Zlocesta evropa i amerika, bolji od svih ostalih pa sad moraju ispastati. Ja bih uveo da moraju placati danak ostalima za svoj razvojBosanac sa dna kace wrote:Afrika je u govnima preko glave.Leons wrote:Afrika je skršena k...ma da ti ne kažem čime. Prije pola stoljeća je Njemačka bila prah i pepeo. Daj ljudi pa manite se te priče o vječitim posljedicama kolonijalizma.ActionWoman wrote:
Stvarno su fuj ti muslimanijel da. Vidim ja sta boli. Ti si ono Čeh koji dobro priča naš jezik ili? Ima stoke medju onima koji dolaze na Zapad. Pricas ono sto se uci u skolama u Austriji o tom strasnom natalitetu u zeljama Trećeg svijeta. Dušice mila, Afrika je skršena kolonijalizmom i neokolonijalizmom, ovim (Proljeće) ratovima koji su organizovani. Mora se malo istrpiti
Vjeruj mi da se isplati trpiti veliki broj izbjeglica jer se puno dobija ratovima koji se vode u njihovim maticnim zemljama. Kad je neko neodgojen onda ga odgajas, a ne cekas da on skonta sta mi ocekujemo od njega, kakvo ponasanje prihvatamo.
Imaju dijamante, zlato, srebro, kobalt ne znam ti ja šta sve ali to oni mogu da kopjau kako bi sebi zaradili za ručak, ostalo sve ide u džepove zapadnjačkih kapitalista jer oni sve drže u rukama. Sva elita je obrazovana na zapadu.
Jesi kad čuo za nekog afričkog proizvođača nafte?Vojna industrija je najbrži način zarade. Tu se ne radi o par stotina hiljada. Tu se uvijek radi o desetinama miliona dolara, kada neka država otkupljuje oružje otkupljuje ga u kešu i još plati osiguranje, npr. vlada Omana kupi neku samohotku od 20 miliona dolara + plati milion dolara osiguranja za njezin transport i održavanje.Leons wrote:ActionWoman wrote: I de majke ti objasni nam kako to Zapad čitav zarađuje na ratovima na drugim kontinentima?
Dakle, Zapad sa svim svojim multinacionalnim korporacijama gleda da na tim potencijalnim tržištima gdje nemaju nikakvu konkurenciju izazove ratove. Jer bi tako veće tržište postalo? Potrošačima bi kupovna moć porasla?
De objasni majke ti.
Da ne pričam o "nelegalnoj" prodaji oružja i vojne opreme svim stranama, gdje sve ide iz ruke u ruku. Šta misliš odkle onim kozo**bima ona sva cakum-pakum vojna oprema? Neuporedivo sa talibanima koji su bili vazda u nekim zakrpljenim dronjcima.
Isto tako kroz razne intervencije upošljava se veliki broj vojnika koji bi samo sjedeći po kasarnama jeli te pare, a ovako ih se uposli i naštampa se love.
Sva ekonomija ima recimo u SAD-u velike fajde od rata u Siriji danas, a to je zato jer na taj način izvoze inflaciju tamo; naime sada kada je mal te država Sirija propala, propala je i njezina valuta, tako da je osnovno platežno sredstvo većine ljudi američki dolar.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
-
Bodkin
#951 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
-
Drinski
#952 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Kad krenu arapi preko BIH , pojavice se ksenofobija i mrznja ka strancima i kod nas. Al eto, da i nasi naprednjaci jednom promjene pricu o kosmoplitizmu koji vlada u savremenom svijetu, gdje nije bitno kakvo je ko vjere, nacije i sl.
- Drvosjeca iz Dejcica
#953 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Jebiga, čovjek ti objasni a ti k'o kakva hirovita mlada. Možda ti se ne sviđa ono što čuješ ali možeš dosta naučiti od Bosanca.Bodkin wrote:
Zlocesta evropa i amerika, bolji od svih ostalih pa sad moraju ispastati. Ja bih uveo da moraju placati danak ostalima za svoj razvoj
- Drvosjeca iz Dejcica
#954 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Iskreno mislim da hoće, biće ksenofobije, pogotovo u malim etnički čistim sredinama...ako izbjeglice dobace do njih. Ali ako obrazac ponašanja bude kao kod poplava siguran sam da će ksenofobi biti u manjini. Ostaje da čekamo i vidimo. Oni koji mogu pomoći neka pomognu, ostali neka ne smetaju.Drinski wrote:Kad krenu arapi preko BIH , pojavice se ksenofobija i mrznja ka strancima i kod nas. Al eto, da i nasi naprednjaci jednom promjene pricu o kosmoplitizmu koji vlada u savremenom svijetu, gdje nije bitno kakvo je ko vjere, nacije i sl.
-
Bodkin
#955 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nemas mi sta objasnjavati. Pitas sto nema africkih naftnih kompanija. Odes na google i nadjea sonatrach, alzirsku kompaniju koja ima prihode od skoro 80 milijardi. DUPLO VISE NEGO GODISNJI GDP BOSNE CIJELE.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebiga, čovjek ti objasni a ti k'o kakva hirovita mlada. Možda ti se ne sviđa ono što čuješ ali možeš dosta naučiti od Bosanca.Bodkin wrote:
Zlocesta evropa i amerika, bolji od svih ostalih pa sad moraju ispastati. Ja bih uveo da moraju placati danak ostalima za svoj razvoj
Dakle ne trebas se pitati zasto nema africkih naftnih kompanija nego zasto nema africkih UNIVERZITETA. Milijarde i milijarde te zemlje zaradjuju od nafte gasa ili metala ali ulazu sve u zlatne solje i religijske gluposti. Tu lezi problem, a ne u cinjenici da ne mogu sami ni cetkicu za zube da naprave
- GeeTnT
#956 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Razlog zasto odlaze je rat koji prouzrokuje siromastvo obicnog smrtnika, a bdp je temelj pocetka rata jer "demokratija" ne kuca na vrata onima ciji bdp je mali ili ga nema...
- Arteta
#957 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vojna industrija najlaksi nacin zarade.
Jao sto se lik prosu.
Najlaksi nacin zarade je nafta, tu prvenstveno mislim na ono kako su se Arapi bogatili tako sto su slucajno naisli na naftu u dvoristu, nisu ni kurcem mrdnuli.
Za vojnu industriju treba imati tehnologiju i da bi se proizvodilo oruzje troskovi su ogromni, ne mozes ocekivati od Burkine Faso da zaradjuje na industriji oruzja.
Jao sto se lik prosu.
Najlaksi nacin zarade je nafta, tu prvenstveno mislim na ono kako su se Arapi bogatili tako sto su slucajno naisli na naftu u dvoristu, nisu ni kurcem mrdnuli.
Za vojnu industriju treba imati tehnologiju i da bi se proizvodilo oruzje troskovi su ogromni, ne mozes ocekivati od Burkine Faso da zaradjuje na industriji oruzja.
-
Bodkin
#958 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Kad su pitali direktora Petrobrasa, brazilske naftne kompanije, koja je najprofitabilnija industrija rekao je da je na prvom mjestu well managed oil business, na drugom ok managed oil business i na trecem poorly managed oil businessArteta wrote:Vojna industrija najlaksi nacin zarade.
Jao sto se lik prosu.
- Drvosjeca iz Dejcica
#959 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne znam čemu takva arogantnost. Zaraditi na industriji oružija je relativno lako, ne treba ti tu visoka tehnologija. Najbolji primjer je namjenska industrija BiH, bolje rečeno F.BiH ili ako ćemo biti politički nekorektni onda Bošnjaka. Ta industrija na mašinama iz vremena J.B. Tita pravi dobar suficit. Dvije godine unaprijed imaju popunjenje proizvodnih kapaciteta, municija se štanca samo tako, razna oprema, projektili...itd. Mislim da je i Dodik nedavno pizdio na taj segment industrije, kao Bošnjaci masovno proizvode oružije.Arteta wrote:Vojna industrija najlaksi nacin zarade.
Jao sto se lik prosu.
I naravno da je vojna industrija relativno lagan način da zgrneš ne milione, već trilione, najbolji primjer je kako je inustrija smrti profitirala u USA na ratovima u Iraku, Avganistanu...itd. Koliko je ono municije prije pola godine "poklonila" BiH Iračkoj vladi po nalogu USA kao doprinos za borbu protiv terorizma. Neka me neko ispravi ali mislim da je dato 500 tona razne municije. To je biznis bolji od nafte.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 23/08/2015 10:04, edited 1 time in total.
- Bosanac sa dna kace
#960 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
De Boga ti pročitaj šta sam napis'o.Arteta wrote:Vojna industrija najlaksi nacin zarade.
Jao sto se lik prosu.
Oružje ne proizvodi Burkina Faso, Katar, UAE, Kuvajt i slični... već SAD, Kanada, Francuska, Njemačka i njihove korporacije zatim isto prodaju po tim afro-azijskim zemljama, dovoljno je da pročitaš podatke na wikipediji.
Nafte ima u goraničenim količinama (doduše ne zna se kolko još).
Prov pročitaj šta sam napis'o, pa onda komentariši.
Vojna industrija na zapadu je među najbrže rastućim i među najprofitabilnijim.
Nekom je rat, a neko brat.
Eto sad Arapi krvi što im nafta izvire pod guzicom.
Ali niko još nas nije nad**bo; voda svuda oko nas, ipe uvozime vodu za piće!
- sinuhe
#961 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne izvoze Zapadne zemlje oruzje u Afriku i uopste treci svijet. Tu ima tek nesto prosvercanog lakog naoruzanja. Drugo su te drzavice sa petro dolarima.
- Arteta
#962 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ja sam tvoje procitao, ali ti nisi moje, razlog zbog oruzje prodaje Njemacke, a ne Kuvajt je taj sto ovi ulazu u tehnologiju i obrazovanje, za razliku od ovih drugih ,a ne zato sto su ovi bad guys, a ovi drugi good guys.Bosanac sa dna kace wrote:De Boga ti pročitaj šta sam napis'o.Arteta wrote:Vojna industrija najlaksi nacin zarade.
Jao sto se lik prosu.
Oružje ne proizvodi Burkina Faso, Katar, UAE, Kuvajt i slični... već SAD, Kanada, Francuska, Njemačka i njihove korporacije zatim isto prodaju po tim afro-azijskim zemljama, dovoljno je da pročitaš podatke na wikipediji.
UAE bi itekako volio prodavati oruzje ali jebe ih to sto su zatucani.
Arapi nisu krivi sto imaju naftu, ali nafta nece uvijek trajati pa ce se opet vratati u stanje kakvo su bili i prije pojave nafte, obicni cuvari deva.
- Bosanac sa dna kace
#963 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
U kolko zemalja Sonatrach eksploatiše i prodaje naftu? A u kolko Shell i British Petrol?Bodkin wrote:Nemas mi sta objasnjavati. Pitas sto nema africkih naftnih kompanija. Odes na google i nadjea sonatrach, alzirsku kompaniju koja ima prihode od skoro 80 milijardi. DUPLO VISE NEGO GODISNJI GDP BOSNE CIJELE.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebiga, čovjek ti objasni a ti k'o kakva hirovita mlada. Možda ti se ne sviđa ono što čuješ ali možeš dosta naučiti od Bosanca.Bodkin wrote:
Dakle ne trebas se pitati zasto nema africkih naftnih kompanija nego zasto nema africkih UNIVERZITETA. Milijarde i milijarde te zemlje zaradjuju od nafte gasa ili metala ali ulazu sve u zlatne solje i religijske gluposti. Tu lezi problem, a ne u cinjenici da ne mogu sami ni cetkicu za zube da naprave
Kolko je post'o izbjeglica iz Alžira među ovima?
Kolko je Alžir primio izbjeglica iz Iraka?
Kolko Alžir ima univerziteta?
Kolko se ulaže u obrazovanje?
Šta radi alžirska elita s parama?
Kolko zemalja je Alžir bombardovao?
Kolko puta su alžirski avioni bombardovali Irak uoči Ramazana i Bajrama?
Zašto traje godinama rat u Alžriu i čiji ono vojnici u njemu učestvuju...?
Eto ima sve na gugletu
- Arteta
#964 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Kad vec seres onda ukljuci bar mozak koliko je USA potrosila novca za ratove u Iraqu ili Afghanistanu, vi samo vidite prihode, a ogromne rashode ne vidite.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne znam čemu takva arogantnost. Zaraditi na industriji oružija je relativno lako, ne treba ti tu visoka tehnologija. Najbolji primjer je namjenska industrija BiH, bolje rečeno F.BiH ili ako ćemo biti politički nekorektni onda Bošnjaka. Ta industrija na mašinama iz vremena J.B. Tita pravi dobar suficit. Dvije godine unaprijed imaju popunjenje proizvodnih kapaciteta, municija se štanca samo tako, razna oprema, projektili...itd. Mislim da je i Dodik nedavno pizdio na taj segment industrije, kao Bošnjaci masovno proizvode oružije.Arteta wrote:Vojna industrija najlaksi nacin zarade.
Jao sto se lik prosu.
I naravno da je vojna industrija relativno lagan način da zgrneš ne milione, već trilione, najbolji primjer je kako je inustrija smrti profitirala u USA na ratovima u Iraku, Avganistanu...itd. Koliko je ono municije prije pola godine "poklonila" BiH Iračkoj vladi po nalogu USA kao doprinos za borbu protiv terorizma. Neka me neko ispravi ali mislim da je dato 500 tona razne municije. To je biznis bolji od nafte.
U BiH industrija oruzja je solidna zato sto imamo tradiciju u tome, ali ne govorimo o malim igracima, govoimo u globalu.
Last edited by Arteta on 23/08/2015 10:13, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#965 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ne kontaju ljudi da je nafta stvar prošlosti, narednih 70 do 100 godina i nafte će biti na kapaljku. Nove tehnologije izvora energije su već dostupne, vozila na električni pogon, gorive čelije postaju stvarnost i takva vozila se već uveliko mogu kupiti na tržištu. Mi kao čovječanstvo prelazimo iz civilizacije 0 u civilaciju 1 i taj proces je vrlo bolan i ovo što se dešava danas je posljedica tog prelaza. Ljudima je vrlo teško ostaviti iza sebe judeo-kršćanske mitove, privilegije koje su sticane par hiljada godina ali da ne filozofiram o tome ovdje.Bosanac sa dna kace wrote:De Boga ti pročitaj šta sam napis'o.Arteta wrote:Vojna industrija najlaksi nacin zarade.
Jao sto se lik prosu.
Industrija oružija je ogroman, ogroman biznis i kao što reće proizvode se nešto u "A" državi, kupac je neko sa zapada a korisnik je neko u Africi ili Bliskom istoku. Nekada naoružanje i oprema promjeni desetke posrednika i vlasnika dok dođe do kranjeg korisnika. Ko se sjeća afere oko naoružanja i municije iz BiH koja je završila u Izraelu. Tada je SDA prebacivala SDP-u da su prodali oružije Izraelu a ovi se pravdali da su oružije prodali nekome u Južnu Ameriku te da nisu znali da je krajnji korisnik Izrael.
- Bosanac sa dna kace
#966 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nisu ti bogati Arapi zatucani nego arogantni i pohlepni, zaboli njih bolan za napredak, on ima milijarde u američkim bankama, ide na kafu u Istanbul a na večeru u Londnon privatnim žetom. Ona sića što je nešto malo ima bavi se trgovinim i to je to. Uostalom od čeg će ga praviti u sred pustinje đe temperatura zna biti i 60 stepeni. Ispadne mu 5 puta jefitnije kupit' od Njemačke nego da ga pravi u nekoj Zaljevksoj zemlji.Arteta wrote:
Ja sam tvoje procitao, ali ti nisi moje, razlog zbog oruzje prodaje Njemacke, a ne Kuvajt je taj sto ovi ulazu u tehnologiju i obrazovanje, za razliku od ovih drugih ,a ne zato sto su ovi bad guys, a ovi drugi good guys.
Arapi nisu krivi sto imaju naftu, ali nafta nece uvijek trajati pa ce se opet vratati u stanje kakvo su bili i prije pojave nafte, obicni cuvari deva.
Sadam i Gadafi su uložili milijarde i milijarde u obrazovanje.
Svojevremeno je Sadam stipendirao pola miliona studenata na studijima van Iraka, do zadnjeg dana njegove vlasti 26% budžeta išlo je direkno za obrazovanje, a danas se daje 0,6%.
I Sirija je donekle ulagala u obrazovanjem mada je tu više bilo neke selekcije i nije bilo dostupno svima kao u Iraku i Libiji.
Šta misliš odkud sve ove izbjeglice znaju vako dobro engleski?
(Doduše mora se ovdje priznati da je u Siriji kultura osnovnog obrazovanja duboko ukorijenjena u drušvu)
- Drvosjeca iz Dejcica
#967 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Opet ti kažem nemoj biti bezrazložno arogantan. US Army kaže treba nam novi višenamjenski avion tih i tih karakteristika, javi se recimo Lockheed Martin i Nortrump Grumman. Nadam se da znaš ko su i čime se bave ove kompanije. Oni ponude rješenje i US Army izabere najbolje rješenje...krene narudžba a US Army iz budžeta ili u dogovru sa Vladom SAD plati taj iznos. Amerika jeste platila recimo tu narudžbu od 50 novih aviona ali je taj novac ostao u zemlji, ta kompanija zaradila milijarde, odnosno vlada kroz poreze zaradila također...da ne govorimo kada se ti proizvodi izvoze, pa transfer tehnologija saveznicima...koliko god da su Amerikanci potrošili u ratovima duplo više su zaradili.Arteta wrote:Kad vec seres onda ukljuci bar mozak koliko je USA potrosila novca za ratove u Iraqu ili Afghanistanu, vi samo vidite prihode, a ogromne rashode ne vidite.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne znam čemu takva arogantnost. Zaraditi na industriji oružija je relativno lako, ne treba ti tu visoka tehnologija. Najbolji primjer je namjenska industrija BiH, bolje rečeno F.BiH ili ako ćemo biti politički nekorektni onda Bošnjaka. Ta industrija na mašinama iz vremena J.B. Tita pravi dobar suficit. Dvije godine unaprijed imaju popunjenje proizvodnih kapaciteta, municija se štanca samo tako, razna oprema, projektili...itd. Mislim da je i Dodik nedavno pizdio na taj segment industrije, kao Bošnjaci masovno proizvode oružije.Arteta wrote:Vojna industrija najlaksi nacin zarade.
Jao sto se lik prosu.
U BiH industrija oruzja je solidna zato sto imamo tradiciju u tome, ali ne govorimo o malim igracima, govoimo u globalu.
- Bosanac sa dna kace
#968 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Je'l uopšte znaš kako funkcioniše Centralna banka SAD tj- Federal Reserves? Je'l znaš da dolar nema pokriće u zlatu?Arteta wrote: Kad vec seres onda ukljuci bar mozak koliko je USA potrosila novca za ratove u Iraqu ili Afghanistanu, vi samo vidite prihode, a ogromne rashode ne vidite.
Je'l znaš da je vezivanje drugih valuta za dolar i izvoz demkoracije, uh pardon rata u druge zemlje način kontrolisanja inflacije u SAD?
De Boga ti pogledaj Zeitgeist još koji put pa skontaj šta ljudi pričaju.
A što se tiče naših fimi one su samo izvođači radova jer mogu sa tegnologijom iz socijalizma da urade neke stvari poprilično jeftino za naručioca a i transport u neka područja je dost jeftiniji zbog geogragske blizine.
- svjezi_ustipak
#969 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
http://www.unhcr.org/pages/49e486b46.htmlBosanac sa dna kace wrote:A da izvineš kuda i kako da neko iz Hame, Homsa, Mosula, Idliba i sl. gradova dođe do Dubaija?don vito wrote:Jos samo da ummetu objasnis sto se tvoja braca ne hvataju Dubaija nego pjesace danima kako bi se dokopali kjafirske Evrope koja je prije "samo" 70 godina bila dzehenem.![]()
![]()
![]()
Je'l ti uopšte shvaćaš da postoje kilometri i kilometri minskih polja, Sirija je sva iscjepkana, ne znaju ljudi više pod čijom vlasti će omrknut', a pod čijom osvanut', Irak isto tako.
Da Iračana i Sirijaca u Emiratima nema je čista laž, ima ih itekako, smao što UNHCR pričom o 0 izbjeglica želi da izvuče čekove od milijardu dolara.
Ovo ti je sa strance UNHCR o izbjeglicama u Emiratima. Ima ih cak 417. Pretrgli se Emirati od pomaganja Sirijcima.
Statistical Snapshot*
Notes* As at December 2014
Residing in United Arab Emirates [1]
Refugees [2] 417
Asylum Seekers [3] 216
Returned Refugees [4] 0
Internally Displaced Persons (IDPs) [5] 0
Returned IDPs [6] 0
Stateless Persons [7] 0
Various [8] 0
Total Population of Concern 633
Originating from United Arab Emirates [1]
Refugees [2] 90
Asylum Seekers [3] 80
Returned Refugees [4] 0
Returned IDPs [6] 0
Various [8] 0
Total Population of Concern
http://www.unhcr.org/pages/49e486b46.html
- Arteta
#970 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
BoldanoBosanac sa dna kace wrote:Je'l uopšte znaš kako funkcioniše Centralna banka SAD tj- Federal Reserves? Je'l znaš da dolar nema pokriće u zlatu?Arteta wrote: Kad vec seres onda ukljuci bar mozak koliko je USA potrosila novca za ratove u Iraqu ili Afghanistanu, vi samo vidite prihode, a ogromne rashode ne vidite.
Je'l znaš da je vezivanje drugih valuta za dolar i izvoz demkoracije, uh pardon rata u druge zemlje način kontrolisanja inflacije u SAD?
De Boga ti pogledaj Zeitgeist još koji put pa skontaj šta ljudi pričaju.
A što se tiče naših fimi one su samo izvođači radova jer mogu sa tegnologijom iz socijalizma da urade neke stvari poprilično jeftino za naručioca a i transport u neka područja je dost jeftiniji zbog geogragske blizine.
Normalno da znam sta je novac, ali ne znam kakve to ima veze s ovom pricom.
- Bosanac sa dna kace
#971 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
U UAE ima sigurno milion građana iz Sirije i Iraka, jedan od razloga zašto neće da se prijave kao izbjeglice je i to što nemaju pravo na rad i mogu bit' deportovani. Tako da je bolje bit prijavljen kod neke rodbine kao gost nego izbjeglica.svjezi_ustipak wrote:http://www.unhcr.org/pages/49e486b46.htmlBosanac sa dna kace wrote:A da izvineš kuda i kako da neko iz Hame, Homsa, Mosula, Idliba i sl. gradova dođe do Dubaija?don vito wrote:Jos samo da ummetu objasnis sto se tvoja braca ne hvataju Dubaija nego pjesace danima kako bi se dokopali kjafirske Evrope koja je prije "samo" 70 godina bila dzehenem.![]()
![]()
![]()
Je'l ti uopšte shvaćaš da postoje kilometri i kilometri minskih polja, Sirija je sva iscjepkana, ne znaju ljudi više pod čijom vlasti će omrknut', a pod čijom osvanut', Irak isto tako.
Da Iračana i Sirijaca u Emiratima nema je čista laž, ima ih itekako, smao što UNHCR pričom o 0 izbjeglica želi da izvuče čekove od milijardu dolara.
Ovo ti je sa strance UNHCR o izbjeglicama u Emiratima. Ima ih cak 417. Pretrgli se Emirati od pomaganja Sirijcima.
Statistical Snapshot*
Notes* As at December 2014
Residing in United Arab Emirates [1]
Refugees [2] 417
Asylum Seekers [3] 216
Returned Refugees [4] 0
Returned IDPs [6] 0
Stateless Persons [7] 0
Various [8] 0
Total Population of Concern 633
Originating from United Arab Emirates [1]
Refugees [2] 90
Asylum Seekers [3] 80
Returned Refugees [4] 0
Returned IDPs [6] 0
Various [8] 0
Total Population of Concern
http://www.unhcr.org/pages/49e486b46.html
I vrši se pritisak s tom pričom da neće izbjeglice samo kako bi se šeici počeli natjecat u davanju čekova, vidićeš za par mjeseci kad iskese svi po 100 miliona eura za kampove u Jebenvaldu na Švarcvaldu.
I da, još ne kontam kako će neko iz Hame, Homsa, Haseke, Idliba, tj. najnaseljenijjih područja Sirije, da se domogne Emirata?
- Arteta
#972 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Bosanac sa dna kace wrote:Nisu ti bogati Arapi zatucani nego arogantni i pohlepni, zaboli njih bolan za napredak, on ima milijarde u američkim bankama, ide na kafu u Istanbul a na večeru u Londnon privatnim žetom. Ona sića što je nešto malo ima bavi se trgovinim i to je to. Uostalom od čeg će ga praviti u sred pustinje đe temperatura zna biti i 60 stepeni. Ispadne mu 5 puta jefitnije kupit' od Njemačke nego da ga pravi u nekoj Zaljevksoj zemlji.Arteta wrote:
Ja sam tvoje procitao, ali ti nisi moje, razlog zbog oruzje prodaje Njemacke, a ne Kuvajt je taj sto ovi ulazu u tehnologiju i obrazovanje, za razliku od ovih drugih ,a ne zato sto su ovi bad guys, a ovi drugi good guys.
Sadam i Gadafi su uložili milijarde i milijarde u obrazovanje.
Svojevremeno je Sadam stipendirao pola miliona studenata na studijima van Iraka, do zadnjeg dana njegove vlasti 26% budžeta išlo je direkno za obrazovanje, a danas se daje 0,6%.
I Sirija je donekle ulagala u obrazovanjem mada je tu više bilo neke selekcije i nije bilo dostupno svima kao u Iraku i Libiji.
Šta misliš odkud sve ove izbjeglice znaju vako dobro engleski?
(Doduše mora se ovdje priznati da je u Siriji kultura osnovnog obrazovanja duboko ukorijenjena u drušvu)
Imas bogatasa i na zapadu ali oni iako su materijalno osigurani i dalje gledaju da napreduju, zbog cega, zato sto su sve stkli radom.
Arapi su zatucani, naisli na naftu dok su cistili govna od deva pa se zbog toga tako ponasaju.
- Bosanac sa dna kace
#973 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Da znaš šta je novac znao bi kakve veze ima sa ovom pričom i ne bi pisao to što pišeš.Arteta wrote:
Normalno da znam sta je novac, ali ne znam kakve to ima veze s ovom pricom.
Last edited by Bosanac sa dna kace on 23/08/2015 11:08, edited 1 time in total.
- Bosanac sa dna kace
#974 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Koja predrasuda!Arteta wrote:
Imas bogatasa i na zapadu ali oni iako su materijalno osigurani i dalje gledaju da napreduju, zbog cega, zato sto su sve stkli radom.
Arapi su zatucani, naisli na naftu dok su cistili govna od deva pa se zbog toga tako ponasaju.
Nisu oni naišli na naftu dok su išli iskidat tor od deva, već nafta sama izvirala davnih dana, i korištena je u razne svrhe.
Nikad čuo za gumi-arabik?
-
VCorp
#975 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Iskreno, nakon svega šta se nama izdešavalo dok je to cijeli svijet gledao ovi me ne zanimaju. Pogotovo imigranti s Bliskog Istoka. Gdje god su se doselili neće da se prilagode, furaju svoj film koji im neće proći i normalno da će im domicilno stanovništvo odgovoriti. Da kod nas dođe u jedan grad 100 ovih, šta mislite šta bi bilo ? Lako je nama kad se doseli u Bosnu neki Europljanin, mi i dalje imamo neki drugi mentalitet koji dijelimo a ovi dolaze iz nekog trećeg sistema koji se debelo kosi s našim.
Radije bih da dajemo pare Romima, njima pomažemo nego ovim, među kojima sigurno ima potencijalnih terorista, silovatelja i napadača. Dok sam radio sa ljudima sa BI to je uvijek bilo najgore. Samo ih pare zanimaju, kako da ne rade sekunde, mobitel se mora imati dobar, neki bling - bling i žarke boje odjeće, zvizde za zenama, udaraju ih po guzici na ulici, pogotovo Afgani sa kojima smo imali problema jer dofuravaju heroin ne znam ni ja kako i dilaju ga kao da prodaju žvake, tamo je to toliko normalno da ga prodaju drugima da tu ne postoji nikakav moment da se zamisle malo šta rade. Nude ga i djeci čak.
Nas i tako neće zakačiti ti imigranti, jer fala kurcu da smo dovoljno sjebani pa da ganjaju sebi život daleko od nas. Treba pomoći imigrantima, malu djecu bih ja propustao, i zene ali ove mladiće i ostale bradate ne trebamo. Moze mi pricati ko sta hoce, radio sam s njima dugo vremena i ja vam garantujem kad počnu problemi onda će to biti PROBLEMI. Jedno je pustiti neobrazovanog Bosnju koji će se brzo prilagoditi Europi jer razumije taj sistem a drugo je ove koji neće nikad dok su zivi.
Uostalom treba EU da napravi granicu kao SAD, tako se cuva drzava, sigurnost i ekonomija. Znaju srati nama za ograde a nemaju muda reći Amerima ništa. Tamo kad kreneš preko ograde pa te John fino izrešeta da ostaneš visiti na njoj onda znaš gdje ti je mjesto i šta trebaš raditi.
Radije bih da dajemo pare Romima, njima pomažemo nego ovim, među kojima sigurno ima potencijalnih terorista, silovatelja i napadača. Dok sam radio sa ljudima sa BI to je uvijek bilo najgore. Samo ih pare zanimaju, kako da ne rade sekunde, mobitel se mora imati dobar, neki bling - bling i žarke boje odjeće, zvizde za zenama, udaraju ih po guzici na ulici, pogotovo Afgani sa kojima smo imali problema jer dofuravaju heroin ne znam ni ja kako i dilaju ga kao da prodaju žvake, tamo je to toliko normalno da ga prodaju drugima da tu ne postoji nikakav moment da se zamisle malo šta rade. Nude ga i djeci čak.
Nas i tako neće zakačiti ti imigranti, jer fala kurcu da smo dovoljno sjebani pa da ganjaju sebi život daleko od nas. Treba pomoći imigrantima, malu djecu bih ja propustao, i zene ali ove mladiće i ostale bradate ne trebamo. Moze mi pricati ko sta hoce, radio sam s njima dugo vremena i ja vam garantujem kad počnu problemi onda će to biti PROBLEMI. Jedno je pustiti neobrazovanog Bosnju koji će se brzo prilagoditi Europi jer razumije taj sistem a drugo je ove koji neće nikad dok su zivi.
Uostalom treba EU da napravi granicu kao SAD, tako se cuva drzava, sigurnost i ekonomija. Znaju srati nama za ograde a nemaju muda reći Amerima ništa. Tamo kad kreneš preko ograde pa te John fino izrešeta da ostaneš visiti na njoj onda znaš gdje ti je mjesto i šta trebaš raditi.