Kifla

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kiflina politicka buducnost nakon napustanja SDA?

Tankosava
62
55%
Imalmenetuj
29
26%
Akobogda
7
6%
Masala
14
13%

Total votes: 112

Drvosjeca iz Dejcica

#951 Re: Kifla mandatar

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

VjecitiStudent wrote:
"Tri ključna problema u KS-u bili su psi lutalice, gradski prijevoz i grijanje" – rekao je Konaković.
Je li to Kifla riješio problem pasa lutalica, grijanja i gradskog prevoza? :shock: U mojoj ulici još uvijek isti psi hodaju, vjerovatno im niko još nije stigao reći da su prošlost te da se trebaju samoukloniti sa ulice. :mrgreen: GRAS i dalje ne vozi. :oops:
bumerangss

#952 Re: Kifla mandatar

Post by bumerangss »

Innovation wrote:
bumerangss wrote:Zao mi je ali ja je prvi put i vidim i cujem i eto cujem da je bila neko i nesto :D
A ko je ova mala mlada riba Avdibegovic? :kiss:
https://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q= ... uUk3G7g1Kw

:)
Inovation, hvala na info da ne kopam po netu :wink: a jbt cuj ona filipovicka hirurg i to veterinarski :-) nekako mi nezamislivo nju zamisliti u operacionoj sali da operise bika :D
Innovation

#953 Re: Kifla mandatar

Post by Innovation »

bumerangss wrote:a jbt cuj ona filipovicka hirurg i to veterinarski :-) nekako mi nezamislivo nju zamisliti u operacionoj sali da operise bika :D
:lol: :lol:
privremeni

#954 Re: Kifla mandatar

Post by privremeni »

Innovation wrote:
bumerangss wrote:a jbt cuj ona filipovicka hirurg i to veterinarski :-) nekako mi nezamislivo nju zamisliti u operacionoj sali da operise bika :D
:lol: :lol:
izvrsna u svom poslu, kako u sali tako i u nastavi,
nezamislivo mi sto gubi vrijeme u onim klupama...
privremeni

#955 Re: Kifla mandatar

Post by privremeni »

....
XXS

#956 Re: Kifla mandatar

Post by XXS »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
VjecitiStudent wrote:
"Tri ključna problema u KS-u bili su psi lutalice, gradski prijevoz i grijanje" – rekao je Konaković.
Je li to Kifla riješio problem pasa lutalica, grijanja i gradskog prevoza? :shock: U mojoj ulici još uvijek isti psi hodaju, vjerovatno im niko još nije stigao reći da su prošlost te da se trebaju samoukloniti sa ulice. :mrgreen: GRAS i dalje ne vozi. :oops:
Sto jest, jest, rijesio je problem grijanja u ljetnom periodu.
walk_M-A-N

#957 Re: Kifla mandatar

Post by walk_M-A-N »

VjecitiStudent wrote:Bilo kuda, KK Royal svuda.
Kaže Kifla da se (ko fol) nema para za nove saobracajne radare, ali zato im se javljaju privatni investitori koji će se poslije namiriti uzimajuci procenat od naplaćenih kazni.
Ima para za koliko, 100-200 novih policajaca, dok se policija bavi samo saobraćajnim prekršajima tipa vozio 61 ili 71.
A kakva je to policija:
http://m.avaz.ba/clanak/193643/skandalo ... ka-ishrani

A o privatnim investitorima i partnerstvu: http://vlada.ks.gov.ba/aktuelnosti/novo ... kta-gold-u
Ovo me podsjeća na čuveno održavanje semafora, dato jednoj firmi za sva vremena.
jefff

#958 Re: Kifla mandatar

Post by jefff »

Obračanje Muharemu Fiši ministru za boraćka pitanja kantona Sarajevo.

https://www.youtube.com/watch?v=HkhZ5uS4Itw

Neki mučenik. :sad:
Lakat Jebić

#959 Re: Kifla mandatar

Post by Lakat Jebić »

VjecitiStudent wrote:
a voda :D
Drvosjeca iz Dejcica

#960 Re: Kifla mandatar

Lakat Jebić wrote: a voda :D
A kifla ima pravo ovdje, nije da ga branim ali voda nije problem, problem je KJKP Vodovod i vlast koja dopušta da tako bitna kompanija propada a sa njom i životno važan resurs. Neshvatljivo je da recimo na jednom od izvora izvire 100 litara/s a do potrošača dolazi tek 20 litara/s. Koliko je istina i da nekim potrošačima nisu nikako slali račune?
Maharadza

#961 Re: Kifla mandatar

Post by Maharadza »

Lakat Jebić wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Je li to Kifla riješio problem pasa lutalica, grijanja i gradskog prevoza? :shock: U mojoj ulici još uvijek isti psi hodaju, vjerovatno im niko još nije stigao reći da su prošlost te da se trebaju samoukloniti sa ulice. :mrgreen: GRAS i dalje ne vozi. :oops:
a voda :D

Image

Image

Nostalgično vraćanje u prošlost, nOrOd znO! :oops:
JThomas

#962 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

A kifla ima pravo ovdje, nije da ga branim ali voda nije problem, problem je KJKP Vodovod i vlast koja dopušta da tako bitna kompanija propada a sa njom i životno važan resurs. Neshvatljivo je da recimo na jednom od izvora izvire 100 litara/s a do potrošača dolazi tek 20 litara/s. Koliko je istina i da nekim potrošačima nisu nikako slali račune?
a on sa vlasti nema ništa, jelde?
Drvosjeca iz Dejcica

#963 Re: Kifla mandatar

JThomas wrote:
Ima, zato i kažem. :mrgreen:
VjecitiStudent

#964 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:
Budnjini hoteli su zaista "neki" potrošač.
Drvosjeca iz Dejcica

#965 Re: Kifla mandatar

VjecitiStudent wrote:Budnjini hoteli su zaista "neki" potrošač.
Ja opet ono ne mogu da vjerujem...kontam neka zajebancija. :oops:
VjecitiStudent

#966 Re: Kifla mandatar

Post by VjecitiStudent »

Nije, na temi o vodovodu imaš link na emisiju gdje je to rečeno.
Kifla je samo klimnuo glavom, zna dobro čovjeka.
Alfons Kauders

#967 Re: Kifla mandatar

Post by Alfons Kauders »

uh uh

ovo mi je promaklo

http://istinomjer.ba/kanton-sarajevo-ne ... puta-vise/

“Stanovnik KS vrijedi dva puta više jer proizvodi pet puta više, udar na taj dio ekonomije znači kolaps Kantona Sarajeva.”
JThomas

#968 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

ogledalo naroda, vladajuće politike i sistema vrijednosti. slika i prilika, čovjek sa najviše preferencijalnih glasova u KS. čifčije sa mog timara vrijede više od čifčija sa tvog timara.
General War

#969 Re: Kifla mandatar

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:uh uh

ovo mi je promaklo

“Stanovnik KS vrijedi dva puta više jer proizvodi pet puta više, udar na taj dio ekonomije znači kolaps Kantona Sarajeva.”

e pa kifla moj, evo samo malo da se onako javim... i ono... da ti jebem mater u picku balijsku, i tebi i tim tvojim sarajlijicama sto su te izabrale... krv vam jebem da vam jebem poremecenu & nepismenu
:lol: :lol: :lol: Sto me nasmija...a za kiflinu izjavu odo se ranit :run:
palermo

#970 Re: Kifla mandatar

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:uh uh

ovo mi je promaklo

e pa kifla moj, evo samo malo da se onako javim... i ono... da ti jebem mater u picku balijsku, i tebi i tim tvojim sarajlijicama sto su te izabrale... krv vam jebem da vam jebem poremecenu & nepismenu
Stvarno ovo izjavio :shock: auuuuu......

Ali kad pogledaš ništa bolje nego ova izjava ne karakteriše svu rascjepkanost ove države, zapravo nije dobar izraz države, nego društva.......Konakovića zbog ove izjave neće napasti ni ljevica, ni lažna ljevica, ni desnica, ni kvazi desnica,
napašće ge Tuzlaci, Mostarci, Bišćani.....a branit će sarajlije koje god vjere (tj. stranke bili).....Tužno...
JThomas

#971 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

u suštini, neće ga napasti niko. jer je to vladajući mentalni sklop i jer narod voli svoje begove i velmože. za ovo se i ne zna, jer nikoga i ne zanima. i to je vladajući mentalni sklop.
palermo

#972 Re: Kifla mandatar

Post by palermo »

JThomas wrote:u suštini, neće ga napasti niko. jer je to vladajući mentalni sklop i jer narod voli svoje begove i velmože. za ovo se i ne zna, jer nikoga i ne zanima. i to je vladajući mentalni sklop.
Može i tako, slažem se

ali ovakva izjava bi trebala da bude problem za SDA, jer SDA po svojoj vokaciji ne crpi podršku primarno iz Sarajeva.... neće biti problem jer nažalost naša bajna opozicija je mnogo više centrična (jesam pogodio izraz ?) od SDA, i napasti jednu ovakvu izjavu zapravo znači iskoračiti izvan našeg(tj. njihovog, opozicionog) omiljenog (davno omeđenog) kruga.
JThomas

#973 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

za glasače SDA van sarajeva isto tako neće biti nikakvih problema, ako uopšte saznaju za ovo. jer kifla je visok, naočit, naš, mijenja dobre žene (i to šerijatski), pa šta znaš možda nam i dobro kaže...? jer ko ne umije sebi ne umije ni drugom...
palermo

#974 Re: Kifla mandatar

Post by palermo »

JThomas wrote:za glasače SDA van sarajeva isto tako neće biti nikakvih problema, ako uopšte saznaju za ovo. jer kifla je visok, naočit, naš, mijenja dobre žene (i to šerijatski), pa šta znaš možda nam i dobro kaže...? jer ko ne umije sebi ne umije ni drugom...
Ne bih se sa tobom složio...ali otići ćemo , bojim se, u neku drugu raspravu...

Ali čak i da je tako ( a nije) zar opozicija ne bi trebala da iskoristi jedan ovakav gaf i da svoj uticaj pokuša proširiti....neće to uraditi, jer ona svoje glasače ne vidi dalje od Otoke, haj eto da budem milostiv može i do Nedžarića
JThomas

#975 Re: Kifla mandatar

Post by JThomas »

opozicije nema. imaju samo oni koji trenutno nisu dio vlasti.

i tebi je očito predrago zbog toga.
Locked