Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post Reply
Mister Yes

#951 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

palermo wrote:Dugovi su dugovi, sasvim je nebitno da li si ih napravio u toku otvaranja radnje ili nakon što si je otvorio. Ili misliš da nije tako :?
Ako su dugovi napravljeni prije otvaranja radnje onda ne govoriš o dugovima radnje (RS) već o dugovima onih koji su otvorili radnju. Dakle govoriš o dugovima srpskog naroda (teza o kolektivnoj odgovornosti).

Ti dugovi su već naplaćeni. Sarajevo je bio grad sa najviše Srba nakon Beograda. Kompletno je pripao Federaciji zajedno sa gradićima u kojima su Srbi bili većina (Ilidža, Vogošća, Ilijaš). Ogromna teritorija od Bihaća do Kupresa na kojoj su Srbi bili apsolutna većina pripala je Federaciji. 480.000 Srba je živjelo na teritoriji današnje Federacije a sad maksimalno 60.000. Istočna Slavonija je bez metka vraćena Zagrebu a Srbi kao narod su morali odustati od svih teritorija u Hrvatskoj na kojima su bili većina (haman trećina Hrvatske). Još malo pa će nestati iz Hrvatske. Pa su izgubili cijelo Kosovo a i Crnu Goru gdje su haman polovina stanovništva. Od popisa do popisa Srbija izgubi pola miliona stanovnika. To što se tiče Srba kao naroda. Ubjedljivo najveći gubitnici devedesetih.

Što se tiče pojedinca puni su ih zatvori i imaju ubjedljivo najviše presuda i kazni zatvora za zločine. Još da Radovan i Ratko dožive presude i to je to. Šta treba više?
Last edited by Mister Yes on 02/02/2015 10:00, edited 2 times in total.
Mister Yes

#952 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

LipeCvat wrote: prije nekog vremena kompletnu dijasporu etiketira ko dezertere....bez obzira što je u toj dijaspori logoraša masa,pola petog korpusa je nakon rata završilo u dijaspori....i on ih dezerterima naziva :(
Priča je bila o onima koji iz dijaspore pozivaju na rat. Ubjedljivo najagresivniji forumaši su tredicionalno iz dijaspore i o tome se pričalo. Kada ja aBd odem neće mi pasti na pamet od tamo da huškam i podgrijavam mržnju.
Point.

#953 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Point. »

A gdje ces ti to Boga ti ici, aBd? U Bijeljinu medju svoje?
sokkia

#954 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by sokkia »

:shock:

tek sad vidjeh ovo i pokvari mi dan skroz :sad:
pa zar "covjek" ovako može nisko da padne kad izgubi vlast. :(
majko moja ja ljigava insana, oduvjek mi je izgledao ljigavo ali da to i javno sam pokaže ... e to je za nepovjerovat.

ali sad ce on da ode kod duduka u SNSD i tamo prigrabi neku funkciju.
LipeCvat

#955 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by LipeCvat »

Mister Yes wrote:
LipeCvat wrote: prije nekog vremena kompletnu dijasporu etiketira ko dezertere....bez obzira što je u toj dijaspori logoraša masa,pola petog korpusa je nakon rata završilo u dijaspori....i on ih dezerterima naziva :(
Priča je bila o onima koji iz dijaspore pozivaju na rat. Ubjedljivo najagresivniji forumaši su tredicionalno iz dijaspore i o tome se pričalo. Kada ja aBd odem neće mi pasti na pamet od tamo da huškam i podgrijavam mržnju.
tjeraš me da harlam po tvojim postovima da bih ti dokazao u kojem kontestu si etiketirao dijasporu. Prisjeti se sam svojih sramotnih etiketiranja.
Ubjedljivo naj,naj ublehaši analitičari su tradicionalno oni koji su sticajem okolnosti ostali kod svojih kuča,malo šetali po svojoj mahali sa puškom u ruci za vrijeme rata i tradicionalno iz udobne fotelje poslije rata uvode kriterijume po kojima je gubitak par kvadratnih kilometara ekvivalent za gubljenje najrođenijih.....a takvih je tradicionalno najviše iz sarajevske kotline,bez da tradicionalno generaliziram
LipeCvat

#956 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by LipeCvat »

Point. wrote:A gdje ces ti to Boga ti ici, aBd? U Bijeljinu medju svoje?
Njemu je mjesto tamo daleko,daleko kraj mora tamo je selo njegovooo tamo je ....
Mister Yes

#957 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

LipeCvat wrote:uvode kriterijume po kojima je gubitak par kvadratnih kilometara ekvivalent za gubljenje najrođenijih
:-) :roll:

Najrođenije gube ljudi. To su lični gubici i lične tragedije. Niko ne može nadoknaditi takav gubitak a ni presuda suda kakva god da je slabo pomaže i slaba je satisfakcija. Ne pada mi na pamet reći da išta može nadomjestiti takav gubitak posebno što sam lično osjetio šta znači izgubiti najmilije i najrođenije. To što ti ne znaš čitati ono što piše to je tvoj problem.

Kvadratne kilometre teritorije spominjem u kontekstu gubitka koje neki narod ima. Pojedinci ovdje svo vrijeme trube da su Bošnjaci izgubili teritorije i time se smanjio njihov životni prostor. Govorimo o toj nepravdi a ne o ličnim gubicima. Samo bolesnik poput tebe može to izjednačavati.
Last edited by Mister Yes on 02/02/2015 11:09, edited 1 time in total.
Innovation

#958 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Innovation »

Pomiritelj Iskreni wrote:Šta je sa odgovornošću onih koji su svojim glasovima omogućili Izetbegovićima pre svega Aliji, dolazak na vlast.Njhova se odgovornost sasvim previđa.

:?: :?
LBVIEW

#959 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by LBVIEW »

homega wrote:
LBVIEW wrote:
homega wrote:
Istog sadržaja su bili i republički ustavi. Skupština SRBiH tek je 1990. godine usvojila Amandmane na Ustav SRBiH kojim je građanima omogućen referendum sa izjašnjavanjem na pitanje samostalnosti SRBiH, odnosno pravo jedne od članiva federacije SFRJ na otcjepljenje. Da nisu usvojeni ovi amandmani na Ustav, referendum ne bi bio validan.
"Unijele" su se republike kao nosioci suvereniteta,kao sto su i iznijele, da nije tako nikad se avnojevske granice ne bi priznale niti bi Badtinterova komisija zakljucila da republike imaju pravo na samostalnost nakon sto se Jugoslavija raspala.E sad, sto je neko bukvalan i uhvatio se onog narodi kao da su narodi nosioci suvereniteta i to onako selektivno, pa tako recimo Srbi u BiH i Hrvatskoj jesu a Hrvati i Bosnjaci u Srbiji nisu, s cim se niko osim Srba nije slozio ,je drugi par opanaka. :lol:
Samo sam ti pokazao tvoje prizemlje, tvoj provincijski nagon da ponižavaš i pljuckaš po svemu i svakom ko nije na tvojoj kleroetničkoj strani, samo sam ti jednim članom Ustava SFRJ pokazao "općepoznate stvari koje ne poznaje samo neuk i/ili zlonamjeran".

Ti si i neuk i zlonamjeran, očit primjer tranzicijskog slavodobitnika :-)
Kako bilo, Ustav iz 74-e je protumacen gdje treba i od koga treba, te je bio osnova za priznanje avnojevskih granica od strane demokratskog svijeta, sto jedino nisu prihvatili oni koji su na kraju 20-tog stoljeca genocidom i agresijom otimali tude teritorije.
E sad, da li za relevantne uzeti ljude kojim je to posao ili tebe-forumskog strucnjaka za ustavno pravo,pitanje je sad. :zzzz: Inace, kako ide ono proslijedivanje dokaza o "nagonu za rat i vladanje nad drugima" od strane bosnjackog rukovodsva 90-h Karadzicevoj odbrani?
bogoljub

#960 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by bogoljub »

Optuživati Izetbegovića za radikalni islamizam je hinjski i ista mu je priča k'o i u Radončića. Važno je plasirati dezinformacije. To je veoma hinjski. On vrlo dobro zna da je nažalost radikalizacija muslimana upravljana iz raznih centara moći, ne iz arapskih i azijskih, već iz europskih.
Ovaj video treba da otvori oči mnogim ljudima koji žele da vide jasnu sliku i cilj svake radikalizacije društva u svijetu a posebno u evropi:

https://www.youtube.com/watch?v=m6PstRRGhA0
The BEN10

#961 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by The BEN10 »

Pa dobro, nije za Bošnjake toliko loša situacija. Iako je nad nama izvršen još jedan genocid u nizu, sprovedena masovna pljačka, silovanja i progoni, procentualno nas je nikad više u Bosni: preko 50 % nas je. Naša djeca čine 57-58% djece u OŠ u čitavoj državi.
Držimo ključne strateške geografske pozicije, dok su genocidašima zapale čuke...
Image
LipeCvat

#962 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by LipeCvat »

Mister Yes wrote:
LipeCvat wrote:uvode kriterijume po kojima je gubitak par kvadratnih kilometara ekvivalent za gubljenje najrođenijih
:-) :roll:

Najrođenije gube ljudi. To su lični gubici i lične tragedije. Niko ne može nadoknaditi takav gubitak a ni presuda suda kakva god da je slabo pomaže i slaba je satisfakcija. Ne pada mi na pamet reći da išta može nadomjestiti takav gubitak posebno što sam lično osjetio šta znači izgubiti najmilije i najrođenije. To što ti ne znaš čitati ono što piše to je tvoj problem.

Kvadratne kilometre teritorije spominjem u kontekstu gubitka koje neki narod ima. Pojedinci ovdje svo vrijeme trube da su Bošnjaci izgubili teritorije i time se smanjio njihov životni prostor. Govorimo o toj nepravdi a ne o ličnim gubicima. Samo bolesnik poput tebe može to izjednačavati.
Babo ti je maloumnik....ovo čisto da ti odgovorim na post koji si u međuvremenu prepravio a ja svoj neču...
Eto da prihvatimo i to da sam ja bolesnik radi raskrinkavanja tebe kao dobronamjernog insana...
Kakav intelektualni hendikep može komparirati broj izgubljenih života sa veličinom izgubljene teritorije???Eto Sarajevo onoliko žrtava a ništa ne izgubi na kvadraturi...iz bošnjačke perspektive
is srbske svu teritoriju Sarajeva izgubiše uz minimalne žrtve...
Ti si taj koji permanentno povezuješ gubitke najrođenijih sa kvadratnim kilometrima teritorije bolesniče u svim kontestima..
Innovation

#963 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Innovation »

bogoljub wrote:Optuživati Izetbegovića za radikalni islamizam je hinjski i ista mu je priča k'o i u Radončića. Važno je plasirati dezinformacije. To je veoma hinjski.
Upitan o njegovim insistiranjima na rasvjetljavanju političkih ubistava, montiranih političkih procesa, kriminala, korupcije, itd., Radončić je naglasio da se tim problemima mora pristupiti analitički i, bez mnogo emocija, ukazati da je za radikalizam u BiH, kao najveća opasnost, kriva SDA.

- Ali ja to radikalno dijelim od onog ogromnog dijela SDA u kojem sjede pozitivci, koji ne mogu da dođu u prvi plan. Za dio SDA sam ja jedina meta. I evo zašto: SDP više ne postoji kao ozbiljna koalicija, DF koji je mnogo toga najavljivao “usisan je za minutu”. Gospodin Haris Silajdžić i Stranka za BiH u ozbiljnom političkom smislu više ne postoje. Ko je onda realna i potentna opozicija SDA-u? Pa jedino SBB i Radončić! Ko otvara vrlo delikatne i nezgodne teme i to ne sada nego i prije pet godina, dok sam bio medijski magnat i prije deset godina- jedino ja. I mene to ne čudi, to je normalna politička posljedica. Ali, nisu normalne metode kojima se oni koriste- potcrtao je Radončić.
:mrgreen:

Šta je problem demonstracija? Ja kao lider opozicije imam pravo da pozovem sutra, kad hoću, za mjesec, kad procijeni naše rukovodstvo, 100-200 hiljada ljudi da se mirnim putem borimo da ova vlast krene nešto da radi. Ko tu meni nešto može? Oni mene plaše zatvorom, keljmendijima, krivičnim prijavama za terorizam. Ja se ne bojim, ja sad pozivam građane i kažem građanima: “Protestvujte, iskažite svoje antikorupcijsko nezadovoljstvo, uradite to na miran način.
:-)
- Ne, nisam ja stajao, ali sam ih podržavao i kao ministar sigurnosti nisam dozvolio da se tuče vlastiti narod. I zbog toga su me smijenili.
:oops:
Na pitanje Đakovića da li ima veze sa Mirsadom Kebom, Radončić je odgovorio:

- Negdje na polovini mog mandata ministra sigurnosti, gospodin Kebo je meni predao više materijala koje sam po automatizmu, jer ministar sigurnosti nema operative nadležnosti, proslijedio Tužiteljstvu BiH. Čak nisam vidio šta je unutra. On je po svoj prilici čekao da se nešto uradi, kada je vidio da se ništa nije uradilo, on je krenuo u jendu pravnu ofanzivu na kraju svog mandata, vidim da je to 10-15 hiljada stranica. Da budem vrlo iskren, gospodin Kebo je nastao, odrastao i bio funkcioner SDA i postao potpredsjednik Federacije ispred SDA. U SDA postoje snažni frakcijski sukobi. Mi ili ja ne stojimo iza gospodine Kebe, do te percepcije se dolazi jer sam ja govorio u nekom odnosu da se moraju otkriti ubice Ugljena, Leutara, Cace i mnogih drugih, poput profesora Redžića...
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/161576/radonc ... Bxj2D.dpuf
:roll:
Mister Yes

#964 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

LipeCvat wrote: Babo ti je maloumnik....ovo čisto da ti odgovorim na post koji si u međuvremenu prepravio a ja svoj neču...
:lol:

E eto ispucao si svoju godišnju dozu postova. Sada fino natrag u rupu iz koje si ispuzao :kiss:
LipeCvat

#965 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by LipeCvat »

Mister Yes wrote:
LipeCvat wrote: Babo ti je maloumnik....ovo čisto da ti odgovorim na post koji si u međuvremenu prepravio a ja svoj neču...
:lol:

E eto ispucao si svoju godišnju dozu postova. Sada fino natrag u rupu iz koje si ispuzao :kiss:
tebi vazda rupa u glavi....vjerovati sam sebi da ako napišeš hiljade postova nešto smisleno kažeš je tradicionalno karakteristika šupljoglavaca :D

haj valja,neču te podsjećati više šta si,ko si i otkalen si.....
samo pripazi mogao bih svoje aktivnosti sa drugih foruma prenjeti na ovaj ako me dodatno inspirišeš... :izet:
palermo

#966 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
Ako su dugovi napravljeni prije otvaranja radnje onda ne govoriš o dugovima radnje (RS) već o dugovima onih koji su otvorili radnju. Dakle govoriš o dugovima srpskog naroda (teza o kolektivnoj odgovornosti).

Ti dugovi su već naplaćeni. Sarajevo je bio grad sa najviše Srba nakon Beograda. Kompletno je pripao Federaciji zajedno sa gradićima u kojima su Srbi bili većina (Ilidža, Vogošća, Ilijaš). Ogromna teritorija od Bihaća do Kupresa na kojoj su Srbi bili apsolutna većina pripala je Federaciji. 480.000 Srba je živjelo na teritoriji današnje Federacije a sad maksimalno 60.000. Istočna Slavonija je bez metka vraćena Zagrebu a Srbi kao narod su morali odustati od svih teritorija u Hrvatskoj na kojima su bili većina (haman trećina Hrvatske). Još malo pa će nestati iz Hrvatske. Pa su izgubili cijelo Kosovo a i Crnu Goru gdje su haman polovina stanovništva. Od popisa do popisa Srbija izgubi pola miliona stanovnika. To što se tiče Srba kao naroda. Ubjedljivo najveći gubitnici devedesetih.

Što se tiče pojedinca puni su ih zatvori i imaju ubjedljivo najviše presuda i kazni zatvora za zločine. Još da Radovan i Ratko dožive presude i to je to. Šta treba više?
Teško je ozbiljno diskutovati sa tezama koje su davno prežvakane, Nema nekog smisla. O kolektivnoj odgovornosti se ovdje pričalo i diskutovalo, ja sam izrekao svoj stav, kolektivna odgovornost postoji, i ona se materijalizuje na razne načine. Ali nije tema.

Ovo drugo, ne vidim šta Bošnjaci kao narod imaju sa Hrvatskom, Kosovom, Crom gorom, pretpostavljam da su ti bili potrebnoi da argumenitraš svoje teze, jer si i sam svjestan da ih je teško odbraniti unutar konteksta BiH.
Mister Yes

#967 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

palermo wrote: Ovo drugo, ne vidim šta Bošnjaci kao narod imaju sa Hrvatskom, Kosovom, Crom gorom, pretpostavljam da su ti bili potrebnoi da argumenitraš svoje teze, jer si i sam svjestan da ih je teško odbraniti unutar konteksta BiH.
Pa govorio si o dugovima Srba a ne Bošnjaka valjda? Ja ti napisah na koje je sve načine međunarodna zajednica kaznila Srbe za njihovo ponašanje devedesetih godina. NJIHOV životni prostor je najviše smanjen a danas su narod koji nestaje i bez ikakve budućnosti. Kažnjeni su dovoljno.

Onima koji su izgubili najmilije niko i ništa ne može vratiti njihove članove porodice. Sudovi treba da kažnjavaju pojedince ali ni to naravno neće biti utjeha porodicama poginulih i stradalih. Te utjehe nema niti je može biti. Tu nepravdu koji su ljudi individualno pretrpjeli niko ne može ispraviti niti je ikada mogao u istoriji planete.

Ali kada govorimo o kolektivitetima, Srbi su dovoljno kažnjeni a Bošnjaci dovoljno kompenzirani. Svako dalje insistiranje na toj ulozi žrtve samo će se odbiti od glavu upravo Bošnjacima. Svi narodi sa ovih prostora bilježe strašan pad broja stanovnika. Zemlje je više nego dovoljno a ljudi sve manje i manje. Dosta je bilo mržnje. Ja sam za pomirenje.
palermo

#968 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by palermo »

Mister Yes wrote: Dosta je bilo mržnje. Ja sam za pomirenje.
:thumbup: apsolutno.

Nažalost, jedini problem je što način na koji ti vidiš rješenje (tj.pomirenje) nužno generira daljnju mržnu.
Mister Yes

#969 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

palermo wrote: Nažalost, jedini problem je što način na koji ti vidiš rješenje (tj.pomirenje) nužno generira daljnju mržnu.
To bi bilo tako da Srbi već nisu kažnjeni. Da su prošli bez kazne onda bi insistiranje na pomirenju samo pogoršalo stvar jer bi slalo poruku da se mogu raditi sranja i proći nekažnjeno. Ali oni jesu kažnjeni. I to žestoko.
palermo

#970 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
palermo wrote: Nažalost, jedini problem je što način na koji ti vidiš rješenje (tj.pomirenje) nužno generira daljnju mržnu.
To bi bilo tako da Srbi već nisu kažnjeni. Da su prošli bez kazne onda bi insistiranje na pomirenju samo pogoršalo stvar jer bi slalo poruku da se mogu raditi sranja i proći nekažnjeno. Ali oni jesu kažnjeni. I to žestoko.
Ali neki drugi su dobitnici, ta kazna Srba se ne dotiče Bošnjaka. Kao što si uostalom i sam primijetio (premda nisi naravno potvrdio :D )
Mister Yes

#971 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

palermo wrote: Ali neki drugi su dobitnici, ta kazna Srba se ne dotiče Bošnjaka. Kao što si uostalom i sam primijetio (premda nisi naravno potvrdio :D )
Sve je do perspektive. :D Spojene posude drug. Hrvati jesu profitirali u Hrvatskoj ali su zijanili Herceg Bosnu. Ovo su sve mali narodi sa slabim natalitetom. Nema niko kuveta da se širi. Može se samo "prelivati" sa jednog područja na drugo. Ako se na kraju ispostavi da su Bošnjaci iz cijele priče dobili cijelu Federaciju hoćel ti biti dosta? :-D
palermo

#972 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
palermo wrote: Ali neki drugi su dobitnici, ta kazna Srba se ne dotiče Bošnjaka. Kao što si uostalom i sam primijetio (premda nisi naravno potvrdio :D )
Sve je do perspektive. :D Spojene posude drug. Hrvati jesu profitirali u Hrvatskoj ali su zijanili Herceg Bosnu. Ovo su sve mali narodi sa slabim natalitetom. Nema niko kuveta da se širi. Može se samo "prelivati" sa jednog područja na drugo. Ako se na kraju ispostavi da su Bošnjaci iz cijele priče dobili cijelu Federaciju hoćel ti biti dosta? :-D
Ne bih ja tu ulazio u perspektivu dosta, nije dosta. Sve je to svakako proces, i nama je da živimo taj proces. A boriti se za pomirenje možeš na mnogo bolje načine od onih koje si ti radio u svojim postovima na ovoj temi. Educiraj ljude o nužnosti borbe protiv radikalizma na svim stranama, budi principjelan i moralan u stavovima, to je vrlo često produktivnije od toga da budeš pametan.

Jesmo li završili sa diskusijom na ovoj temi :D ja teško da imam nešto više reći, bogami.
BHCluster

#973 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by BHCluster »

Mister Yes wrote: Ako su dugovi napravljeni prije otvaranja radnje onda ne govoriš o dugovima radnje (RS) već o dugovima onih koji su otvorili radnju. Dakle govoriš o dugovima srpskog naroda (teza o kolektivnoj odgovornosti).

Od dijelova predratnih općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad, Trnovo, Pale i cijelog teritorija općine Sokolac 1993., te naselja Kasindo, Lukavica, Hreša itd. formiran je Grad Istočno Sarajevo. ;-)
Mister Yes

#974 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

palermo wrote: Ne bih ja tu ulazio u perspektivu dosta, nije dosta. Sve je to svakako proces, i nama je da živimo taj proces.
A ne stvarno pogledaj kako je to interesantno. Niko se nikada ovdje nije širio već se samo prelije sa jedne na drugu teritoriju. Prije Turaka Srbi nisu bili sjeverno od Dunava ni zapadno od Drine ali su bili na Kosovu. Dođu Turci i pomjere Srbe prema sjeveru i zapadu. Srbi izgube Kosovo ali nasele Vojvodinu i Krajinu u BiH. Hrvatima centralna rijeka bila Una. Turci ih pomjere iz BiH (Krajine) prema Slavoniji. Isto tako u Titovoj Jugoslaviji Srbi iz BiH naseljavali Vojvodinu i postali većina u Vojvodini ali zato manjina u BiH. Evo i sad u zadnjem ratu Hrvati protjerali Srbe iz Hrvatske ali se prepolovili u BiH. Srbi protjerali Bošnjake i Hrvate iz RS-a ali nestali iz Hrvatske i Federacije. Nema greške, niko ovdje nema snage za širenje. Može se samo preliti sa jedne teritorije na drugu.
palermo wrote:Educiraj ljude o nužnosti borbe protiv radikalizma na svim stranama

Nema ništa od te priče. U današnje doba sva moguća literatura je dostupna preko interneta. Svako sam odlučuje kojoj literaturi će vjerovati a to zavisi od toga šta traži u životu. Ako traži utjehu i bijeg od materijalnog otići će u duhovno a ako pri tome osjeća i nepravdu (te naravno ima niži IQ) otići će i u radikalno. Na IQ ne možemo uticati ali možemo uticati na smanjenje osjećaja nepravde.
palermo wrote: Jesmo li završili sa diskusijom na ovoj temi :D ja teško da imam nešto više reći, bogami.
Nema nikakvih problema. Nek moja bude zadnja. :D
eifel

#975 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by eifel »

Moglo bi lahko ispasti da iza Kebe stoji Izetbegović mlađi. Ovakve vrste igara i igrica su njima sasvim svojstvene.
Post Reply