Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#951 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

Mislim da sam ostao nedorečen. Mene ne zanima ko je kriv. Sve i da je Jusuf kriv, on treba savezu, a ne savez njemu. Prema tome, ima da ove znojne patriote iz saveza što po faceboku pišu "BRAVO MAJSTORE", ako treba i progutaju knedlu jer je to u interesu države. Ako Jusuf ne bude igrao na Eurobasketu, smatrat ću da savez radi direktno protiv interesa reprezentacije i države u cjelini.
House

#952 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by House »

Odakle sad info da Juka ne želi igrati za repku?!
It_is_a_Leclerc

#953 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

House wrote:Odakle sad info da Juka ne želi igrati za repku?!
Intervju dat za avazov sport - "Ne želim imati ništa s tim ljudima u savezu"
nema me tamo

#954 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

House wrote:Odakle sad info da Juka ne želi igrati za repku?!
Naravno da hoce da igra za repku..
Problem je u tome što je Juka realno slagao da je povrijeđen da nebi igrao kvalifikacije za nas.. :D
A ovi ga skontali i optuzili da nece da igra..

A znao je i on da igramo protiv smiješnih repki, a plus mu ovi iz Denvera sigurno " zaprijetili ".
Dakle obje strane su krive za ovo..
Mada više sam na strani Nurkića jer je decko igrao za ove do 20 godina..
House

#955 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by House »

Pa dobro,nije direktno rekao "ne želim igrati za reprezentaciju" :)

igra na EP 100% :wink:
nema me tamo

#956 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Juka ti je dijete Bosne..

Jedan od onih što bi igrao krvavih koljena, baš kao ti i ja.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#957 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da sam ostao nedorečen. Mene ne zanima ko je kriv. Sve i da je Jusuf kriv, on treba savezu, a ne savez njemu. Prema tome, ima da ove znojne patriote iz saveza što po faceboku pišu "BRAVO MAJSTORE", ako treba i progutaju knedlu jer je to u interesu države. Ako Jusuf ne bude igrao na Eurobasketu, smatrat ću da savez radi direktno protiv interesa reprezentacije i države u cjelini.
Kako pogresna percepcija do bola. Znaci tako se onda moze ponasati svaki reprezentativac kad mu je cejf igrat ce a kad nije reci ce da ima nalaz od nekog doktora da je povrijedjen I gotova prica. Super ti je razmisljanje I zamolio bih te da ga priomjenis na svom radnom mjestu pa otidji na bolovanje I vrati se bez doznaka sa nalazom nekog doktora iz zagreba. O cemu pricas??? Niko nije veci od kolektiva pa da je u pitanju I Jordan. Postoje pravila koja vaze za sve I moraju se postovati. Dakle ako si povrijedjen dodjes sa tim nalazom kod doktora reprezentacije, pojavis se licno I personalno I to je sva mudrost. Ljubav preko zice tesko da uspjeva a opravdanja preko zice jos manje. Ako se proguta knedla decku od 20 godina koji nije skupio 5 utakmica u reprezentaciji onda se zbog Mirze, Djedovica itd mora pojesti I govno a to ne postoji nigdje na svijetu u sportu. Nek Jusuf tako uradi sad u NBA I javi se klubu iz Zagreba da je povrijedjen I da ne moze igrati. Zna on odlicno da je pogrijesio I isto tako bi trebao da zna da je veliko pitanje da li bi bez reprezentativnih nastupa u mladjim selekcijama bio gdje je sada I otisao u Cedevitu. Dosta je vise gledanja na reprezentaciju kao necega sto je nuzno zlo.
drag_gost

#958 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by drag_gost »

http://nurkic.com/steal-of-the-draft-jusuf-nurkic/

Code: Select all

Jusuf Nurkic has become one of the biggest surprises for the Nuggets this season. The 6-foot-11, 280-pound center from Bosnia who was drafted 16th overall has earned himself the backup center role on the depth chart. He has a great knowledge of the game and is very light on his feet. He can also crash the boards, which he has shown all preseason. Nuggets Head Coach Shaw said his rebounds ratio per minute is klix. This all will drastically cut McGee’s minutes (who missed the majority of last season) and will be traded by the deadline this season.
It_is_a_Leclerc

#959 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Mislim da sam ostao nedorečen. Mene ne zanima ko je kriv. Sve i da je Jusuf kriv, on treba savezu, a ne savez njemu. Prema tome, ima da ove znojne patriote iz saveza što po faceboku pišu "BRAVO MAJSTORE", ako treba i progutaju knedlu jer je to u interesu države. Ako Jusuf ne bude igrao na Eurobasketu, smatrat ću da savez radi direktno protiv interesa reprezentacije i države u cjelini.
Kako pogresna percepcija do bola. Znaci tako se onda moze ponasati svaki reprezentativac kad mu je cejf igrat ce a kad nije reci ce da ima nalaz od nekog doktora da je povrijedjen I gotova prica. Super ti je razmisljanje I zamolio bih te da ga priomjenis na svom radnom mjestu pa otidji na bolovanje I vrati se bez doznaka sa nalazom nekog doktora iz zagreba. O cemu pricas??? Niko nije veci od kolektiva pa da je u pitanju I Jordan. Postoje pravila koja vaze za sve I moraju se postovati. Dakle ako si povrijedjen dodjes sa tim nalazom kod doktora reprezentacije, pojavis se licno I personalno I to je sva mudrost. Ljubav preko zice tesko da uspjeva a opravdanja preko zice jos manje. Ako se proguta knedla decku od 20 godina koji nije skupio 5 utakmica u reprezentaciji onda se zbog Mirze, Djedovica itd mora pojesti I govno a to ne postoji nigdje na svijetu u sportu. Nek Jusuf tako uradi sad u NBA I javi se klubu iz Zagreba da je povrijedjen I da ne moze igrati. Zna on odlicno da je pogrijesio I isto tako bi trebao da zna da je veliko pitanje da li bi bez reprezentativnih nastupa u mladjim selekcijama bio gdje je sada I otisao u Cedevitu. Dosta je vise gledanja na reprezentaciju kao necega sto je nuzno zlo.
Opet me ne razumijete. Jedino što mene zanima je - kako namoliti Jusufa da igra i ko će biti taj koji će mu se izviniti ?! Sve ostalo je vrlo nepotrebno. Interes reprezentacije je na prvom mjestu, a ako to znači priznati i grešku koje možda i nema, onda očekujem od saveza da to uradi. Tjeranjem inata će se otjerati Jusuf Nurkić, a on je dio osovine na kojoj se bazira potencijalni uspjeh na Eurobasketu (vidjeli smo kako blistavo izgledamo u kvalifikacijama :lol :lo: ) Prema tome, ko je spreman da to žrtvuje, nek' mu bude. Ali neka nas ne zamara srceparajućim intervjuima o tome kako bi on dao i bubreg za reprezenaciju, kako daje svoje pare, kako je dobio cirozu od sekiracije za reprezentacijom, itd. itd.
__Phoenix__

#960 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by __Phoenix__ »

Je li se Nurkić izvinio što je ostavio reprezentaciju na cjedilu ovo ljeto?
and

#961 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by and »

nisam u toku,al zašto bi se neko trebao moliti da igra za svoju domovinu :skoljka:
It_is_a_Leclerc

#962 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Poštovani navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine i svi fanovi Jusufa Nurkića, pošto se iznose razne insinuacije i u najmanju ruku neistine da sam se ja odrekao dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine, želim da naglasim da je to još jedna u nizu laži.

Tačno je da sam razočaran ponašanjem čelnih ljudi našeg saveza, tačno je da ne želim da imam bilo kakvog kontakta sa njima. To da su me pokušali kontaktirati mene ili mog agenta su još jedna u nizu laži, ni ja a ni moj agent od priprema sa reprezentacijom ni jedne poruke nismo dobili. Nakon toga sam i izjavio da ne želim , a sada nije ni moguć bilo koji kontakt s njima.

Ljudi u Košarkaškom Savezu su pokazali svoje pravo lice, i izjava koju sam dao važila je za njih, a dres države, moje svetinje mi je sve.

Jedino što me može spriječiti da ne igram za reprezentaciju jedine mi države su eventualne povrede, ja uvijek igram za svoj narod a ne za tuđe interese, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije ničija privatna svojina niti će ikada biti .

Hvala još jednom na razumijevanju vaš Jusuf Nurkić
Juka izdominirao. Samo što će ga ušljivi Dino i klapa izignorisati kad budu dijelili pozive.
MOSALJOZE

#963 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

To je to zaključak,ovaj post uvijek citirati ako neko potegne priču o Juki i nastupu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#964 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
hrasno38 wrote:
Opet me ne razumijete. Jedino što mene zanima je - kako namoliti Jusufa da igra i ko će biti taj koji će mu se izviniti ?! Sve ostalo je vrlo nepotrebno. Interes reprezentacije je na prvom mjestu, a ako to znači priznati i grešku koje možda i nema, onda očekujem od saveza da to uradi. Tjeranjem inata će se otjerati Jusuf Nurkić, a on je dio osovine na kojoj se bazira potencijalni uspjeh na Eurobasketu (vidjeli smo kako blistavo izgledamo u kvalifikacijama :lol :lo: ) Prema tome, ko je spreman da to žrtvuje, nek' mu bude. Ali neka nas ne zamara srceparajućim intervjuima o tome kako bi on dao i bubreg za reprezenaciju, kako daje svoje pare, kako je dobio cirozu od sekiracije za reprezentacijom, itd. itd.
Nevjerovatno treba da se izvine neko iako nije kriv samo da bi se uvuklo u supak Nurkicu!!!???? Opet ti ponavljam nije Nurkic reprezentacija Nurkic je samo jedan od 12 koji cine reprezentaciju I nema tu sta da se moli ako hoce sirom oyvorena vrata a ako nece ima ko hoce. Bez Nurkica smo izgurali kvalifikacije pa cak jednu utakmicu I bez Mirze. Da me neko pogresno ne shvati ali pun mi je k---- vise zvijezda koje moras moliti, titrati im, prastat I davat im drukciji status od ostalih reprezentativaca. Stari moj on vise ne bi primiriso reprezentaciji da je ovo bivsa YU ili da igra za Srbiju a I jedna I druga reprezentacija su harale ili sad su medju onima koje haraju.
A Ma ko sta pricao reprezentativna kosarka je krenula od dolaska Haruna I po prvi put imamo sve selekcije u A grupama pa ga vi mozete mrziti radi Nurkica koliko hocete ali je to tako I covjek zaista daje posljednji atom snage da to funkcionise da bi mu neki balavac poceo glumiti zvijezdu. Nurkic mora da shvati da je mozda zvijezda u svojoj mahali ali u reprezentaciji je jedan od 12.
nema me tamo

#965 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Pusti tu pricu!

Juka prakticno sam uveo u 20 u A diviziju, i nakon toga je rekao da ga boli koljeno..
Naravno lagao je da je povrijeđen, al' nesmiješ krivit Nurkica to što nije htio da igra kvalifikacije protiv debilnih ekipa koje smo imali u grupi.

Dakle 1 put odbio ljude u Denveru zbog Bosne.
2 put im to uradi i cao ti je za citavu sezonu možda i dvije..
Sigurno ga nebi sad cekali da ga gledamo da je igro kvalifikacije.
It_is_a_Leclerc

#966 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Jao, kako tumplav post. Ne mogu skupiti snage ni da repliciram. Ova usporedba sa Jugoslavijom koja je na svakoj poziciji imala po dva-tri par exellance igrača sa Bosnicom koja kuburi gotovo na svim pozicijama me totalno razoružala.

Sretno Jusufu večeras. :bih:
ZOCH

#967 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by ZOCH »

Ne moze Juki, a ni ovima iz saveza biti nista prece od dobrobiti za drzavni dres. Ko je kome tu rekao neke stvari, ko se uvrijedio, ko je nesto proracuno u svemu tome, to su sve suplje price. Onda je kriv i Jusuf i Harun, i svi iz saveza skupa. To sto ovi (mozda) nailaze, na razne pjesme propjevanih mladih muda, pa se uzdignu do ne znam ti cega, ne moze biti opravdanje da daju ultimatume. Kao sto ovima drugim se ne mogu oprostiti eventualni propusti u organizaciji ( ja za sta su tu nego da organizuju), tako se ni mladom (svaka cast i najsretniji bih bio da nastupi na evropskom) Jusufu ne moze oprostiti glumatanje uvrijedjene mlade i ultimatumi. NEMA ba ultimatuma kad je grb u pitanju.

Sjetimo se samo uzlaza repke, pa su poceli hvalospjevi oko Haruna i ekipe. Sad, kad se nesto desilo, sto ce nas opredijeliti na pro Juka, ili pro savez, krecu tabori.
Moje skromno misljenje, da ako Juka (srce mi ba ko Trebevic kako ogradi lika ko Hakeem Olajuwon onomad u reketu) ne bude igrao iz kaprica na evropskom, smijenit savez, i Juki nek je sretno al ljubit grb vise nece. Jebo vise te nake price...
thekupus

#968 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by thekupus »

jeste budni raja? treba li vam link za utakmicu? tek je pocelaaaa
spree

#969 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spree »

ma baci link i zovi kad udje :D. mirza trenutno igra :run:
nema me tamo

#970 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

2 stream upaljen..