Peksinizam Vol 1 & 2 (Spojene 'smrdljive' teme)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sanjarko

#951 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Sanjarko »

NAjbolje se kupat od seve do seve
:lol: :lol: :lol:
Sephora

#952 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Sephora »

JanuaryJones wrote:Neki dan sam se posvađala sa jednim članom familije koji svom unuku zamjera pretjerano lickanje (u kupatilu je predugo, svaki dan pere kosu, tracka se i sl.). Djetetu je 14+ godina i ja sam oduševljena što ima takve navike jer opet, s druge strane familije je odvratna praksa kupanja jednom sedmično, obično nedeljom, pred školu ili posao. Ja to ne mogu da shvatim! Kao ni nosanje iste odjeće po par dana. Ljudi na zapadu se tuširaju jednom ili dva put dnevno i to djecu od malih nogu uče. A kod nas se uči peksinluku i tome da je dovoljno jednom sedmično se okupati.

U doba kada, tople vode, struje, plina šta je to što ljude sprječava da se redovno tuširaju i održavaju higijenu?
:roll:

Mislism da niko ne bi trebao izaci iz kuce/stana ne istusiran,kosu hajd nije moranje prati svakodnevno ( nije ni preporucljivo) ali tusiranje obavezno..Mjenjaje unutrasnjeg vesa takoder svakodnevno nikad se ne zna sta se moze desiti, nedaj Boze slucaja pa u hitnom odjeljenu zavrsiit..Svijet ne vodi racuna o tome, nazalost,kao da je tusiranje neki teret..

Licno se tusiram svako jutro, ( ljeti 2..3x dnevno) kosu perem dva puta sedmicno, djete sam naucila svako vece tusiranje pranje zuba..Mislim higijena se jos uci od malih nogu.

Ne podnosim vidjeti neuredne,neciste osobe, kada se osjeti na kuhinju, ono kad ujutru smrdi na veceru, i odjeca kad je necista,oni koji ne gledaju kako ce izletiti iz kuce,i flakvi i mrljavi..Steta, sapuna &sampona za svaciji ima!
spreca

#953 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by spreca »

Vizionar 1985 wrote:NAjbolje se kupat od seve do seve
onda bi se ja kupo svako par godina :oops: :lol:
topcam
Vozim: uzbrdo

#954 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by topcam »

Sephora wrote: :roll:

Mislism da niko ne bi trebao izaci iz kuce/stana ne istusiran,kosu hajd nije moranje prati svakodnevno ( nije ni preporucljivo) ali tusiranje obavezno..Mjenjaje unutrasnjeg vesa takoder svakodnevno nikad se ne zna sta se moze desiti, nedaj Boze slucaja pa u hitnom odjeljenu zavrsiit..Svijet ne vodi racuna o tome, nazalost,kao da je tusiranje neki teret..

Licno se tusiram svako jutro, ( ljeti 2..3x dnevno) kosu perem dva puta sedmicno, djete sam naucila svako vece tusiranje pranje zuba..Mislim higijena se jos uci od malih nogu.

Ne podnosim vidjeti neuredne,neciste osobe, kada se osjeti na kuhinju, ono kad ujutru smrdi na veceru, i odjeca kad je necista,oni koji ne gledaju kako ce izletiti iz kuce,i flakvi i mrljavi..Steta, sapuna &sampona za svaciji ima!
Donji ves se mjenja svakodnevno ko i carape.
Sephora

#955 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Sephora »

topcam wrote:
Sephora wrote: :roll:

Donji ves se mjenja svakodnevno ko i carape.
Pa naravno,nisam rekla suprotno..
Cherry-Cherry

#956 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cherry-Cherry »

A glupo je promijeniti donji veš bez tuširanja, tako da logično slijedi, da se treba tuširati svakodnevno.
ruzavjetrova

#957 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by ruzavjetrova »

Ovo mi je jedna od najbizarnijh tema na forumu. Jednostavno nemam nikakav komentar.
Bambi_na_kofeinu

#958 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Bambi_na_kofeinu »

Osim što je najnormalnije da se veš mijenja svakodnevno, ta priča "šta ako te udari auto pa završiš u hitnoj" mi je vazda bila misterija.
Smatrala bih da sam skrenula s uma ako bih u toj situaciji brinula kakve su mi gaće i jesam li izdepilirana.
Ljekari nas vide upišane, usrane, krvave, prljave, skršene, razderane...ne pretjerujte.
avetinja

#959 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by avetinja »

Ja se nisam kupao od svog rođendana i baš se dobro osjećam. Jest da smrdim ko haringa, ali ima i to svojih prednosti. U autobusu mi svi ustaju, nema više redova u pošti, samopozluzi...ona paščad iz mahale me više ne napadaju, račun za struju i vodu mi je znantno smanjen, jednom riječju život mi je krenuo na bolje.
Cherry-Cherry

#960 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cherry-Cherry »

avetinja wrote:Ja se nisam kupao od svog rođendana i baš se dobro osjećam. Jest da smrdim ko haringa, ali ima i to svojih prednosti. U autobusu mi svi ustaju, nema više redova u pošti, samopozluzi...ona paščad iz mahale me više ne napadaju, račun za struju i vodu mi je znantno smanjen, jednom riječju život mi je krenuo na bolje.
Dakle, obilježio si svoju teritoriju sa svojim mirisom. :mrgreen:
hanamontanaa

#961 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by hanamontanaa »

Meni je glupo oprati samo kosu,a ne i tijelo :| hajd tuširajte bez pranja kose i nekako,al ovo :-)
Ja sve moram odjednom - kosa,depiliranje,tuširanje,feniranje...
avetinja

#962 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by avetinja »

Cherry-Cherry wrote:
avetinja wrote:Ja se nisam kupao od svog rođendana i baš se dobro osjećam. Jest da smrdim ko haringa, ali ima i to svojih prednosti. U autobusu mi svi ustaju, nema više redova u pošti, samopozluzi...ona paščad iz mahale me više ne napadaju, račun za struju i vodu mi je znantno smanjen, jednom riječju život mi je krenuo na bolje.
Dakle, obilježio si svoju teritoriju sa svojim mirisom. :mrgreen:
Naravno, sad me je i lakše naći, čujem se na 100 metara. To samo nije dobro za drotove. :mrgreen:
Sephora

#963 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Sephora »

hanamontanaa wrote:Meni je glupo oprati samo kosu,a ne i tijelo :| hajd tuširajte bez pranja kose i nekako,al ovo :-)
Nije glupo ako kosu peres u frizerskom salonu .. :D
annoy

#964 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by annoy »

hanamontanaa wrote:Meni je glupo oprati samo kosu,a ne i tijelo :| hajd tuširajte bez pranja kose i nekako,al ovo :-)
Ja imam jako gustu i dugačku kosu i perem ju uvijek posebno jer mi treba vremena za nju, a i jednostavno sam navikla odvojeno se tuširati i prati kosu. Dok se tuširam kosu zavežem da ju ne smočim. A nju perem nagnuta nad kadu. :D
Probala sam ju prati onako u kadi dok se tuširam ali mi je skroz nepraktično i konstantno mi je voda ulazila u oči i ništa nisam mogla vidjeti, pa sam odustala.
Sephora

#965 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Sephora »

annoy wrote:
Ja imam jako gustu i dugačku kosu i perem ju uvijek posebno jer mi treba vremena za nju, a i jednostavno sam navikla odvojeno se tuširati i prati kosu. Dok se tuširam kosu zavežem da ju ne smočim. A nju perem nagnuta nad kadu. :D
Probala sam ju prati onako u kadi dok se tuširam ali mi je skroz nepraktično i konstantno mi je voda ulazila u oči i ništa nisam mogla vidjeti, pa sam odustala.
Potpuno te razumijem i ja tako kad kosu perem kod kuce, nikad ne perem zajedno..iz slicnih razloga..
Cherry-Cherry

#966 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cherry-Cherry »

I ja volim više kosu prati kad ne nagnem preko ivice kade, nego kad stojim ispod tuša. Nekako, nije mi to to. A i što kažeš, ulazi voda u oči. Ovako je fino operem preko kade, umotam u peškir, pa se onda tuširam.
seoBIH

#967 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by seoBIH »

I ja volim kad se djevojka nagne preko kade.
muha_sa

#968 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by muha_sa »

vec vas zamišljam :lol:

bježim na lijevo--il desno :lol: :run:
avetinja

#969 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by avetinja »

Pranje kose preko kade ima veliku korist, jer se time opere i još štošta.
Cherry-Cherry

#970 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Cherry-Cherry »

seoBIH wrote:I ja volim kad se djevojka nagne preko kade.
Je li de, da se kosa bolje opere tada? :) :) :mrgreen: :mrgreen:
pink floydd

#971 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by pink floydd »

annoy wrote:
jel ti začepiš nos kad skačeš u bazen

on topic

pa bolje je prati kosu svaki dan nego se tuširati, kosa se brže isprlja jer je izložena i upija sve mirise i masnoće....recimo pojedeš burek negdje napolju i naravno da ćeš isprljati ruke malo a nemaš česmu u blizini pa samo obrišeš papirom. Hodaš niz ulicu i vjetar ti mrsi kosu, baca je na lice, skloniš je rukom a sva ona masnoća sa bureka na njoj ostane. Pa onda dim od cigara, klice iz usta saputnika u tramvaju, busu ili troli, kad se zakašlju iza tebe. Nekad davno u nekoj emisiji sam gledao neki eksperiment, učesnici su se tuširali/okupali 2 dana prije eksperimenta i provjeravali su čistoću određenih dijelova tijela. Guzovi i ostali osjetljivi dijelovi su bili čišći od lica, ruku i kose.... ma odo oprat kosu mrsko mi da pišem više.
Sephora

#972 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by Sephora »

avetinja

#973 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by avetinja »

Zar niti jedna od toliko žena na forumu nema nekog ko će im držati tuž da operu kosu. Evo ja se valjam kao volonter. :lol:
pink floydd

#974 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by pink floydd »

i ja bi se valjao volonterski
astrid

#975 Re: Kupanje jednom sedmično

Post by astrid »

Post Reply