Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bosanski_kralj

#951 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Bosanski_kralj »

uglavnomja wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ja ljudi, šta ste zapjenili toliko? Pravo da vam kažem Je*e mi se i za jednima i za drugima. Kad si kroz život konstantno bombardovan takvim pojavama, jednostavno otupiš na takva dešavanja.

I da vi koji toliko branite slobodu govora, valjda i ovi koji opravdavaju ovaka čin imaju pravo da se izrazre i da izlože svoje argumente. Zašto pjenite na njih?

argument karikatura = argument kalasnjikov i 12 mrtvih?

na tu vrstu izlaganja mislis?

sutra ce biti zene u minjacima, pa obrijani muski, pa zene za volanom, pa muskarci u digim pantolama, pa ... do kamenog doba :run: ko prezivi
Šta je bio cilj te karikature?
avetinja

#952 Re: Terorizam u Parizu!

Post by avetinja »

Halo ljudi, pa zar ćemo se vađati radu Francuza. Ko da bi se oni ovoliko oko nas sekirali.
BHCluster

#953 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BHCluster »

O'zone wrote:
Ripicipi wrote:Vjerinici napokon moraju shvatiti da je u svijetu sve vise ateista i da imaju apsolutno pravo da ismijavaju besmislice, bez da ih ovi presjeku kalasem.
Ateisti trebaju shvatiti da u svijetu postoji veliki broj vjernika koji će uzeti sebi za apsulutno pravo da ih presjeku kalašem.

I nismo nigdje stigli ako se nastavi podjebavati jedni druge
Pa ako tzv vjernici vjeruju u apsolutnu moc Bog zasto onda ne dopuste Bogu da ih kazni?
jefferson

#954 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Bosanski_kralj wrote:
jefferson wrote:
avetinja wrote:Vidite li vi šta ti ljudi objavljuju. Ne vrijeđaju samo muslimane nego i kršćane. Razumijem ja šalu, ali ovo nije šala ovo je vrijeđanje. Uostalom šta vi mislite da bi Francuzi plakali za nama, bi vraga. Evo, pa gledajte šta objavljuje taj "nevini" list. http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo- ... lerija]/3/
Za mene ne treba niko plakat niti hocu nekog da se sazaljeva. Ovo nije plac, ovo je odavanje postovanja.
Ko kaze da je vrijedanje? Za mene je vrijedanje kada izadje Imam i kaze mi da ja trebam da zivim kako nalaze neka knjiga ili on ili neki drugi imam.
Sta sad? Po tebi onda moze isto tako neko uci u dzemiju ubiti imama i reci: pa jebi ga, nek nekukaju sad, upozorili smo ih.
Nije to ni sala ni vrijedjanje. To ej sloboda govora. ALo ti se ne svidja imas ovu novu avio kompaniju koja leti za bliski istok pa hajde sa bracom tamo.
Za mene je vrijeđanje kada neki čika izađe za govornicu u odijlu i kaže sada po ovom zakonu se morate ponašati. :-)

Pišete takve gluposti, da je to žalosno.

Ne znam samo šta su postigli sa onom satirom o Poslaniku a.s. Jesu oni ismijavali neku javnu, trenutnu ličnost? Očigledno cilj im je bio da sa tim uvrijede i izazovu revolt kod vjernika, jer ne vidim druge svrhe objave onakvih karikatura.
A po kojem zakonu se trebamo ponasati?
muzicar_iz_parka

#955 Re: Terorizam u Parizu!

Post by muzicar_iz_parka »

Nekako mi francuska murija djeluje smotanije od ovih naših jadnika kad se desila ona pucnjava na ambasadu u Sarajevu.

Nagađa se mogli bi biti bilo gdje, ovi mogu komotno pobiti par stotina ljudi ako hoće dok policija dođe do njih, zar je atomska fizika blokirati glavne saobraćajnice i prečešljati sve dok se ne nađu ovi teroristi?
Kakve bi tek poslijedice bile da ih je recimo par stotina i da su odjednom u više gradova krenuli da prave rusvaj, mogu napraviti masakar dok policija reaguje.

A u vrijeme kad mafija prodaje sve, za onog ko ima para ni u Francuskoj ne bi trebalo biti teško kupiti par desetina kalašnikova i municije, sa tim se nrapavi puno zla.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#956 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ja ljudi, šta ste zapjenili toliko? Pravo da vam kažem Je*e mi se i za jednima i za drugima. Kad si kroz život konstantno bombardovan takvim pojavama, jednostavno otupiš na takva dešavanja.

I da vi koji toliko branite slobodu govora, valjda i ovi koji opravdavaju ovaka čin imaju pravo da se izrazre i da izlože svoje argumente. Zašto pjenite na njih?

sutra ce biti zene u minjacima, pa obrijani muski, pa zene za volanom, pa muskarci u digim pantolama, pa ... do kamenog doba :run: ko prezivi
Bas tako. Ako kome sluzi vjera za popunjavanje nesigurnosti i rupa u zivotu. Ono tipa nevrijeme, ne zna akademski znastveno da objasni sebi o cemu je rijec, pa kaze ovo je od Boga. Haj dobro. Ali biti zategnut do te tacke, da ilizije pretvaras u postojanja i nekome branis ubistvom da se smije na racun tog, a ne samo tog nego i bilo cega drugog, je katastrofalno. Ovi su se salili na sve od reda na zanimljiv Nacin. A sad ce neki normalni Hamiz da ispasta jer budala cini a svi znamo da generalizacija ima svoj utjecaj.
vee-jay

#957 Re: Terorizam u Parizu!

Post by vee-jay »

Bosanski_kralj wrote:
jefferson wrote:
avetinja wrote:Vidite li vi šta ti ljudi objavljuju. Ne vrijeđaju samo muslimane nego i kršćane. Razumijem ja šalu, ali ovo nije šala ovo je vrijeđanje. Uostalom šta vi mislite da bi Francuzi plakali za nama, bi vraga. Evo, pa gledajte šta objavljuje taj "nevini" list. http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo- ... lerija]/3/
Za mene ne treba niko plakat niti hocu nekog da se sazaljeva. Ovo nije plac, ovo je odavanje postovanja.
Ko kaze da je vrijedanje? Za mene je vrijedanje kada izadje Imam i kaze mi da ja trebam da zivim kako nalaze neka knjiga ili on ili neki drugi imam.
Sta sad? Po tebi onda moze isto tako neko uci u dzemiju ubiti imama i reci: pa jebi ga, nek nekukaju sad, upozorili smo ih.
Nije to ni sala ni vrijedjanje. To ej sloboda govora. ALo ti se ne svidja imas ovu novu avio kompaniju koja leti za bliski istok pa hajde sa bracom tamo.
Za mene je vrijeđanje kada neki čika izađe za govornicu u odijlu i kaže sada po ovom zakonu se morate ponašati. :-)

Ne znam samo šta su postigli sa onom satirom o Poslaniku a.s. Jesu oni ismijavali neku javnu, trenutnu ličnost? Očigledno cilj im je bio da sa tim uvrijede i izazovu revolt kod vjernika, jer ne vidim druge svrhe objave onakvih karikatura.
Pa razmisli malo vise i malo duze, mozda ces i malkice razumijeti...

Ali i ne moras, mozes ostati uz svoje "Ali"...
O'zone
Globalni moderator

#958 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Ripicipi wrote:
O'zone wrote:
Ripicipi wrote:Vjerinici napokon moraju shvatiti da je u svijetu sve vise ateista i da imaju apsolutno pravo da ismijavaju besmislice, bez da ih ovi presjeku kalasem.
Ateisti trebaju shvatiti da u svijetu postoji veliki broj vjernika koji će uzeti sebi za apsulutno pravo da ih presjeku kalašem.
I sta dalje reci :shock:
Šta hočeš da ti kažem? Da neće!?

Hoćeš ti otići uvjeriti stotine hiljada boraca ISIL i kako se koji kurac već zovu da rade pogrešnu stvar? Hoćeš uvjeriti Talibane da televizija, muzika, žee u školi nije ugoržavanje vjere? Hoćeš uvjeriti Saudijce da žena može voziti automobil sama? Hoćeš uvjeriti Krišćane da je abortus pravo izbora pojedinke?

Šta se zgražavaš? Živiš u svijetu u kome je ratno stanje mada se mi tješimo da nije. Gdje je kao što se praktično svaka ulica moguća ratna zona i sad Vi kao demokratični i imate zakone i niko Vas neće dirati.

I da, da editujem: Boli karina nekog psihopate religijskog ili običnog što je sloboda govora ako ti govoriš nešto što se njemu ne sviđa.
Last edited by O'zone on 08/01/2015 16:12, edited 1 time in total.
drndalo

#959 Re: Terorizam u Parizu!

Post by drndalo »

Kllikker wrote:
O'zone wrote:

ali ateisti i njihovo agresivno ponašanje upakovano u slobodu govora taj tvoj post neće razumijeti moj drugar...

i ne kontaju da su oni krivi za svako zlo koje se desi na dunjaluku.

ne opravdavam ubijanje, svakako će se ubice pronaći i ubiti po kratkom postupku, da ne odaju tok operacije...

što se čarlija tiče, taj luđački magazin sam uvijek zvao čarli menson, obzirom na mentalne sklopove koji su iz tog tariguza šiljili zlo.
Uh, jel ti odmah lakse sada kada si uspio locirati svo ZLO ovog svijeta ?

U Jemenu ubijeno 34 muslimana, sa 99.978% vjerovatnocom da su ubijeni rukom drugog/drugih muslimana... I za to su isto krivci ateisti ??? Je*em ti logiku i gdje si se njome bavio... :sinbad:
Ajatolah_

#960 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ajatolah_ »

avetinja wrote:
Salonski Kriticar wrote:
avetinja wrote:Žao mi je ljudi, ali sami su krivi. Ne kaže se džaba "Ne diraj u osinje gnijezdo". Ja ne znam gdje je pamet bila onome ko dopušta da to izlazi u javnost. Pa, znaju sa čime se igraju. Sam pao, sam se ubio.
Hajde sad ovaj svoj stav primjeni na, recimo, godinu 1991. i 1992. i gradjane BiH koji su na referendumu glasali za nezavisnost, iako su znali da su Srbi protiv i da ih podrzava do zuba naoruzana JNA.

Kako sad takav stav zvuci? Nehumano? Fasisticki?
Ovo nema veze sa referendumom. Časopis je sam birao koga će da ismijava. Znali su na šta idu i sami su krivi. Ja samo kažem da ja lično ne bih dozvolio da moj časopis objavi takvu vrtsu satire. Ne zbog toga što se ismijavaju vođe (ne)muslimana, već zato što znam kakve će reakcije izazvati članak.
Kako nema veze sa referendumom? Ja baš mislim da analogija stoji, odnosno da su građani BiH po tvojoj logici "dirali u osinje gnijezdo, sami pali sami se ubili". I građani BiH su sami birali nezavisnost. Znali su na šta idu, je l'...
BHCluster

#961 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BHCluster »

Bosanski_kralj wrote: Za mene je vrijeđanje kada neki čika izađe za govornicu u odijlu i kaže sada po ovom zakonu se morate ponašati. :-)

Pa zar veci revolt kod vjernika ne izaziva ono sta El Kaida i ISIS rade u ime ISLAMA pa ti isti vjernici se nebi usudili da napadnu vec imenovane teroriste.
O'zone
Globalni moderator

#962 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

amiliana wrote:To nije razlog da se nevini ubijaju sta krscani su trebali otvoriti vatru na ismijavanje krista oni iznose vjeru ali vjera nije ovo sto oni propagiraju vjera nije ubijanje i zato muslimani u Evropi trebaju da se ograde od ovih radikala ,i kod nas sve vise njih odlazi na strana ratista .
Islam sada prolazi ono što je prolazilo Katoličanstvo u svom mračnom periodu. Na uticajna mjesta su sjeli ljudi koji su bukvalisti i koji svoje neistomišljenike množe sa nulom. Takve ljude treba eliminirati u začetku i tačka
jefferson

#963 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Bosanski_kralj wrote:
uglavnomja wrote:

Šta je bio cilj te karikature?
Sto tebe zaboli sta je cilj te karikature?
Mene licno vrijedja ucenje djece u Gornjoj maoci po Jordanskom obrazovnom programu, prebijanje parova po parkinzima od strane nekih bradatih pecinski ljudi, ali mi to ne daje pravo da ubijem nekoga. Kontas?
Eno na stranici Ummeta samos to kolektivni orgazam nisu dozivili juce, pa jel to znaci da neko moze uletiti tamo i ubiti 12 ljudi? Meni licno ta stranci smeta, ali ti ljudi imaju slobodu govora.
Probelm je sto ljudi koji uredjuju npr. Viejsti Ummeta nemaju nista protiv da koriste ustavom zagarantovanu slobodu govora, ali isto tako nemaju nista protiv da drugima kazu kako trebaju da zive.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#964 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

O'zone wrote:Šta hočeš da ti kažem? Da neće!?

Hoćeš ti otići uvjeriti stotine hiljada boraca ISIL i kako se koji kurac već zovu da rade pogrešnu stvar? Hoćeš uvjeriti Talibane da televizija, muzika, žee u školi nije ugoržavanje vjere? Hoćeš uvjeriti Saudijce da žena može voziti automobil sama? Hoćeš uvjeriti Krišćane da je abortus pravo izbora pojedinke?

Šta se zgražavaš? Živiš u svijetu u kome je ratno stanje mada se mi tješimo da nije. Gdje je kao što se praktično svaka ulica moguća ratna zona i sad Vi kao demokratični i imate zakone i niko Vas neće dirati.

I da, da editujem: Boli karina nekog psihopate religijskog ili običnog što je sloboda govora ako ti govoriš nešto što se njemu ne sviđa.
:thumbup:
Najbolji post teme. Do sada smo imali, uglavnom islamofobno guslanje, branjenje terorizma, lična prepucavanja i utakmicu sa priglupim navijačicama. Konačno pročitati smislen post :thumbup:
Ripicipi

#965 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

O'zone wrote: Šta hočeš da ti kažem? Da neće!?

Boli me qrac za ISIL, Talibane i Saudijce i njihove zakone, ja ne zelim da mi takav zakon dodje na vrata u srcu Evrope, kontas?
Tako da apsolutno podrzavam da se extremni islamisti izbace iz evrope, i to cim prije.
Uostalom, ne zivim na marsu, vidim i sta se po Bosni dogadja.
O'zone
Globalni moderator

#966 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Kllikker wrote:
O'zone wrote:

ali ateisti i njihovo agresivno ponašanje upakovano u slobodu govora taj tvoj post neće razumijeti moj drugar...

i ne kontaju da su oni krivi za svako zlo koje se desi na dunjaluku.

ne opravdavam ubijanje, svakako će se ubice pronaći i ubiti po kratkom postupku, da ne odaju tok operacije...

što se čarlija tiče, taj luđački magazin sam uvijek zvao čarli menson, obzirom na mentalne sklopove koji su iz tog tariguza šiljili zlo.
Ovo nije TAČNO ni pod razno! Puno više pa skoro svo zlo na svijetu koje se radi radi se pod okriljem religije
jefferson

#967 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jefferson »

Ovo nije TAČNO ni pod razno! Puno više pa skoro svo zlo na svijetu koje se radi radi se pod okriljem religije
Ne zamjeri, momku niko nije objasnio sta je Istorija.
Last edited by jefferson on 08/01/2015 16:20, edited 2 times in total.
Unitedforever

#968 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Unitedforever »

BHCluster wrote:
Bosanski_kralj wrote: Za mene je vrijeđanje kada neki čika izađe za govornicu u odijlu i kaže sada po ovom zakonu se morate ponašati. :-)

Pa zar veci revolt kod vjernika ne izaziva ono sta El Kaida i ISIS rade u ime ISLAMA pa ti isti vjernici se nebi usudili da napadnu vec imenovane teroriste.
Ti si 100% siguran da su Al Qaida i ISIS muslimani?
BHCluster

#969 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BHCluster »

Unitedforever wrote:
BHCluster wrote:

Ma jok MARSOVCI.
kamberovica polje

#970 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kamberovica polje »

Unitedforever wrote:
BHCluster wrote:

Jesi ti 100 % siguran da su Staljin, Mao i onaj iz Kambodže komunisti?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#971 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

Ripicipi wrote:Boli me qrac za ISIL, Talibane i Saudijce i njihove zakone, ja ne zelim da mi takav zakon dodje na vrata u srcu Evrope, kontas?
Tako da apsolutno podrzavam da se extremni islamisti izbace iz evrope, i to cim prije.
Po kojim kriterijumima ćeš ocjeniti i procjeniti ko je "extremni musiman" :D Ako ima bradu i nosi kratke hlače? Ili ako ima krivično djelo terorizma (onda je svakako u zatvoru, a ne u Eruopi) ili je bio u Siriji (možda je Sirijac i išao kući da vidi svoje), ili je krao u dućanu? Šta je kriterijum i ko ga uspostavlja za prepoznavanje "extremnog muslimana" kao osnov za izbacivanje iz Europe?
O'zone
Globalni moderator

#972 Re: Terorizam u Parizu!

Post by O'zone »

Ripicipi wrote:
O'zone wrote: Šta hočeš da ti kažem? Da neće!?

Boli me qrac za ISIL, Talibane i Saudijce i njihove zakone, ja ne zelim da mi takav zakon dodje na vrata u srcu Evrope, kontas?
Ja ti govorim da nismo daleko od toga da nam budale zakucaju na vrata jer ih ima nenormalan broj. Ljudi ispranih mozgova koji slušaju nake šejhove i vjerske lidere koji nemaju veze sa vjerom nego provode svoju dogmu.

Možeš ti tražiti da se protjeraju a oni će se uviejk vraćati na kraju ćeš morati podići zid a oni će kopati ispod njega, fanatizam je čudo i tjera ljude da rade ono što normalan ne bi ni posmislio.
Ripicipi

#973 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

KatarinaKosaca wrote:
Ripicipi wrote:Boli me qrac za ISIL, Talibane i Saudijce i njihove zakone, ja ne zelim da mi takav zakon dodje na vrata u srcu Evrope, kontas?
Po kojim kriterijumima ćeš ocjeniti i procjeniti ko je "extremni musiman" :D Ako ima bradu i nosi kratke hlače? Ili ako ima krivično djelo terorizma (onda je svakako u zatvoru, a ne u Eruopi) ili je bio u Siriji (možda je Sirijac i išao kući da vidi svoje), ili je krao u dućanu? Šta je kriterijum i ko ga uspostavlja za prepoznavanje "extremnog muslimana" kao osnov za izbacivanje iz Europe?
Ako podrzava ovakve stvari, danas nije tesko ljudima uci u trag.
drndalo

#974 Re: Terorizam u Parizu!

Post by drndalo »

Ja sam cuo da su umedjuvremenu kolektivno presli na Budizam...
Havatar

#975 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Havatar »

Ajatolah_ wrote:
Kako nema veze sa referendumom? Ja baš mislim da analogija stoji, odnosno da su građani BiH po tvojoj logici "dirali u osinje gnijezdo, sami pali sami se ubili". I građani BiH su sami birali nezavisnost. Znali su na šta idu, je l'...
Cime su provocirali :?: Time sto ih je bilo previse :?: To i predstavljati muslimane kao ljude koji se kupaju u kadama punim krvi nije isto i ovi novinari su svojim huskanjem na ubijanja odgovorni za smrt mnogih ljudi i tu nema nikakve slicnosti sa ludima koji su glaasali na referendumu.
Post Reply