BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

Maharadza

#951 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

dileja wrote:Pretlostavljo sam da je tako al ajd da pitam
Nego daj ti svoj screenlshot ako si instaliro tu app za mreze za koju si se raspitivo i link sa kojeg si skino ako bude dobra da se moze skinut
Inace kazu da su sve app koje nisu na google play store ustvari piraterija pa i te s tog foruma znači
Google to može ukinuti kada i kako god hoće, tako da dok god njima ne smeta... :P

(Imaš pp sa linkom)
dileja

#952 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dileja »

Pa to je ista app kao i ona sto je prikazana na gornjem screenshotu
Maharadza

#953 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

dileja wrote:Pa to je ista app kao i ona sto je prikazana na gornjem screenshotu
The Pro version (compared to the free version) has no ads, a NEW cell tower database with more than 22 million entries, a NEW MOBILE SIGNAL TRACKER function that generates a KML file for use with Google Earth, more widgets, a MOBILE SIGNAL LOST SERVICE and much more.
;-)
ja sam amoniman

#954 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by ja sam amoniman »

Vecina kaze da su taj forum i aplikacije piratske,
odnosno da su piratske sve one koje nisu na google play
ja sam amoniman

#955 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Evo na tv neka reklama za neki GO free, kaze 10 feninga po minuti
Zna li ko nesto vise
pepeljara

#956 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Mrzi me sto se za bilo sta mora potpisat ugovor na 12 mj, sto ne daju bar 6 mj :D
Del_Boy1

#957 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Del_Boy1 »

ja sam amoniman wrote:Evo na tv neka reklama za neki GO free, kaze 10 feninga po minuti
Zna li ko nesto vise

http://forum.klix.ba/go-free-nova-mobil ... 39162.html
ja sam amoniman

#958 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Znači ćorak
Uz pdv i naknadu za uspostavu izadje 0,19 sto je opet skuplje od haloo na prvoj minuti
Sa nabiranjem daljih minuta dobija prednost
Uglavnom u odnosu na najgoru bht ultru i ovi su bolji
pepeljara

#959 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

ma nsita to, 60+60, ne definisano pola stvari.
friskyoreo

#960 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

Cudno je sto za pozive u mrezi stoji uspostava poziva, a kad odes pozivi prema ostalim mrezama nema te stavke. Kad bi bilo tako, da je 0.10+pdv prema ostalim mrezama, bili bi najpovoljniji. :)
Ali svakako je dobro sto ima raznolikosti, mozda se neko nadje i u njihovoj ponudi. :)
ja sam amoniman

#961 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

E pa to je onda haloo fazon po kojem se za brojeve unutar mreze naplacuje samo uspostava i ragovor je dzaba
a za ostale mreže NE pa bi cijena od 0,12 bila važeća cijena i apsolutno najbolja na trzistu cak i spram haloovih 0,18
Jedino bi internet morali poboljsat tu je haloo i dalje najbolji
Iako imaju 2 gb za 11,70 na mjesec dana sto je bolje od haloo 2 gb na 20 dana za 10 km

ŽIVJELA KONKURENCIJA sad ce svi ostali morati da se koriguju
onaj ko je piso o naplati uspostave poziva na drugoj temi nije skonto to znacenje
ja sam amoniman

#962 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Pito ih ja na fb, evo odgovora
Uspostava svih poziva, tj.prema svim mrežama iznosi 0,07, bez PDV-a. Cijena poziva prema svim mrežama iznosi 0,10 KM/min.
Znači ništa, nisu bili dovoljno pametni da ponude nesto bolje, losiji su od postojeceg operatera haloo jer naplacuju pozive i uspostavu i u okviru vlastite mreze
probook

#963 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

Bitno je da su pustili reklamu na tv-u 0,10 KM prema svim mrezama. A to sto ima uspostava poziva + pdv "slucajno" zaboravili.

Nista od ovoga, nzm ni sto su otvarali firmu, mogu odmah kljuc u bravu :D
ja sam amoniman

#964 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Kljuc u bravu sigurno
Prosto nevjerovatno kako glupani uđu grlom u jagode bez ispitivanja stanja i ponude na tržištu i s ciljem da onda izađeš s nečim sto će biti bolje a ne gore od konkurencije, jer su od njih bolji i haloo i izimobile koji imaju džaba razgovore unutar mreže, cak i happy kojeg niko ne spominje
belami1111

#965 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

probook wrote:Bitno je da su pustili reklamu na tv-u 0,10 KM prema svim mrezama. A to sto ima uspostava poziva + pdv "slucajno" zaboravili.

Šta mislite koliku bi kaznu platili u zemljama EU ili nekim drugim normalnim za prevaru potrošača i neistinito oglašavanje :-D
Maharadza

#966 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

belami1111 wrote:
probook wrote:Bitno je da su pustili reklamu na tv-u 0,10 KM prema svim mrezama. A to sto ima uspostava poziva + pdv "slucajno" zaboravili.

Šta mislite koliku bi kaznu platili u zemljama EU ili nekim drugim normalnim za prevaru potrošača i neistinito oglašavanje :-D
Eh, jesi našao porediti uređene države sa ovom bakirovom babovinom... :P
ja sam amoniman

#967 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Pa nije bas sigurno da se slicnim marifetlucima ne bave i na zapadu
Nisu oni nista slagali samo su izostavili da kazu da je cijena bez pdva i bez uspostave poziva
Pa pokoji levat se mozda i upeca, mada je njima tropa zagarantovana, jer i happy i izinobil koji su znatno bolji se bore da prežive, jedini haloo dobro radi u toj vrsti ponude ne računajući stare velike igrače bht lopove sa ultrom i mtel sa frendom
probook

#968 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

ja sam amoniman wrote:Pa nije bas sigurno da se slicnim marifetlucima ne bave i na zapadu
Nisu oni nista slagali samo su izostavili da kazu da je cijena bez pdva i bez uspostave poziva
Pa pokoji levat se mozda i upeca, mada je njima tropa zagarantovana, jer i happy i izinobil koji su znatno bolji se bore da prežive, jedini haloo dobro radi u toj vrsti ponude ne računajući stare velike igrače bht lopove sa ultrom i mtel sa frendom
Da, haloo je uspjeo zbog besplatnih poziva u mrezi i relativno dobrim marketingom. Znam da su se dugo vrtile tv reklame i bilo je po gradu bilborda :)
belami1111

#969 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by belami1111 »

Maharadza wrote:
belami1111 wrote:

Eh, jesi našao porediti uređene države sa ovom bakirovom babovinom... :P
Da je samo Bakir lako bi mi, al prije njga bidoše i Beriz i Haris i Sulejman ,a o Antama , Ivanima i raznim rudonjama iz Šumske da nepričam. Al nama haj Bakir nevalja a sva ostala govna miriše...
newphoenix

#970 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by newphoenix »

Niko od operatera nema ponudu kako treba.
ja sam amoniman

#971 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

probook wrote:
ja sam amoniman wrote:Pa nije bas sigurno da se slicnim marifetlucima ne bave i na zapadu
Da, haloo je uspjeo zbog besplatnih poziva u mrezi i relativno dobrim marketingom. Znam da su se dugo vrtile tv reklame i bilo je po gradu bilborda :)
Sad su krenuli u jos žešću kampanju očito ohrabreni dobrim rezultatima jer se hvale da imaju 150.000 korisnika

Mnogi ne znaju i ne interesuje ih
ali haloo je bolji od ultra bht govnara ne samo u internetu

Nismo dugo ponovili gradivo

Image

A gdje su jois plus besplatni razgovori unutar mreže tačnije samo za 0,10 feninga za uspostavu poziva
avaks

#972 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Zar nije 30+30 obračunska na BHT?
Možda je to samo na pretplati, uglavnom ukakili su sve što im je valjalo, RIP im je :D
ja sam amoniman

#973 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Da, obračunska 30 sec je na pretplatama (usporedba dole tabela)
dok je na ultri 15 sec

Image
krakatoa

#975 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by krakatoa »

ja sam amoniman wrote:Da, obračunska 30 sec je na pretplatama (usporedba dole tabela)
dok je na ultri 15 sec

Image
Jesi li zaboravio ili namjerno izostavio uspostavu poziva od 0.09 + PDV? Kad se uspostava sabere, BHT je daleko povoljniji u svakoj varijanti ;)
Post Reply