Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

leo karan

#951 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by leo karan »

satale wrote:Fasiste treba ovako docekati https://www.youtube.com/watch?v=wEKviJYIlJ4
:thumbup:

Samo to
O'zone
Globalni moderator

#952 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Korisničkoime wrote:Jbg nasilni protesti nose uvijek i onu ružnu stranu sukob policije i građana. Ko misli da je policiji drago što ovo radi vara se. Da napomenem nisam policajac. Sutra ako bude bilo protesta ne slutim dobro specijalne jedinice MUP-a TK nisu nimalo bezazlene. Narod ogorčen protiv isto tako ogorčene policije. Znam da policija nije baš omiljena ali ni tim ljudima nije lako počev od uslova na radu preko plata do trpljenja raznoraznih sranja. Za sve zaslužni ljudi koje sada moraju da brane a možda bi ili bi najvjerovatnije i oni sa narodom skupa.
U svakom slučaju volio bih da sutra ne bude sukoba jer danas se policija možda uhvatila nespremna sutra međutim to neće biti slučaj a to za neke učesnike sukoba ne znači ništa dobro.
Što se tiče vlasti pa naivno je vjerovati da je samo sadašnja vlast za sve zaslužna od 1996 pa do danas sve vlade i sazivi skupština/parlamenata na svim nivoima države jer prosto se ne mogu sjetiti da je bilo koja vlada ili saziv skupštine/parlamenta dobro radio. To nas dovodi da zapravo nemamo iole veće stranke u koju bi imalo mogli polagati nade.
Image
Heller

#953 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Heller »

10 molotovljevih koktela bi riješilo problem s policajcima koji ne jebu redovno
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#954 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by F&N »

Woole Triwunovich wrote:
Brkooo wrote:
Woole Triwunovich wrote:Vidim danas svi pljuju po policiji.. Kada je ta ista policija mlatila već uhapšene momke na stadionu onda ste svi hvalili policiju.

Zašto ste licemjerni, o vi Bošnjaci?
Daj ne seri sad i ti, poredis dvije potpuno razlicite situacije
Ne serem.

Da bog da murija slomila svakog frajera koji se tada radovao!

Licemjerni narod i ne zaslužuje ništa bolje.

A isto su mi smiješni ovi što prizivaju navijače, sada bi vam valjali jele?

A protesti k'o protesti su dobra stvar za ovaj letargični narod, samo mi ide na kurac licemjerje. :)
pridruzujem se lajkovima :thumbup: :thumbup:
samo cu reci da navijacke grupe ni u ludilu ne trebaju da dolaze na ove proteste, jer u protivnom kad se sve smiri bice krivci za sve... ko sto je vec jednom bilo ispred vlade FBiH.

Ima toliko nezaposlenih ljudi, obespravljenih, studenata pa bujrum.

Od mene prvog imate mahanje i najbolje zelje :bih:

a policija puna iskompleksiranih seljaka koji jedva docekaju da nekog prebiju dok lezi na podu... da Bog da im se isto na djeci vratilo svima.
Last edited by F&N on 06/02/2014 01:06, edited 1 time in total.
BlueBlood

#955 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by BlueBlood »

satale wrote:
trcicu trceci wrote:a policajci su sa marsa pali, nisu ni oni gradjani ? joj logike i debilizma svakakvog, bosanac i razmisljanje
jebo ti nas
Pa sto biju narod onako, stare i izmogle pa cak i invalide???
Drotino bolje ti je suti!!!!
haj sto je drot neg (gledam mu postove) sto i pedere podrzava!
Korisničkoime

#956 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Korisničkoime »

crni_DZo wrote:
Korisničkoime wrote:Jbg nasilni protesti nose uvijek i onu ružnu stranu sukob policije i građana. Ko misli da je policiji drago što ovo radi vara se. Da napomenem nisam policajac. Sutra ako bude bilo protesta ne slutim dobro specijalne jedinice MUP-a TK nisu nimalo bezazlene. Narod ogorčen protiv isto tako ogorčene policije. Znam da policija nije baš omiljena ali ni tim ljudima nije lako počev od uslova na radu preko plata do trpljenja raznoraznih sranja. Za sve zaslužni ljudi koje sada moraju da brane a možda bi ili bi najvjerovatnije i oni sa narodom skupa.
U svakom slučaju volio bih da sutra ne bude sukoba jer danas se policija možda uhvatila nespremna sutra međutim to neće biti slučaj a to za neke učesnike sukoba ne znači ništa dobro.
Što se tiče vlasti pa naivno je vjerovati da je samo sadašnja vlast za sve zaslužna od 1996 pa do danas sve vlade i sazivi skupština/parlamenata na svim nivoima države jer prosto se ne mogu sjetiti da je bilo koja vlada ili saziv skupštine/parlamenta dobro radio. To nas dovodi da zapravo nemamo iole veće stranke u koju bi imalo mogli polagati nade.
Stvarno ovi policajci sve placu dok udaraju ove ljude, muka im, zao mi valjda nemaju srca... de ba ne seri
Ne znam kako zamišljaš policiju kao Green Peace uostalom trebaš poneke navijače pitati kako izgleda udaranje policije. Uostalom šta bi ti ako je osoba nasilna i nasrne na tebe npr. spustio ruke da te udara mislim da ne bi.
Caka je u tome što rijetko gdje policija izađe da brani guzonje bilo gdje u svijetu. Oni izađu jer dobiju naređenje.
F&N

#957 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by F&N »

BlueBlood wrote:
satale wrote:
trcicu trceci wrote:a policajci su sa marsa pali, nisu ni oni gradjani ? joj logike i debilizma svakakvog, bosanac i razmisljanje
jebo ti nas
Pa sto biju narod onako, stare i izmogle pa cak i invalide???
Drotino bolje ti je suti!!!!
haj sto je drot neg (gledam mu postove) sto i pedere podrzava!
znash onu bolje kcerka kurva nego sin drot :D

av av avavav
Vijetnamac13

#958 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Vijetnamac13 »

F&N wrote:
pridruzujem se lajkovima :thumbup: :thumbup:
samo cu reci da navijacke grupe ni u ludilu ne trebaju da dolaze na ove proteste, jer u protivnom kad se sve smiri bice krivci za sve... ko sto je vec jednom bilo ispred vlade FBiH.

a policija puna iskompleksiranih seljaka koji jedva docekaju da nekog prebiju dok lezi na podu... da Bog da im se isto na djeci vratilo svima.
jest, treba biti sebicno govno i sad se kao nasladjivati
bez navijaca nema nista od protesta a ni sa navijacima
ne do bog da si pomislio na ljude
satale

#959 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by satale »

Heller wrote:10 molotovljevih koktela bi riješilo problem s policajcima koji ne jebu redovno
KOKTEL PARTI i druga prica odma!!!! Bez koktela nemojte ni pomisljati jer ce sutra odnosno danas biti veca kolicina kornjaca!!!!
crni_DZo

#960 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by crni_DZo »

Korisničkoime wrote:
crni_DZo wrote:
Stvarno ovi policajci sve placu dok udaraju ove ljude, muka im, zao mi valjda nemaju srca... de ba ne seri
Ne znam kako zamišljaš policiju kao Green Peace uostalom trebaš poneke navijače pitati kako izgleda udaranje policije. Uostalom šta bi ti ako je osoba nasilna i nasrne na tebe npr. spustio ruke da te udara mislim da ne bi.
Caka je u tome što rijetko gdje policija izađe da brani guzonje bilo gdje u svijetu. Oni izađu jer dobiju naređenje.
Pogledaj snimke i vidi sta rade, doslovno se izivljavaju i igraju serifa. Drugo ako im je vec poso da udaraju onda im je poso i da primaju batine. Jel posteno, reciprotitet.
Janjicar

#961 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Premijer TK odbacio svaku odgovornost i za sve krivi neformalnu grupu, a radnici gladni.
KenCo

#962 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by KenCo »

dobar post. takodjer nemam nikakve veze sa policijom.

umjesto da se ujedinimo protiv POLITCARA mi se okrecemo protiv policajaca kojima je posao da brane one protiv kojih su i sami. ali to im je posao, sta bi bilo u suprotnom? nastao bi opsti haos u drzavi, stanje totalne anarhije.
najdraza su mi ova isfrustrirana djeca koja misle da su policajci neka posebna vrsta ljudi pa se raduju kad nekog od njih zapale i slicno. mislim da je pojedincima veci trn u oku policajac nego politicar, mafijas... *ebo vas huliganizam.

fuj :run:
:bih:
trcicu trceci

#963 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by trcicu trceci »

to je njima posao, izgleda da je problem policija postala a ne politicari

pogresno postavljate stvari, nisam ni ja za politiku ali policiju kriviti za stanje u drzavi je debilno a vi nastavite :run:
SmokingMan

#964 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by SmokingMan »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ajde Tuzlaci, ne dopustite da i ovo propadne, izlazite na ulice.

Valjda ce i Sarajevo jednog dana dici guzice iz kafica.
da izadju na ulice i traze sta? :D

mmm ... obećanu socijalnu pravdu, pet politika, državu za čovjeka ...?
i 5 interesa.... 8-)
Korisničkoime

#965 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Korisničkoime »

jebo ti nas
Ako se odnosilo na moj post onda "sukob policije i civila".
Kažem ne znam je li se na moj post odnosilo ali suština je bila da ako kod nas dođe do većih sukoba sa policijom u biti bijeda se udara sa bijedom opet ljudi koji su zaslužni da su i jedni i drugi bijeda kao i većina BH građana prođu bez kazne.
Bijeda u materijalnom smislu da budemo jasni jedni su možda u goroj poziciji ali ni materijalni status običnog policajca nije zavidan.
Vijetnamac13

#966 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Vijetnamac13 »

KenCo wrote:

umjesto da se ujedinimo protiv POLITCARA mi se okrecemo protiv policajaca kojima je posao da brane one protiv kojih su i sami. ali to im je posao, sta bi bilo u suprotnom? nastao bi opsti haos u drzavi, stanje totalne anarhije.
najdraza su mi ova isfrustrirana djeca koja misle da su policajci neka posebna vrsta ljudi pa se raduju kad nekog od njih zapale i slicno. mislim da je pojedincima veci trn u oku policajac nego politicar, mafijas... *ebo vas huliganizam.

daj nam samo genijalac reci kako doci do politicara a da te drug plavi ne mlatne po glavi?

da i mi konacno skontamo i sredimo drzavu
Butmiran

#967 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Butmiran »

F&N wrote: pridruzujem se lajkovima :thumbup: :thumbup:

Kada bi došlo do tog, znaš ko bi od demonstranata stao kasnije da brani navijačke grupe? Niko. I to je sasvim dovoljan razlog da navijačke grupe ne dolaze organizovano. To opet ne znači da ne trebaju svi izaći na ulice kao građani BiH.
crni_DZo

#968 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by crni_DZo »

KenCo wrote:

Pa covjece kad bi policajci stali na stranu gradjana ne bi uopste bilo potrebe za protestima, dobili bi borbu bez ispaljenog metka, tajkune ne bi imo ko da brani i sami bi pokupili prnje i odstupili. Pa daj razmisljajte malo ljudi...
swanfilter

#969 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by swanfilter »

trcicu trceci wrote:to je njima posao, izgleda da je problem policija postala a ne politicari

pogresno postavljate stvari, nisam ni ja za politiku ali policiju kriviti za stanje u drzavi je debilno a vi nastavite :run:
Psovati mater i pljuvati po cesti u znak nekakvog protesta je amaterizam vecih razmjera ..
Vijetnamac13

#970 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Vijetnamac13 »

kad su policajci tolika bijeda onda nek i oni protestuju

bijeda moj kurac
lik trci prema nekom momku i suta ga
to je odbrana je li?

pun mi kurac vas moralista
malo nam izvagajte koliko je ko kriv
rasprsite svaku akciju svojim blebetanjem
BlueBlood

#971 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by BlueBlood »

gledaj acab-a sto su zavrsili smjenu i nakacili se na forum
Janjicar

#972 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Vijetnamac13 wrote:kad su policajci tolika bijeda onda nek i oni protestuju

bijeda moj kurac
to je odbrana je li?

iPod

#973 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by iPod »

Vijetnamac13 wrote:kad su policajci tolika bijeda onda nek i oni protestuju

bijeda moj kurac
to je odbrana je li?

F&N

#974 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by F&N »

Vijetnamac13 wrote: jest, treba biti sebicno govno i sad se kao nasladjivati
bez navijaca nema nista od protesta a ni sa navijacima
ne do bog da si pomislio na ljude
Kao prvi mi smo kao narod u cjelini jedna velika rinaka... djubrad fuj i nismo zasluzili nista bolje od onog sto nam se desava. Od loseg mlijeka ne moze biti dobar kajmak... pa tako ni politicari nashi.

Situacija kod protesta pred zgradom vlade FBiH. Haos svi lupaju ludilo. Dolazi premijer Mujezinovic i kaze da ce ispuniti obecanja da nije trebalo takve nerede praviti, jer on taj dan je bio na nekom putu i time se pravda sto se nije moglo odmah odgovoriti protestantima na zahtjeve, i govori kako su trebali biti mirniji u sustini sere.
Sve se smirilo. Dnevnik 3 na FBIH.
Gosti emisije Mujezinovic i 2 predsjednika 2 boracka udruzenja :-)
Mujezinovic isto ponavlja da bi se onda pocela svadjati ova 2 predsjednika ciji su borci poceli belaj. Koja dzubrad valjda skontali da ako kazu da nisu oni i ovaj im povjeruje, da bi mogli dobiti kakvih para od vlade od SDA ciji je premijer bio, od koga li vec. Premijer tadasnji mudro suti pustio debile da se svadjaju.
Umjesto da su izasli sa stavom, JESMO I OPET CEMO NE BUDE LI KAKO TREBA. Jok skontale lole da bi se moglo guzovace zaposlit po familije pa sad valja se oprat i prikazat ko podoban.
Na kraju balade, navijaci Sarajeva, te HORDE ZLA su krive za sve i oni su zapravo ti koji su najvishe belaja pravili, to je zakljucak.

E tad sam vidio koliko je sati, da bi te sutra "drug" do tebe zajebo i izdao za 50 KM priajvio muriji isl... Neka hvala. Ja sam u ovaj narod davno vjeru izgubio kao narod sa stavom i obrazom. Ne bih da rizikujem izivljavanje seljacke policije na sebi niti da mi sutra dodju na vrata jer me neko ocinkao. A toga je bilo masovno. I u ratu su nam komandiri ubijani s ledja kad smo se s cetnicima tukli a kamoli sad.

Eto to ti je moj odgovor sto se necu pridruziti...

Mozda se promjeni moje misljenje kad vidim da je izaslo 20 000 ljudi koji su odlucili po cijenu zivota i smrti ici do kraja.
satale

#975 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by satale »

I ja bi tuko narod da sam digo kredu od jedno 50-100 milja a kolege mi ziranti da ne izgubim poso... opet drot neki, ja jes ih pun forum majko mila nemogu cak ni spavati
Locked