Novi rat

Locked
sumirprimus

#951 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Thorgerson wrote:Jos nekoliko primjera velikodusne podrske u borbi protiv dusmanina.

Cetvrta norveska - diverzanti
šuma u okolini Osla, temperatura -10
Image

Minhenska motorizovana brigada
Minhenski štab na slici
Image
zipa mazhovine,veci mem... :D
a ove nano tehnologije,sta je ovo ,komodor?486?
It_is_a_Leclerc

#952 Re: Novi rat

Post by It_is_a_Leclerc »

Predstavnici ratnih vojnih invalida Vojske RS-a iz Zvornika najavili su da će presjeći kolonu marša mira i organizovati proteste na području općine Zvornik ukoliko učesnici ovog memorijalnog pohoda budu nosili, kako kažu, provokativne oznake koje vrijeđaju srpski narod, piše Zvornik Danas.
Evo, bit će zanimljivo. Neko bi mogao da zaplati.
sumirprimus

#953 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

It_is_a_Leclerc wrote:
Predstavnici ratnih vojnih invalida Vojske RS-a iz Zvornika najavili su da će presjeći kolonu marša mira i organizovati proteste na području općine Zvornik ukoliko učesnici ovog memorijalnog pohoda budu nosili, kako kažu, provokativne oznake koje vrijeđaju srpski narod, piše Zvornik Danas.
baca ih deza vu...iz 95te.
karanana

#954 Re: Novi rat

Post by karanana »

pa necemo i sad na allahu egber. ovaj put idu dronovi i ovako sa laptopa.
madner

#955 Re: Novi rat

Post by madner »

Govori zadnjih 5 godina. Dosad nije jer je dobio $ ili prijetnje, u zavisnosti od toga ko ga je sprijecio.

Zasto mislite da ce ga sada opet sprijeciti?
Nakon ovog pira u Ukraini, mogao bi ga neko namjerno pustiti da prekrsi sporazum kako bi mogao silom da slomi naznake Ruskog uticaja.
Mister Yes

#956 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

madner wrote:
Mister Yes wrote:
madner wrote:Presmjesni ljudi, Mile otvoreno kaze da ce prekrsiti mirovni sporazum, a kada nema mira onda je jel automatski rat, a oni se cudo sto ljudi govore o ratu.

Genijalci.
Ima ko je zadužen da reaguje ako neko krši mirovni sporazum. Od OHR-a do NATO-a. A ako oni ne reaguju onda je njihova volja da se krši mirovni sporazum. Mi nismo apsolutni nikakav faktor. Ono bi ratovalo :lol:
Kakve veze ima NATO kralju logike i suplje price bez pokrica?
OHR i EU imaju nadleznosti, no nemaju volje da ista konkretno urade. Cak i da imaju volje, EU sa vojne strane je jedan 100% invalid koji nije u stanju braniti svoje granice a ne voditi aktivnu vanjsku politiku.

Ako oni ne reaguju, onda je prekrsen mirovni sporazum i to stanje se obicno zove rat.
Čuj kakve veze ima NATO :lol: Nedavno je kod Senada bio Bogić Bogićević koji bukvalno reće da smo mi već praktično pod NATO-om i da naš ministar odbrane pita svog NATO nadređenog kad ide da piša i da kaki. I on teoretičar zavjere zar ne? :lol:

Imaš li ti djece madneru?
It_is_a_Leclerc

#957 Re: Novi rat

Post by It_is_a_Leclerc »

sumirprimus wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
baca ih deza vu...iz 95te.
Samo, ovaj put ide 30.000 mahom mladih, ko od stijene odvaljenih Bošnjaka, u najboljoj formi, bez otrovane vode, granatiranja i masakriranja na putu.

E baš da vidim ko ima hrabrosti da im proba oduzeti zastavu...
sumirprimus

#958 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

mister djecu izbaci iz nasih zajebancija.kako ti je to pitanje?
madner

#959 Re: Novi rat

Post by madner »

Opet suplja teorija sa klasicnim izbjegavanjem odgovora. Kakve veze ima NATO suplja logiko?
Znas ili ne znas? :D
DrugaGimnazija

#960 Re: Novi rat

Post by DrugaGimnazija »

Thorgerson wrote: Ja RS gledam prije svega kao administrativnu jedinicu ove drzave - sto i jeste. Jedan kanton fakticki ima gotovo sve ovlasti koliko i entitet. Stoga ovi njegovi referendumi su isto da se sad u zenicko dobojskom kantonu raspise referendum za nesto, sto ce se primjenjivati u unsko sanskom kantonu.

Ponavljam, realnost je takva da mi imamo entitete, oni nigdje ne idu. I djaba se pokusava furati ta prica o ukidanju. Ukinut ce se kada sami to odluce.
Dok god entiteti negdje ne idu, ova priča je samo priča.

Ali ovdje se radi o tome da jedan entitet samostalno odlazi pod vodstvom Dodika i tu moramo odlučiti da je taj potez, u stvari, samo-ukidanje tog entiteta. Dakle, odluka entiteta da ne priznaje organe države je odluka da taj entitet vise ne postoji, jer je mogao postojati samo u okvirima BiH.

U tom trenutku su sva pitanja ponovo otvorena i mi moramo zauzeti najjače moguće pozicije prije novih mirovnih pregovora.

Po meni, to podrazumijeva prekidanje koridora i osiguravanje zaleđa Sarajeva, kao nulte prioritete. I to sve bez rata i ubijanja. Takodje ne bi bilo lose da SIPA uhapsi Dodika, a ako bi se policija RS suprotstavila, onda bi ih trebalo neutralisati. Sve u stilu protiv-terorističke akcije, a ne kao rat velikih razmjera.
DrugaGimnazija

#961 Re: Novi rat

Post by DrugaGimnazija »

Mister Yes wrote:
Naslovnica wrote:Ne baš, i ja sam.
Ali su najglasniji oni koji nisu.
I koji nemaju djecu.
To je to. Ko god ima djete dovoljno je da pogleda u svoje dijete i da pomisli šta je vrijedno njegovog života? RS? BiH? :lol:
Pa nema te svetinje na ovoj planeti koja mi je vrijednija od mog djeteta.

Ali 90% ovih ratnohuškača i nemaju djecu pa ne mogu to ni da razumiju.
A sta ako sa djetetom živis u Bijeljini, Brčkom ili Srebrenici, a Dodikova policija pokuca na vrata?

Zaboravljaš da je to bio Dodikov prvi potez nakon onog incidenta u Zvorniku. Policija je odmah počela upadati popovratnickim kućama, školama, obdanistima.
Last edited by DrugaGimnazija on 07/07/2015 14:57, edited 1 time in total.
Thorgerson

#962 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

Ja opet pitam ko ce ratovati i protiv koga i za koje teritorije.

Zasto bi neki srbin ratovao da da zauzme Sarajevo, kad ih tu fakticki vise i nema.
Isto vazi i za drugu stranu. Jel mislite da bi neko dao zivot da ide 'oslobadjati' Banja Luku, Trebinje...itd...

Kazem vam. 92' su ljudi tada imali tu kuce, sve im je bilo tu, poslovi, zivoti...njihove kuce su sada u Svedskoj, Norveskoj, Finskoj, Njemackoj, Austriji ili Sarajevu, Vogosci itd. Nemaju oni vise nista sa tim gradovima iz kojih su otisli. Njihov zivot je negdje drugo.
Mister Yes

#963 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

madner wrote:Opet suplja teorija sa klasicnim izbjegavanjem odgovora. Kakve veze ima NATO suplja logiko?
U kojoj NATO zemlji se dešava građanski rat? Znaš ili ne znaš? :D
ULTRAK

#964 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

Mister Yes wrote:
madner wrote:Opet suplja teorija sa klasicnim izbjegavanjem odgovora. Kakve veze ima NATO suplja logiko?
Spaniji? Irskoj?
madner

#965 Re: Novi rat

Post by madner »

Pa ratovali bi ljudi koji smatraju da je cijela BiH njihova drzava protiv ovih sto misle da nisu dio BiH.

Ako mislis da nema takvih ljudi, gori si od suplje teorije, on samo lupa.
sumirprimus

#966 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Mister Yes wrote:
to risto djogo vaskrsnuo? :D
ULTRAK

#967 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

Thorgerson wrote:Ja opet pitam ko ce ratovati i protiv koga i za koje teritorije.

Zasto bi neki srbin ratovao da da zauzme Sarajevo, kad ih tu fakticki vise i nema.
Isto vazi i za drugu stranu. Jel mislite da bi neko dao zivot da ide 'oslobadjati' Banja Luku, Trebinje...itd...

Kazem vam. 92' su ljudi tada imali tu kuce, sve im je bilo tu, poslovi, zivoti...njihove kuce su sada u Svedskoj, Norveskoj, Finskoj, Njemackoj, Austriji ili Sarajevu, Vogosci itd. Nemaju oni vise nista sa tim gradovima iz kojih su otisli. Njihov zivot je negdje drugo.
Prvenstveno za teritorij istocno od Sarajeva bi se ratovalo jer inacer nemas vezu sa Gorazdem. Uz to; ukoliko nemas kontrolu nad tim teritorijem, oni mogu granatirati Sarajevo; aerodrom itd. Pored toga; Brcko je izmjesan grad. Isto vrijedi i za Doboj. Srebrenica je pola pola itd.
Thorgerson

#968 Re: Novi rat

Post by Thorgerson »

madner wrote:Pa ratovali bi ljudi koji smatraju da je cijela BiH njihova drzava protiv ovih sto misle da nisu dio BiH.

Znam ja takvih. Smatra da je BiH njegova drzava, ono ne dam ja ni m2 nikad nije otiso u Lukavicu. :-)

Mojne suplje.
madner

#969 Re: Novi rat

Post by madner »

Mister Yes wrote:
Opet primjer suplje logike. Suplja logika kaze da je nadleznost NATOa, ja kazem da nema veze i sada izbjegava da prizna da je lupio. Inace predje na sportsku prognozu, vrijeme ili ubaci neki simpatican detalj iz privatnog zivota kako bi kasirao manjak znanja. To je to dugogodisnje iskustvo, jer citanje mu je slaba strana.
sumirprimus

#970 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

Thorgerson wrote:
madner wrote:Pa ratovali bi ljudi koji smatraju da je cijela BiH njihova drzava protiv ovih sto misle da nisu dio BiH.

Znam ja takvih. Smatra da je BiH njegova drzava, ono ne dam ja ni m2 nikad nije otiso u Lukavicu. :-)

Mojne suplje.
imam ja kolegu,nece cojk preko drine i bog.
kaje,jeben mi ves. :D
madner

#971 Re: Novi rat

Post by madner »

Thorgerson wrote:

Mojne suplje.
Pa eto, otisao bi tada.
Cesto se upozna svijet sa vojskom, nekad bio glavni razlog da se sluzi u US army.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#972 Re: Novi rat

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Thorgerson wrote:
Mister Yes wrote:
Thorgerson wrote:Pa cak da sutra bude ili RS nezavisna ili rat. Ja bih prvi potpisao nek idu.
Ama gdje da idu? To UOPŠTE nije opcija ljudi dragi. Ovo je protektorat međunarodne zajednice dogovoren između velikih sila da bude baš ovakav. Niko tu nizašta ne pita ni Srbe ni nas.
Ma znam bolan, nema nam nigdje...nego kazem...evo posto ionako je ova tema bajka...i kad vec pricamo o bajkama, to sam napisao...

Sto se lako otkrivate. :lol:
ULTRAK

#973 Re: Novi rat

Post by ULTRAK »

Thorgerson wrote:

Mojne suplje.
Evo ja sam prolazi okroz Lukavicu i Vojkovice sigurno 1000 puta. Zato i znam da je to vukojebina koja se moze vrlo brzo zauzeti.
tandmand

#974 Re: Novi rat

Post by tandmand »

Mijanović je naglasio da protesti ratnih vojnih invalida nisu usmjereni na sprečavanje “Marša mira”, već predstavljaju “glas razuma protiv netolerancije i mržnje na ovim prostorima”.
Vidi se da čita ovaj forum a ko zna možda i aktivno sudjeluje ...
Čudi me da nije upozorio kako dijaspora diže tenzije u BiH. :mrgreen:
Mister Yes

#975 Re: Novi rat

Post by Mister Yes »

DrugaGimnazija wrote:A sta ako sa djetetom živis u Bijeljini, Brčkom ili Srebrenici, a Dodikova policija pokuca na vrata?

Zaboravljaš da je to bio Dodikov prvi potez nakon onog incidenta u Zvorniku. Policija je odmah počela upadati popovratnickim kućama, školama, obdanistima.
Ako nemaš povjerenja u policiju RS-a onda je zaista glupo da sa djetetom živiš u RS-u. Važi za bilo koji dio planete. Ako nemaš povjerenja u policiju u x gradu na planeti zemlji i ako imaš djete onda si mnogo glup ako i dalje ostaješ da živiš u tom gradu. Pa nije srednji vijek jebote. Stotine hiljada ljudi odlaze da žive u druge zemlje svake godine. Eto ako ne znaš jezik, možeš doći da živiš u Federaciju. Ali ostajati tamo sa djetetom a nemati povjerenja u policiju koja je tamo? :run: Pa ili si glup ili si nesposoban za život.
Locked