Ukrajina

Post Reply
ljetna kiša

#951 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

Challenger__ wrote:
area51 wrote:Jedni će se okrenuti Rusiji a drugi EU.Nema ništa od Ukrajine,podjela je neizbježna
- Ima jedna predrasuda koja glasi da su pogledi Moskve i Kijeva različiti. Netačno. Ni Kijev ni Moskva ne ljube Galiciju i okolinu. Oni koji su pokrenuli ovaj haos, izgubiće Ukrajinu a dobiti 5 miliona kokuza sa krajnjeg zapada Ukrajine.

Prave uslugu i Kijevu i Moskvi.
Dobro poentirano, možda jedino ovih 5 miliona kokuza sa krajnjeg zapada Ukrajine puste niz vodu. Šta će im oni :D
Neće oni kokuze nego resurse.
A ovaj Opetja033 je kapitalac. Znači ne vjerujem da neko može tOLIKO da ne vidi. A možda je u nekoj misiji :D
Prije će biti da je kapitalac. :)
Opetja033

#952 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
David Icke i Alex Jones
Ne pozivam se na njih dvojicu. OK, napisao si šta misliš da ne postoji. A kakav to NWO, po tebi, zaista postoji?
Ne mislim da NWO uopce postoji. Ono na sta ti ciljas jeste moja recenica koju sam ti objasnio u prethodnom komentaru.
Naravno da postoje interesi velikih sila da se domognu geostrateski bitnih podrucja. To postoji od trenutka kada smo poceli hodati na dvije noge i kada je jedna porodica/pleme protjerala drugi porodicu/pleme sa obliznje strateske uzvisice i pecine koju su nastanjivali kako bi lakse mogli kontrolisati podrucje i nadgledati eventualne uljeze i mamute. To postoji.

Meni je smijesno tvrditi da recimo iza narodnog ustanka u Siriji, Libiji i sada Ukrajini stoji nego drugi osim Sirijci, Libijci i Ukrajinci. Tj onaj dio njih koji je nezadovoljan vladajucom garniturom i njihovom politikom. Dok vi u svemu vidite prste SAD, Izraela i Zapada. Desi se ono sto se desi (Tripoli, Damask, Kijev) i onda velike sile sa obje strane gledaju kako da izvuku najbolje za svoj interes.
Kako ne shvatate da je upravo ta vasa paranoja najbolji znak o tome koliko je zapravo slaba strana koju vi podrzavate (Rusija, Kina, Iran). Jer predstavljate SAD, Izrael i Zapad svemocnim. Svjesno ili nesvjesno upravo to radite.
Challenger__

#953 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kontradiktoran si. Više puta si, bez želje da provociraš, napisao da je NWO nezaustavljiv. Sada ispada da je to poredak u kome glavnu riječ drže neki centri na zapadu. OK, neka ti bude, sada si razjasnio svoju poziciju.

Ljetna kiša.

Opet Ja je neocon. I to je legitiman pogled na svijet.

:mrgreen:
Challenger__

#954 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Šta reče? Nema udjela Vašingtona i Izraela u Siriji.... :shock:

:lol:

:thumbup:
udar 99

#955 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

Challenger__ wrote:
David Icke i Alex Jones
Ne pozivam se na njih dvojicu. OK, napisao si šta misliš da ne postoji. A kakav to NWO, po tebi, zaista postoji?
ni ja takodjer
U Afganistanu standard je kao Svicarska , NATO trupe plesu i uzivaju sa gradjanima Afganistana
imaju totalnu demokratiju , kao i u Iraku , Libiji , Jemenu , Somaliji , Kolumbiji , i bilo gdje su stigli oslobodioci
Huligani koji se bune protiv velicanstvenih i humanih oslobodilaca ? se zamole da se dobrovoljno prijave u rehabilitacijske centre u Guantanamu , Abu Graibu ili Bagramu
gdje ce vrhunski experti da im pruze pomoc i pojasne pojam slobode i slobodna trzista
terapija je trenutno u Ukrajini takodjer , par zalutalih koji ne svhacaju da ce Ukrajina u EU i NATU -o imati standard kao Svedska takodjer ce biti reahabilitovani
milioni Audija i Mercedesa cekaju besplatno na Ukrajince

pa ja !
sumirprimus

#956 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Šta reče? Nema udjela Vašingtona i Izraela u Siriji.... :shock:

:lol:

isto ko i teherana i moskve...nemoj bar ti ..... :)
Opetja033

#957 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Kontradiktoran si. Više puta si, bez želje da provociraš, napisao da je NWO nezaustavljiv. Sada ispada da je to poredak u kome glavnu riječ drže neki centri na zapadu. OK, neka ti bude, sada si razjasnio svoju poziciju.

Ljetna kiša.

Opet Ja je neocon. I to je legitiman pogled na svijet.

:mrgreen:
Stoji da sam to napisao vise puta ali sa zeljom da podjebajem. Ne mozes ti znati sta je bila moja namjera jebo ga ti. Cak sam odmah nakon sto bi se neko upecao na napisano, krenuo sa podjebavanjem.
Ne znam kako si izvukao zakljucak da sam ja napisao kako je NWO poredak u kome glavnu rijec drze neki centri na Zapadu. Nisam to napisao vec svo vrijeme tvrdim da NWO ne postoji.
Challenger__ wrote:Šta reče? Nema udjela Vašingtona i Izraela u Siriji...
Sa pocetkom demonstracija, pa poslije i gradjanskog rata, u Siriji ni Washington ni Izrael nemaju nista. Ali nije Sirija tema, pa da ne idemo u off previse.
Challenger__

#958 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

OK, da apsolviramo. NWO ne postoji a administracije u Vašingtonu i Tel Avivu poste i Bogu se mole za dobro naroda u Siriji i Ukrajini.

Ćao.
sumirprimus

#959 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

nagovori se i ode ..neprocjenjivo...
šah mat na čelijev način.. :izet:
ljetna kiša

#960 Re: Ukrajina

Post by ljetna kiša »

Opetja033 wrote: Sa pocetkom demonstracija, pa poslije i gradjanskog rata, u Siriji ni Washington ni Izrael nemaju nista. .
Ovo je komentar decenije. :( :roll: Ima li toga još :gunjastajl:
Opetja033

#961 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

ljetna kiša wrote:
Opetja033 wrote: Sa pocetkom demonstracija, pa poslije i gradjanskog rata, u Siriji ni Washington ni Izrael nemaju nista. Ali nije Sirija tema, pa da ne idemo u off previse.
Ovo je komentar decenije. :( :roll: Ima li toga još :gunjastajl:
Tri smileya ne predstavljaju nikakav argument. Naprotiv, predstavljaju samo dokaz intelektualne inferiornosti koja je nevjesto sakrivena iza pokusaja infantilne doskocice.
Try again, do it right.

On topic:

Na ovoj temi Cheli je pokusao predstaviti Njemacku kao nekoga ko je u svemu ovome neutralan. Posljednje informacije: Njemacka i Francuska ce na hitnom zasjedanju ministara vanjskih poslova clanica EU traziti da EU uvede sankcije Janukovytju i kriminalnim ruskim pudlicama oko njega.
udar 99

#962 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

Challenger__ wrote:OK, da apsolviramo. NWO ne postoji a administracije u Vašingtonu i Tel Avivu poste i Bogu se mole za dobro naroda u Siriji i Ukrajini.

Ćao.

naravno da je za dobrobit naroda , pa pobogu to su oslobodioci , u rehabilitacijskome centru Guantanamo cak i ako si gladan i imas problema ?
nahranice te experti
zapadni oslobodioci zele sve najbolje narodu Sirije i Ukrajine , Afganistana i dalje

nekoliko zalutalih i nesvjesnih koji ne svhacaju sta je to demokracija ?

bit ce tretirani ovako ;

( ne gledajte ako imate slab zeludac !)

Challenger__

#963 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Opet_ja: Njemačka je vazal, ali vazal koji vuče izdajničke poteze, vazal koji neće sebi dozvoliti da bude američki proxy u slučaju eskalacije.

_____

- Jedna digresija, a tiče se nas... Onaj dan kada su Tuzlaci gostovali kod Senada na FACE-TV-u, imao sam priliku da ih bliže upoznam. Vjerujte mi, toliko su razložni i smireni, bave se samo mogućim, npr: kako da se izvrši moguća i realna socijalna preraspodjela. Konkretan primjer, jedan milion KM od tuzlanskog "bijelog hljeba" se sada može usmjeriti na socijalna davanja i razvojne projekte.

Dakle, plenum kao korektiv vlasti, ništa strašno, a originalno, nenasilno.

Uporedite taj pristup sa - ne daj Bože - potezanjem oružja. Pa da vidim oružje iščupao bih ruku onom ko ga vadi, ne bi mu trebala murija. Vjerujem da svi tako mislite.

Pa majku mu, ako smo protiv nasilja u svom domu, na svom pragu, kako podržavati ovo nasilje u drugoj zemlji, a ne biti licemjer??
Last edited by Challenger__ on 19/02/2014 15:03, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#964 Re: Ukrajina

Post by pici »

Last edited by pici on 19/02/2014 15:33, edited 1 time in total.
Opetja033

#965 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:Opet_ja: Njemačka je vazal, ali vazal koji vuče izdajničke poteze, vazal koji neće sebi dozvoliti da bude američki proxy u slučaju eskalacije.

_____

- Jedna digresija, a tiče se nas... Onaj dan kada su Tuzlaci gostovali kod Senada na FACE-TV-u, imao sam priliku da ih bliže upoznam. Vjerujte mi, toliko su razložni i smireni, bave se samo mogućim, npr: kako da se izvrši moguća i realna socijalna preraspodjela. Konkretan primjer, jedan milion KM od tuzlanskog "bijelog hljeba" se sada može usmjeriti na socijalna davanja i razvojne projekte.

Dakle, plenum kao korektiv vlasti, ništa strašno, a originalno, nenasilno.

Uporedite taj pristup sa - ne daj Bože - potezanjem oružja. Pa da vidim oružje iščupao bih ruku onom ko ga vadi, ne bi mu trebala murija. Vjerujem da svi tako mislite.

Pa majku mu, ako smo protiv nasilja u svom domu, na svom pragu, kako podržavati ovo nasilje u drugoj zemlji, a ne biti licemjer??
Da, samo drzave koje nicice padaju pred Kremlj nisu niciji vazali vec samostalne, slobodne i slobodoumne drzave.

U Ukrajini ne demonstriraju zbog lose ekonomske situacije vec zbog toga sto ruski dupelisci na vlasti zele tu drzavu pribliziti Kremlju a ne europskoj porodici naroda. Sto barem 50% stanovnistva Ukrajine apsolutno ne zeli. Ako cemo vec vuci paralele sa BiH, pitao bih te koliko bi mirne demonstracije bile da SDASBBSDP povuku sve sporazume sa EU i NATO-om i okrenu se recimo Moskvi ili Beogradu. Pa pola bi grada gorilo i to sa pravom. Dakle ne radi se demonstracijama protiv neimastine vec o demonstracijama za slobodu ukrajinskog naroda. To je sasvim novi, veci nivo i ne moze se porediti sa demonstracijama kod nas.
Challenger__

#966 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Sto barem 50% stanovnistva Ukrajine apsolutno ne zeli.
Nagađanja, čista nagađanja. Da je tako, to bi potvrdili na referendumu. Ali, pošto mentori haosa znaju da nije tako, idu na nerede.

Čitamo se, moram da idem.
aut

#967 Re: Ukrajina

Post by aut »

Interensantno. Forumaši koji su podržavali proteste, rušenja i paljenja jedne metropole, u slučaju Kijeva su na kontra strani. Ovaj put su svim srcem protiv protesta.
JohnnyS

#968 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

sumirprimus wrote:jebiga ukrajinci nisu imali srece...
ko poljaci,cesi,slovaci,madjari,latvijci,litvanci,estonci... :cry:

Ako ni zbog čega drugog, druga Tita treba slaviti jer je odjebao Ruse... Oni su unesrećili više naroda u jednom stoljeću nego britanci kroz cijelu svoju povijest... Drukčiju bi pjesmu pjevali ovi naši rusofili da su osjetili rusku pravdu...
Kikibombona

#969 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:
Da, samo drzave koje nicice padaju pred Kremlj nisu niciji vazali vec samostalne, slobodne i slobodoumne drzave.

U Ukrajini ne demonstriraju zbog lose ekonomske situacije vec zbog toga sto ruski dupelisci na vlasti zele tu drzavu pribliziti Kremlju a ne europskoj porodici naroda. Sto barem 50% stanovnistva Ukrajine apsolutno ne zeli. Ako cemo vec vuci paralele sa BiH, pitao bih te koliko bi mirne demonstracije bile da SDASBBSDP povuku sve sporazume sa EU i NATO-om i okrenu se recimo Moskvi ili Beogradu. Pa pola bi grada gorilo i to sa pravom. Dakle ne radi se demonstracijama protiv neimastine vec o demonstracijama za slobodu ukrajinskog naroda. To je sasvim novi, veci nivo i ne moze se porediti sa demonstracijama kod nas.
A sta je sa drugom stranom u sukobu?

Je li druga strana trebala zapaliti drzavu za vrijeme vladavine Timosenkove?
Je li druga strana treba zapaliti drzavu ako u buducnosti krenu ka EU?
Opetja033

#970 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Sto barem 50% stanovnistva Ukrajine apsolutno ne zeli.
Nagađanja, čista nagađanja. Da je tako, to bi potvrdili na referendumu. Ali, pošto mentori haosa znaju da nije tako, idu na nerede.

Čitamo se, moram da idem.
Pa skoro su ovdje postavljana istrazivanja gdje cini mi se oko 70% Ukrajinaca zeli da ta drzava bude dio EU. Cini mi se da je tolika brojka, obzirom da nisam siguran napisao sam "barem 50%".

@Kikibombona

kako samo licemjerno nastupas. Ti se barem trudis da argumentiras svoj stav za razliku od drugih tvojih istomisljenika, ali u ovakvim situacijama sve se pokaze uzaludno.
Jesi li ti pisao o tome kako Egipat ne treba da bude islamska drzava iako je preko 70% ljudi glasalo za islamisticke stranke na demokratskim izborima? I podrzavao si vojni udar radi onih preostalih 20 i kusur %.
Sada kada apsolutna vecina Ukrajinaca zeli da se oslobodi ruskog jarma u koji ga gura rusofilska manjina, ti opet drzis ledja Moskvi. Licemjerno i jadno. Ostajes bez trunke kredibiliteta za diskusiju.
Opetja033

#971 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

AP: Demonstranti su se domogli preko 1500 komada vatrenog oruzja tokom sukoba sa policijom.
udar 99

#972 Re: Ukrajina

Post by udar 99 »

ne mogu se porediti, protesti izmedju Ukrajine i BiH , ima segmenata slicnih ali zahvaljujuci ovakvim tipovima poput seratora ( senatora ) McCaina i ostalih "oslobodilaca" imamo haos i krv u Ukrajini i totalno su skrenuti razumni i opravdani razlozi pobune u krivome smjeru
taj gdje se pojavi ?
narod je najebo , eto , tri mjeseca kasnije uz milione dolara iz USA i EU , sta imamo u Ukrajini ? na rubu gradjanskoga rata sa nesagledivim posljedicama za svjetski mir , Ukrajina nije Libija ili Sirija , velika drzava i susjed Rusije
snimak od prije skoro tri mjeseca , u Kijevu , McCain sa USA diplomatama , pred demonstrantima , ruku uz ruku sa liderima extremno-desnicarske partije Svoboda i ostalih neo-nacista
a desnicare i ultra nacionaliste podrzavati necu nikada , ili bilo koje extremiste

Kikibombona

#973 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: @Kikibombona

kako samo licemjerno nastupas. Ti se barem trudis da argumentiras svoj stav za razliku od drugih tvojih istomisljenika, ali u ovakvim situacijama sve se pokaze uzaludno.
Jesi li ti pisao o tome kako Egipat ne treba da bude islamska drzava iako je preko 70% ljudi glasalo za islamisticke stranke na demokratskim izborima? I podrzavao si vojni udar radi onih preostalih 20 i kusur %.
Sada kada apsolutna vecina Ukrajinaca zeli da se oslobodi ruskog jarma u koji ga gura rusofilska manjina, ti opet drzis ledja Moskvi. Licemjerno i jadno. Ostajes bez trunke kredibiliteta za diskusiju.
Mislim da imas predubjedjenja koja su te navela na ovakav komentar. :D

Samo sam ti postavio pitanja. Odgovor si izbjegao.

Janukovic je legitiman koliko u Musi. Ako vec drzis do legitimnosti i legalnosti, trebao bi podrzavati Janukovica u ovom slucaju. Dakle, ipak ti nastupas licemjerno.

Evo moj stav, koji dijelim sa Cyprusem.

http://www.klix.ba/forum/ukrajina-p9401 ... 0#p9401830

Janukovic je trebao raspisati referendum, tu je pogrijesio.

Sta je sa greskama opozicije?
Klavikula

#974 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

25. zracnodesantna brigada Dnjepropetrovsk poslana u Kijev.
http://ukrainianweek.com/News/102362

nije dobro. zauzimaju se granicni prijelazi, formiraju se milicije, okruzuju se i zauzimaju kasarne, rasporedjuje se vojska. rat je na pomolu, ako vec nije stigao.
JohnnyS

#975 Re: Ukrajina

Post by JohnnyS »

Vi amerofobi i zapadofobi općenito dajete previše važnosti zapadnim silama. Povucimo paralelu sa SFRJ... Tu isto nemali broj ovih rusofila nastupaju s pričom kako su strane sile zakuhale rat. Nisu stranci izmislili naše nacionalizme s naglaskom na najkrivlji, onaj srpski, koji je uzrokovao rat. Ti nacionalizmi su bili u našim narodima. Isto tako u Ukrajini, želju za odvajanjem od Rusa nisu usadili u milijune Ukrajinaca ni McCain, ni Obama, ni princ jebeni Charles nego je ta želja tinjala godinama. Sad je izašla na vidjelo kad su ti isti milijuni vidjeli da imaju podršku sa zapada, ali želja za micanje od Rusije je uvijek postojala u samom narodu. To što vi ne možete prihvatiti liberalni kapitalizam ili pravo svakog čovjeka na slobodu mišljenja kao društveno uređenje, to je vaš problem, ali kao što nasilni prosvjedi nisu rješenje, tako ni vaše krvoločno zazivanje represivnog aparata nije normalno, dapače jako je zabrninjavajuće
Post Reply