Ma jok,sve moze stati,al traka u fabrici nikad. Svabo jase konja bijela i yebe se njemu za rat.Hafis wrote:Odmara jutros dijaspora od one sinoćnje silne ofanzive.
Još im je ostalo odraditi džep oko Banjaluke i rubna područja uz donji tok Drine
Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
- Kinesko prkno
#951 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
-
huone
#952 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa u tom da Zapad kako ti kazes odluci da da "zeleno svjetlo" Srbima.Mister Yes wrote:Ojačaju u kojem smislu?huone wrote: I sta je tvoja teorija Mister Yes?
Ako Bosnjaci previse ojacaju u Bosni sta ce se desiti?
Opisi nam taj tvoj scenario... koji je naravno potpuno logican i potkovan cinjenicama.
Opisi nam malo detaljnije tu tvoju teoriju...
- madner
#953 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Fali jos samo da zapjevate: Samo da rate ne bude 
-
Hafis
#954 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Prava ekipa....čakijašiCorto Maltese wrote:Diaspora možda spava, ali lokalne snage ne posustaju. Napad na Čitluk je počeo. Neće oni nama štipat naše konobarice:
http://--- NO LINKS ---/wp/?p=73043Trojica pijanih nasilnika preksinoć su oko 21 sata izazvali krvavi nered u jednom kafiću u Čitluku gdje su najprije pretukli i nožem izboli čovjeka, a potom su bocama i pepeljarama gađali policajce koji su ih došli uhititi.
Ipak, policajci su ih na kraju uspjeli svladati i odvući u postaju, gdje su se nasilnici i jučer nalazili na ispitivanjima. Kako neslužbeno doznaje Dnevni list, uhićeni su Ermin Turkeš, Admir Joldić i Miralem Zaimović.
“Njih trojica su iz Bosne, iz Tešnja i Doboja. Oni su navečer nakon prepirke za stolom usred kafića napali Juru Filipovića iz Rame, tukli su ga i izboli nožem, a on je nekako uspio pobjeći iz kafića te je krvav došao do Doma zdravlja”, rekao je za Dnevni list izvor iz Policijske postaje Čitluk.
Zapovjednik PP Čitluk Ivica Arapović je potvrdio kako su nasilnici u kafiću dočekali policajce.
“Kada su ih policajci došli uhititi, oni su ih gađali predmetima iz kafića te vrijeđali. Budući da su pružali aktivan otpor, policajci su morali upotrijebiti silu te su ih svladali, a njih trojica će, osim za napad na Filipovića, morati odgovarati i zbog napada na policijske službenike”, kaže Arapović.
Na pitanje o motivima napada, čitlučki policijski zapovjednik odgovara da se to još utvrđuje, ali da postoje indicije da su se sukobili oko konobarice.
“Bila je tu jedna djevojka, konobarica, čini se da su se posvađali zbog nje, ali to će se utvrđivati tijekom istrage”, pojasnio je Arapović.
On je dodao da je izbodeni Filipović odvezen na liječenje u mostarsku bolnicu te da su mu liječnici sanirali rane od uboda nožem, koje su na kraju okarakterizirane kao lakše tjelesne ozljede.
-
Hafis
#955 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Lako je vama kad imate tenkove.madner wrote:Fali jos samo da zapjevate: Samo da rate ne bude
Hebat ga prvi birali
- Dozer
#956 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Crni Basvode...Basvod wrote: Sta ti znaci "traktorijada"?
A joj....

Oplakah, majke mi
Traktorijada u slengu znaci da su se braca Srbi potrpali na sve sto su imali te '95, a od toga je dosta prevoznih sredstava bio traktor, i iz Banja Luke krenuli put matice Srbije. I opet - sta je tu sovinizam?!
@Exliberal-ex
Zato sto je u proslom ratu potvrdjeno da su uglavnom picoke kad se suoce s priblizno istom silom kakvu su i oni imali. Bjezanija, brale, na sve strane.nego junose da vas nesto pitam po drugi put..... kad se prica o proslom ratu uvijek se kaze kako su nenaoruzani I nespremni bosnjaci uspjeli da se odbrane od najezde srbo-cetnicko I hrvasko-ustaskih snaga ....zasto po tome srbi ( I hrvati posto I oni zele da se odjebu iz federacije) nebi mogli da se odbrane od bosnjackog napada....????
Ispostavilo se da su hrabri, pogotovo cetalji, samo kad su neuporedivo jaci. Cim im je pocelo padati po glavi onako kako su oni sipali po glavi drugima, odma' zajasi traktor i bjez'
Last edited by Dozer on 18/12/2013 10:05, edited 1 time in total.
- madner
#957 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Sve je lakse kada imas 200 tenkova i 500 haubica.
Svaki problem izgleda rjesiv.
-
Hafis
#958 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nitko ne može pobijediti jedan narod, pa da ima 50000000 tenkova.madner wrote:Sve je lakse kada imas 200 tenkova i 500 haubica.
Ta znaš i sam kako si goloruk, u tenama stao pred mnogo jačeg protivnika (200 tenkova je sitnica) i da te nisu aAmeri zaustavili danas bi u Kuršumliji aga bio.
- madner
#959 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Armeni kazu da bas nije tako, a Jevreji i Palestinci isto imaju neke primjedbe na taj stav.
No nije poenta istrijebiti narod, to su ustasko cetnike fore koje vode do masovnog otpora, genocida i ostavlja dosta bljutav ukus. Civilizovan svijet ima civilizovane ciljeve.
No nije poenta istrijebiti narod, to su ustasko cetnike fore koje vode do masovnog otpora, genocida i ostavlja dosta bljutav ukus. Civilizovan svijet ima civilizovane ciljeve.
-
Martinez_
#960 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pozdrav!
Rata ne bi trebalo biti ali ne zato što su građani napredni miroljubivi i tolerantni već zato što je današnji čovek plašljiv apatičan bez volje da se bori i za samoga sebe a kamoli za zajednicu ili neke uzvišene ideale.
No svejedno čoveka rastuži i samo postojanje ovakve jedne teme a od prisutnog licemerja gde će navodno rata biti ali sasvim sigurno će ga pokrenuti oni drugi, što nekima nama daje izgovor da budemo ''spremni'', poštenom čoveku pripadne muka! Jer to je ništa drugo nego klasično nacionalističko pripremanje terena.
Balkan je star, siromašan, a natopljen krvlju i mir po ma kojim uslovima jednostavno nema cenu.
Rata ne bi trebalo biti ali ne zato što su građani napredni miroljubivi i tolerantni već zato što je današnji čovek plašljiv apatičan bez volje da se bori i za samoga sebe a kamoli za zajednicu ili neke uzvišene ideale.
No svejedno čoveka rastuži i samo postojanje ovakve jedne teme a od prisutnog licemerja gde će navodno rata biti ali sasvim sigurno će ga pokrenuti oni drugi, što nekima nama daje izgovor da budemo ''spremni'', poštenom čoveku pripadne muka! Jer to je ništa drugo nego klasično nacionalističko pripremanje terena.
Balkan je star, siromašan, a natopljen krvlju i mir po ma kojim uslovima jednostavno nema cenu.
- Mister Yes
#961 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Preduslov za to zeleno svijetlo je pad broja Srba u velikom broju. Ako Bošnjaci dođu u priliku da preregistracijom dijela glasača osvoje dovoljno glasova u RS-u za anuliranje entitetskog veta onda RS praktično prestaje da postoji. Pusti mene i moje teorije ali da li ti zaista vjeruješ da će to veliki dozvoliti? Već smo ustanovili da je RS interes/dogovor velikih sila i da je procenat 51-49 podjela uticaja u BiH. Hoće li veliki zaista dozvoliti da RS propadne kada to sve imamo u vidu? Znači pitam tebe kao pametnu i realnu osobu. Pusti mene i moje teorije. Šta ti misliš o tome?huone wrote:Pa u tom da Zapad kako ti kazes odluci da da "zeleno svjetlo" Srbima.
Opisi nam malo detaljnije tu tvoju teoriju...
- madner
#962 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Vidi se da nisi pratio temu, ja ti fino kazem da cemo mi biti napadaci i da se treba mentalno, fizicki, organizaciono i logisticki pripremiti za taj scenario kako bi bio sto prije gotov.
Naravno branimo domovinu, napadom.
- Mister Yes
#963 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Naravno. Ali samo onima koji nikad nisu čuli za avione.madner wrote:Sve je lakse kada imas 200 tenkova i 500 haubica.
- Dozer
#964 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Eeee, moj Felipe Kaetano Gonzales Martinez (skraceno - Ciko
)...
Ne znam koliko godina imas (osim ako nam ne kazes), pa ti se na ovo ne moze adekvatno odgovoriti. Ali, ako imas 35+, onda je pitanje jednostavno - zasto se ta cijena mira nije gledala i u periodu '92-'95, nego tvoji sunarodnjaci uradise sve sta uradise?
Da bude jasno - ja ni pod razno nisam za novi rat i bicu prvi koji ce ili razguliti odavde i ostaviti Bosnjake, Srbe i Hrvate da se kolju nemilice, ili cu ispaliti porodicu vani, a ja cu ostati i ponasati se u skladu sa "skolom" svima poznatih BHS vodja (citaj: obogati se na tudjoj muci), ali me rat na etnickim osnovama savrseno ne zanima. Eto ih, sve tri @ebene svete konstitutivne kategorije, pa nek' se trijebe do istrebljenja.
Ali, ja ovo gledam s neke neutralne strane - danas, i nakon genocida i svih ostalih zlociina u kojima su Srbi prednjacili u BiH u proslom ratu, suludo je ocekivati da ce im Bosnjaci to oprostiti. Odatle je meni sasvim jasno i razumljivo svo ovo pisanje na ovoj i slicnim temama, ali i mimo internet prostora.
A iz istih razloga mi je savrseno jasno i zasto su Srbi u BiH danas vrlo tihi po tom pitanju - svjesni su i te kako sta su sve uradili, kao i da im vrijeme ne ide na ruku posto su sve slabiji i slabiji, i predaleko su od stanja i odnosa snaga kakve su bile '92. Njima je zato danas mir na prvom mjestu.
Ne znam koliko godina imas (osim ako nam ne kazes), pa ti se na ovo ne moze adekvatno odgovoriti. Ali, ako imas 35+, onda je pitanje jednostavno - zasto se ta cijena mira nije gledala i u periodu '92-'95, nego tvoji sunarodnjaci uradise sve sta uradise?
Da bude jasno - ja ni pod razno nisam za novi rat i bicu prvi koji ce ili razguliti odavde i ostaviti Bosnjake, Srbe i Hrvate da se kolju nemilice, ili cu ispaliti porodicu vani, a ja cu ostati i ponasati se u skladu sa "skolom" svima poznatih BHS vodja (citaj: obogati se na tudjoj muci), ali me rat na etnickim osnovama savrseno ne zanima. Eto ih, sve tri @ebene svete konstitutivne kategorije, pa nek' se trijebe do istrebljenja.
Ali, ja ovo gledam s neke neutralne strane - danas, i nakon genocida i svih ostalih zlociina u kojima su Srbi prednjacili u BiH u proslom ratu, suludo je ocekivati da ce im Bosnjaci to oprostiti. Odatle je meni sasvim jasno i razumljivo svo ovo pisanje na ovoj i slicnim temama, ali i mimo internet prostora.
A iz istih razloga mi je savrseno jasno i zasto su Srbi u BiH danas vrlo tihi po tom pitanju - svjesni su i te kako sta su sve uradili, kao i da im vrijeme ne ide na ruku posto su sve slabiji i slabiji, i predaleko su od stanja i odnosa snaga kakve su bile '92. Njima je zato danas mir na prvom mjestu.
Last edited by Dozer on 18/12/2013 10:37, edited 2 times in total.
- madner
#965 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Avioni su skupa igracka, ne treba se uzdat u pomoc saveznika.Mister Yes wrote:Naravno. Ali samo onima koji nikad nisu čuli za avione.madner wrote:Sve je lakse kada imas 200 tenkova i 500 haubica.
- Mister Yes
#966 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Rat će i početi tek kad jedna od strana dobije zeleno svijetlo od onih koji imaju avione i kontrolišu BH nebo. Prije toga jok.madner wrote: Avioni su skupa igracka, ne treba se uzdat u pomoc saveznika.
Last edited by Mister Yes on 18/12/2013 10:31, edited 1 time in total.
-
Martinez_
#967 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Zato što su bili isti takvi licemerni ugroženi nacionalisti koji su mislili da će nešto brže bolje ratom sklepati jer im se eto ''moglo''Dozer wrote:Eeee, moj Felipe Kaetano Gonzales Martinez (skraceno - Ciko)...
- madner
#968 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Mudra izjava, vidi se da si uspjesno zavrsio osnovnu skolu.Mister Yes wrote:Rat će i početi tek kad jedna od strana dobije zeleno svijetlo od onih koji imaju avione i kontrolišu BH nabo. Prije toga jok.madner wrote: Avioni su skupa igracka, ne treba se uzdat u pomoc saveznika.
-
Martinez_
#969 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
madner wrote:Vidi se da nisi pratio temu, ja ti fino kazem da cemo mi biti napadaci i da se treba mentalno, fizicki, organizaciono i logisticki pripremiti za taj scenario kako bi bio sto prije gotov.
Čestitke na iskrenosti bez ikakvih oblandi! I to je nešto za početak
- madner
#970 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Drugi put procitati temu a ne upadati kao padobranac. 
- Paranoid
#971 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
U nedostatku dovoljnog broja vojno sposobnih spodoba, pribjegava se insistiranju na "toleranciji" i miru medju narodima.Dozer wrote:Eeee, moj Felipe Kaetano Gonzales Martinez (skraceno - Ciko)...
- Mister Yes
#972 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
I ne samo osnovnu. No i nakon završetka mog obrazovanja nastavili su se isti trendovi o kojima sam učio u školi a koji traju još od pojave avijacije. Onaj ko kontroliše nebo kontroliše i zemlju ispod tog neba. Zato mi ne pada na pamet da brojim tenkove i bavim se sličnim djetinjarijama.madner wrote:Mudra izjava, vidi se da si uspjesno zavrsio osnovnu skolu.Mister Yes wrote:Rat će i početi tek kad jedna od strana dobije zeleno svijetlo od onih koji imaju avione i kontrolišu BH nabo. Prije toga jok.madner wrote: Avioni su skupa igracka, ne treba se uzdat u pomoc saveznika.
-
Martinez_
#973 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Pa dobro je, ako je nešto loše u tome što je nekom mir na prvom mjestu, onda ništa! Daj da ih raspalimo, da se poprave pa da i oni budu za rat! Lepše je u dvoje!Dozer wrote: A iz istih razloga mi je savrseno jasno i zasto su Srbi u BiH danas vrlo tihi po tom pitanju - svjesni su i te kako sata su sve uradili, kao i da im vrijeme ne ide na ruku posto su sve slabiji i slabiji, i predaleko su od stanja i odnosa snaga kakve su bile '92. Njima je zato danas mir na prvom mjestu.
- madner
#974 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Bome, vidi se da si vec u srednjoj skoli imao problema sa gradivom pa si pokupio te fraze koje nisu istinite. Imamo primjer 92-95 gdje je neutralna strana manje vise kontrolisala nebo, pa je bilo jako bitno brojat ono na zemlji.Mister Yes wrote:I ne samo osnovnu. No i nakon završetka mog obrazovanja nastavili su se isti trendovi o kojima sam učio u školi a koji traju još od pojave avijacije. Onaj ko kontroliše nebo kontroliše i zemlju ispod tog neba. Zato mi ne pada na pamet da brojim tenkove i bavim se sličnim djetinjarijama.madner wrote:Mudra izjava, vidi se da si uspjesno zavrsio osnovnu skolu.Mister Yes wrote: Rat će i početi tek kad jedna od strana dobije zeleno svijetlo od onih koji imaju avione i kontrolišu BH nabo. Prije toga jok.
- Dozer
#975 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nisi procitao sve sto napisah - mene to savrseno ne zanima.
Ali, tesko da ce se Srbi u BiH opet "raspaliti", kako ti kazes. Ako kojim slucajem do novog sranja i dodje, oni ce vecinom raspaliti samo preko grane.
Ali, da bismo mogli komunicirati na nekim realnim osnovama, potrebno je da nam kazes koliko godina imas.
Ali, tesko da ce se Srbi u BiH opet "raspaliti", kako ti kazes. Ako kojim slucajem do novog sranja i dodje, oni ce vecinom raspaliti samo preko grane.
Ali, da bismo mogli komunicirati na nekim realnim osnovama, potrebno je da nam kazes koliko godina imas.