BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Better Man

#951 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Better Man »

Innovation wrote:Da li se kod nas u bolnicama radi lasersko skidanje dioptrije?
Koliko znam, ne. Ali imaš kliniku Svjetlost (mislim da im je na Ilidži ili stupu sjedište) gdje se radi lasersko skidanje dioptrije.
_mufljuz_

#952 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by _mufljuz_ »

Image

http://www.klix.ba/vijesti/bih/uz-muzik ... /140901046

imam osjecaj da Mr Trezurkovic ganola sprema nogetanje za Tursku... ovo je nezapamceno uvlacenje u supak Turskoj....
cisto sumnjam da su ceste uvlaciguzacke posjete Erdoganu neke drzavnicke prirode zarad nekih kao drzavnih i nacionalnih interesa - taj nacionalni interes i sveopste dobro nije vidio ni na mapi osim samog sebe.....

mogu samo mislit sta je nasih para oprano u Turskoj...

Hare je prvi nabr'o tamo i to na vrijeme - a ovaj bogumi se opasno uvlaci Erdi u pakas da mu vise mu ni pertla ne viri.... ja mislim da je ovo ponasanje opasan presedan i da blage veze nema sa nekim opstedrzavnim interesom vec mi vise lici na pokusaj pravljenja terena za nogetanje i zastitu tamosnjeg (licnog) kapitala u slucaju vece plzdarije u BIH - a vec je Predsjednistvo zapaljeno da podsjetim.... i ne bih da sirim neku paniku ali mozda je opasan indikator krize koja tek slijedi... :-x :roll: ?

Sta mislite ima li osnove da govno sprema bijeg u slucaju (skorog) kolapsa BIH... ?
Dozer

#953 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Ma on ce na Kajmane. Toplije je, mirnije, ma raj na Zemlji. A, jos bitnije, i sva lova mu je tamo ;)
Dodo ce na Kipar. On je sebi tamo pripremio logistiku u vidu kucerka na plazici (privatnoj, narafski), a njegova valo je svakako mota.
HR komponente nece predaleko i njima odgovaraju HR oticici. Da li ce biti privatizovani ili ne, ostaje da se vidi.

Ali, sve je to na dugom stapu jer sad krece najnovija, najzajebanija i najrigidnija etno-nacionalisticka hajka. Ponovo, naravno. Ipak su ovo sad opet opsti/opci izbori, pa valja malo podgrijati dzamije i crkve, sto benzinom, sto eksplozijama. Valja podsjetiti nanu Fatu da im crkvicu u svom dvoristu. Valja povratnicima "reci", ali i pokazati da se nisu trebali vracati, a skola u Vrbanjcima (ili kako vec) i "problem" Bosanskog jezika su samo jedan od momenata koji ce se sad reaktivirati na opstu radost svih njih - i SDA, i SNSD-a, i HDZ-a, itd.

Drugim rijecima, trio fantastikus opet jase na dobro poznatim i ravnomjernim valovima etno-vjerskog nacionalizma.

Jedni ce sad kreirati nezadovoljstvo i otpor kod drugih na ovim stvarima (Srbi), i pri tome kod "svojih" sebi dizati rejting.
Drugi ce na sve to sutiti ili mlako reagovati, ali nista nece mijenjati (Bosnjaci), a kako bi kreirali otpor kod "svojih" prema drugima, i tako sebi dizati rejting.
Treci (Hrvati) se sutiti ne sve ovo kod prvih i drugih, a potencirace svoje ustaljene bajke o ugroznosti od prvih i drugih, vise od drugih nego od prvih, a kako bi kod "svojih" kreirali nezadovljstvo prema ostalima, i tako sebi dizali rejting.

Matrica ustaljena i jasna kao dan.

Mislim, sve ovo je cisto da se ljudi podsjete da se drze svojih stada i da, u sustini, treba da zadrze svoje razdvojene pozicije. Za svaki slucaj.

A, da je narod(i) pametan kako nije, sve bi ih zajedno otjerao u neku stvar, i to jednom za sva vremena.
_mufljuz_

#954 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by _mufljuz_ »

Dozer wrote:Ma on ce na Kajmane. Toplije je, mirnije, ma raj na Zemlji. A, jos bitnije, i sva lova mu je tamo ;)
Dodo ce na Kipar. On je sebi tamo pripremio logistiku u vidu kucerka na plazici (privatnoj, narafski), a njegova valo je svakako mota.
HR komponente nece predaleko i njima odgovaraju HR oticici. Da li ce biti privatizovani ili ne, ostaje da se vidi.

Ali, sve je to na dugom stapu jer sad krece najnovija, najzajebanija i najrigidnija etno-nacionalisticka hajka. Ponovo, naravno. Ipak su ovo sad opet opsti/opci izbori, pa valja malo podgrijati dzamije i crkve, sto benzinom, sto eksplozijama. Valja podsjetiti nanu Fatu da im crkvicu u svom dvoristu. Valja povratnicima "reci", ali i pokazati da se nisu trebali vracati, a skola u Vrbanjcima (ili kako vec) i "problem" Bosanskog jezika su samo jedan od momenata koji ce se sad reaktivirati na opstu radost svih njih - i SDA, i SNSD-a, i HDZ-a, itd.

Drugim rijecima, trio fantastikus opet jase na dobro poznatim i ravnomjernim valovima etno-vjerskog nacionalizma.

Jedni ce sad kreirati nezadovoljstvo i otpor kod drugih na ovim stvarima (Srbi), i pri tome kod "svojih" sebi dizati rejting.
Drugi ce na sve to sutiti ili mlako reagovati, ali nista nece mijenjati (Bosnjaci), a kako bi kreirali otpor kod "svojih" prema drugima, i tako sebi dizati rejting.
Treci (Hrvati) se sutiti ne sve ovo kod prvih i drugih, a potencirace svoje ustaljene bajke o ugroznosti od prvih i drugih, vise od drugih nego od prvih, a kako bi kod "svojih" kreirali nezadovljstvo prema ostalima, i tako sebi dizali rejting.

Matrica ustaljena i jasna kao dan.

Mislim, sve ovo je cisto da se ljudi podsjete da se drze svojih stada i da, u sustini, treba da zadrze svoje razdvojene pozicije. Za svaki slucaj.

A, da je narod(i) pametan kako nije, sve bi ih zajedno otjerao u neku stvar, i to jednom za sva vremena.
nece ovo dugo ovako - vec su ogromne rupe u budzetima, a bogumi budzetlije zive na visokim nogama kupljeni stanovi, auta, picke materine sve na kredu - oni ce prvi haos da prave kuknjave - ovi sto su navikli u bijedi njima ne moze biti gore....
gepard_

#955 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

_mufljuz_ wrote:Image

http://www.klix.ba/vijesti/bih/uz-muzik ... /140901046

imam osjecaj da Mr Trezurkovic ganola sprema nogetanje za Tursku... ovo je nezapamceno uvlacenje u supak Turskoj....
cisto sumnjam da su ceste uvlaciguzacke posjete Erdoganu neke drzavnicke prirode zarad nekih kao drzavnih i nacionalnih interesa - taj nacionalni interes i sveopste dobro nije vidio ni na mapi osim samog sebe.....

mogu samo mislit sta je nasih para oprano u Turskoj...

Hare je prvi nabr'o tamo i to na vrijeme - a ovaj bogumi se opasno uvlaci Erdi u pakas da mu vise mu ni pertla ne viri.... ja mislim da je ovo ponasanje opasan presedan i da blage veze nema sa nekim opstedrzavnim interesom vec mi vise lici na pokusaj pravljenja terena za nogetanje i zastitu tamosnjeg (licnog) kapitala u slucaju vece plzdarije u BIH - a vec je Predsjednistvo zapaljeno da podsjetim.... i ne bih da sirim neku paniku ali mozda je opasan indikator krize koja tek slijedi... :-x :roll: ?

Sta mislite ima li osnove da govno sprema bijeg u slucaju (skorog) kolapsa BIH... ?
ja dijelim tvoje misljenje . i ovim postom a napisao sam ih na raznim forumima nekoliko hiljada , zelim reci da je SDA kriminalna i izdajnicka organizacija koja mora , shodno tome , odgovarati za kriminal i izdaju . ovo su zadnji trzaji troglave bande i mafije . ja ne zelim u svojoj zemlji da budem ,, crnac ,, palestinac ,, kurd ,, stoka ,, a to su napravili od Bosanca da bude stoka i govno u Mostaru Baanja Luci , Bijeljini visegradu , grudama ...u svojoj drzavi da ne smije Bosnac disati . Ako dise odmah mu je noz pod grlo .to nigdje nema . Ba u Bosni ne smijes biti Bosanac ! Da ne mozes svoju zastavu ni imati a kamoli zazviti ( ljiljane ) na 70 posto svoje zemlje da himnu nemas jer ubice fasiti koljaci to ne zele . sve prognoze govore da DF i Seferova stranka ulaze na velika vrata . Fasisti i kriminalci i izdajnici . Sud vas ceka . ko je nevin .....svaka cast , ko je kriv , robija . Na robiji nema spavanja nego praviti auto put kopati tunele tucati kamen i vaditi ugalj . Nece valjda bosanski dusmani kafu piti i gledati tv na robiji . Ne ne ne ako ste htjeli kafu piti i surfati po internetu trebali ste ici dzepariti po holandiji a vi ste se odlucili za konc logore i unistenje drzave . Robija . SDA HDZ SDS i ovi dodikovi i oni koji su grabili u SBiH , i oni lijani i vukovi iz boljitka osnutka i svi drugi i treci koji su se ogrijesili o BiH i bosansko -
hercegovacki narod .
ROBIJA, mater vam .....M
sulejman1

#956 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Republika Turska je jedan od rijtkih istinskih prijatelja Bošnjaka. Bošnjaci oprez, treći entitet je na pomolu, svojim izborom političke partije vi ćete spriječiti ili pomoći stvaranje trećeg entiteta (čitaj rušenje BiH). Posebno se čuvajte Fahrudina Radončić i njegovih partnera :!:
Dozer

#957 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Tacno kako i rekoh :lol: :lol: :lol:
Innovation

#958 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

gepard_ wrote:mater vam .....M
:?:
Chisum

#959 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Chisum »

:lol: :lol:

Pa ima li ovo podanicko nedonosce iz podruma barem malo ponosa? :lol:

Ili, ako vec nema ponosa, a o ono barem ukusa?

Cuj, nastupa uz muziku Sulejmana Velicanstvenog.... :lol:

Kakav bijednici... Ovo se stvarno rijetko radja.
Innovation

#960 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

Chisum wrote:Cuj, nastupa uz muziku Sulejmana Velicanstvenog.... :lol:
Ima li ovo snimljeno?
Chisum

#961 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Chisum »

Cak bih i ja, ja kao neko kome se ova podrumashka, podanicka bagra gadi do kosti, volio cuti da je ovo samo laz...

... jer se ovakvo srozavanje i ovakvo pushenje ne pamti jos od cuvenog performansa Linde Lovelace.

Imam osjecaj da je i samim Turcima vec pomalo neugodno.
Last edited by Chisum on 01/09/2014 17:46, edited 1 time in total.
IcedMFEarth

#962 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by IcedMFEarth »

Jadno. Znaju i sami da se moraju oslanjati na glasove seljaka. Ne bi me čudilo da počnu šatore otvarati, ko precednik :D
spreca

#963 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by spreca »

Ja ovog zucu neobrijanog kad vidim meni se povraca...a kamoli kad otvori onu svoju poganu past...nemogu mu gledati u njusku ...pas mu spisak
gepard_

#964 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by gepard_ »

bakir smetljarbegovic zvani matrix je rijetko odvratan covjek . ako je to uopce covjek .
sulejman1

#965 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Dozer wrote:Tacno kako i rekoh :lol: :lol: :lol:
dobro je, učiš :mrgreen:
racionalista

#966 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by racionalista »

kako zvuči ta muzika???
sandokann

#967 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sandokann »

sulejman1 wrote:Republika Turska je jedan od rijtkih istinskih prijatelja Bošnjaka. Bošnjaci oprez, treći entitet je na pomolu, svojim izborom političke partije vi ćete spriječiti ili pomoći stvaranje trećeg entiteta (čitaj rušenje BiH). Posebno se čuvajte Fahrudina Radončić i njegovih partnera :!:
Isti k...., imao dva ili tri entiteta. Onaj ko je potpisao dva potpisaće i tri.
sulejman1

#968 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

sandokann wrote:
sulejman1 wrote:Republika Turska je jedan od rijtkih istinskih prijatelja Bošnjaka. Bošnjaci oprez, treći entitet je na pomolu, svojim izborom političke partije vi ćete spriječiti ili pomoći stvaranje trećeg entiteta (čitaj rušenje BiH). Posebno se čuvajte Fahrudina Radončić i njegovih partnera :!:
Isti k...., imao dva ili tri entiteta. Onaj ko je potpisao dva, potpisaće i tri.
Nije isto, entiteti su prelazno rješenje zbog prekida rata i svaka normalna reforma treba da smanjuje njihove ovlasti sve do ukidanja.Trećim entitetom idemo u suprotnom smjeru, jer FBiH nema problema oko funkcionisanja i postavlja se pitanje koji stvarni cilj trećeg entiteta, jer i ova dva treba postepono ukinuti, jer nema potrebe od strahova, dosta je vremena prošlo od rata, a entiteti su pokazali da su zapravo samo smetnja razvoju cijele države. :izet:
sandokann

#969 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sandokann »

sulejman1 wrote: Nije isto, entiteti su prelazno rješenje zbog prekida rata i svaka normalna reforma treba da smanjuje njihove ovlasti sve do ukidanja.Trećim entitetom idemo u suprotnom smjeru, jer FBiH nema problema oko funkcionisanja i postavlja se pitanje koji stvarni cilj trećeg entiteta, jer i ova dva treba postepono ukinuti, jer nema potrebe od strahova, dosta je vremena prošlo od rata, a entiteti su pokazali da su zapravo samo smetnja razvoju cijele države. :izet:
Kako, bolan, nema?
sulejman1

#970 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

sandokann wrote:
sulejman1 wrote: Nije isto, entiteti su prelazno rješenje zbog prekida rata i svaka normalna reforma treba da smanjuje njihove ovlasti sve do ukidanja.Trećim entitetom idemo u suprotnom smjeru, jer FBiH nema problema oko funkcionisanja i postavlja se pitanje koji stvarni cilj trećeg entiteta, jer i ova dva treba postepono ukinuti, jer nema potrebe od strahova, dosta je vremena prošlo od rata, a entiteti su pokazali da su zapravo samo smetnja razvoju cijele države. :izet:
Kako, bolan, nema?
Politički nema, ima ustav zakoni se donose, sistem radi, dakle nema potrebe za prelaznim rješenjem trećim entitetom, kao što je bio slučaj sa RS, koji je zbog ratnih i političkih razloga ostavljen za neko vrijeme, dok se ne ugasi
homega

#971 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by homega »

sulejman1 wrote:Politički nema, ima ustav zakoni se donose, sistem radi, dakle nema potrebe za prelaznim rješenjem trećim entitetom, kao što je bio slučaj sa RS, koji je zbog ratnih i političkih razloga ostavljen za neko vrijeme, dok se ne ugasi

Jadan ne bio, kako će se RS "ugasiti", misliš - kao žeravica u mašicama :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakvih sve budalaština na ovom forumu čovjek može pročitati, kako su ljudi neobrazovani u pm :-)
Objektivitet

#972 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Objektivitet »

https://www.youtube.com/watch?v=Lz7nFyytk-M

Jedan prosjecan Baketov javni nastup.. :D :D
sulejman1

#973 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

homega wrote:
sulejman1 wrote:Politički nema, ima ustav zakoni se donose, sistem radi, dakle nema potrebe za prelaznim rješenjem trećim entitetom, kao što je bio slučaj sa RS, koji je zbog ratnih i političkih razloga ostavljen za neko vrijeme, dok se ne ugasi

Jadan ne bio, kako će se RS "ugasiti", misliš - kao žeravica u mašicama :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakvih sve budalaština na ovom forumu čovjek može pročitati, kako su ljudi neobrazovani u pm :-)
Vidim da si ti obrazovan pa zato laješ, ugasiće se naravno jer je neprirodan, koči državu, sami srbi će je ugasiti, nije nikom stalo da finansira nešto što je preskupo, a svoja prava mogu rješiti na jednostavan način. Od rata nema ništa bar zasad, svi idu da nešto politički šćape, ali kada vide da to ne ide moraće se vratiti u relanost i početi graditi državu :wink:
wolf07

#974 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by wolf07 »

@Dozer

Prognoze su ti haos! Evo samo jedno pitanje. Kako se osjecas kad kazes da je sve ovo sa ucenicima bosnjacke nacionalnosti u Kotor Varoši i u Istočnoj Bosni predizborna kampanja kad cujes da je upravo identican stav iznio i onaj ministar obrazovanja RS Mutabdzija? Da li te imalo stid onih ljudi koji su i prosle godine u ovo doba protestvovali radi iste stvari, pa u neka doba i dosli pod satore u sred jeseni u Sarajevo koje ih je posmatralo onako kako posmatra sve sto nije rodjeno izmedju Marin-Dvora i Bas-Carsije?

@gepard

Superrrr!!!! Dolaze nam DF i Sefer! Hajde, neka pobijedi ko god hoce od njih u mjestima gdje su Bosnjaci vecina. De mi samo reci ko ce od njih pobijediti u RS-u a ko u Zapadnoj Hercegovini? I jos samo jedno malo pitanje, na cemu si ti majke ti tvoje pa tako nesuvislo lupas?
Hajvan

#975 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

wolf07 wrote:@Dozer

Prognoze su ti haos! Evo samo jedno pitanje. Kako se osjecas kad kazes da je sve ovo sa ucenicima bosnjacke nacionalnosti u Kotor Varoši i u Istočnoj Bosni predizborna kampanja kad cujes da je upravo identican stav iznio i onaj ministar obrazovanja RS Mutabdzija? Da li te imalo stid onih ljudi koji su i prosle godine u ovo doba protestvovali radi iste stvari, pa u neka doba i dosli pod satore u sred jeseni u Sarajevo koje ih je posmatralo onako kako posmatra sve sto nije rodjeno izmedju Marin-Dvora i Bas-Carsije?

@gepard

Superrrr!!!! Dolaze nam DF i Sefer! Hajde, neka pobijedi ko god hoce od njih u mjestima gdje su Bosnjaci vecina. De mi samo reci ko ce od njih pobijediti u RS-u a ko u Zapadnoj Hercegovini? I jos samo jedno malo pitanje, na cemu si ti majke ti tvoje pa tako nesuvislo lupas?
bez veze se obracas Dozeru..
on je 'pravednik'
Post Reply