Masakar u Parizu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kopijas34

#951 Re: Masakar u Parizu

Post by kopijas34 »

splinter wrote:Ubijeni policajac je također islamske vjeroispovjesti, preklinjao je za milost a ubili su ga ko psa.
Vjerovatno ni ostale žrte nisu prošle ništa bolje. . .
Picke teroristicke. :twisted:
tataćusak

#952 Re: Masakar u Parizu

Post by tataćusak »

Velkoski wrote:
JohnnyS wrote:
Velkoski wrote:Mene samo zanima koliko ljudi sa ove teme interesuje što je danas *umetni broj* djece u Africi umrlo od gladi.

Otvori temu pa saznaj. Do tad ćemo na ovoj temi raspravljati o terorizmu u Parizu.
Mogao bih onda otvorit i temu o licemjerju.

p.s.

Nemoralan sam do bola, za vehbiaje me boli kurac, samo me iritira količina hipokrizije na ovoj temi.
:thumbup: , ovo niđe veze šta se sve dešava u svijetu pa nije frka
homega

#953 Re: Masakar u Parizu

Post by homega »

LSD wrote: Da li bi ti razdraživao neku bijesnu životinju koja te može ubiti ? onako iz čejfa
Bijesnoj životinji mjesto je u kafileriji, u redu za eutanaziju, nije joj mjesto među ljudima :-)
Bodkin

#954 Re: Masakar u Parizu

Post by Bodkin »

Velkoski wrote:
JohnnyS wrote:
Velkoski wrote:Mene samo zanima koliko ljudi sa ove teme interesuje što je danas *umetni broj* djece u Africi umrlo od gladi.

Otvori temu pa saznaj. Do tad ćemo na ovoj temi raspravljati o terorizmu u Parizu.

p.s.

Nemoralan sam do bola, za vehbiaje me boli kurac, samo me iritira količina hipokrizije na ovoj temi.
sta mislis jel to mozda zato sto se ljudi prije identifikuju sa ovima iz pariza nego sa djecom iz afrike? zato sto ce sutra oni ni krivi ni duzni zbog ideologije pustinjskih kozojeba i kamilojeba biti izbuseni ili dignuti u zrak hodajuci SCS-om ili jeduci u McD-u u ferhadiji
It_is_a_Leclerc

#955 Re: Masakar u Parizu

Post by It_is_a_Leclerc »

ExNihilo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ko je imao interesa od ubistva Thea Van Gogha u Holandiji ?! Isto profesionalno odrađeno, nož u srce.

Čin pokušaja zastrašivanja, pokušaj da par ušljivih neljudi, babuna i pripadnika terorističke rase, ugrozi višestoljetne civilizacijske vrijednosti na kojima počiva Evropa.

To neće moći ! U Evropi će se crtati, pisati, govoriti, pjevati štagod ko želi. Naš srednji vijek je iza nas. Ko je pojedinim babunima kriv što njihov još traje. Kome smeta, opet kažem, eno podnožje Hindukuša i drugih pitoresknih afganskih gora plaču za takvima.
Drug, jesi li kad razmatrao posjetu psihijatru? :roll:
Ne. Jesi li ti ?! S obzirom da smatraš da ne pripadaš civilizacijskom krugu koji promoviše slobode govora i slobode općenito, mislim da bi trebao raz,isliti.
don vito

#956 Re: Masakar u Parizu

Post by don vito »

LSD wrote: pa zbog tog čejfa je danas poginulo 10 ljudi i 11 ranjeno :!: to je tragedija, a ne čejf....yebeš takav čejf, ako ce sutra biti dva metra pod zemljom....i reci ti sad meni: da li bi ti razdraživao neku bijesnu životinju koja te može ubiti...onako iz čejfa, na svojoj vlastitoj zemlji

pa ljudi, razmišljate li imalo kad pišete post
Pretpostavljam da nisi licemjeran nego dosljedan pa si se svojevremeno slozio sa ovim rijecima, zbog toga i bojkotovao referendum o nezavisnosti BiH:
"Nemojte misliti da nećete odvesti BiH u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak. Jer muslimanski se narod ne može obraniti ako bude rat ovdje..."
tandmand

#957 Re: Masakar u Parizu

Post by tandmand »

VjecitiStudent wrote:Ponavljam pitanje, inspirisan mnogobrojnim današnjim riječima opravdanja za današnja ubistva, pa da nekako zaustavimo ovu podvojenost misli i djela, šta velite, da organizujemo referendum na ovim bošnjačkim teritorijama BiH, da li smo za priključenje EU ili priključenje kalifatu?

Pa nek većina onda odluči, a manjina nek se povinuje. Ili seli.
Nema potrebe za takvim referendumom. Dodik i SNSD ne zele nikakve euroatlanske integracije.
O'zone
Globalni moderator

#958 Re: Masakar u Parizu

Post by O'zone »

Image

Image

Braća Said i Cherif Kouachi
VjecitiStudent

#959 Re: Masakar u Parizu

Post by VjecitiStudent »

kamberovica polje wrote:
VjecitiStudent wrote:Ponavljam pitanje, inspirisan mnogobrojnim današnjim riječima opravdanja za današnja ubistva, pa da nekako zaustavimo ovu podvojenost misli i djela, šta velite, da organizujemo referendum na ovim bošnjačkim teritorijama BiH, da li smo za priključenje EU ili priključenje kalifatu?

Pa nek većina onda odluči, a manjina nek se povinuje. Ili seli.
A more'l malo od oboje? :D Ipak ljudi ovdje vole europsku paru, socijalu i slobode ali ponekad vole i šerijat.
Vidim prvog Havatara da mu sa norveške socijale nije mrsko palamuditi o patriotizmu i islamu, no nama koji smo ovdje bilo dobro da što prije napravimo taj izbor, da se prebrojimo ko se za šta zalaže.
spinel_

#960 Re: Masakar u Parizu

Post by spinel_ »

rodjeni parizani u centru arabijske pustinje
LSD

#961 Re: Masakar u Parizu

Post by LSD »

detroit-mercy wrote: Sto znaci da dajes za pravo nekom lokalnom vehabijici da te rokne kad za 1 Maj okrenes janje i ohladis gajbu pive. Znaci sutra ces i ti pricati jebes cejf ako cu zavrsiti dva metra pod zemljom radi janjeta i gajbe sarajevske.
Covjece, jesi li ti svjestan sta ovdje provlacis, da te znaci svaka budala moze roknuti ako joj se ne svidja kako se ponasas, oblacis, izrazavas. Halo, pa ovo ti udara na svaku tvoju licnu slobodu i ti jos pokusavas da nadjes eto ko opravdanje za ovo. Po tebi koliko daleko treba da ide ljudska sloboda?
potpuno pogrešan zakljucak

ljudska sloboda ima svoje granice....ako ja znam da svojim pisanjem ili crtanjem mogu isporvocirati neku bradatu budalu koja me može dici u zrak zbog toga - ja to više necu raditi...logicno
ili mogu nastaviti i dalje i kockati se sa životu...mislim, može i to

znaš li za slucaj Salmana Rušdia i njegove knjige Satanski stihovi ?? znaš li da zbog svog pisanja nije smio izaci godinama iz svoje kuce (koju su btw. cuvali britanski agenti)...pa jel to tebi normalno??
dale cooper

#962 Re: Masakar u Parizu

Post by dale cooper »

splinter wrote:Ubijeni policajac je također islamske vjeroispovjesti, preklinjao je za milost a ubili su ga ko psa.
Vjerovatno ni ostale žrte nisu prošle ništa bolje. . .
Što samo govori da ove tipove živo boli neka stvar za sve osim onih koji prakticiraju vjeru u skladu sa njihovi viđenjem islama.
I ne trebamo se zavaravati misleći da je samo zapad potencijalna meta. Ovo se isto može desiti i kod nas.
Danas sutra neki drugi Mevlid može odlučiti da uperi pušku na nekoga od nas umjesto na Američku ambasadu.
bogoljub

#963 Re: Masakar u Parizu

Post by bogoljub »

Sve ovo za osudu kada se gmleda da su stradali nevini ljudi, kao što je za osudu i stotine hiljada drugih ljudi koji su stradali na ovaj način, bili oni Afrikanci, Iračani, Afganistanci, Palestinci, Francuzi itd. Ljudski život je jednak ili bi barem trebao biti jednak!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#964 Re: Masakar u Parizu

Post by Velkoski »

Bodkin wrote:sta mislis jel to mozda zato sto se ljudi prije identifikuju sa ovima iz pariza nego sa djecom iz afrike? zato sto ce sutra oni ni krivi ni duzni zbog ideologije pustinjskih kozojeba i kamilojeba biti izbuseni ili dignuti u zrak hodajuci SCS-om ili jeduci u McD-u u ferhadiji
Identifikuju se s ovim čisto jer je to mainstream.

Koliko su puta u AmeriKi porokana djeca po školi, bio je i Breivik, Bosanac je ubijen u Sent Luisu itd itd. i nikada nije ispisano ovoliko bljuvotina i ovoliko stranica.

Budimo realni, pljuvanje po čitavoj religiji je jednostavno IN. Meni je jebeno neshvatljivo da nas boli kurac za gladnom djecom, a da ovoliko oplakujemo ljude koji su se igrali s vatrom.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#965 Re: Masakar u Parizu

Post by hrasno38 »

homega wrote:
hrasno38 wrote:Najsmjesniji argument koji se ovdje stalno poteze je da se ne smije slikati Muhamed. Ko je to rekao i ko je to zabranio????? Neko ko pripada islamskom vjerskom establishmentu i sto bi zato trebalo da recimo zaboli nekog Kineza, americkog indijanca ili Aboridzina ili na kraju krajeva bilo kojeg hriscanina ili ateistu. Pa nece Islam odredjivati ovim kojima mu ne pripadaju kako ce zivjeti i kako ce se ponasati. Evo licno postujem sta pise u Kuranu i Bibliji ali me ne dotice niti mi pada na pamet da mi to odredjuje zivotni pravac. Ko ima pravo da mi govori kako cu ja razmisljati, koga cu crtati i sta cu jesti, piti.......
E pa stisni muda pa javno objavi crtež tog Muhameda :D
Vidi ja zaista nemam nista od toga objavio ga ili ne apsolutno me ne interesuje ni Muhamed, ni Islam niti bilo koja vjera ali ce se sad tih slika i te kako pojaviti i sto je najzalosnije bit ce naslikane na bombama koje budu ubuduce sipale po muslimanskom narodu. I ne zaboravi da zivis u Evropi a ne u Afganistanu i da ti nece radi ovih smradova ako si musliman ni jednog jedinog trenutka biti prijaqtno gdje god da krenes. I onda ide ono najzalosnije sto ce radi te slike i ubistva ovih ljudi opet najvjerovatnije ispastati oni koji nisu nista krivi.
bogoljub

#966 Re: Masakar u Parizu

Post by bogoljub »

Sve ovo za osudu kada se gmleda da su stradali nevini ljudi, kao što je za osudu i stotine hiljada drugih ljudi koji su stradali na ovaj način, bili oni Afrikanci, Iračani, Afganistanci, Palestinci, Francuzi itd. Ljudski život je jednak ili bi barem trebao biti jednak!
homega

#967 Re: Masakar u Parizu

Post by homega »

i Hamyd Mourad
Ripicipi

#968 Re: Masakar u Parizu

Post by Ripicipi »

don vito wrote:
LSD wrote: pa zbog tog čejfa je danas poginulo 10 ljudi i 11 ranjeno :!: to je tragedija, a ne čejf....yebeš takav čejf, ako ce sutra biti dva metra pod zemljom....i reci ti sad meni: da li bi ti razdraživao neku bijesnu životinju koja te može ubiti...onako iz čejfa, na svojoj vlastitoj zemlji

pa ljudi, razmišljate li imalo kad pišete post
Pretpostavljam da nisi licemjeran nego dosljedan pa si se svojevremeno slozio sa ovim rijecima, zbog toga i bojkotovao referendum o nezavisnosti BiH:
"Nemojte misliti da nećete odvesti BiH u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak. Jer muslimanski se narod ne može obraniti ako bude rat ovdje..."
Isto ga pitam po drugi put, i mish suti, ne odgovara.
sigh

#969 Re: Masakar u Parizu

Post by sigh »

LSD wrote:
sigh wrote:
L u c i f e r wrote:što prije se bošnje kutarišu islama, to bolje za njih... :eh:
:thumbup:
smijete li takve stvari reci srbima i hrvatima, da se kutarišu katolicanstva i pravoslavlja :?:

smijete li reci jevrejima da se kutarišu judeizma ?
Smijem, ali bi bolje za nas bilo da se samo mi rijesimo vjere. Cisto da budemo napredniji u svim aspektima od susjeda pa se sprdamo sa njima :P Mnogi jevreji su se i rijesili svoje "vjere", ali imaju cvrste kulturne veze sa svojim narodom. Pogledaj ateisticku zajednicu jevreja, i taj napredak se vidi kod njih. Pogledaj nobelovce kod jevreja i muslimana i bit ce ti sve jasno :thumbup:
JohnnyS

#970 Re: Masakar u Parizu

Post by JohnnyS »

Velkoski wrote:
JohnnyS wrote:

p.s.

Pa licemjerni smo šta ćeš. Umre milijun i po ljudi godišnje od proljeva, milijun od tuberkuloze, znači dva i po milijuna umre svake godine od bolesti koje su u nas ili skroz iskorijenjene ili se liječe u kućnim uvjetima. I šta sad, ne možemo iskomentirati nijedno ubojstvo u gradu, nijednu prometnu nesreću nikakvu crnu kroniku jer samo dok se utipka jedan upis sedmero ljudi je umrlo od proljeva. Niđe veze.
Charlama

#971 Re: Masakar u Parizu

Post by Charlama »

LSD wrote:
detroit-mercy wrote: Sto znaci da dajes za pravo nekom lokalnom vehabijici da te rokne kad za 1 Maj okrenes janje i ohladis gajbu pive. Znaci sutra ces i ti pricati jebes cejf ako cu zavrsiti dva metra pod zemljom radi janjeta i gajbe sarajevske.
Covjece, jesi li ti svjestan sta ovdje provlacis, da te znaci svaka budala moze roknuti ako joj se ne svidja kako se ponasas, oblacis, izrazavas. Halo, pa ovo ti udara na svaku tvoju licnu slobodu i ti jos pokusavas da nadjes eto ko opravdanje za ovo. Po tebi koliko daleko treba da ide ljudska sloboda?
potpuno pogrešan zakljucak

ljudska sloboda ima svoje granice....ako ja znam da svojim pisanjem ili crtanjem mogu isporvocirati neku bradatu budalu koja me može dici u zrak zbog toga - ja to više necu raditi...logicno
ili mogu nastaviti i dalje i kockati se sa životu...mislim, može i to

znaš li za slucaj Salmana Rušdia i njegove knjige Satanski stihovi ?? znaš li da zbog svog pisanja nije smio izaci godinama iz svoje kuce (koju su btw. cuvali britanski agenti)...pa jel to tebi normalno??

Potpuno si upravu !! :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#972 Re: Masakar u Parizu

Post by Velkoski »

bogoljub wrote:Sve ovo za osudu kada se gmleda da su stradali nevini ljudi, kao što je za osudu i stotine hiljada drugih ljudi koji su stradali na ovaj način, bili oni Afrikanci, Iračani, Afganistanci, Palestinci, Francuzi itd. Ljudski život je jednak ili bi barem trebao biti jednak!
Nije jednak očigledno.
kopijas34

#973 Re: Masakar u Parizu

Post by kopijas34 »

Velkoski wrote:
Bodkin wrote:sta mislis jel to mozda zato sto se ljudi prije identifikuju sa ovima iz pariza nego sa djecom iz afrike? zato sto ce sutra oni ni krivi ni duzni zbog ideologije pustinjskih kozojeba i kamilojeba biti izbuseni ili dignuti u zrak hodajuci SCS-om ili jeduci u McD-u u ferhadiji

Koliko su puta u AmeriKi porokana djeca po školi, bio je i Breivik, Bosanac je ubijen u Sent Luisu itd itd. i nikada nije ispisano ovoliko bljuvotina i ovoliko stranica.

Budimo realni, pljuvanje po čitavoj religiji je jednostavno IN. Meni je jebeno neshvatljivo da nas boli kurac za gladnom djecom, a da ovoliko oplakujemo ljude koji su se igrali s vatrom.
Ovo je udar na slobodu govora. A gladne djece ce biti jos vise ako Evropa ode u tri pm.
homega

#974 Re: Masakar u Parizu

Post by homega »

Ono je sa 18 godina krenulo da ubija nedužne pariške novinare :-) :( :(
dale cooper

#975 Re: Masakar u Parizu

Post by dale cooper »

Velkoski wrote:

Ko kaže da nas boli kurac? Kao da žaljenje za jednim isključuje žaljenje za drugim.
Locked