitno) je ispod nas...
Iako je jos rano (Kipru takodje pobjeda igra za baraz i treba to odraditi tamo) ja sam nesto mislio da ce u barazu biti laksi protivnici. Ono kontas zbog prosirenog EP-a.Ajatolah_ wrote:Ni jedno ni drugo već UEFA-in ranking, koji se razlikuje od FIFA-inog. Evo ovdje:emigrazione wrote:nemam pojma, jedni kazu jedno drugi drugo...Fudo387 wrote:A sta odreduje nosioce, broj bodova u kvalifikacijama ili fifa lista?
http://www.footballseeding.com/national ... king-2015/
Da mi ne budemo nosioci, morali bi istovremeno Nizozemci preteći Turke, Šveđani Ruse, i još pritom da se Hrvati i Slovaci ne uspiju kvalifikovati direktno.
Najrealnije po trenutnom stanju u grupama je:
Nosioci:
Ukrajina,
Hrvatska,
BiH
Švedska
Nenosioci:
Irska/Poljska
Turska
Slovenija
Danska/Albanija
Valjat će zapeti kako god da okreneš, s ovakvom igrom nas ne vidim kao favorite u dvomeču protiv bilo koga, eventualno Slovenije.
Nemam ja razloga pljuvati po selektoru ali je cinjenica da igre nema, pogotovo one igre na sredini kakvu smo pokazali npr. protiv Irana, kad je izmedju ostalih igrao i TinoGrean wrote:
Al si se bio nalozio da kenjas po Mesi, al ne dade se jbga. Sad ovako malo pljuc sto ne plete vezni red. Ne moze sitni vez bez Seventina, jbga.
Pa u globali i nismo mogli bez njega dok nije usao Djuric....Vedad je jednostavno totalno razlicit igrac od Edina pocevsi od gradjenja, primanja lopte, skoka, distribucije lopte....Vedo je upravo igrac za ovakle golove jer ima nos i u takvim situacijama Edin je dosta tanji. Osim ovog gola veceras Vedad nije naparavio ama ono bas nista....a da budemo posteni gol je bilo ono bas nemoguce promasiti nakon onakve asistencije Djurica.Maverick78 wrote:Odlicno![]()
![]()
![]()
![]()
Mesi i igracima svaka cast, a dodatno mi je drago jer se pokazalo da se neka velika utakmica moze pozitivno odigati i bez Dzeksona. Uvijek je puno bolje kad je on tu, ali njesra je kad znas da ne moze igrati i kontas da se ne moze bukvalno nista bez njega. Veceras se ispostavilo drugacije i to je pozitivno. Eh sad se prvo osvetiti Kipru i nadati se da ce Dzeko biti spreman za baraz ako Bog da
Njima odg. i poraz ali da Hrvatska ne pobjedi..Better Man wrote:Norvežanima i remi odgovara za direktna plasman.
?Edin H. wrote:Ma da Ukrajina je ispod nas.rage_guy wrote: http://www.footballseeding.com/national-ranking-uefa/
Po tom linku koji je neko postavio za Uefinu listu Svedska* (napisah Ukrajina prvobitno) je ispod nas...
Ma može, ali brate mnogo je lakše sa Džekom ili preciznije mnogo je teže bez njegaJoseMujica wrote:LSD wrote:Sigurno ce protiv Kipra cekati još teža utakmica, nego ova veceras....oni ce ici na pobjedu 100%, jer im pobjeda samo odgovara...bice žestoka atmosfera na stadionu, jer Kipru je ovo historijska šansa....mi svakako bez tri jako bitna igraca prvotimca (Džeko, Bešić, Kolašinac - ne zna se koji nam više nedostaje u svakoj liniji)....ali mi ne znamo igrati na rezultat, na neki remi i to je problem
večeras se dokazalo da se može i bez Džeke, a tek smo zabili gol kad je i Spahić izveden
Ne mozes bolan igrati sa dva klasicna centarfora, djuricem i dzekom.hrasno38 wrote:Pa u globali i nismo mogli bez njega dok nije usao Djuric....Vedad je jednostavno totalno razlicit igrac od Edina pocevsi od gradjenja, primanja lopte, skoka, distribucije lopte....Vedo je upravo igrac za ovakle golove jer ima nos i u takvim situacijama Edin je dosta tanji. Osim ovog gola veceras Vedad nije naparavio ama ono bas nista....a da budemo posteni gol je bilo ono bas nemoguce promasiti nakon onakve asistencije Djurica.Maverick78 wrote:Odlicno![]()
![]()
![]()
![]()
Mesi i igracima svaka cast, a dodatno mi je drago jer se pokazalo da se neka velika utakmica moze pozitivno odigati i bez Dzeksona. Uvijek je puno bolje kad je on tu, ali njesra je kad znas da ne moze igrati i kontas da se ne moze bukvalno nista bez njega. Veceras se ispostavilo drugacije i to je pozitivno. Eh sad se prvo osvetiti Kipru i nadati se da ce Dzeko biti spreman za baraz ako Bog da
Na Kipru bi bilo najidealnije ako bi iakko uspjeli u prvom utrpati dva gola sa Edinom i Djuricem i onda umjesto Edina uvesti Vedada. Cocalic bez ikakve dileme ima mjesto medju prvih 11 jer je veceras odigrao kao da ima utakmica ko Spaha za reprezentaciju. Imamo mi tu i mladjahnog Hodzica koji bi isto tako mogao iznenaditi kao i Djuric
Odvadi malo. Imali smo sreće večeras.LSD wrote: Sad mi krivo da se borimo za baraž, ova ekipa je MORALA direktno otici na EURO bar sa drugog mjesta - kad pogledam da smo bolji od Velsa i ovako osakaceni.
Stoji i ta ali slozit ces se da ukoliko ne popravimo igru mi nemamo sta traziti na EP a ni u barazu ukoliko ne budemo nosioci. Ne mozemo se osloniti na golove iz prekida.Edin H. wrote:
Stipu ba umjetnicki doja, samo se pobjede racunaju.