Ostaviti brak radi druge osobe?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Bloody
#951 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Za dobrog psihologa pune ruke posla. 
- Ramzess Veliki
#952 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ne opisujem svoju ženu, ona je divna osoba i majka, samo je potpala pod utjecaj matere i sve je sjebala u svom životu.rummy wrote: a ti ba Ramo nemoj moje postove quotirati i uzimati pod jednu kapu sve zene kad opisujes svoju zenu i svoj brak.
-
Zoya
#953 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Rummy, dzaba ti pišeš i pisat ćeš, ne dopire ta priča do muskih mozgova. Pusti,gledaj, i tako sve dok ti se ne zgadi dotični 
-
Gabrielo
#954 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
U nekom izmisljenom svijetu mozda.rummy wrote:velkoski ti si mlad i ucit ces dok si ziv. samo trebas da SAD naucis da postujes i sebe i druge i da zene ne gledas kao objekat za reprodukciju, ves masinu, plug za oranje i sl. jer je to vrijeme daaavno proslo. postuj i bit ces postovan. voli i cijeni i ti ces biti voljen i cijenjen. budi insan. sretnoVelkoski wrote:Zanimljivo kako na forumu, a ja sam tu od 2008. godine, nisam nijednom pročitao dobro iskustvo na ovom pdf-u. Dakle, sve u životu treba raditi samo u kontru vama.![]()
Havanu ne računam.
-
sha_ba
#955 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
i ja ovo cekamKPNCTNJAH wrote:Da se hoce pojaviti i ova sto Mekmoja sjeba i svi su na broju
-
prog321
#956 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Kada zena hoće slobodu moraš joj dati.
Ja ne bih kmečao o tome .
Puno more riba. Zamjena bi došla mladja i ljepša
- ho oponopono
#957 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
...ma jasta, ova najednom ruzna sto isce slobodu, a bila je nekad centar svijeta, tepalo joj se...eh tugo moja..prog321 wrote:Kada zena hoće slobodu moraš joj dati.
- KPNCTNJAH
#958 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Kak'a je to tacno sloboda potrebna u braku? I sta znaci to da je gusi... mislim ono, vjencali se, zivite zajedno, imate djecu... ne moze na derneke k'o prije? 
-
prog321
#959 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Najgore je u vezi ako daš do znanja zeni da je ona najbolji komad pičetine koji si uspio uloviti.
Onda joj dignes rejting i ona pomisli da je nezamjenjiva. Scenario za užasnu nesreću
Onda joj dignes rejting i ona pomisli da je nezamjenjiva. Scenario za užasnu nesreću
- dječak sa šibicama
#960 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ja mislim da malo kojoj zeni imponira sto je smatras picetinom.
Mozda ce u svijetu "macho muskaraca" zvucati pateticno, ali cini mi se da zene itekako vole kad je tretiras kao najbolju i najljepsu zenu na planeti i blizoj okolici. Uostalom, sto bi bila sa tobom, ako je cijenis kao "srednju zalost".
Znam ja da ti hoces ispasti duhovit, ne uzimaj ovo licno, ja samo da te neko ne shvati ozbiljno
ima neiskusnih muskaraca, pa ce poci krivim putem.
Mozda ce u svijetu "macho muskaraca" zvucati pateticno, ali cini mi se da zene itekako vole kad je tretiras kao najbolju i najljepsu zenu na planeti i blizoj okolici. Uostalom, sto bi bila sa tobom, ako je cijenis kao "srednju zalost".
Znam ja da ti hoces ispasti duhovit, ne uzimaj ovo licno, ja samo da te neko ne shvati ozbiljno
- sunceKOtepsija
#961 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
ljudi se zabavljaju budu u vezi, par godina pa veza pukne, ljudi stupe nogom u brak pa brak pukne, isto kao s vezom, neko nekog il oboje oboje ostavi, s brakom je malo komplikovanije, jer u pitanju su papiri, cesto treba mjenjat dokumente, itd itd. a i shvata se malo ozbiljnije od nekog zabavljanja zbog papira i okoline, na zapadu je braka sakrament ima tu historijsku notu, pa otuda i to nesto kao neko nekom nesto obecava oduvjek zauvjek i onda se ljudi sjebu
- Bloody
#962 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
direktni wrote:...i za psihijatra....Bloody wrote:Za dobrog psihologa pune ruke posla.
...."dobar razvod" nije dobar, ukoliko roditelji ne kontaktiraju i nikada neće kontaktirati....
...."dobar razvod" nije dobar, ukoliko roditelj ne zna gdje mu dijete živi, niti će ikada znati
...."dobar razvod" nije dobar, ukoliko roditelji ne mogu ispuniti najobičniju želju djeteta, a želja je možda da se istovremeno zagrli sa sestrom, bratom, ocem, majkom
.....nisam se oženio iz sažaljenja ....je li ovo paranoja?
....na ovom forumu nemam prijatelja niti bilo koga poznajem....je li i ovo paranoja?....ovo je "imaginarno igralište" i dobro znam razliku između imaginarnog i stvarnog
.....nikada u svom životu, za petnaest godina braka nisam opsovao ili udario svoju ženu
...jebem li ti hormonalne lomove, predklimakterični i klimakterični stadij....ko ih izmisli![]()
Kriza srednjih godina kod muškaraca je čista izmišljotina ili je pak mene zaobišla u širokom luku. Ovo je sad ozbiljno.
Da se ponovim....neki se ni na pustom otoku ne bi osjećali slobodnim, nešto bi ih gušilo, osjećali bi se kao u zatvoru...je li ovo psihoza?
![]()
Treba biti strucnjak da bi se razlikovalo psihozu od neuroze,i jedna i druga pojava tj bolest imaju svoje porijeklo i klinicku sliku,ovisno o licnosti oboljelog vidljivu ili manje vidljivu okolini pa cak i ljudima iz najblizeg okruzenja.
Sve ima svoj uzrok i povod za manifestaciju u punom ili parcijalnom obliku.
Nemajuci namjeru ulaziti u intimnost razvoda kao definitivno jako sresnog dogadjaja citajuci vas mislim da nemogucnost prilagodbe koja je cini mi se ovdje predocena govori da je u vasem slucaju razvod bio jako jako traumatican,ako je istina da je proslo tri godine onda ta "trauma" nije akutnog nivoa.
Oboma zelim sve najbolje i u najboljoj namjeri preporucujem posjetu psihologu (ne zaboravite psiholog nije neuropsihijatar a i da jeste to ne znaci da ste caknuti nego da ste previdjeli ili zaboravili,zanemarili sami sebe u sustini),podignite kvalitetu svog zivota na najveci moguci nivo u ovom trenutku i volite prvo SEBE.
Zamolila bih da ovo shvatite dobronamjerno jer je u takvom tonu i pisano,tako da ne mislite da je provokacija niti ista slicno.
Sve najbolje vam zelim.
- JThomas
#963 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
"dobrih" razvoda je nažalost stvarno malo. to su situacije koje izvlače najgore iz ljudi, a naročito kad je i imovina u pitanju. i ljudi koji nisu mogli napraviti ili održati dobar brak se kod razvoda dodatno povampire.
- sunceKOtepsija
#964 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
porastu apetiti
-
Gabrielo
#965 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Ti kao da nikad nisi bio sa zeMskom nego o zenama ucio iz holivudskih filmova.dječak sa šibicama wrote:Ja mislim da malo kojoj zeni imponira sto je smatras picetinom.
Znam ja da ti hoces ispasti duhovit, ne uzimaj ovo licno, ja samo da te neko ne shvati ozbiljnoima neiskusnih muskaraca, pa ce poci krivim putem.
- dječak sa šibicama
#966 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Eto ti si bio.
- MJAU - da
#967 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
dječak sa šibicama wrote:Eto ti si bio.
- alijagoro
#968 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
A takmicenje u sisama i guzovimaMJAU - da wrote:dječak sa šibicama wrote:Eto ti si bio.
Pametan momak, ma on (gabi) je bio garant sa kuravama, pa valjda se one natječu ko je veća, kako on kaže p. jer nemaju ništa drugo.
-
prog321
#969 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
dječak sa šibicama wrote:Ja mislim da malo kojoj zeni imponira sto je smatras picetinom.
Mozda ce u svijetu "macho muskaraca" zvucati pateticno, ali cini mi se da zene itekako vole kad je tretiras kao najbolju i najljepsu zenu na planeti i blizoj okolici. Uostalom, sto bi bila sa tobom, ako je cijenis kao "srednju zalost"..
Da li si u vezi i koliko dugo?
-
hanamontanaa
#970 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Imponira svakako, kao i najpametniju,šarmantniju,ali i najjebozovnijudječak sa šibicama wrote:Ja mislim da malo kojoj zeni imponira sto je smatras picetinom.
Mozda ce u svijetu "macho muskaraca" zvucati pateticno, ali cini mi se da zene itekako vole kad je tretiras kao najbolju i najljepsu zenu na planeti i blizoj okolici. Uostalom, sto bi bila sa tobom, ako je cijenis kao "srednju zalost.
-
prog321
#971 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
Hana, .
Sve zavisi kako tu rijec kazes i ko je kaze. Mozda se zene i nadju uvrijedjenje ako ih Djecak oslovljava picetinom.
Meni se pak nikad to nije dogodilo; jer zene ocekivaju od mene da to i kazem.
Sve zavisi kako tu rijec kazes i ko je kaze. Mozda se zene i nadju uvrijedjenje ako ih Djecak oslovljava picetinom.
Meni se pak nikad to nije dogodilo; jer zene ocekivaju od mene da to i kazem.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#973 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
pa i mis rupu mjenja a kamol coek...
- ho oponopono
#974 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
...ma da u istom kontekstu ko kad velim, daj mi moj komad mesine i mirna Bosna... 
- McMoy
#975 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?
ho oponopono wrote:...ma da u istom kontekstu ko kad velim, daj mi moj komad mesine i mirna Bosna...
Bitno je da ne bude komadić.