Za prvog je samo ostala formalnost i Mehmed to zna. Poslat ce mu poziv, vjerovatno, i nadati se za sedmicu-dvije pozitivnom odgovoru FIFA.SkyLimit wrote:Vrančiću Fifa još nije odobrila da nastupa za nas. On i savez su svoje odradili, sada se čeka samo zeleno svjetlo od Fife, ali njega još nema.
S druge strane Martić nema ama baš nikakvog dokumenta koji ga povezuje sa BiH uopće, sve i da on zaista želi igrati za nas i sutra pokrene proceduru, to će potrajati mjesecima.
Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shake69
#951 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
- MOSALJOZE
#952 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
http://reprezentacija.ba/20375-mehmed-b ... gube-moral
Samo za one koji se pitaju a što će ih obilaziti.
-
tr_ba
#953 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Odmah mu produziti ugovor,i to na neodredzeno vrijeme!!!
Bravo Mesa,bravo...
Bravo Mesa,bravo...
- SkyLimit
#954 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ne svi drugi, moj Meša. Ne svi.
Naslućujem da Baždarević ne podržava logiku "ako se povrijedi Ibišević igrati će Džeko sam u napadu, a ako se povrijedi i Džeko, u špic ću već ubaciti nekog iz veznog reda ili odbrane"
E ovo je već bilo direktno prozivanje
Čudi me da je taj portal uopće odlučio objaviti ovaj intervju. Oni su gurali prethodnog selektora do zadnjeg trena, proglasili 3 dana žalosti u redakciji kada je otjeran.
Samo da ne bude tresla se gora rodio se miš: obišao pola Europe u potrazi za igračima, pozove Avdiju Vršajevića.
Putujem kao i svi drugi treneri. Vjerujte da sam u ova tri-četiri vikenda, koliko sam na putu, sreo 10 drugih selektora ili njihovih pomoćnika i skauta. Ne izmišljam ja ništa, to se tako radi.
Naslućujem da Baždarević ne podržava logiku "ako se povrijedi Ibišević igrati će Džeko sam u napadu, a ako se povrijedi i Džeko, u špic ću već ubaciti nekog iz veznog reda ili odbrane"
- Čini mi se da se ranije nije toliko razmišljalo o budućnosti, u smislu da se napravi baza od 10-ak potencijalnih reprezentativaca koji će uvijek biti spremni staviti se na raspolaganje reprezentaciji.
E ovo je već bilo direktno prozivanje
Ček, je li nam to selektor želi poručiti da kada novinar pita zbog čega je neki igrač pozvan, odgovor "ima lijepo prezime" nije primjeren?- Naravno, mogu ja i drugačije. Sjediti s pomoćnicima u kancelariji, uzeti paket programa za 300 eura i na televiziji gledati svaku moguću utakmicu na planeti. Ali, nije to to.
- Ovako, kada me na konferenciji za novinare pitate što sam pozvao ovoga ili onoga, vjerujte da ću imati svu silu argumenata da to objasnim jer sve što sam vidio imam dokumentirano do u detalje.
Čudi me da je taj portal uopće odlučio objaviti ovaj intervju. Oni su gurali prethodnog selektora do zadnjeg trena, proglasili 3 dana žalosti u redakciji kada je otjeran.
Samo da ne bude tresla se gora rodio se miš: obišao pola Europe u potrazi za igračima, pozove Avdiju Vršajevića.
-
solo2
#955 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Evo ih 35
Prvi tim:
----------------------------------------Begovic(Stoke)----------
Mujdza(Freiburg)--Bicakcic(Hoffenheim)--Spahic(Bayer L)--Kolasinac(Schalke 04)
----------------------------------Besic(Everton)------------------
----------------Pjanic(Roma)---Medunjanin(Deportivo)--Lulic(Lazio)/(Visca)(Istanbul)
-------------------------Ibisevic(Stuttgart)--Dzeko(Man City)-----------------
Drugi tim:
--------------------------------------Sehic(Qarabag)--------------------
Vrsajevic (Hajduk)----Vranjes (Gaziantepspor)-----Sunjic (Kuban Krasnodar)-----Zukanovic(Chievo Verona)
---------------------------------Cocalic(Mechelen)---------------------
--Hajrovic (Werder)-------Stilic(Visla)--------------Salihovic (Hoffenheim)
--------Djuric(Cesena)---Mahmutovic(Plzen)/(Zec)(Balikesirspor)-----
Fejzic (Aalen)
Martic(Hellas Verona)*
Arlanagic(Standard)*
Salatic(Sion)*
Prcic (Rennais)
Hadzic (Sturm)
Cimirot (Sarajevo)
Susic (Hajduk)
Hadzic(Real Zaragoza)
Vrancic(Paderborn)*
Zakaric (Siroki Brijeg)
* nemaju papire
Prvi tim:
----------------------------------------Begovic(Stoke)----------
Mujdza(Freiburg)--Bicakcic(Hoffenheim)--Spahic(Bayer L)--Kolasinac(Schalke 04)
----------------------------------Besic(Everton)------------------
----------------Pjanic(Roma)---Medunjanin(Deportivo)--Lulic(Lazio)/(Visca)(Istanbul)
-------------------------Ibisevic(Stuttgart)--Dzeko(Man City)-----------------
Drugi tim:
--------------------------------------Sehic(Qarabag)--------------------
Vrsajevic (Hajduk)----Vranjes (Gaziantepspor)-----Sunjic (Kuban Krasnodar)-----Zukanovic(Chievo Verona)
---------------------------------Cocalic(Mechelen)---------------------
--Hajrovic (Werder)-------Stilic(Visla)--------------Salihovic (Hoffenheim)
--------Djuric(Cesena)---Mahmutovic(Plzen)/(Zec)(Balikesirspor)-----
Fejzic (Aalen)
Martic(Hellas Verona)*
Arlanagic(Standard)*
Salatic(Sion)*
Prcic (Rennais)
Hadzic (Sturm)
Cimirot (Sarajevo)
Susic (Hajduk)
Hadzic(Real Zaragoza)
Vrancic(Paderborn)*
Zakaric (Siroki Brijeg)
* nemaju papire
-
solo2
#956 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Evo mlada ekipa koja moze jos 5 kvalifikacija igrati (10 godina) (igraci koji su 90+ godiste)
--------------------------------Begovic*-------------------------
I. Martic (90)---Bicakcic (90)--Arslanagic(93)--Kolasinac (93)
---------------------Besic(92)/Cimirot(92)----------------------
--Hajrovic(91)/Prcic(93)---Pjanic(90)------Visca(90)/E Hadzic(91)
------------Djuric(90)----Zakaric(92)/Hodzic(94)---------------
Nije lose - pogotovo zadnja linija i vezni red - napad
--------------------------------Begovic*-------------------------
I. Martic (90)---Bicakcic (90)--Arslanagic(93)--Kolasinac (93)
---------------------Besic(92)/Cimirot(92)----------------------
--Hajrovic(91)/Prcic(93)---Pjanic(90)------Visca(90)/E Hadzic(91)
------------Djuric(90)----Zakaric(92)/Hodzic(94)---------------
Nije lose - pogotovo zadnja linija i vezni red - napad
- Dino Djurbuzovic
#957 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ama nemojte izostavljati malog Rikia Bajica koji je fantastican igrac a uz to jako duhovit decko a o malom Memiji necu ni da pricam, 96 godiste a vec najbolji desni bek u ligi. Ja bi ovu dvojicu momaka odmah preporucio svom dobrom prijatelju i kolegi Mehmedu. Ukoliko mu bude trebao savjet od iskusnog strucnjaka neka se javi na pp, sve hvalospjevke za ovaj prethodni intervju mada bi mu ja porucio da uvijek unese neku zanimljivu doskocicu ili salu kao sto sam ja to radio.
- MOSALJOZE
#958 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Dino ima li Mehmed tvoju hvalospjevku?
- Dino Djurbuzovic
#959 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Naravno da ima, za razliku od bivseg kolege Safeta kojem ne dam vise hvalospjevke. Kako si ti inace, nismo se odavno culi, malo sam preokupiran fudbalom pa manje pisem na forumu. Puno pozdravaMOSALJOZE wrote:Dino ima li Mehmed tvoju hvalospjevku?
- phillie
#960 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ja vjerujem da cete biti kontaktirani od strane selektora. Ako ne, njemu na obraz.
- Dino Djurbuzovic
#961 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ja i Mehmed se privatno cujemo i jako smo dobri prijatelji. Bez sarkasticnih sala, hvala lijepo.
- shalla
#962 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Stavite čitav intervju i boldirajte svaku rečenicu, nek pročitaju svi prošli, sadašnji i budući selektori u svim sportovima! Čovjek radi sve ono što smo neki ovdje godinama prizivali, da ništa ne uradi od mene ima plus samo zbog pristupa poslu...
Evo još ovaj vikend da odradim i eto me u Bosnu - odgovorio je s druge strane telefonske linije selektor nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević na pitanje u kojoj je sada evropskoj zemlji.
- Putujem kao i svi drugi treneri. Vjerujte da sam u ova tri-četiri vikenda, koliko sam na putu, sreo 10 drugih selektora ili njihovih pomoćnika i skauta. Ne izmišljam ja ništa, to se tako radi, samo je kod nas ta praksa neuobičajena, jer, izgleda, nijedan od mojih prethodnika nije običavao ovu vrstu skautiranja. Možda je to njihov način rada, ali moj nije. Moralo se malo drugačije raditi - kaže Meša.
- Volio bih da sam, jednostavno, naslijedio 20 ili 25 dobrih fudbalera koji redovno igraju pa da ne moram brinuti i tražiti nove. Ali, nažalost, nisam. Zatekao sam dosta čudnu situaciju. Čini mi se da se ranije nije toliko razmišljalo o budućnosti, u smislu da se napravi baza od 10-ak potencijalnih reprezentativaca koji će uvijek biti spremni staviti se na raspolaganje reprezentaciji. Tako, recimo, rade Francuzi. Imaju više od 40 fudbalera koje redovno prate - kaže Baždarević.
- U Njemačkoj sam gledao sve - Salihovića, Bičakčića, Vrančića, Mujdžu..., u Italiji Pjanića dva puta, Zukanovića, Đurića i Ivana Martića, posjetio Prcića u Francuskoj, gledao nekoliko igrača u Belgiji i Švicarskoj... Pomoćnici su, također, bili u Italiji, a sada idu u Hrvatsku i Austriju... - kaže Meša.
- Optimizam mi nije ispuhao, ali jesam zabrinut. Nisam lud da ne budem. Nisam očekivao ovu situaciju, da toliko naših fudbalera ne igra. Ako sam imalo normalan, moram se brinuti. No, ne plašim se. U fudbalu se sve brzo mijenja. Važno je da fudbaleri ne gube moral. Nije im lako, ali moraju se boriti za mjesta, a ne klonuti duhom. Oni vrijedno rade, ali jedno je trenirati, a drugo igrati. Selektoru nije svejedno kada mu na okupljanje dođe fudbaler koji ima utakmice u nogama i fudbaler koji ih nema - rekao je naš selektor.
Nekoliko sedmica putovanja po Evropi ne izgleda nimalo jeftino. Na pitanje koliki će biti trošak putovanja i da li mu je neko iz NSBiH odredio neki limit, sumu koju može potrošiti, selektor je rekao:
- Ne. Rekli su mi - slobodno radi. I neka se to zna. A vjerujte da trošak svega ovoga uopće nije veliki. Čak sam ga bio spreman i sam platiti. Šta mislite gdje spavam? Nisu to hoteli s pet zvjezdica, nego najjeftiniji koje mogu pronaći, a da su pristojni.
Naravno, mogu ja i drugačije. Sjediti s pomoćnicima u kancelariji, uzeti paket programa za 300 eura i na televiziji gledati svaku moguću utakmicu na planeti. Ali, nije to to. Ovako, kada me na konferenciji za novinare pitate što sam pozvao ovoga ili onoga, vjerujte da ću imati svu silu argumenata da to objasnim jer sve što sam vidio imam dokumentirano do u detalje - govori Baždarević.
- Danas idem u Švicarsku gledati utakmicu između Bazela i Porta, više za svoju dušu. Onda idem na utakmicu koju igraju Jang bojs i Everton, da gledam Muhameda Bešića, a za vikend planiram gledati susret Frajburga i Hofenhajma. Potom se vraćam u Švicarsku, gdje ću pratiti susret Ciriha i Grashopersa, a onda u Italiji gledam meč između Verone i Rome. Poslije toga eto me u BiH, gdje ću sa svoja tri pomoćnika pratiti četiri utakmice Premijer lige BiH - kaže Baždarević.
Evo još ovaj vikend da odradim i eto me u Bosnu - odgovorio je s druge strane telefonske linije selektor nogometne reprezentacije Mehmed Baždarević na pitanje u kojoj je sada evropskoj zemlji.
- Putujem kao i svi drugi treneri. Vjerujte da sam u ova tri-četiri vikenda, koliko sam na putu, sreo 10 drugih selektora ili njihovih pomoćnika i skauta. Ne izmišljam ja ništa, to se tako radi, samo je kod nas ta praksa neuobičajena, jer, izgleda, nijedan od mojih prethodnika nije običavao ovu vrstu skautiranja. Možda je to njihov način rada, ali moj nije. Moralo se malo drugačije raditi - kaže Meša.
- Volio bih da sam, jednostavno, naslijedio 20 ili 25 dobrih fudbalera koji redovno igraju pa da ne moram brinuti i tražiti nove. Ali, nažalost, nisam. Zatekao sam dosta čudnu situaciju. Čini mi se da se ranije nije toliko razmišljalo o budućnosti, u smislu da se napravi baza od 10-ak potencijalnih reprezentativaca koji će uvijek biti spremni staviti se na raspolaganje reprezentaciji. Tako, recimo, rade Francuzi. Imaju više od 40 fudbalera koje redovno prate - kaže Baždarević.
- U Njemačkoj sam gledao sve - Salihovića, Bičakčića, Vrančića, Mujdžu..., u Italiji Pjanića dva puta, Zukanovića, Đurića i Ivana Martića, posjetio Prcića u Francuskoj, gledao nekoliko igrača u Belgiji i Švicarskoj... Pomoćnici su, također, bili u Italiji, a sada idu u Hrvatsku i Austriju... - kaže Meša.
- Optimizam mi nije ispuhao, ali jesam zabrinut. Nisam lud da ne budem. Nisam očekivao ovu situaciju, da toliko naših fudbalera ne igra. Ako sam imalo normalan, moram se brinuti. No, ne plašim se. U fudbalu se sve brzo mijenja. Važno je da fudbaleri ne gube moral. Nije im lako, ali moraju se boriti za mjesta, a ne klonuti duhom. Oni vrijedno rade, ali jedno je trenirati, a drugo igrati. Selektoru nije svejedno kada mu na okupljanje dođe fudbaler koji ima utakmice u nogama i fudbaler koji ih nema - rekao je naš selektor.
Nekoliko sedmica putovanja po Evropi ne izgleda nimalo jeftino. Na pitanje koliki će biti trošak putovanja i da li mu je neko iz NSBiH odredio neki limit, sumu koju može potrošiti, selektor je rekao:
- Ne. Rekli su mi - slobodno radi. I neka se to zna. A vjerujte da trošak svega ovoga uopće nije veliki. Čak sam ga bio spreman i sam platiti. Šta mislite gdje spavam? Nisu to hoteli s pet zvjezdica, nego najjeftiniji koje mogu pronaći, a da su pristojni.
Naravno, mogu ja i drugačije. Sjediti s pomoćnicima u kancelariji, uzeti paket programa za 300 eura i na televiziji gledati svaku moguću utakmicu na planeti. Ali, nije to to. Ovako, kada me na konferenciji za novinare pitate što sam pozvao ovoga ili onoga, vjerujte da ću imati svu silu argumenata da to objasnim jer sve što sam vidio imam dokumentirano do u detalje - govori Baždarević.
- Danas idem u Švicarsku gledati utakmicu između Bazela i Porta, više za svoju dušu. Onda idem na utakmicu koju igraju Jang bojs i Everton, da gledam Muhameda Bešića, a za vikend planiram gledati susret Frajburga i Hofenhajma. Potom se vraćam u Švicarsku, gdje ću pratiti susret Ciriha i Grashopersa, a onda u Italiji gledam meč između Verone i Rome. Poslije toga eto me u BiH, gdje ću sa svoja tri pomoćnika pratiti četiri utakmice Premijer lige BiH - kaže Baždarević.
-
Megafon2
- Edin H.
#964 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Htio sam pokrenuti peticiju da dovedemo Shenera B. (mislim, frajer ima skroz cool ime), ali nakon ove izjave sam u potpunosti za Meshu, konacno da se neko sjetio sta je uloga selektora.
- Maharadza
#965 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
MOSALJOZE wrote:http://reprezentacija.ba/20375-mehmed-b ... gube-moral
Ako to stvarno uradiš - Aferim, mene si kupio!....Poslije toga eto me u BiH, gdje ću sa svoja tri pomoćnika pratiti četiri utakmice Premijer lige BiH – kaže Baždarević, prenosi Dnevni avaz.
- stari_rastafari
#966 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Definitivno svojim pristupom poslu postavlja standarde koji tu nazalost nisu bili. Ako nastavi raditi ovako kao sto radi, ostajuci transparentan i koncizan i to sve da prenese na citav tim onda za mene treba da dobije ugovor za SP takodjer. Ovakav pristup ce se sigurno isplatiti dugorocno. I sto kazes sve je to upravo ono sto smo prizivali i sto je normalno u svijetu fudbala.shalla wrote:Čovjek radi sve ono što smo neki ovdje godinama prizivali, da ništa ne uradi od mene ima plus samo zbog pristupa poslu...
Naprijed Mesa! Jedva cekam da pocnu tekme.
-
mfeed
#967 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
mi I protiv kipra kod kuce primamo golove tako da bez dvojice zadnjih veznih vise ne bi trebalo ni protiv andore izaci a kamoli drugih. taj tvoj slavni, trazeni i neupitni golman sto si ga opisao u tekstu nama nikad nije spasio i odbranio utakmicu, niti nas izvadio iz mrtvih, bar koliko se ja sjecam. bajdvej, glavno pitanje nije ko ce igrati vec kakvu taktiku ce mesha da primjeni, tj. na koga ce se igrati. nakon sto je safet pokusao napravi zaokret I umjesto na dzeku da igra na sredinu, treba vidjeti sta ce mesha, svojevremeno igrac sredine, da uradi. ta odluka ce diktirati imena u sredini I napadu.
- BHF_Manijak
#968 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Susic desni bek odmah? Vjerovatno se misli na ovog decka Matea, ali da odmah uskoci u prvu postavu...
- SkyLimit
#969 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Taj sastav su vjerovatno onako lupnuli sa tog portala za svoju dušu, ali to za Sušića čak i ne izgleda toliko nelogično.
S obzirom da je Mujdža uvijek ili povrijeđen ili izvan forme ili oboje, a Martić nema ni člansku karticu iz biblioteke što se tiče BiH dokumenata, i nemaš bolje rješenje od njega.
S obzirom da je Mujdža uvijek ili povrijeđen ili izvan forme ili oboje, a Martić nema ni člansku karticu iz biblioteke što se tiče BiH dokumenata, i nemaš bolje rješenje od njega.
- Point.
#970 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Ne. Fino je to Mesa objasnio. Nije to to.leškarenje wrote:A nije se mogao uvjeriti ispred TV-a da ne igraju,jel' ?MOSALJOZE wrote:http://reprezentacija.ba/20375-mehmed-b ... gube-moral
- MOSALJOZE
#971 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Pa bolje da hoda nego da kupi paket za 300 ojra i gleda utakmice u fotelji.leškarenje wrote:A nije se mogao uvjeriti ispred TV-a da ne igraju,jel' ?MOSALJOZE wrote:http://reprezentacija.ba/20375-mehmed-b ... gube-moral
@point leškarenje voza trolu
- bingov buraz
#972 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
Najbolje da ga otpustimo,evo ima triimjeseca kako je selektor a vazda isto bodova imamo.
- MOSALJOZE
#973 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
ti i burek nema dalje budzetlije no.1leškarenje wrote:Nije istina,amidza rahmetli je vozio trolu...ja sam ti budzetlija,sto bi neki rekliMOSALJOZE wrote:
@point leškarenje voza trolu
-
samkoF
#974 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
bingov buraz wrote:Najbolje da ga otpustimo,evo ima triimjeseca kako je selektor a vazda isto bodova imamo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#975 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije
I nazadujemo na FIFA ljestvici....bgm nogabingov buraz wrote:Najbolje da ga otpustimo,evo ima triimjeseca kako je selektor a vazda isto bodova imamo.