Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Cherry-Cherry wrote:Neko već napisa: kuća do kuće, baš mahalski... Da komšinice mogu piti kafu, a da ne idu jedna kod druge. A i da se bolje može vidjeti šta se kod koga dešava u kući, šta se jede, šta se priča, kad se naveče dolazi itd...
Tipican primjer bosanske mahaluse sa predrasudama.
...a u ovim bi pozeljela zivjeti. Intima zagarantovana.
Ne znam za vas ali super mi je vidjeti:
Curu i momka na ulici kako se ljube:)
Vidjeti curu u nekom minjaku ono "gori":)
Osobu "koja ima lice i nalicje"
Raju koja cuga itd....
A vi ?
Cherry-Cherry wrote:Neko već napisa: kuća do kuće, baš mahalski... Da komšinice mogu piti kafu, a da ne idu jedna kod druge. A i da se bolje može vidjeti šta se kod koga dešava u kući, šta se jede, šta se priča, kad se naveče dolazi itd...
Tipican primjer bosanske mahaluse sa predrasudama.
...a u ovim bi pozeljela zivjeti. Intima zagarantovana.
Znači, mahaluša sa predrasudama je onaj, ko ne bi volio živjeti u naselju, u kojem nema razmaka između kuća. Zanimljivo i inteligentno zapažanje. Ali nisam iznenađena.
Normala na ''zapadu'' je da zivis vrata do vrata ili samo te taraba dijeli a da ne moras znati ko zivi do tebe a kamo li sta mu je u serpi. O tome se radi.
Cherry-Cherry wrote:Znači, mahaluša sa predrasudama je onaj, ko ne bi volio živjeti u naselju, u kojem nema razmaka između kuća. Zanimljivo i inteligentno zapažanje. Ali nisam iznenađena.
Vazda si bila mahalska manipulatorka. Dok trepnes okom, prebaci temu "Arapi u Sarajevu" na "Stilska gradnja naselja i ugodan prostor".
Inace se to zove red, a doveli su im to Britanci svojom preciznoscu i urednoscu. Pun Dubai ovakvih naselja.
insomnia78 wrote:
1. Naravno da hoces, milion je primjera
2. Mo's misliti kako se tek Bosanac ponasa u zemlji siromasnijoj od svoje. Mi ni u kom slucaju nismo Austrija, VB ili Amerika za njih
1. Gdje su ti primjeri? Ja sve i jednog sto znam, manji je od makovog zrna cim predje preko grane.
2. Nije ni poenta sta smo mi za njih. Austrija, Amerika i VB su uzete kao primjer razlike u obicajima.
Nasa drzava - nasa pravila. Sve ijedan koji se ne pridrzava istih moze da odskakuce (da se ne izrazim drugacije, neki bi me i SIPI prijavljivali) van drzave sto se mene tice. Pa bio to Arap, Njemac, Englez, Kinez. Trosio marku ili joju na dan.
Ako je meni moja drzava dozvolila da poljubim djevojku na ulici, Arap koji se tome usprotivi moze samo zaraditi masnicu ispod oka. Ako je meni moja drzava dozvolila da cugam, Arap kome to smeta moze samo "odskakutati" nazad u svoju drzavu. Ako je vec Arap dosao u moju drzavu i misli da je bogom dan jer ima vise para... Eh pa vec se vracamo na prethodne dvije opcije.
Ja ne znam dje vi nalazite te agresivne arape
Evo sad sam, za vrijeme ramazana, bio u Holliwoodu na Ilidzi, bilo Arapa metar, u stvari samo oni cugo citavo vrijeme najnormalnije, niko nije ni gled'o u mene
Dino777 wrote:Kuvajcani dobijaju 5.000 dolara po svakom clanu porodice od svoje vlade da dodju kod nas
Nece mi biti mrsko ponovo ovo postaviti.
Gojeni H wrote:
Uzecemo za primjer prosjecnog gradjanina Kuvajta:
- Drzava daje poklon od oko 14000 dolara bracnom paru nakon vjencanja.
- Drzava daje izuzetno povoljan kredit za kupovinu kuce ili stana. Isplata, prakticno dozivotna.
- Gradjanin dobija 150 dinara (1 dinar = 3,5 $) mjesecno, plus 50 dinara za svako dijete.
- Tradicionalno, ukoliko su cijene nafte vece, slijedi godisnji poklon od Emira (vladara Kuvajta). 2006. god. je bio 2000 $ za svakog gradjanina.
- Ukoliko Kuvajcanin radi, dobija dodatne podstreke od drzave, veoma opipljive.
- S obzirom da svaki strani radnik treba sponzora, to je potencijalna dodatna zarada.
Nadam se da je sada jasno otkud lova.
Naravno da samo bacas bombe.
Nikada to nisam radio niti cu,naravno da ti lazes..
Dino777 wrote:Kuvajcani dobijaju 5.000 dolara po svakom clanu porodice od svoje vlade da dodju kod nas
Nece mi biti mrsko ponovo ovo postaviti.
Gojeni H wrote:
Uzecemo za primjer prosjecnog gradjanina Kuvajta:
- Drzava daje poklon od oko 14000 dolara bracnom paru nakon vjencanja.
- Drzava daje izuzetno povoljan kredit za kupovinu kuce ili stana. Isplata, prakticno dozivotna.
- Gradjanin dobija 150 dinara (1 dinar = 3,5 $) mjesecno, plus 50 dinara za svako dijete.
- Tradicionalno, ukoliko su cijene nafte vece, slijedi godisnji poklon od Emira (vladara Kuvajta). 2006. god. je bio 2000 $ za svakog gradjanina.
- Ukoliko Kuvajcanin radi, dobija dodatne podstreke od drzave, veoma opipljive.
- S obzirom da svaki strani radnik treba sponzora, to je potencijalna dodatna zarada.
Nadam se da je sada jasno otkud lova.
Naravno da samo bacas bombe.
Nikada to nisam radio niti cu,naravno da ti lazes..
Covjece, imas li neki izvor za ovo sto govoris?
Jesi li nekada bio u tom Kuvajtu? Obisao Hard Rock cafe, Marina i Shark Malls, uzivao u Salmiji, bio u Dzahri (Jahra), ... jesi li bio bilo gdje van svoje ucmale sredine?
Cuj, daju 5 milja dolara po glavi ko dodje u Bosnu?
zalosno i jadno...ti imas neke izvore a ja dokaze iz prve ruke,tvoje je hoces li vjerovati/prihvatiti dokaze ili ne a ti lazi narod i dalje a mene pusti da uzivam u mojoj ''ucmaloj sredini''
Dino777 wrote: zalosno i jadno...ti imas neke izvore a ja dokaze iz prve ruke,tvoje je hoces li vjerovati/prihvatiti dokaze ili ne a ti lazi narod i dalje a mene pusti da uzivam u mojoj ''ucmaloj sredini''
A zasto ne podijeliti "dokaze iz prve ruke" sa forumskom rajom, ili jos bolje sa policijom?
Dakle, teorija o zavjeri kaze da drzava Kuvajt daje svojim gradjanima 5000 dolara da se nasele u Bosni? Iza svake zavjere mora postojati motiv.
Zemlja koja ima skoro 10 % svjetskih rezervi nafte, GDP po glavi stanovnika od preko 84 000 dolara, najvrijedniju valutu na svijetu, ima interes ... sta?
Da kolonizira BiH?
Da nametne selefijski rezim? - Tu primat drzi Saudija. A, Kuvajt se bori sa svojim islamistickim strankama.
Samo pitanje,sta policija ima sa tim? Vlada > Policija iako opet kazem kakve veze oni imaju sa ovim? sve ce ti se samo kazati koji su razlozi u buducnosti ako vec ne vidjas Arape po gradu,ilidzi i slicno
Danguba wrote:Normala na ''zapadu'' je da zivis vrata do vrata ili samo te taraba dijeli a da ne moras znati ko zivi do tebe a kamo li sta mu je u serpi. O tome se radi.
...i da ne zaboravim, vrlo rado bi tu zivjela.
Tako jeste dok se ne zbližiš sa nekima od njih, a onda slijedi...jesi li ručao?....jesam....a šta?....punjene paprike....jel' to nešto slavite kući?....ne slavimo ništa....ja jela samo supu....itd.
Ili ako ti uđe komšija u stan pa pita...kako tebi gazdarica ovo ugradila, a meni nije?....ne znam....vidi i ovo ti imaš, a u mom stanu nema, a koliko ti plaćaš kiriju?.....xxx€.....ahaaa, pa zato...itd.
dok moji prijatelji se razletjeli po bosni i hercegovini nakon zavrsetka medicine jer za sarajlije svih nacionalnosti u sarajevu nema posla
dotle znam nekoliko doktora arapa koji natucaju nas
ma dobro mozda nisu arapi mozda su perzijanci druzi neki tako nebitno
uglavnom mozda su i za juge zavrsili fax pa ostali
ali brate de savladaj domaci jezik
Black swan wrote:dok moji prijatelji se razletjeli po bosni i hercegovini nakon zavrsetka medicine jer za sarajlije svih nacionalnosti u sarajevu nema posla
tvojih prijatelja u sarajevu ima i previše zaposlenih.
Black swan wrote:dok moji prijatelji se razletjeli po bosni i hercegovini nakon zavrsetka medicine jer za sarajlije svih nacionalnosti u sarajevu nema posla
tvojih prijatelja u sarajevu ima i previše zaposlenih.
neću da hajcam, al kakvi god da su arapi, ne mogu biti gori od naših bosancerosa koji su devedesetih sišli sa kojekakvih planinskih lanac uputivši se ka zapadu, te nam na taj način nanijeti neviđenu i bruku i sramotu......
hujk wrote:neću da hajcam, al kakvi god da su arapi, ne mogu biti gori od naših bosancerosa koji su devedesetih sišli sa kojekakvih planinskih lanac uputivši se ka zapadu, te nam na taj način nanijeti neviđenu i bruku i sramotu......
E vala kakvi god su ti bosančerosi, opet su se sto puta bolje prilagodili životu na zapadu, nego što će ovi arapi to ikada moći.