True detective

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Saian

#951 Re: True detective

Post by Saian »

Pa meni nije zasmetalo, mozda sam ja nesto propustio, al sjecam se da sam bio relativno ok sa krajem. Nisam to bas shvatio kao totalni zaokret u Rusovom stavu o transcedentalnom u smislu religijskog, ali ako je dozivio ono sto opisuje samo bi tovara nesto takvo ostavilo nepomichnim u tom nekom ideoloskom smislu. Daleko od toga da ce sutra pocet turat hostije u toster i nakon toga vidjet bogorodicu u njoj, al ono, malo ga je trznulo iz onog njegovog dibidus nihilizma sto je na kraju krajeva zdravo kojim god putem dosao do toga. Fine je on mudrosti izrekao u seriji i svaka stoji manje vise, samo se sjecam da mi se sad taj kraj ne cini bas kao nesto cime se po svemu popisao. Njegove kritike religije su bile vise usmjerene na njene ovosvjetske licemjerne mehanizme nego neke od opcih ideje koje nominalno zastupaju.

recimo ovo
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law. We are things that labor under the illusion of having a self; an accretion of sensory, experience and feeling, programmed with total assurance that we are each somebody, when in fact everybody is nobody. Maybe the honorable thing for our species to do is deny our programming, stop reproducing, walk hand in hand into extinction, one last midnight - brothers and sisters opting out of a raw deal.
i dalje vazi jebi ga, s tim sto je mozda sad ovaj zadnji dio modificirao u "admitedli hjuman sosajeti end ich prsn iz lajt jirz from gud, bat mejking a ro dil a bit les ro djuring ar tajm hir majt dzas bi a tajm vordi koz"
Saian

#952 Re: True detective

Post by Saian »

evo malo sam potrazio sta sam napisao nakon gledanja zadnje, nije puno, al opet nisam sebi (toliko) skocio u usta ovim iznad
Saian wrote:Skrshio sve sinoc :D, bindz voching stajl :D, dobra serija bome, samo ono prosvjetljenje Rusovo na kraju je malo nategnuto, al dobro
Saian

#953 Re: True detective

Post by Saian »

TAFKAP wrote:
Pazi, ja sam čekao svo vrijeme da tema koja se provlačila kroz cio season na kraju razjasni kad ono šipak, a da će se idući season razjasniti čisto sumnjam.

Poodavno sam gledao, al evo sad se pitam, mozda se ne mogu sjetit, al sta se trebalo razjasniti? Ja se nesto ne mogu sjetit da sam ceko da mi se nesto razjasni.
Saian

#954 Re: True detective

Post by Saian »

naletih na ovaj citat pa evo da ubacim i to kad sam vec kren'o pametovat

You may be too vague to be wrong and that's really bad cause that's just obscuring the issue.

Bruce Sterling
omar little

#955 Re: True detective

Post by omar little »

Saian wrote:evo malo sam potrazio sta sam napisao nakon gledanja zadnje, nije puno, al opet nisam sebi (toliko) skocio u usta ovim iznad
Saian wrote:Skrshio sve sinoc :D, bindz voching stajl :D, dobra serija bome, samo ono prosvjetljenje Rusovo na kraju je malo nategnuto, al dobro
nije bas da nisi, al dobro. :D
TAFKAP

#956 Re: True detective

Post by TAFKAP »

vicious wrote:Druga sezona neće imati nikakve veze sa prvom, tako da ne trebaš ni očekivati neko dodatno razjašnjavanje :D
Ako si čitao temu od početka, bilo je i ovdje dosta priče o mogućim tumačenjima i objašnjenjima.

Opšta je ocjena da zadnja epizoda nije bila na nivou ostatka sezone, i zato je donekle pokvarila konačni utisak, do tada je bilo baš top.
Nisam čitao temu jer nisam htio da naletim na spoiler. I ja sam mislio da ga još uvijek drže razne droge, ali nekako mi ne paše u priču jer je i suviše velik fokus cijele sezone bio na to... Možda kad pogledam ponovo upratim neke cake koje sam propustio.
Saian

#957 Re: True detective

Post by Saian »

omar little wrote:
Saian wrote:evo malo sam potrazio sta sam napisao nakon gledanja zadnje, nije puno, al opet nisam sebi (toliko) skocio u usta ovim iznad
nije bas da nisi, al dobro. :D

e jebi ga, trebao bih ponovo sve to pogledati od prve do zadnje, mozda je mene sjecanje izdalo, ostarilo se, a i napisah (toliko) sto je manje vise ekvivalentno ovom tvom "nije bas, al dobro", i onom mom iz prvotnog posta "al dobro", sto je opet verbalni ekvivalent sjedi, dobar tri, minus :D :P prolaz ko kuca :oops:
omar little

#958 Re: True detective

Post by omar little »

ma more ga, krusko, komotno. :D
Saian

#959 Re: True detective

Post by Saian »

hrastov žižak wrote: jel kraj nedovoljno krajovit? ko biva kraj, a ništa nisu otkrajćili? :mrgreen:
Zemlja je smrtnim
sjemenom posijana
Ali smrt nije kraj,

Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja

Smrću je samo obasjana
Staza uspona od gnijezda
do zvijezda.
MedenoSrce

#960 Re: True detective

Post by MedenoSrce »

hrastov žižak wrote:
MedenoSrce wrote:nije mi jasno zasto ljudi ne kazu da im se ne svidja kako se zavrsio Cica Gorio
a?
A htjela sam reći da je kraj sastavni dio a odakle mi gorio ni pojma ne znam. Valjda sam mislila :mrgreen: da je zaokružena cjelina i da se kraj uklapa u dinamiku priče.
hrastov žižak

#961 Re: True detective

Post by hrastov žižak »

MedenoSrce wrote:
hrastov žižak wrote:
MedenoSrce wrote:nije mi jasno zasto ljudi ne kazu da im se ne svidja kako se zavrsio Cica Gorio
a?
A htjela sam reći da je kraj sastavni dio a odakle mi gorio ni pojma ne znam. Valjda sam mislila :mrgreen: da je zaokružena cjelina i da se kraj uklapa u dinamiku priče.
i moja prva impresija je bila kao i saianaova, kao i tvoja pretpostavljam, da nakon svih motiva koji su se u priči pokrenuli, nakon vrata koja su otvorena, priča nije do kraja realizirana. Poslije gledanja mi je ipak bilo super što su iznevjerena očekivanja spektakularnog kraja. Baš se uklapa uz lik Rusta, nihilistu koji misli da sve zna i da sve može dokučit, i na kraju, paf, nema mogućnosti velike spoznaje, veće zavjere ostaju nerazjašnjene. Tu Rust postaje bliži gledaocu, mala čovjek sa mnogo prepereka pred sobom.
MedenoSrce

#962 Re: True detective

Post by MedenoSrce »

hrastov žižak wrote: i moja prva impresija je bila kao i saianaova, kao i tvoja pretpostavljam, da nakon svih motiva koji su se u priči pokrenuli, nakon vrata koja su otvorena, priča nije do kraja realizirana. Poslije gledanja mi je ipak bilo super što su iznevjerena očekivanja spektakularnog kraja. Baš se uklapa uz lik Rusta, nihilistu koji misli da sve zna i da sve može dokučit, i na kraju, paf, nema mogućnosti velike spoznaje, veće zavjere ostaju nerazjašnjene. Tu Rust postaje bliži gledaocu, mala čovjek sa mnogo prepereka pred sobom.
E to :D
Samo meni nekad takva zbrka u glavi dok se svi dogovore.
shin

#963 Re: True detective

Post by shin »

Hiran wrote:

Limit rahmeta mi mrtvi, nalozen sam do kraja.

Ne znam sta ste se uhvatili kraja, meni je citava poenta serije bila iscekivanje ponovnog sastanka Rusta i Martyja :D
bull21

#964 Re: True detective

Post by bull21 »

Imal' ođe tuc-muc? Planiram gledati ali pošto je sada Ramazan da li da pričekam poslije iftara ili? :D
insomnia78

#965 Re: True detective

Post by insomnia78 »

Ima
Jack Be Nimble

#966 Re: True detective

Post by Jack Be Nimble »

Citam na TV-u opis prve dvije epizode i zvuci dobro
nema me tamo

#967 Re: True detective

Post by nema me tamo »

22.
Hiran

#968 Re: True detective

Post by Hiran »

cassius

#969 Re: True detective

Post by cassius »

Jos malo :)
1Dante1

#970 Re: True detective

Post by 1Dante1 »

Glumacka postava izgleda extra. Vaughn i Farrell bi mogli pokidat sudeci po trailerima.
Gandalf

#971 Re: True detective

Post by Gandalf »

kada kreće season 2 ?
DON_eARL

#972 Re: True detective

Post by DON_eARL »

Gandalf wrote:kada kreće season 2 ?
S02E01 - The Western Book of the Dead
(Airs in 1 day, 11 hours)
Gandalf

#973 Re: True detective

Post by Gandalf »

:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#974 Re: True detective

Post by kakavdanakneiskustvu »

vjerovatno nema nigdje na tv?
Point.

#975 Re: True detective

Post by Point. »

kakavdanakneiskustvu wrote:vjerovatno nema nigdje na tv?
Ma ko jos gleda na tv. Torrent majka. :)
Post Reply