Ne izgleda toliko star. Da nema falsifikovane dokumente ????don vito wrote:Svjeza krv koja ce spasiti njemacku naciju od odumiranja
U Passau stigao 110-godisnji migrant iz Afganistana na celu 9-clane porodice
http://www.focus.de/regional/bayern/er- ... 81196.html
![]()
Migrant rodjen 1.1.1905. i njegova 60-godisnja kcerka
Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
-
Novak20
#951 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- don vito
#952 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Nema nikako dokumenteNovak20 wrote: Ne izgleda toliko star. Da nema falsifikovane dokumente ????
"Izgubio" putem...
a to je, uz famozni datum rodjenja svih migranata bez dokumenata (1. januar), razlog da i novinari posumnjaju u njegove godine. Ali dodaju da je migrant za Ginisa cak i ako ima "samo" 90 godina.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#953 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
The United Kingdom will seek to resettle up to 20,000 Syrian refugees fleeing war and poverty over the next five years, but the government may deport children once they turn 18, former British Liberal Democrat leader Paddy Ashdown said Monday on social media, stating that a “minister in the Lords” confirmed the information.
Austrian Chancellor Werner Faymann made his comments in an interview with German news magazine Der Speigel, according to Reuters. Faymann likened Hungarian Prime Minister Viktor Orban’s treatment of refugees to the Nazis’ deportation of Jews and others to concentration camps.
Ja da sam Austrija bi malo sutio. Svi znamo odakle je potico Nacizam.
http://aranews.net/2015/09/rescued-syri ... -to-syria/
Turska ocigledno deportuje Sirijce i Iracane nazad u svoje drzave.
- BHCluster
#954 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pametan narod.don vito wrote:Sta Sirijci traze u Turskoj?
Trgovina u Izmiru
Malo kasnije na obalama Lezbosa
- don vito
#955 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pocela "integracija" u Njemacku
http://www.focus.de/regional/muenchen/o ... 81955.html
Oktobarfest u Minhenu vrijedja osjecaje muslimana i treba ga ukinuti...
Nadlezni sad provjeravaju koliko je ozbiljna peticija za ukidanje Oktobarfesta, da li je mozda rijec o "satiri". Nikad se ne zna, medju ovom ekipom tanka je linija izmedju satire i ozbiljnog, naucili smo to na primjeru Charlie Hebdo
Nadlezni sad provjeravaju koliko je ozbiljna peticija za ukidanje Oktobarfesta, da li je mozda rijec o "satiri". Nikad se ne zna, medju ovom ekipom tanka je linija izmedju satire i ozbiljnog, naucili smo to na primjeru Charlie Hebdo
- Zviz
#956 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
don vito wrote:Pocela "integracija" u Njemacku
Mrznja prema Zidovima nastala je zbog Boljsevizma tkz. agresivnog, koji je nastao 1918 godine poslje tkz. kapitulacije Njemacke. A ko je predvodio tim tkz. agresivnim odnosno radikalnim boljsevizmom? Sve i jedan covjek iza njega je bio Zidov. Kako u Njemackoj, tako u Madjarskoj, tako i tadasnja Crvena armija odnosno napad iz Rusije odnosno Zidovi koji su predvodili. Znaci sva ona mrznja prema Zidovima je nastala po toj racunici, samo se nije zaustavila na mrznji nego je uz Hitlera presla na osvetu i danas svi znamo rezultat te osvete. Zidovi su blago je reci popusili. Tako i sa ovim Arapima tako reci Muslimanima, i na kraju ce u isto preci - pitanje je samo vremena. Mrznja ce preprasti u osvetu i to je to. Moze se reci komotno, da Zidovi su dobrim dijelom sami bili krivi za svoju sudbinu ili bolje receno njihovi predci. Na kraju niko nije bio kivan na pare vec na ideologiju.
- Haris.ba
#957 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ne znam jesam li odavno pročitao nacističkiji tekst na ovome forumu. A svašta se nađe. Ova tema i slične svašta je trpila.
Al' mislim da je ovo vrh.
Nadam se da je satira.
Samo da ne bude zabune:
Nadam se da je satira.
Samo da ne bude zabune:
Mrznja prema Zidovima nastala je zbog Boljsevizma tkz. agresivnog, koji je nastao 1918 godine poslje tkz. kapitulacije Njemacke. A ko je predvodio tim tkz. agresivnim odnosno radikalnim boljsevizmom? Sve i jedan covjek iza njega je bio Zidov. Kako u Njemackoj, tako u Madjarskoj, tako i tadasnja Crvena armija odnosno napad iz Rusije odnosno Zidovi koji su predvodili. Znaci sva ona mrznja prema Zidovima je nastala po toj racunici, samo se nije zaustavila na mrznji nego je uz Hitlera presla na osvetu i danas svi znamo rezultat te osvete. Zidovi su blago je reci popusili. Tako i sa ovim Arapima tako reci Muslimanima, i na kraju ce u isto preci - pitanje je samo vremena. Mrznja ce preprasti u osvetu i to je to. Moze se reci komotno, da Zidovi su dobrim dijelom sami bili krivi za svoju sudbinu ili bolje receno njihovi predci. Na kraju niko nije bio kivan na pare vec na ideologiju.
Last edited by Haris.ba on 30/09/2015 16:43, edited 1 time in total.
- BHCluster
#958 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ta stara Europska tradicija mrznje koja se prenosi sada i sa bijelim fishekom na glavi i naravno iza pc monitora.
- Zviz
#959 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa procitaj nesto - i budi neutralan i opet ces vidjeti. Ko je zapoceo sa revolucijom u Berlinu, Bavariji itd. 1918 god.? Ja jel Hitler izumio termin "Zidovski bolsevizam" zasto? Pa evo ti par imena tih vodja pokreta i revolucija tada... Gustav Landauer, Eugene Levine, Kurt Eisner, Ernst Toller, pa cak i Rosom Luxembourg zidovkinja iz Poljske koja je jedna od glavnih pokretaca revolucije 1918 godine. Pa cak ako cemo tacnije gledati i Lenjinovi su bili zidovi, i ako on je oglasavo se kao atheist.Haris.ba wrote:Ne znam jesam li odavno pročitao nacističkiji tekst na ovome forumu. A svašta se nađe. Ova tema i slične svašta je trpila.
Nadam se da je satira.
- BHCluster
#960 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa procitaj ti nesto od 1096 Jevreje progone kroz Europu.Zviz wrote:Pa procitaj nesto - i budi neutralan i opet ces vidjeti. Ko je zapoceo sa revolucijom u Berlinu, Bavariji itd. 1918 god.? Ja jel Hitler izumio termin "Zidovski bolsevizam" zasto? Pa evo ti par imena tih vodja pokreta i revolucija tada... Gustav Landauer, Eugene Levine, Kurt Eisner, Ernst Toller, pa cak i Rosom Luxembourg zidovkinja iz Poljske koja je jedna od glavnih pokretaca revolucije 1918 godine. Pa cak ako cemo tacnije gledati i Lenjinovi su bili zidovi, i ako on je oglasavo se kao atheist.Haris.ba wrote:Ne znam jesam li odavno pročitao nacističkiji tekst na ovome forumu. A svašta se nađe. Ova tema i slične svašta je trpila.
Nadam se da je satira.
- Haris.ba
#961 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Je li bio holokaust?
I jesi siguran da prije 1918. nije u Njemačkoj bilo mržnje prema Židovima?
- Zviz
#962 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ako cemo tako mozemo onda ici nazad do Pontius Pilateusa. I Zidovi su imali nagon, da drugima nametnu neke svoje hirove kao sto sad i ovi hoce sa tim smijesnim peticijama. To u pocetku zvuci kao sprdnja, pa predje onda u mrznju prema takvima i onda ovi vise traze, a vamo raste mrznje i onda znas do cega dodje.BHCluster wrote:Pa procitaj ti nesto od 1096 Jevreje progone kroz Europu.Zviz wrote:Pa procitaj nesto - i budi neutralan i opet ces vidjeti. Ko je zapoceo sa revolucijom u Berlinu, Bavariji itd. 1918 god.? Ja jel Hitler izumio termin "Zidovski bolsevizam" zasto? Pa evo ti par imena tih vodja pokreta i revolucija tada... Gustav Landauer, Eugene Levine, Kurt Eisner, Ernst Toller, pa cak i Rosom Luxembourg zidovkinja iz Poljske koja je jedna od glavnih pokretaca revolucije 1918 godine. Pa cak ako cemo tacnije gledati i Lenjinovi su bili zidovi, i ako on je oglasavo se kao atheist.Haris.ba wrote:Ne znam jesam li odavno pročitao nacističkiji tekst na ovome forumu. A svašta se nađe. Ova tema i slične svašta je trpila.
Nadam se da je satira.
- Zviz
#963 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Haris.ba wrote:Je li bio holokaust?
Bilo je, ali ja sam govorio o Hitlerovom razlogu a ne o ranije. Znam ja za Hep-hep bunu i sl.
- Haris.ba
#964 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ne znam Zviz, nemam snage da sve objašnjavam. Nadam se da je stvar konteksta. Pa je to što si napisao zvuči kako zvuči.
Razumijem ja da ti pokušavaš objasniti i donekle i povući paralelu sa današnjim stanjem da su Hitleru poslužili Židovi koji su učestvovali kao ideolozi komunizma u Evropi kao halat za dolazak na vlast. I da muslimani u Evropi zbog neke peticije mogu proći isti tretman.
Ali ti si napisao isto ko da do Hitlera nije bilo mržnje prema Židovima, i da je Hitler samo uzeo Židove na zub zbog komunizma.
Razumijem ja da ti pokušavaš objasniti i donekle i povući paralelu sa današnjim stanjem da su Hitleru poslužili Židovi koji su učestvovali kao ideolozi komunizma u Evropi kao halat za dolazak na vlast. I da muslimani u Evropi zbog neke peticije mogu proći isti tretman.
Ali ti si napisao isto ko da do Hitlera nije bilo mržnje prema Židovima, i da je Hitler samo uzeo Židove na zub zbog komunizma.
- Zviz
#965 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ne, samo sam rekao da Hitlerov razlog je to bio.Haris.ba wrote:Ne znam Zviz, nemam snage da sve objašnjavam. Nadam se da je stvar konteksta. Pa je to što si napisao zvuči kako zvuči.
-
PeppermintSA
#966 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
bože zakloni, nadam se da će administracija reagovatiZviz wrote:
- Zviz
#967 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Kako nisu, natjerali Hitlera da ih zamrzi, jer nisu dovoljno takticki bili, da ga nisu mozda bi se postedili, a ovaj mrznju u djelo pretvorio. Nije ovdje opravdano sto ih je pobio ali isto tako nemoze niko reci da i oni nisu malo bacali loz ulje na vatru. I kad uzmes proslost tada ispalo sto je ispalo. Isto i Palestina i Izrael. Palestinci su isto krivi koliko i Zidovi. Ovi provadavali a ovi hoce cisto. Obe strane bi jare i pare. I onda imas sranje. Kad je bilo prodavati svi su letili, a ovi kad je bilo kupovati imali su maste sad ce ovi sve prodati.PeppermintSA wrote:bože zakloni, nadam se da će administracija reagovatiZviz wrote:
- BHCluster
#968 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa kako su mu civili bili krivi za bilo sta?Zviz wrote:Ne, samo sam rekao da Hitlerov razlog je to bio.Haris.ba wrote:Ne znam Zviz, nemam snage da sve objašnjavam. Nadam se da je stvar konteksta. Pa je to što si napisao zvuči kako zvuči.
-
HM 2011
#969 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
kolateralna steta tadasnjeg lova na vjestice u svrhu ostvarenja cilja....
elem i meni je i sumnjivo i izgleda mi opasno sve ovo, ali hajde sanirati cem9 stetu dok god budemo mogli....
elem i meni je i sumnjivo i izgleda mi opasno sve ovo, ali hajde sanirati cem9 stetu dok god budemo mogli....
- Zviz
#970 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
BHCluster wrote:
Pa kako su mu civili bili krivi za bilo sta?
Predpostavljam. Vecinsko liderstvo komunista - boljsevizma u Njemackoj tada su bili Zidovi - i oni su zapoceli sa revolucijom 1918-1919. Oko toga nema nikakvog dvouma. Kod Hitlera ja vidim onaj klasican populisticki revolt - sve je to isto. On je sigurno gajio mrznju, jer je 1918 poslje poraza Njemacke jos morao da trpi te revolucije itd. Mrznja prema "Zidovskom boljsevizmu" kako je on to tada nazvao je prerasla u mrznju prema Komunizmu i Zidovima tj. prema svim Zidovima i Komunistima. Mada i Hitler je imao one svoje "Special Zidove" koje je postedio. Porodicnog doktora ni dlaka mu sa glave nije nedostajala, jer je isti dok je on bio djete uvjek njegovoj porodici dzaba pruzao tretmane i ljekove. Vozac je isto bio Zidov, i njemu isto nije nista bilo te jos jedan komadant iz prvog svjetskog rata, sa kim je bio na liniji tada. Ja kao neutalac vako kazem krivi su i jedni i drugi bili. Nije ovdje bila ona seljacka zavadi pa zavladaj - jer ovdje su se okrsila samo dva fronta tokom 20ih i 30ih tj. ta novo nastala Hitlerska partija i Komunisti koji su tada pretezno Zidovi bili. Ja isto slicno vidim i sa ovim izbjeglicama tj. Muslimanima - ovaj Oktobarfest je banalan i skolski primjer. Ako on ne odgovara Muslimanima zasto drugi koji nisu Muslimani ne mogu uzivati u tome? Zasto ja moram da trpim i da slusam ovo? Nije niko nametno Muslimanima da tamo moraju ici. Znaci provociras domacinstvo sa ovim. I kad se odbije o glavu bumerang onda kazes kriv je onaj ko je ti se malo nasmijo sto te opalilo a sam ga bacas na drugog. I naravno da ce im se obiti od glavu ako nastave. Svabo je takav on ce trpiti ali ce te jebati kad tad ako ga provociras. Pogledajte samo kroz historiju. Njemac je uvijek tu bio a ostali koji su hirove sprovodili su kad tad bili doslovice zgazeni. Mi mozemo reci Njemacka jeste izgubila rat tj. drugi svjestki ali sta je bio cilj a sta je poslje bilo. Ako je cilj bio da zidovi vise ne vladaju Njemackom onda je pobjedila, jer danas Zidova blago receno i nema ako cemo se koristiti mjerama iz onog doba. Isto kao Republika Srpska u BiH, osudjuju se lideri tadasnji koji su je cinili na genocid i ne djela a ista tvorevina legitimni dio BiH - nema logike ali eto ide. Tako i taj drugi svjetski rat. Poceo zbog Zidova i Komunizma u kojem su Zidovi vecinom bili - Njemacka popusila ali izhod svega toga je bio da zapravo u Njemackoj vise nisu zidovi ni apoteke imali.
U Danskoj ima jedan iz BiH koji zastupa jako ekstreman pogled na sve sto je zapad i sl. Javno podrzava ISIL i sl. Na TV je imau par ispada - mislim u BiH nebi lagano prosli medju normalnim ljudima. I svak ziv ko se ogranicuje od Hitler se sigurno distancira od te blentovine. No, njega mediji i populisticke stranke koriste kao topovsko meso. Izloze ga na paljbu a on se osjeca vaznim i onda on prosipa budalestine i vamo mrznja raste. No meni je ne shvatljivo da od toliko Bosanci u Danskoj udruga i sl. niko nije u ime BiH jer i nju koristi u svojim izlaganjima, ustao i ogradio se od te budaletine. Niko. I sta misliste sta misle Danci, pa ovi ga sigurno podrzavaju.

On cesto se izjasnjava u ime BiH itd. A jos je i drzavljan BiH.
- BHCluster
#971 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Hitler nije zapoceo unistavanje "nepozeljnih" sa Jevrejima. A i to komunisata a vamo katolik/pravoslavac/jevrej/musliman itd ne pije vodu. I drugi svjetski rat nije poceo zbor jevreja. Zato de to procitaj malo bolje ovako ispadas kao oni sa bijelim fishekom na glavi.Zviz wrote:BHCluster wrote:
Pa kako su mu civili bili krivi za bilo sta?
Predpostavljam. Vecinsko liderstvo komunista - boljsevizma u Njemackoj tada su bili Zidovi - i oni su zapoceli sa revolucijom 1918-1919. Oko toga nema nikakvog dvouma. Kod Hitlera ja vidim onaj klasican populisticki revolt - sve je to isto. On je sigurno gajio mrznju, jer je 1918 poslje poraza Njemacke jos morao da trpi te revolucije itd. Mrznja prema "Zidovskom boljsevizmu" kako je on to tada nazvao je prerasla u mrznju prema Komunizmu i Zidovima tj. prema svim Zidovima i Komunistima. Mada i Hitler je imao one svoje "Special Zidove" koje je postedio. Porodicnog doktora ni dlaka mu sa glave nije nedostajala, jer je isti dok je on bio djete uvjek njegovoj porodici dzaba pruzao tretmane i ljekove. Vozac je isto bio Zidov, i njemu isto nije nista bilo te jos jedan komadant iz prvog svjetskog rata, sa kim je bio na liniji tada. Ja kao neutalac vako kazem krivi su i jedni i drugi bili. Nije ovdje bila ona seljacka zavadi pa zavladaj - jer ovdje su se okrsila samo dva fronta tokom 20ih i 30ih tj. ta novo nastala Hitlerska partija i Komunisti koji su tada pretezno Zidovi bili. Ja isto slicno vidim i sa ovim izbjeglicama tj. Muslimanima - ovaj Oktobarfest je banalan i skolski primjer. Ako on ne odgovara Muslimanima zasto drugi koji nisu Muslimani ne mogu uzivati u tome? Zasto ja moram da trpim i da slusam ovo? Nije niko nametno Muslimanima da tamo moraju ici. Znaci provociras domacinstvo sa ovim. I kad se odbije o glavu bumerang onda kazes kriv je onaj ko je ti se malo nasmijo sto te opalilo a sam ga bacas na drugog. I naravno da ce im se obiti od glavu ako nastave. Svabo je takav on ce trpiti ali ce te jebati kad tad ako ga provociras. Pogledajte samo kroz historiju. Njemac je uvijek tu bio a ostali koji su hirove sprovodili su kad tad bili doslovice zgazeni. Mi mozemo reci Njemacka jeste izgubila rat tj. drugi svjestki ali sta je bio cilj a sta je poslje bilo. Ako je cilj bio da zidovi vise ne vladaju Njemackom onda je pobjedila, jer danas Zidova blago receno i nema ako cemo se koristiti mjerama iz onog doba. Isto kao Republika Srpska u BiH, osudjuju se lideri tadasnji koji su je cinili na genocid i ne djela a ista tvorevina legitimni dio BiH - nema logike ali eto ide. Tako i taj drugi svjetski rat. Poceo zbog Zidova i Komunizma u kojem su Zidovi vecinom bili - Njemacka popusila ali izhod svega toga je bio da zapravo u Njemackoj vise nisu zidovi ni apoteke imali.
-
goodbar
#972 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Mislim da je ovo otislo sa teme.Sto se Jevreja tice,ta "mrznja"prema njima,nije bila vjerske prirode,poznato je da je Hitler bio ateista.Poslije W W 1.Njemacka je bila u rasulu,vojno,politicki,ekonomski.Ponizena,porazena,jos je placala i ratne odstete.Tada se pojavljuju Jevreji,kao financijski moguli,zelenasi,koji stare njemacke porodice dovode do bankrota.I ne samo njih,naravno.Tada se javlja ta "mrznja"prema njima.Hitler je bio spas za mnoge Njemce.Digao ih je na noge.Da li se zna da je Musolinijev prethodnik,u italijanskom fasizmu(koji nije bio,bar na pocetku,antisemitski)bio italijanski Jevrejin?Dok je Benito bio jos socijalista.Da li se zna da je ideolog ustastva bio Jevrejin Frank?Itd...Nego,zadnja vijest je da su ruski avioni poceli bombardovanje polozaja ISIL-a.Da li je to novi ruski Avganistan?
- BHCluster
#973 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Sto se tice ovih sto im smeta "zapad" i taj nacin zivota a zive na tom "zapadu" onda trebaju da se spakuju i idu tamo gdje im pashe.
- animals
#974 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Lijepa mu ova zenska, pored njega..Zviz wrote:
pogledaj samo te crte lica
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#975 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
animals wrote:Lijepa mu ova zenska, pored njega..Zviz wrote:
pogledaj samo te crte lica![]()
Ista kao Severina.
Koristi blagodati trulog zapada i trazi ravnopravnost za sebe a zenu tko hebbbe.