Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mirsek

#951 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by mirsek »

_mufljuz_ wrote:ja gledam ovu raspravu po pitanju rasporeda igraca i formacija - moram reci da mi drago vidjet zdravo razmjenjivanje misljenja iako nas niko nece pitat nista ....

...pa skontam kako razmislja kaseta u glavi Poglavice Telece Lice:

...."samo ih guraj guraj, bice provizije pri prodaji ovo ono...stari se, valja ostarit a imat para a kako drugacije nego preko klinaca iz agencije"....

meni je sve jasno bilo kad sam protiv nigerije vidio jednog od najboljih stopera evrope, mladog reprezentativca njemacke ej covjece - njemacke..... kako sjedi na klupi.....
Sto je najgore, da nije debil kao sto jeste niko mu ne bi prigovorio da je npr. pri dobrom rezultatu po nas protiv kipra zadnjih 10-15 minuta ubacio TSS ili svrsajevica ili protiv andore cak citavo poluvrijeme.
Ali taj mazlum u vrlo vaznim utakmicama na pocetku kvalifikacija gdje se stvara pobjednicka atmosfera ili jos gore na SP u presudnoj utakmici protiv nigerije ubacuje svoje pulene i izmislja do tada nevidjenu formaciju na SP u istoriji i tako nam direktno ugrozava i plasman i atmosferu u timu radi jebenog licnog interesa i tvrdoglavosti.
zecko_kupuz

#952 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by zecko_kupuz »

Ovo je pokazalo da smo postali jalovi i totalno nekonkretni, nešto ala Španija - držiš loptu, kružiš, ima tu duplih pasova, ali nigdje okomitih lopti, nigdje utrčavanja.

Žalim slučaj, ali sve je to opet do selektora, kako on dijeli zadatke na terenu? Momci imaju želju, trče nešto dok mogu, ali ponavlja se međusobno sudaranje, čekanje i stidljivost da se krene jače na protivnika ili u napad.

Ovog Tinkija mi postaje žao :-D , želi se dokazati, ubacivao se i pritiskao donekle, ali on jednostavno nema jasnu ulogu u sredini. Da mu amidža vrli dodijeli neki jasan, jednostavan zadatak, u konkretnim crticama i u skladu s njegovim (skromnijim) karakteristikama, bio bi nam zapravo od koristi (neko vrijeme :D ).
SkyLimit

#953 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SkyLimit »

Svaka čast našim navijačima, par puta je opasno zagrmilo sa tribina.
BlueBlood

#954 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by BlueBlood »

dajte gif kad Besic stize Bejla i uzima mu loptu bez prekrsaja !!! :nindzastajl:
svi u napad

#955 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by svi u napad »

luckylaka wrote:Dakle ,,historijske,,utakmice su na redu.Kakve su nam sanse,koliko realno mozemo izvuci u ovakvom stanju.Ja licno mislim da sve ispod 6 boba je katastrofa tj.oprostaj od direktnog plasmana na europsko.Bez 6-ice ,,a nama baraz je...,,Otkobar fest pocinje 10.10 i zavrsava sa hajrom 13.10(0be u 13:45) na BHT u HD :thumbup: :bih:
E ovo je moj Krajisnik napisao i s tim otvorio ovu temu. Volio bih da procita ovaj komentar bar dva puta a onda nastavi pisati ode osionom neznalici u nas poznatoj po nadimku Amidza. Znam da mi je komentar nidje veze ali jebiga malo logike a i morala i postenja ne bi skodilo. Da podsjetim da je i jedan od najvecih igraca svijeta Maradona ujedno i jedan od najlosijih trenera (ovo mi nesto poznato - i mi nesto slicno u basci imamao) otjeran i ne bavi se trenerskim poslom. Umjesto da su mufljuzi iz Saveza odmah po kratkom postupku otjerali nasu neznalicu oni ga ostavili na zadovoljstvo clanova Saveza koji su na vrijeme uvidjeli i znali da ce ovaj lik unistiti ono jedino sto je vrijedilo i sto je spajalo koliko toliko ovu rasivenu drzavu. Gosp. Begicu i Jasmine Bakovicu kako vas nije stid proci carsijom i zvati se Bosancem. Vi uopste niste svijesni sta radite svojim ne radom i ne zalaganjem. Vasi i doprinosi ostalih clanova odbora su katastrofalni i blago je reci da ne davanjem otkaza ovoj neznalici od trenera ste izdajnici svoje i nase domovine. Zalosno je da ste pristali na talove sa familijom Susic i tako se stavili na stranu onih koji unistavaju i ono malo nade i ponosa kod ovog napacenog i osiromasenog naroda koji odvaja od usta da bi neradnik od selektora bezobrazno uzeo 75 000 KM mjesecno. Mogao bih svasta ovdje argumentovano napisati ali necu jer nema smisla to raditi kad ce ona 3-4 lika opet nastaviti sa provociranjem nas postenih navijaca koji imamo glavu da razmisljamo i oci da vidimo da ce ublehas sve sjebati a ove ublehe koje ga brane ce se nastaviti smijati sa strane pokazujuci nekom od svoje raje kako oni uspjesno zajebavaju raju koja se pale ko benzin na njihove komentare (ne bih o kvaliteti istih).
Zalosno je da smo mi kao narod veliki mazohisti i mozemo svasta trpiti. Evo osim nas ovdje forumasa niko od navijaca da izrazi svoje nezadovoljstvo i donese bar transparent Odlazi Amidza ili Dosta nam je nepotizma. Novinari kao i obicno sute i svi zajedno gledamo kako se jedna divna bajka i divna generacija raspada. Tuzan sam jer nam se lose pise. U nedelju ce opet isti lopovi dobiti glasove a u ponedeljak cemo ponovo cuti da je jos ostalo puno utakmica i bodova u igri. Ne znam da li cu moci spavati veceras. Ostajte mi zdravo. Naprijed BiH.
Zmijuga loma

#956 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Zmijuga loma »

Artest wrote:Tino je presetao zadnjih 10 min. Bilo je ono mojne meni boga ti. Tacno se vidilo da je crko.

Jedina osoba koja me vise iritira od Jave jeste buhtla velid. Ljigavac nastavlja u svom standardnom, snishodljivom tonu. Dere da je (nepostojeci) penal na Ibisevicu i tako pokusava usicarit koji patriotski bod za sebe. Na kraju utamice gnjida rezonuje u stilu nismo imali srece i da je puno bolja igra nego protiv Kipra.

Stvorili smo jednu pravu sansu iz igre protiv slabog protivnika i to je za slavlja i zadovoljstva? Seljaktor se definitivno slaze sa njim. Prezivjeti do proljeca je njegov jedini motiv. Nema sanse da ponudi ostavku bez obzira na rezultat protiv Belgije. Covjek je sam reko: dok ima sanse, sto bi me mijenjali?
Još bod protiv Izraela i Sajo do proljeća meće 400.000 kaemova. :bih:
SkyLimit

#957 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SkyLimit »

Bale poslije utakmice, kaže da su mogli i pobijediti ali da protiv reprezentacije kao što je Bosna ne možeš biti nezadovoljan sa bodom, da je Begović dobar golman i da mu je odlično odbranio onaj šut.

legionar2010

#958 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by legionar2010 »

Jack Be Nimble wrote:Ma bod ko kuca! Otici u goste uvijek zajebanom Velsu i vratiti se bez primljenog gola je dobra stvar. Klepnuti Belgiju dva tri razlike i to je to. Dobar ucinak!
Po ovome veceras mozes ovo reci, da mi znati sa kojeg si ti planeta auuu...
agnostic_front

#959 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by agnostic_front »

Boli nas k**ac za rezultate!!!
zetareticula

#960 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by zetareticula »

Kakva su ocekivanja za Belgiju :D prognoziro sam 1:1 sa Velsom ali osta 0:0 nas "atomski napad" zakazao po ko zna koji put sa majstorskom taktikom :cry: prognoza za Belgiju mozda nam vrate za onih 2:4 to je moja neka prognoza ili mozda 1:4 na zalost :evil:
Artest

#961 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Artest »

Zmijuga loma wrote:
Artest wrote:Tino je presetao zadnjih 10 min. Bilo je ono mojne meni boga ti. Tacno se vidilo da je crko.

Jedina osoba koja me vise iritira od Jave jeste buhtla velid. Ljigavac nastavlja u svom standardnom, snishodljivom tonu. Dere da je (nepostojeci) penal na Ibisevicu i tako pokusava usicarit koji patriotski bod za sebe. Na kraju utamice gnjida rezonuje u stilu nismo imali srece i da je puno bolja igra nego protiv Kipra.

Stvorili smo jednu pravu sansu iz igre protiv slabog protivnika i to je za slavlja i zadovoljstva? Seljaktor se definitivno slaze sa njim. Prezivjeti do proljeca je njegov jedini motiv. Nema sanse da ponudi ostavku bez obzira na rezultat protiv Belgije. Covjek je sam reko: dok ima sanse, sto bi me mijenjali?
Još bod protiv Izraela i Sajo do proljeća meće 400.000 kaemova. :bih:
Jest, ali ti ne cijenis njegovu zrtvu. Danas je prestajo pola sata na nakoj kisi.

Inace, Sajke je plaho razmazio nasu raju. Plasirao nas na Svjetsko prvi put i sad bi raja da se svake godine nedje ide.
p206

#962 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by p206 »

da se EP igra negdje drugo a ne u Francuskoj možda bi otišao...ovako čisto sumnjam dok ima i promil šanse, jer mislim da mu njegov ego to ne dopušta... sama pomisao da vodi rep. tamo, pa pitanja novinara o njegovoj karijeri u PSG-u...
Paul F.

#963 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Paul F. »

Pa fudbal je igra. Kao što sam već pisao ovdje, meni je igra najbitnija. Večeras je bila odlična.
Last edited by Paul F. on 11/10/2014 01:25, edited 1 time in total.
Logovan

#964 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Logovan »

legionar2010 wrote:
Jack Be Nimble wrote:Ma bod ko kuca! Otici u goste uvijek zajebanom Velsu i vratiti se bez primljenog gola je dobra stvar. Klepnuti Belgiju dva tri razlike i to je to. Dobar ucinak!
Po ovome veceras mozes ovo reci, da mi znati sa kojeg si ti planeta auuu...
Isto k'o što je nas Kipar pobijedio, tako i mi možemo Belgiju.

Pa nećemo se valjda naguziti. Nismo na to spali.
p206

#965 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by p206 »

Paul F. wrote:Pa fudbal je igra. Kao što sam već pisao ovdje, meni je igra najbitnija. Večeras je bila odlična.
ne može biti odlična jer su imali 2 mrtve šanse...prije vrlodobra, sa slabom realizacijom glavnih igrača, koja nas prati već koliko utakmica...
agnostic_front

#966 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by agnostic_front »

Paul F. wrote:
Pa fudbal je igra. Kao što sam već pisao ovdje, meni je igra najbitnija. Večeras je bila odlična.
Tako je, bitno je da Mume poćera.
Infaze Studio

#967 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Infaze Studio »

Idemedosumom wrote:Ja sam zadovoljan, sve u svemu. Treba uzeti u obzir da nam nekoliko igraca fali, te da ponovo nismo imali srece.

Wales je bio fizicki mnogo jaci, brzi, skoro su sve duele dobili. Mi smo imali tehniku na svojoj strani, napravili smo vise prilika nego oni, al ipak je to malo (ako uzmemo u obzir kako smo igrali proslih kv.)

Razumijem da Bratić nije popularan zbog papeta, ali meni licno je sven-tin dobro odigrao, dok mi je Pjanic skroz podbacio.

Ocekujem inshaAllah pobjedu protiv Belgije, makar se cijeli forum ne slagao samnom.

:bih: :bih: :bih:
:thumbup: posebno podvuceno. Momak je bio izgubljen totalno. Jos uvijek mislim da se najbolje snalazi u postavi sa dva prava krila, ali ovakvog raspolozenja za igru ne moze u nikakvoj postavi odigrati dobro. Fakat, nabi momka ramenom sa zutim kartonom, bez IKAKVE potrebe.
Sto se tice izmjena... Koga je mogao uvesti da POBOLJSA nasu igru??
Ono je izgledalo iskusno u 1. pol, jer smo ih "pustili" da se "ispucaju" prvih 23 minute, a onda mirno preuzeli inicijativu.
Dva zuta kartona su nas sjekla u oba poluvremena. Prvo Pjanicev (do tada je nekako i igrao), a oinda u 2. pol nas je presjekao prekid i Dzekin karton.
BTW, sudijin kriterij za davanje kartona je bio smijesan. 3-ca ide da Mujdzi amputira nogu djonom, i ne dobije ni zuti. Bejl Dzeku nosi iz guzve 20 metara ko buldozer, ovaj daje Dzeki i njihovom kapitenu zuti :roll:
U vrlo teskoj smo situaciji. Izgledamo bezidejno, a trebaju nam golovi i pobjede......................
Paul F.

#968 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Paul F. »

svi u napad wrote:Evo osim nas ovdje forumasa niko od navijaca da izrazi svoje nezadovoljstvo i donese bar transparent Odlazi Amidza ili Dosta nam je nepotizma. Novinari kao i obicno sute i svi zajedno gledamo kako se jedna divna bajka i divna generacija raspada.
Pa od toga i dolazi onaj epitet o miševima sakrivenim iza ekrana.
Nego, bilo bi jako zanimljivo da u zemlji gdje jedino fudbalska reprezentacija funkcioniše kako tako, narod izađe na ulice da ruši upravo to.
TheMule

#969 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by TheMule »

Paul F. wrote:
svi u napad wrote:Evo osim nas ovdje forumasa niko od navijaca da izrazi svoje nezadovoljstvo i donese bar transparent Odlazi Amidza ili Dosta nam je nepotizma. Novinari kao i obicno sute i svi zajedno gledamo kako se jedna divna bajka i divna generacija raspada.
Pa od toga i dolazi onaj epitet o miševima sakrivenim iza ekrana.
Nego, bilo bi jako zanimljivo da u zemlji gdje jedino fudbalska reprezentacija funkcioniše kako tako, narod izađe na ulice da ruši upravo to.
Nema tu protesti, paljenje, ovo ono. Jednostavno, niko ne ode na utakmicu u Zenici, i ovi iz saveza ce sami skontati u cemu je problem. Udri po dzepu dok jos ima vremena
denimb

#970 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by denimb »

Ko dirne u Papeta dirnuo je u Dejton...pa jel' vako?

Placem...
BHF_Manijak

#971 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by BHF_Manijak »

Onaj ko je htio gledati utakmicu pravim ocima i onaj ko je skinuo naocale Papetomanije, vidio je da mi nismo gotovo nista, osim posjeda lopte, pokazali protiv znatno inferiornijeg protivnika!

Prije samog pocetka kvalifikacija i prije same one bruke protiv Kipra, svaka dusa u drzavi je znala da smo mi u odnosu na Vels sila, jer oni osim Balea i Ramseya nemaju igraca vrijednog paznje. Dakle, budite iskreni do kraja sami sebi priznajte da je bod protiv takve ekipe neuspjeh. Pa njih je mrtva Srbija dobila u proslim kvalifikacijama, raspadnuta Srbija.

Mi na ovoj utakmici smo jednu jedinu sansu napravili iz neke poluakcije. Ubacaj Susica. Gdje su ostale sanse? Pjanicev prekid? Mi nijedne jedine akcije nismo napravili, da se vidjelo da to na nesto lici. Sve nam se svodilo na to ako Pjanic ili Susic u sredini nesto naprave. Nabrojte mi jednu upotrebljivu loptu za Dzeku ili Ibisevica? Nema ih. Dzeko na 40 metara od gola, pored 3 kreativca u sredini - ko je ba ovdje lud???

Nije vise sporan ni izbor igraca ni imena istih, vec njihova postavka na terenu. Ponovo bez krila, ponovo sa trojicom igraca koji vole loptu drzati u svom posjedu (Medo, Pjanic, Susic), ponovo sa 4 centralna veznjaka u sredini i ponovo na kraju trenerska fula!
Ko to zeli vidjet ce, ko nece pravdat ce se time da je patriJota, a ostali su supci i mrze reprezentaciju.

Neko i dalje nece vidjeti selektorove takticke fule i fule sa izborom igraca i na spisku, ali i u prvih 11!

Neko ko veze nema s pracenjem fudbala i ko je do prije 2-3 godine saznavao rezultate preko stranica ala livescore.com reci ce da je ovo veceras sjajno bilo. Neko ko misli da je drzati loptu u svojim nogama 80 minuta, a pored toga ne stvoriti nijednu sansu iz izradjene akcije niti imati kakav pokusaj napada!
Ti neka pocnu pratiti kriket, fudbal im ne ide od ruke, ne razumiju se!
Nije onda cudno sto se takvi i slicni slazu sa Safetom. On isto razmislja prije utakmice, daj mu posjed lopte. Odlicno, imao ga je u Velsu, samo mu jos treba reci da iz tog posjeda moras nesto napraviti i pokusati zabiti gol, jer mi to u Velsu nismo uradili.
cindrlimindrli

#972 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cindrlimindrli »

TheMule wrote: Jednostavno, niko ne ode na utakmicu u Zenici, i ovi iz saveza ce sami skontati u cemu je problem.
Kakve sve briljantne ideje neces ovdje procitati. Poslije onog strucnjaka od neki dan kad je tvrdio da bi najpametnije
bilo da navijaci kupe dionice reprezentacije pa da se kao za nesto pitaju, ja sam mislio da me vise nista ne moze
iznenaditi. Zajebah se.
Paul F.

#973 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Paul F. »

TheMule wrote: Nema tu protesti, paljenje, ovo ono. Jednostavno, niko ne ode na utakmicu u Zenici, i ovi iz saveza ce sami skontati u cemu je problem. Udri po dzepu dok jos ima vremena
Pa ja se nadam da takvi svakako i ne idu na utakmice.
cindrlimindrli

#974 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by cindrlimindrli »

BHF_Manijak wrote:Nabrojte mi jednu upotrebljivu loptu za Dzeku ili Ibisevica? Nema ih.
Ma nemoj...evo na prvu, asistencija Medunjanina dva puta Edinu, jednom je opalio glavom pored gola, drugi put
je pustio kontajuci da ode u gol kad je golman istrcao, onda centarsut, zaboravio sam koga, kad je Vedada pogodio
u obrvu a ovaj je poslao pravo u golmana...ma bilo je masa dobrih stvari sinoc.
TheMule

#975 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by TheMule »

cindrlimindrli wrote:
TheMule wrote: Jednostavno, niko ne ode na utakmicu u Zenici, i ovi iz saveza ce sami skontati u cemu je problem.
Kakve sve briljantne ideje neces ovdje procitati. Poslije onog strucnjaka od neki dan kad je tvrdio da bi najpametnije
bilo da navijaci kupe dionice reprezentacije pa da se kao za nesto pitaju, ja sam mislio da me vise nista ne moze
iznenaditi. Zajebah se.
To nisam procito ali nije losa ideja, bar bi tu trebo biti neki izbor Predsjednika repke ili slicno. Reprezentacija nije privatno vlasnistvo, normalno da bi se gradjani trebali pitati. Staviti sistem ko u Barceloni/Realu, izbori svake 4 godine
Locked