Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Danguba

#951 Re: Avionske nesrece

Post by Danguba »

nemere co'ek biti pametan... :roll:
Googlerica

#952 Re: Avionske nesrece

Post by Googlerica »

od prvog dana vam pisem,ne obracajte paznju na medijske gluposti :|

misljenje i doticnoj nesreci koja se desila u vrlo kratkom vremenskom periodu dijele vecina strucnjaka :!:
kota_pisvir

#953 Re: Avionske nesrece

Post by kota_pisvir »

Code: Select all

http://youtu.be/g-cGI4hj0Xo
obavezno pogledati. petljaju malezijci, petljaju :izet:
Edin H.

#954 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

sabinna38 wrote: Garant su ih roknuli
Zar? :shock:
sabinna38

#956 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

Matijevic_Vlado wrote:
sabinna38 wrote:
A neka vrsta opijuma?!!??! Jednom sam gledala film, kako su putnicima javili da stave maske, jer se kao nesto desava s avionom, i onda ih uspavali. Mislim da je moguce

Sumnjam na neku vrstu opijuma. Tako ih onesposobili, i galantno preuzeli avion.
a koje ti snaho vrste opijata koristis :mrgreen: ?

hehehe hoces da ti posaljem ?????
victom

#957 Re: Avionske nesrece

Post by victom »

Meni ovdje ništa nije jasno, oko nestanka aviona.
Posebno kad CNN počne nabadat i nabrajat gluposti.

1) Ako je avion otet i transponderi isključeni, kako je mogao proletiti kroz mrežu primarnih radara da niko ne primjeti NLO.
Što bi više tako letio, sve su veće šanse da bi bio primjećen.
CNN priča priču, možda je u Kazahstanu bla bla... HALLO baaa, KAKO ???

2) A ako je otet pa se zatim srušio, onda bi ga lako našli.... Opet CNN priča, kaže nije neuobičajeno, da avioni nestanu, pa spominju airfrance 447, kako je trebalo 2 godije da nađu balck box na dnu moru. HALLO BAAAAA, taj avion su odmah našli sljedećeg jutra, krhotine po cijelom moru plutale...znalo se da je avion pao, odmah su locirali signal crne kutije, i pošto je bilo duboko, laganini vadili dijelove. Ali ovje uopšte ne znaju GDJE je avion ? 7 dana poslije ???? HALOOOO ?

3) LJUDi , ja ne znam , al meni se čini da ovdje nešto ne štima....Jedino mi vanzemaljci ostaju kao objašnjenj, a CNN neću da gledam više, nerviram se bezzeze, kad neka žemska kaže "what's the probaaaability of mechanical issue"...
ja joj kažem, go fu..k yourself..

peace
Last edited by victom on 01/03/2021 05:01, edited 2 times in total.
JanuaryJones

#958 Re: Avionske nesrece

Post by JanuaryJones »

victom wrote:Meni ovdje ništa nije jasno, oko nestanka aviona.
Posebno kad CNN počne nabadat i nabrajat gluposti.

1) Ako je avion otet i transponderi isključeni, kako je mogao proletiti kroz mrežu primarnih radara da niko ne primjeti NLO.
Što bi više tako letio, sve su veće šanse da bi bio primjećen.
CNN priča priču, možda je u Kazahstanu bla bla... HALLO baaa, KAKO ???

2) A ako je otet pa se zatim srušio, onda bi ga lako našli.... Opet CNN priča, kaže nije neuobičajeno, da avioni nestanu, pa spominju airfrance 447, kako je trebalo 2 godije da nađu balck box na dnu moru. HALLO BAAAAA, taj avion su odmah našli sljedećeg jutra, krhotine po cijelom moru plutale...znalo se da je avion pao, odmah su locirali signal crne kutije, i pošto je bilo duboko, laganini vadili dijelove. Ali ovje uopšte ne znaju GDJE je avion ? 7 dana poslije ???? HALOOOO ?

3) LJUDi , ja ne znam , al meni se čini da ovdje nešto ne štima....Jedino mi vanzemaljci ostaju kao objašnjenj, a CNN neću da gledam više, nerviram se bezzeze, kad neka žemska kaže "what's the probaaaability of mechanical issue"...
ja joj kažem, go fu..k yourself..

peace
Taman tako. I lafo spominju neke misterije oko aviona AF, TWA, Egyptian Air a u biti se znalo i da su pali i gdje su pali...ovdje niko živ ne zna gdje je uopšte avion ni šta se desilo s njim. A novinari ko novinari, zarad tiraža tj. pregleda i klikova bacaju bombe. I taj CNN bar dvije oprečne vijesti dnevno objavi, na kraju će ubost' da su lafo tačno analizirali i izračunali. Kuš!

Sent from my iPad using Tapatalk
crnoplavo

#959 Re: Avionske nesrece

Post by crnoplavo »

Razak (premijer Malezije) je naveo da je komunikacija namerno ugašena na prelasku iz malezijskog u vijetnamski vazdušni prostor, kao i da poslednji podaci ukazuju da MH370 jeste krenuo nazad, pre nego što je skrenuo ka zapadu, nakon čega je napustio prostor koji pokriva vojni radar.

"Forenzičari više zemalja i stručnih tela su obradili podatke prikupljene sa satelita i ustanovljeno je da je MH370 poslednji put uočen u jednom od dva koridora. Prvi, severni prostire se od granice Kazahstana i Turkmenistana do severnog Tajlanda, a drugi, južni prostire se od Indonezije do južnog dela Indijskog okeana. Zbog toga, obustavili smo operacije u Južnom kineskom moru ", rekao je Razak.

sta ovi izjavljuju, od kazahstana do juznog dijela indijskog okeana, po zemaljske kugle znaci, i sad spominju kazahstan, jos na cnn-u kad sam vidio povlace crte u svim smjerovima, kao mozda je otisao na sjever, mozda na zapad, pa se okreno...
ćiribiribela

#960 Re: Avionske nesrece

Post by ćiribiribela »

.
say_cheese

#961 Re: Avionske nesrece

Post by say_cheese »

Googlerica wrote:od prvog dana vam pisem,ne obracajte paznju na medijske gluposti :|

misljenje i doticnoj nesreci koja se desila u vrlo kratkom vremenskom periodu dijele vecina strucnjaka :!:
Ne kontam, koje misljenje oni tacno dijele?
crnoplavo

#962 Re: Avionske nesrece

Post by crnoplavo »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/indij ... /140316011
Indija je pretraživala dvije odvojene oblasti oko ostrva u Andamanskom moru i Bengalskom zalivu, u okviru međunarodne potrage za Boingom 777 koji je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posade.

"Nijedan avion iz naše flote danas nije poletio. Čak su i brodovi mornarice koji su učestvovali u potrazi premješteni na drugo ostrvo", rekao je Sing.

Indijski kontrolori leta su isključili sjevernu rutu kretanja aviona, rekavši da je "nezamislivo" da je avion neprimjećeno letio indijskim vazdušnim prostorom u pravcu Kazahstana.
Muhamed Đakmić

#963 Re: Avionske nesrece

Post by Muhamed Đakmić »

Ovdje niko blage nema. Nisu Malezijci ništa gori od Amerikanaca i ostalih. Ili se nešto jebeno krupno zataškava, ili je tehnologija i sposobnost lidera ovog svijeta karina. Ja prije mislim da je ovo prvo u pitanju.
sabinna38

#964 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

Muhamed Đakmić wrote:Ovdje niko blage nema. Nisu Malezijci ništa gori od Amerikanaca i ostalih. Ili se nešto jebeno krupno zataškava, ili je tehnologija i sposobnost lidera ovog svijeta karina. Ja prije mislim da je ovo prvo u pitanju.

1 000 000 %
say_cheese

#965 Re: Avionske nesrece

Post by say_cheese »

Muhamed Đakmić wrote:Ovdje niko blage nema. Nisu Malezijci ništa gori od Amerikanaca i ostalih. Ili se nešto jebeno krupno zataškava, ili je tehnologija i sposobnost lidera ovog svijeta karina. Ja prije mislim da je ovo prvo u pitanju.
A sta bi to 'krupno' moglo da bude? Otmica i napad na US-bazu Diego Garcia, ugledali avion na radaru i skinuli ga sa neba?
Nabucco

#966 Re: Avionske nesrece

Post by Nabucco »

say_cheese wrote:
A sta bi to 'krupno' moglo da bude? Otmica i napad na US-bazu Diego Garcia, ugledali avion na radaru i skinuli ga sa neba?

Možda tajne nuklearne vježbe :roll: .
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#967 Re: Avionske nesrece

Post by un1ted »

Ma neko je oborio avion,a to nisu bili otmicari ili bilo tko iz aviona, 100%!
Muhamed Đakmić

#968 Re: Avionske nesrece

Post by Muhamed Đakmić »

say_cheese wrote:
Pa sasvim je legitimno pretpostaviti da je avion koji je isključio sve komunikacijske uređaje neko srušio.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#969 Re: Avionske nesrece

Post by Zviz »

Muhamed Đakmić wrote:
say_cheese wrote:
Pa sasvim je legitimno pretpostaviti da je avion koji je isključio sve komunikacijske uređaje neko srušio.
Nije bas, jer se prvo posalju lovci u zrak da izvide o cemu je rijec... bilo je slucaja gdje je avion skunut tj. putnicki jer su misli da je spiunski no prvo se posalju lovci, ali nije opet sigurno da vidili sta treba i mozda su ga skinuli. Rusi su tako odnosno SSSR je teko skino avion koji je greskom preletio u njihivu zracnu zono a tu vece na samoj granici letio USA spiun avion, i ovi oborili putnicki, jer pilot aviona slucajno napravio manever kojim je pilot vojnog razumio na opomenu kao da pokusaje izbjeci lovca. A ovi nisu ni vidili opomenu i eto nesporazuma.
say_cheese

#970 Re: Avionske nesrece

Post by say_cheese »

Muhamed Đakmić wrote:
say_cheese wrote:
Vjerovatno. Samo ne kontam, zasto nas taj "neko" laznim informacijama za nos vuce. Nije bitno za mene a ni za tebe, bitno je za ozaloscene porodice.
Muhamed Đakmić

#971 Re: Avionske nesrece

Post by Muhamed Đakmić »

Pa ko garantuje da lovci nisu izvidili situaciju? :D

Mislim, meni je puno lakše povjerovati da je neko avion srušio, nego da je avion sedam sati letio i da ga niko nije primijetio ni na koji način. To bi značilo da je tehnologija karina od ovce, a znamo da nije baš tako, Sadama iskopaše ispod zemlje.

say_cheese: Slažem se, nije ni meni to jasno, ali valjda ćemo saznati u narednih par dana.
JanuaryJones

#972 Re: Avionske nesrece

Post by JanuaryJones »

Samo sam čekala kad će Amerikanci izvući AlQaidu i terorizam iz rukava, dugo im je trebalo.

Muhamed Đakmić

#973 Re: Avionske nesrece

Post by Muhamed Đakmić »

JanuaryJones wrote:Samo sam čekala kad će Amerikanci izvući AlQaidu i terorizam iz rukava, dugo im je trebalo.

Daj link :D
Danguba

#974 Re: Avionske nesrece

Post by Danguba »

cuj srusili ga...pokupili dijelove, fino pomeli mjesto pada i kuci na presicu... :-)
say_cheese

#975 Re: Avionske nesrece

Post by say_cheese »

Muhamed Đakmić wrote:
JanuaryJones wrote:Samo sam čekala kad će Amerikanci izvući AlQaidu i terorizam iz rukava, dugo im je trebalo.

Daj link :D

Possible plot investigated after Al-Qaeda supergrass told court that four or five Malaysian men planned a passenger airliner hijack :-)

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... plane.html
Post Reply