Desničari osvajaju Evropu!
- jeza u ledja
#951 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma ne prati nacionalizam pad ekonomije ko sat, jebiga. Ekonomija raste, Poljska je kako kazu primjer napretka u I. Evropi, itd, ali ne mogu rast i padovi ekonomije u roku par godina mijenjati misljenja ljudi koje se formira par decenija.
Realno, najnoviji rast desnice je u najvecoj mjeri uzrokovan izbjeglickom krizom, ali je on narastao na ekonomskim desavanjima u zadnjih 10 godina.
Ja bih u stvari najprije rekao da je rast nacionalizma najvise zasnovan na percepciji lose ekonomske perspektive za domicilno stanovnistvo.
Realno, najnoviji rast desnice je u najvecoj mjeri uzrokovan izbjeglickom krizom, ali je on narastao na ekonomskim desavanjima u zadnjih 10 godina.
Ja bih u stvari najprije rekao da je rast nacionalizma najvise zasnovan na percepciji lose ekonomske perspektive za domicilno stanovnistvo.
- animals
#952 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Kazu ekonomija raste..
produktivnost isto..nezaposlenost pada..
ali u klincu..
ti u Austriji ne mozes vise fakticki naci posao a da ne moras u Leih firmi raditi..
znaci druga ruka..u svim velikim firmama uzimaju samo tako radnike..
dok im trebas radis , kad ne trebas kuci si..
i ulazis u statistiku zaposlenog..
a kad trebas kredit, ode u banku, i oni ti kazu ti nemas stalni posao..
ti si riziko faktor, za banku..
ali u klincu..
ti u Austriji ne mozes vise fakticki naci posao a da ne moras u Leih firmi raditi..
- jeza u ledja
#953 Re: Desničari osvajaju Evropu!
animals wrote:Kazu ekonomija raste..
ali u klincu..
Evo upravo je animals dobar primjer te drukcije percepcije ekonomske realnosti, a samim tim i razmisljanja o imigraciji.jeza u ledja wrote: Ja bih u stvari najprije rekao da je rast nacionalizma najvise zasnovan na percepciji lose ekonomske perspektive za domicilno stanovnistvo.
- animals
#954 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ja valjda koji zivim u Austji, znam bolje od tebe iz Amerike i nekog iz Bosne..jeza u ledja wrote:
Evo upravo je animals dobar primjer te drukcije percepcije ekonomske realnosti, a samim tim i razmisljanja o imigraciji.
- jeza u ledja
#955 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Nisam ni spekulisao oko toga da li je tvoja percepcija tacna ili ne. Mislim mozemo i o tome, ali mi se ne da.animals wrote:Ja valjda koji zivim u Austji, znam bolje od tebe iz Amerike i nekog iz Bosne..jeza u ledja wrote:
Evo upravo je animals dobar primjer te drukcije percepcije ekonomske realnosti, a samim tim i razmisljanja o imigraciji.
No da je u pitanju percepcija - jeste. Svi mi imamo svoje percepcije necega, u ovisnosti od toga cemu vjerujemo, cemu smo skloni vjerovati, a i od licnih iskustava...kao i od sposobnosti zakljucivanja.
- SaraFina
#956 Re: Desničari osvajaju Evropu!
animals wrote:Kazu ekonomija raste..
ali u klincu..
Peru lovu
- fakat
#957 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Da, fasizam ne samo da nije vezan jedino za Njemce nego ga ima i kod Poljaka, Srba, Ukrajinaca, ...a onda se iznenadis kad vidis Mongole sa svastikama, ili fasizam u Burmi, u Japanu, u Izraelu, u Indiji.hAZNADAR wrote:Fasizam nema nacionalni predznak i nije rezervisan samo za Nijemce.mousstapha wrote:Ma oni su prije svega izgubljeni. Jbt ako su stradali od Njemaca, onda je fasizam zadnja ideologija sa kojom ce koketirati. To je ko da po Sarajevu Bosnjaci hodaju sa uzdignuta tri prsta. Apsurd.
Desnica i fasizam u zapadnoj Evropi danas je rastuci patriotski trend i odbrana nacionalnih vrijednosti od negativnih manifestacija multietnicnosti.
Zapad je prerastao fazu gdje u desnicu idu samo glupi i neobrazovani.
Desnica i fasizam u istocnoj Evropi tek sada ulazi u tu fazu a to je kompleks fukare i dokazivanje evropejstva na laksi nacin.
- seln
#958 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Wrong!animals wrote:Odlicna privredna situacija je za bogate..seln wrote:Kako onda objasnjavas trenutno odlicnu privrednu situaciju u Europi i pobjede desnice?animals wrote:Nacionalizam buja ondje gdje je losa ekonomska situacija..
sto bolja , manje je nacionalizma..
oni koji bez ikakve kontrole primaju izbjeglice, a znaju da ih ne mogu integrisati,
ili im obezbijediti zivot dostojan, su glavni krivci za porasta desnicara..
sto vise posla za 1000 eura, to ce desnica vise jacati..
Njemacka vec nekoliko godina ima visak u kasi, a AfD od pobjede do pobjede?
Austrija - nezaposlenost pada, produktivnost raste,a pobjedjuje desnica.
Italija - konacno stabilizirana, a ankete vide premijera koji je to stabilizirao pri dnu tabele.
za prosjecnog stanovnika sve losija..
ako zivis u Austriji, znas i sam koliko su porasli troskovi zivota u
ondosu na primanja..mladi ljudi sve teze nalaze posao..
u Njemackoj je jos losije, porast poslova je za 1000 eura plate..
Naravno da su neke stvari postale skuplej (stanovanje npr.), ali sila drugih je do dzaba.
A to sto mladi ljudi imaju prevelika ocekivanja, pa sa zavrsenim zanatom zele voziti BMW i nositi markiranu odjecu... do njih je, a ne do situacije.
- animals
#959 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Znam..ali ipak, nema uopce govora o desnici nekakvoj u Austriji..seln wrote:
Wrong!
Naravno da su neke stvari postale skuplej (stanovanje npr.), ali sila drugih je do dzaba.
A to sto mladi ljudi imaju prevelika ocekivanja, pa sa zavrsenim zanatom zele voziti BMW i nositi markiranu odjecu... do njih je, a ne do situacije.
taj famozni FPÖ, ako udju u vladu, bice pitomiji od SPÖ..
mozda se malo zavrne cesma za azilante, i to je to..
ali tu su i u pravu.
ne moze svaki kome se cefne zatraziti azil i imati primanja , maltene ko neko ko
radi..nije realno, niti posteno..
- seln
#960 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Uclani se, promijeni ime... ne bi bio prvi.animals wrote:Strasna desnica u Austrijise bori se za prava pusaca, za prava vozaca..
to su im prvi koraci..kakvi stranci, kakvi bakaraci..
predizborne gluposti..
- animals
#961 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A ja budala i raspravljam sa tobomseln wrote:Uclani se, promijeni ime... ne bi bio prvi.animals wrote:Strasna desnica u Austrijise bori se za prava pusaca, za prava vozaca..
predizborne gluposti..
nemas nista konkretno reci, vec obicno hinjski podbadas..
- seln
#962 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Samo ti savjetujem da se prilagodis... tako je i izvjesni Petar Hojac postao Peter Westenthaler i dogurao do generalnog sekretara FPÖ.animals wrote:A ja budala i raspravljam sa tobomseln wrote:Uclani se, promijeni ime... ne bi bio prvi.animals wrote:Strasna desnica u Austrijise bori se za prava pusaca, za prava vozaca..
predizborne gluposti..![]()
nemas nista konkretno reci, vec obicno hinjski podbadas..
Nema FPÖ nista protiv stranaca, pod uslovom da su Nijemci, Danci i slicni Arijevci... oni imaju samo nesto protiv azilanata, muslimana, Afrikanaca, Azijata, Jevreja, ljevicara, liberala...
- Pandakonda
#963 Re: Desničari osvajaju Evropu!
A šta je loše u tome ako preferiraš ljude koji su slični tebi ? Pa i taj Afrikanac, Jevrej, Azijat će uvijek prije odabrati svojeg nego tuđeg, to je ljudska priroda da biramo ljude koji su slični nama.seln wrote: Samo ti savjetujem da se prilagodis... tako je i izvjesni Petar Hojac postao Peter Westenthaler i dogurao do generalnog sekretara FPÖ.
Nema FPÖ nista protiv stranaca, pod uslovom da su Nijemci, Danci i slicni Arijevci... oni imaju samo nesto protiv azilanata, muslimana, Afrikanaca, Azijata, Jevreja, ljevicara, liberala...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- seln
#965 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Apsolutno nije nista lose ako tako biras drustvo za subotnju pijanku.Pandakonda wrote:A šta je loše u tome ako preferiraš ljude koji su slični tebi ? Pa i taj Afrikanac, Jevrej, Azijat će uvijek prije odabrati svojeg nego tuđeg, to je ljudska priroda da biramo ljude koji su slični nama.seln wrote: Samo ti savjetujem da se prilagodis... tako je i izvjesni Petar Hojac postao Peter Westenthaler i dogurao do generalnog sekretara FPÖ.
Ako to uzimas kao osnovu za bilo kakvu segregaciju ili diskriminaciju, onda je lose, a u vecini civilizovanih drzava i protivzakonito.
- seln
#966 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Black swan wrote:http://tribun.hr/mladi-imigranti-polako ... -svedskoj/
Jooj, izvora... za njih je SAFF ko Frankfurter Allgemeine.
komi, na sta si ti spao...
-
Bodkin
#967 Re: Desničari osvajaju Evropu!
jeza u ledja wrote:animals wrote:Kazu ekonomija raste..
ali u klincu..
ti si riziko faktor, za banku..Evo upravo je animals dobar primjer te drukcije percepcije ekonomske realnosti, a samim tim i razmisljanja o imigraciji.jeza u ledja wrote: Ja bih u stvari najprije rekao da je rast nacionalizma najvise zasnovan na percepciji lose ekonomske perspektive za domicilno stanovnistvo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#968 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Desničari i dalje rovare...
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/rasp ... /171116012Rasprava u Evropskom parlamentu: Oktobarska revolucija (ni)je bila zlo?
- animals
#969 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ala ste jadni..Bodkin wrote:jeza u ledja wrote:animals wrote:Kazu ekonomija raste..
ali u klincu..
ti si riziko faktor, za banku..Evo upravo je animals dobar primjer te drukcije percepcije ekonomske realnosti, a samim tim i razmisljanja o imigraciji.jeza u ledja wrote: Ja bih u stvari najprije rekao da je rast nacionalizma najvise zasnovan na percepciji lose ekonomske perspektive za domicilno stanovnistvo.![]()
Samo pokazujete zasto ste zadnja drzava u Evropi..
- jeza u ledja
#970 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Cuj jadni? Jesam li ti ja nesto ruzno rekao mozda?animals wrote:
Ala ste jadni..
Cuj zadnja smo drzava u Evropi. "Mi" nismo u Evropi uopste, a ekonomski "nam" ne mozete prismrditi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#971 Re: Desničari osvajaju Evropu!
nisam čito al ste jadni
- Connaisseur Karlin
#972 Re: Desničari osvajaju Evropu!
pff, americko smece vam je draze od lijepe Evropejeza u ledja wrote:Cuj jadni? Jesam li ti ja nesto ruzno rekao mozda?animals wrote:
Ala ste jadni..
Cuj zadnja smo drzava u Evropi. "Mi" nismo u Evropi uopste, a ekonomski "nam" ne mozete prismrditi.
- uglavnomja
#973 Re: Desničari osvajaju Evropu!
on topic, desnicari na vlasti
laganini napad na statisticki biro, prijetnja preseljenjem iz glavnog grada nedje u pizdice ... nekih odjeljenja valjda, direktorica biroa raspamecena, ostavka ovo ono ... sta ce ljudi, ne mogu putovati, pasce kvalitet blabla ...
i paff dans tekst u novinama, naslov
rodjeni norvezani placaju duplo vise poreza od stranaca
ministrica finansija, politicka haverica predsjednice vlade na sjednici vlade to rekla, izvor drzavni statisticki biro
i dalje u tesktu se razglaba detaljno, norvezanim placa cca 12.000 eur godisnje poreza, a iranac ili poljak 6-7.000, a svabo i sved 10-11.000 eur
a zadnji redic u tekstu, neki sindikalac men's'cini kaze da je najvise stranaca zaposleno u granama sa najmanjom platom
ali vecina ce procitati naslov, neki samo ovaj dio sa brojevima, amlo ko ovo o platama i zdravom razumu
tekst 0 bodova sa novinarske tacke, nikakve analize, objasnjenja, poredjenja po obrazovanju, po granama privrede ...
sve u rukavicama, ne trebaju ni zastave ni marsevi ni nabildani celavci - samo spomeni da stranci dobijaju najvise iz budzeta, a anjamanje daju - sljedeci izbori osigurani
laganini napad na statisticki biro, prijetnja preseljenjem iz glavnog grada nedje u pizdice ... nekih odjeljenja valjda, direktorica biroa raspamecena, ostavka ovo ono ... sta ce ljudi, ne mogu putovati, pasce kvalitet blabla ...
i paff dans tekst u novinama, naslov
rodjeni norvezani placaju duplo vise poreza od stranaca
ministrica finansija, politicka haverica predsjednice vlade na sjednici vlade to rekla, izvor drzavni statisticki biro
i dalje u tesktu se razglaba detaljno, norvezanim placa cca 12.000 eur godisnje poreza, a iranac ili poljak 6-7.000, a svabo i sved 10-11.000 eur
a zadnji redic u tekstu, neki sindikalac men's'cini kaze da je najvise stranaca zaposleno u granama sa najmanjom platom
ali vecina ce procitati naslov, neki samo ovaj dio sa brojevima, amlo ko ovo o platama i zdravom razumu
tekst 0 bodova sa novinarske tacke, nikakve analize, objasnjenja, poredjenja po obrazovanju, po granama privrede ...
sve u rukavicama, ne trebaju ni zastave ni marsevi ni nabildani celavci - samo spomeni da stranci dobijaju najvise iz budzeta, a anjamanje daju - sljedeci izbori osigurani
- animals
#974 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Nisam na tebe mislio..jeza u ledja wrote:Cuj jadni? Jesam li ti ja nesto ruzno rekao mozda?animals wrote:
Ala ste jadni..
vec na Boldikanog
-
hAZNADAR
#975 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Vremena su se promijenila.jeza u ledja wrote:Ma ne prati nacionalizam pad ekonomije ko sat, jebiga. Ekonomija raste, Poljska je kako kazu primjer napretka u I. Evropi, itd, ali ne mogu rast i padovi ekonomije u roku par godina mijenjati misljenja ljudi koje se formira par decenija.
Nekada je na zapadu desnica znala pobijediti ali i usrati motku konto korupcije, povlastica bogatijima, afera,.... Pa je ljevica poslije krpila rupe i vracala stvari na normalu.
Ekonomski prosperitet razvijenih evropskih drzava je zahvaljujuci ljevici na vlasti - posebno 60,70 ih. Ljevica je izgradila moderne drzave danasnjice i zasluzna za danasnji standard. I sada bilo koja stranka na vlasti moze odrzavati postojeci standard bez puno muke - pa i desnica.
Radnicka klasa koja je bila decenijama biracko tijelo ljevice - danas zivi u udobnim kucama, porodice imaju po dva auta i godisnje bar dva puta idu van na odmor. Tako da radnicka klasa vise ne glasa za ljevicu po defaultu i zbog svojih prava - danas sve funkcionise i bezvezna pitanja poput hidzaba dolaze ne prvo mjesto. Promijenila se tolerancija. Izbjeglickih valova je bilo i ranije - ovog puta ljudi prosto vide kako funkcionisu nekadasnje izbjeglice i njihova djeca i konto losih iskustava - nemaju vise tolerancije.
Na istoku Evrope je skroz druga prica. Rast desnice je vidjela zaba da se konji potkivaju i digla nogu